Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών με διετή περίοδο χάριτος για την απόσβεση του κεφαλαίου και εξόφληση του κεφαλαίου με τοκοχρεολυτικές δόσεις τουλάχιστον πέντε ετών.
Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται ειδικότερα:
Ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 90 ημερών από συμβάσεις που δεν έχουν καταγγελθεί, και οι οποίες ληξιπρόθεσμες οφειλές δημιουργήθηκαν μετά την 01.1.2008
Οφειλές συμβάσεων δανείων που έχουν καταγγελθεί μετά την 01.1.2008 ή θα καταγγελθούν εντός δύο μηνών από τη ψήφιση του νόμου και εφόσον η οφειλή από τη σύμβαση δανείου δεν υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ ανά τράπεζα
Για τις παραπάνω ληξιπρόθεσμες οφειλές διαγράφονται οι τόκοι υπερημερίας κι ανατοκισμού από 1.1.2008 εφόσον δεν έχουν καταβληθεί.
Στην παραπάνω ρύθμιση υπάγονται και όλα τα δάνεια του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφοι, Συνεταιρισμοί, Ενώσεις Συνεταιριστικών Οργανώσεων, Κοινοπραξίες, ομάδων παραγωγών γεωργικών-κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, κλπ.), με εξαίρεση όσα δάνεια είναι εγγυημένα. (Είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διεύρυνση της ρύθμισης και σε εγγυημένα δάνεια).
Με το σχέδιο νόμου θα τίθεται προθεσμία δύο μηνών από την ψήφιση του νόμου εντός της οποίας θα μπορεί ο δανειολήπτης να υποβάλλει αίτηση στην τράπεζά του για την υπαγωγή του στις παραπάνω ρυθμίσεις. Κατά τη διάρκεια της προθεσμίας αυτής και για ένα ακόμη μήνα, δηλ για τρείς (3) μήνες συνολικά θα αναστέλλεται κάθε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν αφορούν τα ομολογιακά δάνεια που έχουν συναφθεί με τα πιστωτικά ιδρύματα.
Για τις ενήμερες οφειλές
Όσον αφορά τις ενήμερες οφειλές θα δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις, οι οποίες επαπειλούνται με πρόσκαιρη αδυναμία ικανοποίησης των υποχρεώσεών τους, όπως αυτή θα προκύπτει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και διαδικασία, να επιτυγχάνουν για ένα ορισμένο ποσόν δανείου την αναστολή της περιοδικής εξόφλησής του για μία διετία, με την καταβολή μόνο συμβατικών τόκων γι’ αυτή την περίοδο και με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου.
Το ποσόν, τα ακριβή κριτήρια και η διαδικασία υπαγωγής θα καθορισθούν σε συνέχεια της διαβούλευσης και της αναμενόμενης αποστολής στοιχείων από τα πιστωτικά ιδρύματα και μετά από συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος για τυχόν επιπτώσεις στην κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών.
Με προβληματιζει το γεγονός (ερωτημα) με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να ρυθμιστουν οι υποχρεώσεις προς Τράπεζες από κάρτες και δάνεια που προέκειψαν απο το 2007 μεχρι σημερα,λόγω ανεργείας που ειναι αποτέλεσμα βαρύτατης ασθένειας (καρκινου) όπου οι φορεις της Πολιτείας ΙΚΑ κλπ αναγνωρίζουν ανικανότητα 80% η άνω των 67% διοικητική
Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας 23 χρονια.Τα τελευταια χρονια παω απο το κακο στο χειροτερο λογω της κρισεις που μας δημιουργησαν αλλοι(τραπεζες,το ιδιο το κρατος,χρηματηστηριο κλ).Το εισοδημα μου ειναι δεν ειναι 20000 ευρω ετησιως ως τζιρος.Επειδη ζω στην Καστορια και δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα αυξησης εισοδηματος,αναρωτιεμαι εαν πρεπει να πεθανω στην ψαθα η να πουλησω την ψυχη μου,για να μπορω να συνεχιζω να σπουδαζω τα παιδια μου.Η τραπεζες μας εχουν απομακρυνει,λογω του χαμηλου εισοδηματος,το κρατος μας εχει βγαλει εξω απο το ΤΕΜΠΜΕ λογω χαμηλου εισοδηματος.Και αναρωτιεμαι,για μας ειναι πλεων απαγορευτικη η αναπτυξη των μαγαζιων μας;Ειναι πλεον απαγορευμενα τα ονειρα για ενα καλυτερο αυριο;Γιατι πρεπει να ζησει μονο αυτος που εχει μεγαλο εισοδημα;Μας κατηγωρουν,οτι ειμαστε ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ της Ελλαδος.Δεν θελω να καρφωσω κανεναν.Αλλα πεςτε μου.Οι δημοσιοι υπαλληλοι μηπως οι περισσοτεροι δεν δουλευουν σε δευτερες δουλειες το απογευμα χωρις να τα δηλωνουν.Σε καμμια περιπτωση δεν δεχομαι την φοροδιαφυγη,αλλα μην ειμαστε οι ελευθεροι επαγγελματιες τα ευκολα θυματα του συστηματος.
Ένας σχολιαστής είχε μια πολύ καλή ιδέα…
Αντί να πλειστηριάζεται ένα ακίνητο, να πωλείται και να χάνει το σπίτι του κάποιος για μερικές χιλιάδες ευρώ, απλώς να παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης έναντι ενός μηνιαίου τιμήματος (με διαδικασία πλειστηριασμού κατ ελάχιστο στο ύψος του 1/200 της αντικειμενικής) μέχρι να εξοφλήθη η οφειλή. Έτσι να μπορεί να επιστρέφει το ακίνητο (η χρήση και εκμετάλλευση) στον αρχικό ιδιοκτήτη μετά την εξόφληση…
Κάτι σαν leaseback…
Τις λεπτομέρειες μπορούμε να τις βρούμε…
Νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΚΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟ.
ΣΤΗ ΔΙΕΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΑΧΘΗΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.
Η Κυβέρνηση μέσω των κρατικών τραπεζών να σχεδιάσει μια αναπτυξιακή πολιτική αναδιατάσσοντας τις παραγωγικές δομές και δίνοντας κίνητρα σε επενδύσεις για την πράσινη ανάπτυξη και την πράσινη ενέργεια.
Μετα από μελέτη βιωσιμότητας να χορηγήσει δάνεια χαμηλότοκα ώς κεφάλαιο κίνησης μονιμοτέρου χαρακτήρα. Να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μειώσει το κίνητρο τον μεταχρονολογημένων επιταγών.
Δεδομένου ότι οι τράπεζες ανάλογα με την εκτίμηση του πιστοληπτικού κινδύνου χρεώνουν το credit rate με αποτέλεσμα οι εκτιμώμενες πλέον επικίνδυνες χρηματοδοτήσεις να χρεώνονται υψηλότερο επιτόκιο, το λεγόμενο επασφάλιστρο κινδύνου, θα πρέπει στις περιπτώσεις που αρχίσει να διαφαίνεται αδυναμία πληρωμής να υποχρεώνονται να σταματούν τον εκτοκισμό.Συμβαίνει τις περισσότερες φορές οι τράπεζες να έχουν πάρει το κεφάλαιό τους και τόκους και να συνεχίζουν τον εκτοκισμό δανείων.Στο τέλος προχωρούν σε αναγκαστική εκτέλεση και πάιρνουν και τυχόν προσημειώσεις και τελικά και την ίδια την επιχείρηση. Δεν γνωρίζω αν θα μπορέσουμε να σώσουμε την οικονομία, θα πρέπει όμως να σώσουμε τις δομές της. Αυτές που στο μέλον θα μπορέσουν να παράξουν πλούτο.
