Άρθρο 38 Επιτροπή σύνταξης Κώδικα Αυτοδιοίκησης

  1. Στο Υπουργείο Εσωτερικών συστήνεται ειδική επιτροπή για τη σύνταξη του σχεδίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης. Έργο της Επιτροπής αποτελεί η σύνταξη Κώδικα Αυτοδιοίκησης, με την κωδικοποίηση, επικαιροποίηση και αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα.
  2. Η Επιτροπή αποτελείται από:

α) τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών,

β) έναν (1) Σύμβουλο του Συμβουλίου της Επικρατείας,

γ) έναν (1) Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

δ) τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο μέλος του Νομικού Συμβουλίου που ορίζεται από τον Πρόεδρο αυτού,

ε) έναν (1) καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή Νομικής Σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος,

στ) τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών,

ζ) τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών,

η) τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών,

θ) τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών,

ι) τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

ια) τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Αποκεντρωμένων Διοικήσεων,

ιβ) τον προϊστάμενο της Μονάδας Σύνταξης και Εφαρμογής Κώδικα Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών,

ιγ) έως δύο (2) εμπειρογνώμονες ή διατελέσαντες Προέδρους ή Αντιπροέδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ή πρώην αιρετούς Α’ και Β’ Βαθμού,

ιδ) δύο (2) εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τους αναπληρωτές τους,

ιε) δύο (2) εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τους αναπληρωτές τους,

ιστ) ένα (1) μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης,

ιζ) έναν (1) εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης,

ιη) ένα (1) μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. -Ο.Τ.Α),

ιθ) ένα (1) μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α.).

Ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής ορίζονται από τον Υπουργό Εσωτερικών ένας εκ των προσώπων των περ. α, β, ε και ιγ.

  1. Τη γραμματειακή υποστήριξη της επιτροπής αναλαμβάνει η Μονάδα Σύνταξης και Εφαρμογής Κώδικα Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.
  2. Για τη διευκόλυνση του έργου της Επιτροπής μπορεί να συστήνονται και υποεπιτροπές ανά θεματική ενότητα του Κώδικα Αυτοδιοίκησης, καθώς και να ορίζεται η γραμματειακή υποστήριξη αυτών.
  3. Η επιτροπή μπορεί να συνεδριάζει και εκτός ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.
  4. Το σχέδιο του «Κώδικα Αυτοδιοίκησης», που πρόκειται να συντάξει η Επιτροπή, υποβάλλεται στη Βουλή για να κυρωθεί κατά τη διαδικασία που προβλέπει η παρ. 6 του άρθρου 76 του Συντάγματος.
  5. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος καταργείται το άρθρο 22 του ν. 4304/2014 (Α’ 234), περί Επιτροπής Κωδικοποίησης Δικαίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».