Αρχική Σχέδιο Νόμου «Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις»Άρθρο 21 – Κατάργηση βεβαίωσης καταλληλότηταςΣχόλιο του χρήστη Αρβανίτης Δημήτριος | 11 Αυγούστου 2016, 07:22
Υπουργείο Ανάπτυξης Νίκης 5-7, 10180, Αθήνα email: public@mnec.gr Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να αναγραφεί πως είναι υποχρεωτική η εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου (HACCP), ώστε να διασφαλίζεται η υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Αυτό να αποτελεί υποχρέωση της επιχείρησης και προαπαιτούμενο για την αδειοδότησή της. Με το άρθρο αυτό, αν παραμείνει ως έχει, οι περισσότεροι επιχειρηματίες θα θεωρήσουν πως μπορούν απλά με τη γνωστοποίηση να εκκινούν τη δραστηριότητά τους, χωρίς πρότιστα να έχουν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων (καταλληλότητα υποδομών, εκπαίδευση προσωπικού) και να έχουν αναλύσει και λάβει μέτρα για όλους τους δυνητικούς κινδύνους (Σχέδιο HACCP), ώστε τα τροφιμα που θα παραξουν, να είναι ασφαλή και συμμορφούμενα με τη νομοθεσία.