Αναδιατάσσοντας τις παραγωγικές δομές, εφαρμόζοντας καινοτόμες παραγωγικές διαδικασίες, προχωρούμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Το παλαιό μοντέλο έχει καταστεί ατελέσφορο αναποτελεσματικό και ενεργοβόρο.
Να επενδύσουμε στην πράσινη ενέργεια και να καταστήσουμε την χώρα μας εξαγωγική στον τομέα αυτό.
Εν αντιθέσει με τον δημόσιο τομέα που είναι σπάταλος και αναποτελεσματικός, υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας που θα αποτελέσει το μέλον της χώρας.
Η μεγαλύτερη δύναμη μιας χώρας είναι το εργατικό της δυναμικό.
Αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί.
κ.Υπουργέ
Αλήθεια δεν ακούτε,δεν αντιλαμβάνεστε,δεν διαβάζετε τις κραυγές αγωνίας τόσου κόσμου;
Γιατί δεν κάνετε ΤΙΠΟΤΑ αλλά περιμένετε,τι άραγε;
-Γιατί ΑΜΕΣΑ δεν ανακουφίζετε τον κόσμο,μην του δώσετε χρήματα,αλλά βοηθείστε τον να ρυθμίσει χρέη,υποχρεώσεις κλπ.Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους,’έλεος !!!
-Να γνωρίζετε πάντως ότι ΟΥΔΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ που είναι και η ΚΥΡΙΑ πληγή-πηγή προβλημάτων και της ανέχειας της οικονομικής μας κατάστασης.
-Αν θέλετε ας το καταλάβετε,αλλιώς εάν χαϊδέψετε αυτιά,σύντομα θα χάσετε τον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε και σας στήριξε τόσο δυνατά και καθαρά.
κ.Υπουργέ
Πράγματι είναι πρωτόγνωρο το θέμα της διαβούλευσης όμως:
1.-Πόσο σοβαρά θα λάβετε τις δίκαιες-αντικειμενικές προτάσεις μας;
Από όσα διάβασα σχετικά με το νομοσχέδιο για υπερχρεωμένα νοικοκυριά κάνατε αποδεκτές τις 11 από τις 14 προτάσεις των Τραπεζών !!!!!!!
Έτσι τουλάχιστον γράφτηκε στον τύπο.Μακάρι και εύχομαι να είναι ψέμματα,διαφορετικά ακυρώνετε τους ίδιους σας τους εατούς με πολλαπλές συνέπειες σε τόσο σοβαρό θέμα.
Αν είναι έτσι για πιο λόγο να γράφουμε προτάσεις αν έχετε προαποφασίσει ότι ΔΕΝ μας λαμβάνετε υπόψη;
2.-Για το τρέχον νομοσχέδιο φοβάμαι ότι θα κάνετε το ίδιο.Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει και σας ψήφισε για να δώσετε ελπίδα και ανακούφιση.Τρόποι υπάρχουν αλλά ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ,έχετε αργήσει και ο κόσμος υποφέρει.
3-Δεν κατάλαβα,αν πληρώσω γιατί να μην διαγράφομαι ΑΜΕΣΩΣ από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ ως μηδέποτε γραμμένος;
4.-Παγώσετε ΑΜΕΣΩΣ τις δόσεις των επιχειρηματικών δανείων για ένα χρόνο και αφήστε τις δικαιολογίες των τραπεζών.Ρίξτε μια ματιά στην Ευρώπη τι έκανε.
-Ορίσετε κατώτερο και ανώτερο χρόνο αποπληρωμής των δανείων,μην το αφήσετε στις τράπεζες.
6.-Ρυθμίστε τα χρέη των επιχειρήσεων γιατί βουλιάζουμε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
7.-Καταργείστε τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΑΜΕΣΩΣ και δημιουργήσετε ένα ποινολόγιο με διαβαθμίσεις.Μην καταστρέψετε άλλους ανθρώπους.Άλλωστε είναι αποκλειστικό όργανο των τραπεζών.Δεν το ξέρετε;
8.-Καταργείστε το Ταμείο Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων -ΤΕΜΠΤΑ;-και δημιουργήσετε άλλο μηχανισμό.Θα είναι και πάλι αποτυχία.Δεν το βλέπετε;
ειμαι σχετικα νεος επιχειρηματιας 3 χρονια τωρα προσπαθω και εχω φτιαξει ενα γηπεδο 7χ7 σε ενα οικοπεδο που μου παραχωρησαν οι γονεις μου.περα απο τη δυσκολια που ειχα για να φτιαξω την επιχειρηση και να καταφερω να δουλεψει απασχολοντας και προσωπικο,
εφτασα σε ενα σημειο το 2009 να χρειεαζομαι 10 000 ευρω να καλυψω τισ τελευταιες 2 επιταγες που ειχα.με μεγαλη μου εκπληξη διαπιστωσα οτι ενω ειχα πολυ καλα οικονομικα στοιχεια πληρωνα κανονικα τισ δοσεις μου
η τραπεζα eurobank η οποια με ειχε πιστωσει με 100.000 ευρω το 2007-8
δεν μου εδινε 10.000 ευρω γιατι απλα δεν δινανε δανεια το 2009.τελος.οσοι πηραν πηραν.
εγω μετα απο αυτο μπηκα τειρεσια .διατηρω ακομα την επιχειρηση μου με νυχια και με δοντια ομως η τραπεζα καταγειλε τισ συμβασεις μου για 2 μηνες απληρωτους!!!!για να προλαβει τι να φαει πριν τισ ρυθμισεις..
η ταπεινη μου γνωμη ειναι μια..θα φυγουμε απο την κριση μονο αν απαλαγει ολη η ελλαδα απο την διακυβερνηση των τραπεζων και του μεγαλων συμφεροντων και η κυβερνηση που θα τα βαλει με αυτους θα σωσει τη χωρα την ιδια μερα…
Το πρόβλημα που υπάρχει στις μικρες ιδιαίτερα επιχειρήσεις είναι η οικονομική κρίση που έχει σαν αποτέλεσμα την συμπίεση κόστους (άρα μικρότερα επίπεδα κέρδους) σε συνδιασμό με την έλλειψη ρευστότητας.Είναι γνωστό ότι οι πληρωμές πελατών (εξόφληση τιμολογίων)γίνονται μετά απο διάστημα 4-7 μηνών. Αρα λοιπόν οι εταιρίες καλούνται να προπληρώσουν υποχρεώσεις στο δημόσιο όπως Φ.Π.Α, ΙΚΑ, ΦΜΥ καθώς και τις υποχρεώσεις προς τρίτους όπως αμοιβές προσωπικού, ενοίκια, ΔΕΗ, Τηλέφωνα κπλ. ΠΙστεύω ότι πρέπει να διαφοροποιηθούν οι χρόνοι πληρωμής υποχρεώσεων προς το δημόσιο και να είναι πιο κοντά στη πραγματική κατάσταση. Είναι δεδομένο οτι οι άλλες υποχρεώσεις πρέπει να είναι στην ώρα τους. Καλό επίσης θα ήταν να υπάρχει πιο ελαστική τιμολόγιση απο ΔΕΗ μιας και οι καιροί για τους μικρομεσαίους είναι δύσκολη. Είναι γνωστό ότι το επαγγελματικό ρεύμα είναι αρκετά πιο ακριβό απο το καταναλωτικό.
