- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 21 Οργάνωση Μητροπολιτικής Περιφέρειας Αττικής – Τροποποίηση άρθρου 212 ν. 3852/2010

Στο άρθρο 212 του ν. 3852/2010 (Α΄87), περί οργάνωσης της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Αττικής, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στην παρ. 1, αα) στο πρώτο εδάφιο οι λέξεις «συγκροτούνται πενταμελείς συντονιστικές μητροπολιτικές επιτροπές» αντικαθίστανται από τις λέξεις «συγκροτείται μία (1) ενδεκαμελής συντονιστική μητροπολιτική επιτροπή» και αβ) το δεύτερο εδάφιο καταργείται, β) στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 3, βα) οι λέξεις «Δύο μέλη» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Έξι (6) μέλη», ββ) οι λέξεις «δύο μέλη» αντικαθίστανται από τις λέξεις «τέσσερα (4) μέλη» και βγ) αντικαθίσταται το τρίτο εδάφιο, και γ) στην παρ. 5, οι λέξεις «Οικονομική Επιτροπή» αντικαθίσταται από τις λέξεις «Περιφερειακή Επιτροπή» και το άρθρο 212 διαμορφώνεται ως εξής:

 

«Άρθρο 212

Οργάνωση Μητροπολιτικής Περιφέρειας Αττικής

  1. Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, για καθέναν από τους τομείς αρμοδιοτήτων μητροπολιτικού χαρακτήρα του άρθρου 210, συγκροτείται μία (1) ενδεκαμελής συντονιστική μητροπολιτική επιτροπή επίβλεψης και προετοιμασίας.
  2. Έργο των επιτροπών αυτών είναι η προετοιμασία, η επίβλεψη, ο έλεγχος και ο συντονισμός των αντίστοιχων δράσεων μητροπολιτικού χαρακτήρα που τους έχουν ανατεθεί. Οι επιτροπές επεξεργάζονται τα σχέδια και προγράμματα δράσης ανά τομέα αρμοδιοτήτων, ενημερώνουν και εισηγούνται στο περιφερειακό συμβούλιο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την καλύτερη άσκηση των αρμοδιοτήτων του.
  3. Μέλη των επιτροπών είναι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι εκλέγονται από το περιφερειακό συμβούλιο με φανερή ψηφοφορία. Έξι (6) μέλη προέρχονται υποχρεωτικά από την πλειοψηφούσα παράταξη και τέσσερα (4) μέλη από τη μειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου. Με απόφαση του Περιφερειάρχη, πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται για καθεμία ένας αντιπεριφερειάρχης ή περιφερειακός σύμβουλος.
  4. Η διάρκεια της θητείας των επιτροπών είναι δυόμιση έτη. Είναι δυνατή η ταυτόχρονη συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων στη μητροπολιτική επιτροπή και στις λοιπές επιτροπές του περιφερειακού συμβουλίου.
  5. Για την εκλογή των μελών των μητροπολιτικών επιτροπών, τη λειτουργία, τη σύγκληση, την απαρτία, την πλειοψηφία, τη λήψη απόφασης και κάθε άλλο σχετικό θέμα ισχύουν αναλογικά οι διατάξεις για την Περιφερειακή Επιτροπή.