- Υπουργείο Εξωτερικών - http://www.opengov.gr/ypex -

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ 2024 – 2027, Ενδυνάμωση των δεσμών με την Ελληνική Διασπορά

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Γεραπετρίτης, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Κώτσηρας, θέτουν από σήμερα Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027.

Βασική επιδίωξη του Στρατηγικού Σχεδίου είναι η ενδυνάμωση των δεσμών του μητροπολιτικού κέντρου με την ελληνική Διασπορά, η ουσιαστική και αμφίδρομη επικοινωνία μαζί της, καθώς και η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου ανά τον κόσμο.

 

Το Στρατηγικό Σχέδιο αποτυπώνει το όραμα και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τον Απόδημο Ελληνισμό και εξειδικεύεται σε έξι (6) στρατηγικούς στόχους με επιμέρους στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις.

Η υποβολή των προτάσεων/παρατηρήσεων/απόψεων κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη ή φορέα θα συμβάλλει στην κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων πτυχών του συγκεκριμένου θέματος και θα επιτρέψει τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και σύγχρονου πλαισίου πολιτικών.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024.

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών

Γιώργος Γεραπετρίτης

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών

Γιώργος Κώτσηρας