Το θέμα της ΔΕΗ θεωρώ θα πρέπει να διαφοροποιηθεί και στη κατηγορία ενοικιαζόμενων και τουλάχιστον να μην είναι κάθε μήνα αλλά κάθε δίμηνο όπως είναι στις άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων. Ειδικά αυτές τις χρονιές που ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα μειωμένος.
——————–
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Είναι αναγκαίο να μπει ένα ΤΕΛΟΣ σε αυτή τη κατάσταση. Πιστεύω ότι τα θέματα είναι γνωστά σε όλους. Θεωρώ δεδομένο ότι είναι γνωστές οι κατηγορίες επαγγελμάτων που φοροδιαφεύγουν. Ενας ελεκτικός λογικός μηχανισμός πιστεύω ότι είναι εύκολος να καταλάβεις τα επίπεδα που φοροδιαφεύγει κανείς. Θέμα είναι οι offshore εταιρίες και μάλιστα σοβαρό, θέμα είναι οι ‘μεγαλογιατροί του Κολωνακίου’ αλλά θέμα είναι και ο αγρότης που φοροδιαφεύγει, που πουλάει μέλι, κρασί, κάπαρη, λάδι,ξύλα, ζουμπούλια κρέας, ψάρια, φρούτα και ότι άλλο με μαύρα λεφτά (είναι πολλοί) που έχει την δυνατότητα να πάει στο Υγεία για επέμβαση, που έχει ένα σκασμό περιουσία, και καταθέσεις και που παράλληλα πάιρνει και το επίδομα αλληλεγγύης. Θέμα είναι οι οικιακές βοηθοί (που καθαρίζουν τα σπίτια μας μια φορά την εβδομάδα) που το ατομικό τους εισόδημα είναι 15000 – 20000 ευρώ, που εργάζεται ο σύζυγος πληρώνοντας το μινιμουμ των εισφορών στο ΙΚΑ απο την μια του εργασία που δουλεύει το υπόλοιπο χρόνο με μαύρα λεφτά, που έχει 2-3-4 προστατευόμενα μέλη, (με το μινιμουμ των εισφορών) και που αυτός θα πάρει το επίδομα αλληλεγγύης, που παράλληλα έχει ενοίκιο, αυτοκίνητο, nova, δορυφορική και δηλώνει 6-7-8000 ευρώ. Και αυτοί είναι πάρα πολλοί. Αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι γνωστοί και οι λόγοι των άδειων ταμείων ΙΚΑ. Θέμα είναι όλοι αυτοί που δεν κάνουν καν φορολογική δήλωση.(δεν έχω καταλάβει πως).
Θεμα είναι οι εφοριακοί που σε ελέγχουν και πληρώνεις στην εφορία το 1/3 και τα 2/3 στη τσέπη τους. Θέμα είναι οι λογιστές μας που αποδέχονται τη κατάσταση, στη πλασάρουν δεδομένη, σε πείθουν έντεχνα. Αρα πρέπει να υπάρχει και ένας επιπλεον μηχανισμός ελέγχου.
Θέμα είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ που δεν έχει καταλάβει ότι δεν πρέπει να στηρίζει την φοροδιαφυγή. Αρα χρειάζεται εκπαίδευση απο τα σχολικά χρόνια.
Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη αλλά και στη συνείδηση (αν υπάρχει) του Ελληνα πολιτικού. Θέμα είναι οι λαμογιές τόσων χρόνων με μοναδικό κόστος, τό ντόρο και μόνο που έχει δημιουργησει η λαμογιά.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ Κ.Ο.Κ ;
Γιατί ο καθένας κάνει ότι θέλει, παρκάρει όπου θέλει ανεβαίνει την κάθοδο κατεβαίνει την άνοδο; Γιατί δεν βλέπουμε τροχαία στους δρόμους να δίνει κλήσεις με στόχο να σταματήσει επιτέλους η παρανομία ;
Γιατί δεν μαζεύουμε αυτά τα τόσο εύκολα λεφτά ;
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ; ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ;
χωρίς να είναι το επάγγελμά μου σχετικό πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθεί ή να ελαττωθεί δραστικά το Φ.Π.Α. από τις οικοδομικές δραστηριότητες, πράγμα που θα έδινε ώθηση σε περισσότερα από 100 συναφή επαγγέλματα να κινηθούν θετικά.
το όνειρο του Έλληνα είναι να έχει το δικό «του» σπίτι και εξοχικό.
εκμεταλλευτήτε το θετικά παίρνοντας θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
επίσης μην ανεβάζετε αντικειμενικές και πραγματικές αξίες της γης καθιστώντας αδύνατο κάτι τέτοιο αντίθετα με τους αυστηρούς ελέγχους που πρέπει να κάνετε για τα «μαύρα» κέρδη των κτηματομεσιτών και των εργολάβων.
ποιος αντέχει να δίνει για ξεκίνημα τουλάχιστον 3000 Ευρώ για να νοικιάσει μια επαγγελματική στέγη και να δραστηριοποιηθεί απασχολώντας και 2-3 άτομα εκεί που έχει φτάσει ….
Σχετικά με το θέμα ενίσχυσης της ρευστότητας, θα σας παραθέσω έναν τομέα της οικονομίας τον οποίο αυτή τη στιγμή λόγω δυστοκίας των ελληνικών τραπεζών, τον νέμονται τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια.
Αυτό είναι οι επενδύσεις σε Α.Π.Ε. και συγκεκριμένα στα φωτοβολταϊκά.
Οι τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις σε Α.Π.Ε. ζητούν πέραν των κλασσικών χαρτιών, πρόσθετα την έγκριση υπαγωγής στον Αναπτυξιακό, προσημειώσεις ακινήτων και εκχώρηση της σύμβασεις με το Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε..
Στην πράξη μόνο η σύμβαση με το ΔΕΣΜΗΕ είναι υπέρ αρκετή για να καλύψη την επένδυση.
Χωρίς αναπτυξιακό (που κατά τι γνώμη μου είναι η αιτία που δε γίνονται επενδύσεις σε Α.Π.Ε.) έχουμε IRR από 12 εώς 16%. Τί παραπάνω δηλαδή θέλουν.
Ασ παρέμβει το κράτος και ας εγγυηθεί το ίδιο με μόνο την εκχώρηση της σύμβασης του ΔΕΣΜΗΕ προς αυτό από πλευράς του επενδυτή.
Είναι απαράδεκτο να έρχονται ξένα επενδυτικά κεφάλαια και να απομυζούν το χρήμα που παράγεται στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα μία επένδυση αξίας 400.000 Ευρώ για 100 kW φωτοβολταϊκού θα αφήσει στον επενδυτή σε σύνολο 20 ετίας της σύμβασης έσοδο περίπου 1.350.000 χωρίς να υπολογίζουμε τις αυξήσεις στην τιμή της παραγόμενης kWh.
Ας το σκεφτεί η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου και είμαι στη διάθεσή τους για πρόσθετες λεπτομέρειες, διευκρινήσεις και προτάσεις.
Επιπροσθέτως, συγχαρητήρια για το opengov, τουλάχιστον μας δίνεται η δυνατότητα να πούμε τη γνώμη μας και το θεωρώ άκρως δημοκρατικό και σωστό.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΠΧ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΑΛΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ)ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΚΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΎΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΑΥΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, Π.Χ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΧ\Σ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΟΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΕΝΩ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ.
Είστε σε καλό δρόμο αλλά χρειάζοντε και άλλα.
α. θα πρέπει να δούμε τους επαγγελματίες που έχουν στα χέρια τοςυ χαρτιά ( επιταγές πελατών) που δεν πληρώθηκαν και δεν πρόκειτε να πληρωθούν γιατί οι τράπεζες που τις έκδοσαν δενείχαν λάβει τα μέτρα τους ώστε οι εγγυήσεις να καλύβουν τις επιταγες αυτέ. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναλάβει η εκάστοτε τράπεζα τις ευθύνες της γιατί είτε απο το σύστημα της είτε απο τον υπάλληλο της είτε απο κάποιο λόγο που δεν οφείλεται στον τελικό αποδέκτη της επιταγής δημιουργήθηκε πρόβλημα. Πρόταση ο κομηστής αφερέγγειων και σφραγισμένων επιταγών να μπορεί να τις παραδείδει στην αρμόδια ΔΟΥ ως τεκμήριο συναλλαγής για όλους τους οπισθωγράφους και να γίνεται αυτόματα η γνωστή διαδικασία που προβλέπεται απο το νόμο «παρακράτηση χρημάτων εισ χείρας τρίτων». Έτσι όποιος έχει να λαμβάνει χρήματα απο αυτούς που εμφανίζοται στην επιταγή και χρωστάνε θα του παρακρατούντε όποτε κιαν είναι. Έτσι φεύγουμε μεν απο τον Τειρεσία και μπορεί να εργαστεί και να δανειστεί ώστε να λειτουργεί το εμπόριο αλλά και αυτοί πουείναι να πάρουν χρήματα απο τις επιταγες να μην τα χάσουν χωρίς χρονικό περιορισμό πεντατίας.
Όπως καταλαβένουμε όλοι μεγάλο πρόβλημα είναι και ο τρόπος και χρόνος απαίτησης των χρημάτων με το σύστημα πο ισύει με τ ους δικηγόρους και τα δικαστήρια. Πολλές φορές ενώ για να δικάστεί μια επιταγή τα έξοδα είναι σε πραγματικές αξίες 1000 ευρώ το δικαστήριο βγάζει ώς έξοδα 125€. Εσείς τιλέτε ποιόν συμφαίρει να δικαστεί η επιταγή.
Άλλο πόβλημα στις επιταγές είναι οτι πολλές φορές χρειάζεται το τιμολόγιο για τις εργασίες που δώθηκαν για να πάρουμε την επιταγή αυτή ως αμοιβή. Ας δούμε ένα παράδειγμα.
Κατάστημα διανομής φαγητού παραγγέλει σε διαφημιστικό γραφείο φυλλάδια αξιάς 8,000 € και διανομή των φυλλαδίων αυτών αξίας 4,000€. Εκτελείται η παραγγελία με προκαταβολή μετρητών 2,000€ και επιταγή 4 μηνών 10,000€. Τα φυλλάδια εκτυπώνονται και μοιράζονται εντός των πρώτων 10 ημερών. Τότε εκδήδεται και τα ανάλογα τιμολόγια με Φπα ύψους 12,000 χ 19% =2380
Τα ημερομήσθεια για την πληρωμή των υπαλλήλων είναι περισσότερα απο τα μετρήτά και γιαυτο η επιταγή πήγε σε πλαφόν στην τραπεζα που τελικά δεν πληρώθηκε.
ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ
Α. Η ΤΡΆΠΕΖΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 500€ ΩΣ ΤΟΚΟΥΣ,ΠΙΝΑΚΙΑ ΚΤΛ. ΣΥΝ ΤΟΥς ΤΟΚΟΥς ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩΘΕΊ Η ΠΙΣΩ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Β. Η ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΦΠΑ 2380 ΚΑΙ 1% ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ….
Γ.ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ 2500€ για την αγορά του χαρτιού
δ.ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1500 ΚΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ.
ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΟΒΑΤΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ —ΟΧΙ
ΘΑ ΚΟΒΑΤΕ ΑΛΛΉ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΤΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΗΣΕΤΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΝ 2500€ ΜΕ 3300 —-ΝΑΙΙΙΙ
ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ —-ΝΑΙΙΙ
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑ 6,000€. και έχει λάβει ο απατεώνας και φπα δικόμουπου θα το ρευστοποιήση αξίας 2380€
ΟΤΑΝ ΣΕ ΤΖΙΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 200000€ ΕΧΕΙΣ ΤΟ 20% ΣΕ ΤΕΤΕΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΙΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Προταση Εκτος τη λυση με την εφορια, να ακυρώνοντε αυτόματα τα τιμολόγια έτσι ώστε να κόβοντε τα τιμολόγια κανονικά και μετά να μην μας κυνηγάε η εφορία, δεύτερο να γίνεται συμψηφισμός των επιταγών που έχουμε σφραγισμένες και διεκδηκούμε τα χρήματα και των επιταγών των δικών μας που σφραγίστηκαν μεταγενέστερα των παραπάνω επιταγών. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ν ΜΠΈΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΑΙΣΊΑ ΜΕ ΤΙς ΛΎΣΕΙς ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ.
ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕ ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΥ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕς ΤΗς ΤΡΑΠΕΖΑς ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥς ΠΕΛΑΤΕς. ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕς ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΗς ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΗΚΗΣ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΟΥς ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ.
Καθε κατάσχεση να μην πωληται το ακίνητο αλλα να μετατρέπαιτε σε λίζινκγ με εκετάλευση απο τον πλειοδότη έτσι ώστε μετά το χρόνο του λιζινγκ να γιρνάει καθαρό στονπρώτο δικαιούχο και να κερδίζει και η τράπεζα τα χρήματα και όλοι να είναι ευχαριστημένοι.
Είστε σίγουροι, οτι το πρόβλημα είναι οι οφειλές; Το πρόβλημα είναι, ΠΩΣ δημιουργήθηκαν οι ληξιπρόσθεμες οφειλές!
Οι τράπεζες πίνουν το αίμα του μέσου Έλληνα πολίτη. ΤΕΛΟΣ. Βγάζουν από τη μύγα ξίγκι και από το τίποτα δημιουργούν νέες χρεώσεις προς τους πελάτες τους. Το κράτος πρέπει να τους σταματήσει. Η κερδοφορία τους εις βάρος των πολιτών είναι, το λιγότερο, προκλητική.
Τα πανωτόκια καλά κρατούν, μαζί με άλλους έξυπνους τρόπους κλοπής ζεστού και γεμάτου ιδρώτα, αίματος του απλού πολίτη. Πώς αλλιώς θα κατάφερναν να είναι οι πιο κερδοφόρες τράπεζες την Ευρώπη! Σταματήστε τις, πριν να είναι πολύ αργά.
Τώρα συζητείται το θέμα της ρευστότητας στην αγορά. Το θέμα όμως έχει «αντιμετωπιστεί» και στο παρελθόν, με την ευγενή προσφορά 28 δις προς τις τράπεζες. Οι οποίες τα δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και στην συνέχεια δεν πρόσφεραν τίποτα προς τους πολίτες, επιχειρήσεις και το κοινωνικό σύνολο γενικά.
Επί της ευκαιρίας λοιπόν, πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί αυτό το πακέτο, ώστε τα χρήματα αυτά να διατεθούν και να χρησιμοποιηθεί σαν μοχλός για το νομοσχέδιο αυτό.
Πέρα από τις επιχειρήσεις, οι χρεωμένοι πολίτες χρειάζονται βοήθεια και κατανόηση. Πάλι, μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση έχουν οι τράπεζες: αυτές πλουτίζουν, ενώ οι υπόλοιποι κυρήσσουν πτώχευση, χάνουν τα σπίτια τους και δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Πρέπει να εισαχθούν αυστηρά και υπεύθυνα κριτήρια, όσον αφορά τη παραχώρηση δανείων (καταναλωτικών, στεγαστικών), πιστωτικών καρτών (με όριο εντός της ανθρώπινης λογικής).
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΩΦΕΙΛΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΩΦΕΙΛΩΝ Π.Χ. 10%,Η ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ.
Παραμενουμε μια κακη επιλογη για οποιονδηποτε λογικο επενδυτη.Αν δεν αλλαξει η «κατασταση» τι ειδους αναπτυξη περιμενουμε? Ας εξοφλησει το κρατος τις υποχρεωσεις του προς τον ιδιωτικο τομεα και σιγουρα η αγορα θα κουνηθει. Και προς θεου ΜΗΝ διωξετε κανεναν δημοσιο υπαλληλο, κρατηστε τους για γονο, μην χασουμε τους αετους που μας εφτασαν ως εδω.Μονον μετρηστε τους αν ειναι ευκολο…
νομιζω οτι πρεπει να βοηθησουμε τις επιχειρησεις να μην φτασουν στο σημειο του τηρεσεια. πρεπει με καποιων τροπο πιεσης να οδηγησουμε τις τραπεζες να μειωσουν τα επιτοκια τους γιατι αυτο ειναι που εγκλωβιζει τις επιχειρησεις.οι κρατικες τραπεζες να παρασιρουν και τις υπολοιπες δινοντας δανεια με χαμηλα επιτοκια.να καταργιθουν οι επιταγες και να παρουν την ευθυνη οι τραπεζες δινοντας αυτες δανεια πιο ευκολα στις επιχειρησεις ωστε να μην εχουν την αναγκη εκδοσης επιταγων που στην ουσια πολλες φορες ειναι ενας τροπος εμεσου δανεισμου απο επιχειρησεις που δεν θα επρεπε να παρουν δανειο συμφωνα με τα οικονομικα στοιχεια τους.
Eνισχυση της ρευστοτητας της αγορας.Ωραιο θεμα για μπουρδολογια.
Τι εννοουμαι με την λεξη αγορα.Καλυπτουμε ολες τις πλευρες της επιχειρηματικης δραστηριοτητας και την πολυπλοκοτητα της με μια λεξη?ειναι για παραδειγμα το ιδιο ο μικρος εμπορος ενος συνοικιακου καταστηματος με τις γιγαντιαιες πολυεθνικες αλυσιδες που γεμισε η Ελλαδα? Ειναι το ιδιο πραγμα ενας αυτοαπασχολουμενος με την οικογενεια του βιοτεχνης, με τους βιομηχανικους κολοσους?
Εχουν τους ιδιους ορους λειτουργειας και δρασης?
Την ιδια πληροφορηση,οργανωση,την ιδια συνεργασια με φορεις και τραπεζικο συστημα?
Ολοι ξερουν τις απαντησεις στα ερωτηματα αυτα.Ολοι καταλαβαινουν τις τεραστιες ανισοτητες.
Γιατι λοιπον δημοσιος διαλογος με μισες αληθειες και θολουρα?
Οταν την δεκαετια του 70 μας διαφημιζαν την ΕΟΚ της τεραστιας αγορας που θα γινονταν πελατες του Ελληνα επιχειρηματια, απλα μας ελεγαν ψεματα.Η πραγματικοτητα ειναι αυτο που βιωνουμαι σημερα.Καταστροφη των μικρων και γιγαντωση των ισχυρων σε βαθμο που εχουν υπο τον ελεγχο τους,το συνολο της οικονομιας, πολιτικους,κυβερνησεις και μεσα ενημερωσης.Αυτην η πραγματικοτητα χρειαστηκε δομικες αλλαγες δεκαετιων για να συντελεστει.Η ελειψη ρευστοτητας ειναι απλα συμπτωμα βαριας ασθενειας για τους πολλους και ευκαιρια για περισσοτερα κερδη και ενισχυση της θεσης των ολιγων,πολυ ισχυρων.
Αν πραγματικα θελουμε κατι να αλλαξει,να κατανοησουμε οτι δεν αλλαζει με ασπιρινες,να κατανοησουμε οτι τα χειροτερα ειναι μποστα μας,να κατανοησουμε οτι σε τελικη αναλυση εμεις,οι πολιτες, φεραμε την κατασταση εδω που ειναι με τις επιλογες μας.Τις πολιτικες επιλογες που γινονται με ορους φανατισμενων φιλαθλων του ποδοσφαιρου.
Εμεις πρεπει να αρχισουμε αμεσα τις αλλαγες για να ελπιζουμε στο μακρινο μελλον για ανθρωπινη και πολιτισμενη ζωη για ολους, για κοινωνικη δικαιοσυνη,ειρηνη και πραγματικη ελευθερια.Οι πολιτικοι που σημερα μας κυβερνουν και οχι μονο, μπορουν να ερθουν με τον λαο αν το θελησουν.Ανθρωπινη αποφαση χρειαζεται οχι κοσμογονεια.Το θελουν ομως?
Οσοι το θελουν ας το αποδειξουν.Το «δουλεμα» τελειωσε,οι ανοχες και οι αντοχες τελειωσαν.
Ζητω συγνωμην που δεν κανω προτασεις για το τι πρεπει να κανουν οι τραπεζες και ο Τειρεσιας,αλλα το θεωρω υποτιμηση τις νοημοσυνης μου και οσων διαβασουν τα παραπανω.
Καλο το μετρο αλλα……………….λεφτα θα δωσετε στην αγορα ?
Αφηστε τις νομοθετικες ρυθμισεις ( που ελαχιστες απο αυτες ειναι προς την σωστη πλευρα ) και κοιταξτε να ριξετε στην αγορα …….αιμα . Χωρις αιμοδοσια δυστυχως θα ειστε μια απο τα ιδια . Ποσο νομιζετε οτι θα αντεξουμε? Και να ξερετε κατι πολυ σημαντικο ….
Πως αν πεσουμε θα παρουμε και εσας μαζι μας .Αυτο να το σκεφτητε παρα πολυ καλα.
Θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτή την πρωτοβουλία/καινοτομία (ομολογουμένως πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα), με αποτέλεσμα να βρίσκω «βήμα», ακόμη κι εγώ, ένας απλός πολίτης, που μέχρι σήμερα δεν είχα καν διανοηθεί να περάσω έστω και έξω από κάποια δημόσια υπηρεσία, πολύ περισσότερο να εκφράσω την άποψή μου ή τον προβληματισμό μου.
Δεν είμαι ούτε σπουδαγμένος οικονομολόγος, ούτε επιχειρηματίας, ούτε κάν απλός επιτηδευματίας.
Ώς εκ τούτου, θα ήταν τουλάχιστον άδικο να εκφράσω άποψη και να πάρω θέση πάνω σε ένα θέμα που… δεν «κατέχω» για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
Ωστόσο, διαβάζοντας το αρχικό κείμενο της εισήγησης, μου γεννήθηκε η εύλογη, κατ’ εμέ, απορία από μια συγκεκριμένη παράγραφο. Την παραθέτω:
«Οι σχεδιαζόμενες διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση μέσα από την αναστολή της εξυπηρέτησης ή τη ρύθμιση των δανειακών τους υποχρεώσεων να ανασάνουν, να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, να επανασχεδιάσουν τις προτεραιότητες τους, να διατηρήσουν τη βιωσιμότητά τους και να προάγουν μέσα σε δυσχερείς συνθήκες την επιχειρηματική τους δράση».
‘Εστω ότι έγιναν όλα αυτά, (οι ρυθμίσεις των δανειακών υποχρεώσεων, η κάλυψη των άμεσων αναγκών, ο επανασχεδιασμός των προτεραιοτήτων κλπ.). Πώς θα μπορούσαν να έχουν ομαλή και κατά κάποιον τρόπο κερδοφόρα συνέχεια, ώστε να «αντέξουν» σαν επιχειρήσεις στο μέλλον, όταν το «προϊόν» που θα συνεχίσουν να παράγουν, φυσικό είναι να απευθύνεται σε «μένα», που όμως θα το αγνοήσω, όχι γιατί δεν το έχω ανάγκη, ή απλά δεν μου χρειάζεται, αλλά, γιατί εγώ, ο πελάτης (που στη δική μου αγοραστική ικανότητα θα στηριχθεί ο επιχειρηματίας/μαγαζάτορας), πρέπει, για ακόμα μια φορά, να «σφίξω το ζωνάρι», όπως συνηθίσαμε να το λέμε.
Προβληματίζομαι,λοιπόν, αν τα «μέτρα» είναι δυνατόν να αποδώσουν, αφού καλύπτουν το ένα σκέλος του προβλήματος.
Προσωπικά, πιστεύω, πως οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις για αναζωπύρωση της αγοράς, θα έπρεπε να γίνουν και προς τα δύο «σκέλη» παράλληλα, κάτι που είχε επισημάνει προεκλογικά και ο Πρωθυπουργός.
Αλλιώς, αυτό που θα μείνει τελικά, από την «ένεση», θα είναι το γνωστό: «Παρηγοριά στον άρρωστο, μέχρι να βγεί η ψυχή του».
Με κάθε επιφύλαξη, πάντα, αφού όπως προείπα, δεν είμαι σπουδαγμένος(!!!).
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΨΗΦΗΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΆ
Αρχικα , θελω να σας ευχαριστησω που δινεται στους πολιτες την δυνατοτητα του «e-βηματος» αυτου . Συγχαρητηρια για αυτη την πραξη Δημοκρατιας !!
Συμφωνω με τον συμπολιτη Κυριο Φραγκιαδακη , και οχι μονο εγω ,ειμαι σιγουρος….!! Το χρονικο διαστημα των 2 μηνων + 1 μηνα = 3 μηνες , ειναι Πολυ Λιγος , α) για την αιτηση των δανειοληπτων στις τραπεζες , για να υπαχθουν στις προτεινομενες ρυθμισεις οφειλων και β) για την αναστολη ολων των αναγκαστικων εκτελεσεων !!! ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ !! Πρεπει να γινει εξη(6)μηνες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ …. Ετσι θα διευκολυνθούν οι ρυθμισεις των χρεων και θα σωθουν τα ακινητα των πολιτων .
Παρακαλω θερμα , εκ μερους ( επιτρεψετε μου το «εκ μερους» ) των εξαιρετικα υπεραριθμων πολιτων , ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το ΑΔΙΚΟ αρ.966 του Κωδικα Πολιτικης Δικονομιας ( που αναφερεται στην μειωση πρωτης προσφορας για τον πλειστηριασμο ακινητου ). Να ΜΗΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ , ανεξαρτητα απ’οσες φορες βγει στον πλειστηριασμο , και σε ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση κατω απο την αντικειμενικη αξια του ακινητου . Αν οχι να καταργηθει , ας τροποποιηθει ωστε να σταματησει το «γνωστο-αγνωστο» συναφι των «κορακων» να «αποτελειωνει» τους οφειλετες και σε απογνωση Πολιτες .
Να εξετασετε , κατα την γνωμη μου , μια γενναια αυξηση των αντικειμενικων αξιων των ακινητων . Ωσ αντιβαρο , πιστευω πως ΠΡΕΠΕΙ να επιβληθει ενας ετησιος λογικος φορος ακινητης περιουσιας , σε ολα , ανεξαιρετως , τα ακινητα . Τα εσοδα θα ειναι τεραστια και θα βοηθηθουν σημαντικα οι οφειλετες στο να αποπληρωσουν χρεη απο τον πλειστηριασμο των ακινητων τους .
Να απαγορευτει ο πλειστηριασμος πρωτης κατοικιας και να επιβαλεται δικαιος και βιωσιμος , εκ νεου , διακανονισμος των χρεων.
Να ισχυει το ιδιο για την πρωτη κατοικια , αν μερος η ολο το χρεος , ειναι σε ιδιωτη .
Θελω , κλεινοντας , να απευθηνθω στην Κυβερνηση και να αναφερω τα εξης
σημαντικα :
Στις προηγουμενες εκλογες , ο Λαος δεν ψηφησε μονο ΠΑΣΟΚ !! Ψηφησε
ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ απο τα δυσβασταχτα χρεη , ΕΛΠΙΔΑ ανακαμψης , ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ επιστροφης στην αξιοπρεπη διαβιωση …..
Ημουν σε μια εφορευτικη επιτροπη στις εκλογες αυτες …. Τα προσωπα των περισσοτερων Πολιτων αστραφταν …. απο Ελπιδα !!!
ΟΧΙ αλλη οικονομικη κατασροφη των πολιτων , ΤΕΛΟΣ στο ξεσπιτωμα , ΤΕΛΟΣ στην καταδικη σε επιβιωση κατω των οριων φτωχειας !!!
Κυριοι της Κυβερνησης !!! Στα χερια σας ειναι πλεον , να υπαρξετε ευμνημονευτοι !! ΜΠΟΡΕΙΤΕ !! ΑΝΑΚΟΥΦΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠ’ΤΑ ΧΡΕΗ !!
ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ , ΔΙΚΑΙΑ , ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ !!
θεωρώ ότι θα είναι σε καλή κατεύθυνση η κίνηση αυτή και αποτελεσματική.
όμως πιστεύω ότι δεν θα αποκατασταθεί πλήρως η ρευστότητα στην αγορά ,αν οι τράπεζες δεν παίξουν τον ρόλο τους .
θα πρέπει να τεθούν σε άμεση εφαρμογή τα αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ και να ολοκληρώνονται με συνοπτικές και απλές διαδικασίες.
επίσης να ισχύουν για όλες τις επιχ/σεις και να μην υπάρχει ο περιορισμός των δύο ετών. οι επιχ/σεις ,δεν θα προσπαθούν για την βιοσιμώτητα τους αλλά για το πως θα γίνουν ανταγωνιστικές.
ευχαριστώ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
…Για τις ληξιπρόθεμες και ενήμερες οφειλές…
1.Καμμία ουσιαστική «ενόχληση» στα πιστωτικά ιδρύματα.
2.Καμμία ουσιαστική «μείωση» στις πράξεις ασυδωσίας αυτών.
3.Κανένας ουσιαστικός έλεγχος στις παράνομες πρακτικές αυτών.
4.Κανένα ουσιαστικό «φρένο» στις ατασθαλείες του τρόπου λειτουργίας τους.
5.Καμμία τιμωρία για πιθανόν οικονομική,εππαγγελματική,κοινωνική καταστροφή,όπως και ηθική βλάβη που προκάλεσαν σε ατομικές και μη, επιχειρήσεις με τις παράνομες,ασύδωτες και τοκογλυφικές πρακτικές τους.
6.Καμμία ουσιαστική «στήριξη»,στους μικρομεσσαίους επιχειρηματίες,που ήδη είχαν «προσβληθεί»-πρίν από 1-1-2008-από αυτές τις πρακτικές.
ΜΟΝΟ Η ΡΗΨΗ ΣΤΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΚΑΙ ΡΩΤΩ:
1.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ?
2.ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ?
3.ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ,ΑΥΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ,ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ,ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ «ΙΔΡΥΜΑΤΑ» ?
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,Η ΧΩΡΑ,Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΠΟΛΙΤΕΣ.
Ε…,ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΙΩΘΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ,ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ …ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ…!!!
Και ναι,ίσως είμαι η μοναδική ελληνίδα πολίτης,που αισθάνομαι κατ’αυτό τον τρόπο,αλλά έχω το δικαίωμα-πιστεύω- να το εκφράσω!!!
ΕΛΕΝΑ Χ.
ΥΓ.Οι προτάσεις,στο ΦΑΥΛΟΚΥΚΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,διότι περί αυτού πρόκειται,ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΩ, δεν θα καταφέρουν να αναθερμάνουν την οικονομία και να ενισχύσουν την ρευστότητα της αγοράς,διότι πολύ απλά είναι ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗ!!!
ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ.
Σε σχέση με τις Ενήμερες οφειλές πιστεύω πως είναι καιρός και χειροκροτώ το μέτρο, να σκύψει κάποιος πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι μικρομεσαίες ΣΥΝΕΠΕΙΣ (ακόμα τουλάχιστον) επιχειρήσεις που έχουν πληγεί απο αυτήν την κρίση μέσω των ακάλυπτων επιταγών που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους αλλά και των αφόρητων πιέσεων που δέχονται απο τις τράπεζες. Άλλωστε όταν οι τράπεζες είχαν αδυναμία, βοηθήθηκαν απο την πολιτεία. Ας βοηθήσετε λοιπόν τώρα και την αγορά. Μπράβο στο μέτρο.
Σφαγή κύριοι κάντε κάτι τώρα οι ακάλυπτες επιταγές μας μας έχουν κλείσει όλους πρέπει να βρεθεί λύση άμμεσα με επαναχρηματοδότηση των εκδοτών από τις τράπεζες γιατι η ανεργία θα χτυπήσει το 30 %
Σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι έχω στα χέρια μου ακάλυπτες επιταγές πελατείας ύψους 150000 ευρώ και δεν μπορώ να εισπράξω ούτε 1 ευρώ αλλα πρέπει να πληρώσω ΦΠΑ ΙΚΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΊΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΔΕΗ ΟΤΕ ΚΤΛ. Η κίνηση ειναι πεσμένη κατά 80% από την περσινή χρονιά και με τα βίας μένουμε ανοιχτοί.
Από την άλλη οι Τράπεζες δεν δέχοντε επιταγές στα πλαφόν μας πλέον ειδικά αν αυτές είναι πάνω απο 2-3 χιλιάδες ευρώ. Δεν λέω κάτι σχετικά με τους τόκους προεξόφλησης των επιταγών 10 % – τι είναι αυτό κύριοι – τοκογλυφία νόμιμη όταν μια μικρή επιχείρηση στις 100 χιλιάδες ευρώ δανισμού πληρώνει 12 χιλιάδες εύρω έξοδα στη τράπεζα πόσα κέρδη μπορεί να έχει ώστε να δώσει φόρο και στο κράτος όταν οριακά δουλευει στο αντικείμενό μου (ηλεκτρονικά) με μέγιστο ποσοστό κέρδους 10 % ? Και οι ακάλυπτες επιταγές θέλουν από 500 μέχρι 2000 ευρώ νομικά έξοδα που δεν θα τα πάρουμε ποτέ?
ευχαριστώ
Κ. Παπαγιάννης
Κύρια υπουργέ καλή δύναμη σ εύχομαι για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνεται.
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι το έξης, όταν το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ διαχειριστεί ορθά και όχι σπατάλα τον δημόσιο πλούτο της χωράς και πληρώνει της υποχρεώσεις του στο χρόνο τον δυο μηνών όλα τότε τα πράγματα θα έχουν μια άλλη διάσταση και όχι μίζερη που βολεύει μερικούς, η διαδικασία πρέπει να γίνει πλέον ουσία.
Το θέμα της ρύθμισης των οφειλών και το πάγωμα της πληρωμής των δόσεων να μη αφαιθεί ως προνόμιο στις τράπεζες αλλά στην διακριτική αυχαίρια του επαγγελματία μετά από αίτησή του. Επίσης επειδή πολλοί επιτηδευματίες με ατομικές επιχειρήσεις έχουν και καταναλωτικά δάνεια και κάρτες που έλαβαν για την επιχείρησ’η τους, να υπαχθούν και αυτά στο μέτρο ενσωματόνοντάς τα σε ένα επαγγελματικό δάνειο.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΕΠΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΩΦΕΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 6 ΜΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΦΤΕΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕ ΑΜΜΕΣΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΑΚΟΜΑ ΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ Ο ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ, Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΩΛΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ DOLCE VITA, ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Εγω πειστευο οτι στον τειρεασεια πρεπει να εγραφωνται ανα 6 μηνες αυτοι που δεν πληρωνουνε καθουλου γιατι υπαρχουνε και ανθρωποι που ευτηχε να μην πληρωσουνε 1 μηνα και να γραφωντα. Το οριο εγραφης στον τειρεασεια δεν πρεπει τα 1,000Euro αλλα τα 2,500Euro. Αυτο που πρεπει να αλλαξει ειναι και παρανομη στον τειρεασεια απο 4 χρονια 1 χρονο.
«Η στραβός είν ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»
» Κι ο άγιος φοβέρα θέλει»
Δυο χαρακτηριστικές παροιμίες των «σοφών γερόντων ινδιάνων του χωριού μου» θα ήθελα να υπενθυμίσω σαν εισαγωγή των σκέψεων και προτάσεών μου.
Είμαι από πυρόκληκτη περιοχή όπου για επιχειρηματικό δάνειο 45.000 ευρω έχω πληρώσει από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι σήμερα 7.500 ευρω τόκους που προήλθαν από τερτίπια, μεθοδεύσεις και μηχανοραφίες γνωστής ιδιωτικής Τράπεζας.
Είναι επίσης πασίγνωστες οι καθημερινές αυθεραισίες τραπεζών για εκατομμύρια δανειολήπτες και αδιαμφισβήτητες . Ο πολίτης στενάζει, δε μπορεί να βρει πουθενά τι δίκιο του και για να πλησιάσει απλώς δικηγόρο χρειάζεται 450 ευρω για κάθε ενέργεια, κάτι που σημαίνει ότι, με την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» και την ταχύτητα εκδικάσεως των υποθέσεων, θα βρει το δίκιο του ίσως σε μια άλλη ζωή. Μέχρι τότε θα έχει αρρωστήσει, θα περπατάει τις νύχτες στο διάδρομο, θα δυστυχήσει και την οικογένειά του και τον περίγυρό του, δημιουργώντας ενα βαρύ κλίμα, καθώς θα φορτωμένος με τα άλυτα προβλήματα που άθελά του κληρονόμησε από μια κατάσταση, που εξεθρεψαν οργάνωσαν καιεκτέλεσαν λαμόγια και παρατρεχάμενοι της αγοράς, οι οποίοι με την ανοχή του κράτους κάνουν πλέον «νόμιμη τοκογλυφία».
Ο πολίτης αυτός είναι που σας εμπιστεύτηκε για τελευταία φορά έχοντας κατα νου και το πλιάτσικο του χρηματιστηρίου που θέλω να πιστεύω σας έγινε μαθημα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Προχωρείστε με θαρραλέα και σταθερά βήματα. Μη συζητάτε με απατεώνες και μην εμπλακείτε σε ατέρμονες συζητήσεις με το τραπεζικό κατεστημένο…καλές είναι οι αποφάσεις για πάγωμα των δανείων..καλές είναι οι σκέψεις και οι θέσεις σας…θα ανακουφίσουν τον ταλαίπωρο κοσμάκη και θα δώσουν ώθηση στην νεκρωμένη αγορά, αλλά για να εχουν αποτέλεσμα μην τις αναβάλλετε, μην τις διαπραγματεύεστε και μην τις καθυστερείτε γιατί δεν υπάρχουν αντοχές στην αγορά. Ξέρετε κάτι καλύτερα από μας.. «και τα γένια έχετε και τα χτένια» δηλ και την εφαρμογή των νόμων και τις κρατικές τράπεζες, που θα σας υπακούσουν και θα συμπαρασταθούν εαν τους επιβληθεί με ειλικρίνεια και εντιμότητα στο δανειολήπτη και τον μικρομεσαίο. Εξαντλήθηκε η υπομονή του λαού. Τελειώνω υπενθυμίζοντας μια ακόμα σοφή λαική παροιμία…
» το γοργόν και χάριν έχει».
ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;
ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΔΙΚΙΕΣ» ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ».
ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΜΗΝΕΣ,ΝΑ ΑΠΟΠΛΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ (ΤΑΧΑ)ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΞΟΦΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΤΑ «ΠΙΑΝΕΙ»,ΛΟΓΩ 12ΜΗΝΟΥ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΜΕ ΛΥΠΗ
ΦΕΙΔΙΑΣ
Υπαρχει προβλημα ενεργους ζητησης στην Οικονομια και απο εδω προκυπτει η κριση.
Κριση οριζεται ως η κατάσταση εκείνη κατά την οποία οι άνθρωποι ενώ θέλουν να καταναλώσουν δεν μπορούν γιατι δεν εχουν χρηματα οι πιο πολυ,αυτοι που εχουν αποφευγουν να τα δαπανησουν, και ακόμα δεν κάνουν επενδύσεις γιατί δεν προσδοκούν ότι θα κερδίσουν, ότι θα έχουν κάποια απόδοση. Αν στα παραπανω προσθεσουμε και το καταχρεωμενο Κρατος η εικονα γινεται δραματικη απο την αποψη της ρευστοτητας που λειπει απο την Οικονομια.
Εφ οσον κρατος και οι πολιτες ειναι καταχρεωμενοι θα πρεπει με στοχο να αποκατασταθει η ρευστοτητα να επαναδιακανονιστουν ολα τα δανεια, οφειλες απο καρτες και καθε αλλη οφειλη προς οργανισμους και ασφαλιστικους οργανισμους με παραταση του χρονου εξοφλησης στο τριπλασιο με τα ιδια επιτοκια ετσι ωστε η δοση καθε δανειου και οφειλης να πεσει στο 1/3. Στα μακρονια δανεια να δοθει περιοδος χαριτος 5 χρονια.
Με τον τροπο αυτο μια ρευστοτητα που ειναι μαζεμενη στις Τραπεζες αμεσα θα διοχετευτει στα νοικοκυρια και απο εκει στην αγορα και απο εκει στο κρατος με την εισπραξη φορων και ΦΠΑ. Ολη βεβαια αυτη η ρευστοτης Θα διακινηθει απο τις Τραπεζες.
Στην περιπτωση που καποια Τραπεζα δεν μπορει να ανατποκριθει ας χρησιμοποιησει τις εγγυησεις του Δημοσιου.
Αυτο πρεπει να γινει αμεσα με νομο του κρατους και οχι με παρεμβασεις δικαστηριων.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΕΙΟ)ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ(ΑΚΙΝΗΤΑ-ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ Κ.Λ.Π.)ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙ. ΕΣΤΩ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΒΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Αξιότιμη Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη.
Οι προτάσεις σας δεν μπορούν να αναθερμάνουν την Οικονομία και να ενισχύσουν την ρευστότητα.
Η οικονομική νομιμότητα δεν μπορεί να είναι ετεροβαρής, προστατευτική αν όχι ενισχυτική στις Τράπεζες
και χαριστική σε αυτές, αφού μέχρι χθες αδιαφορούσαν για την βιωσιμότητα των καταναλωτών και πολύ μικρών και ΜΜΕ.
Θύτες και θύματα του αποσυγχρονισμού των αγορών δεν χωρούν στο ίδιο σακί, αφού τα ποσοστά κέρδους
του κεφαλαίου διαρκώς βαίνει αυξανόμενο εις βάρος της εργασίας, με πράξεις εξόχως αντισυνταγματικές και
με ενέσεις μεταφοράς και νομιμοποίησης στο στρεβλό σύστημα. Εις ότι αφορά τους 50 φορείς, οι περισσότεροι
“τα λένε έτσι για να τα λένε” , πιστεύω σύντομα θα τους ξηλώσει κι αυτούς ο Λαός…..αρκετά με την διγλωσσία.
Η περίοδος χάριτος μας φέρνει θύμισες φυλακισμένων και αποτελεί συμβολική αναφορά, όπως και τα ρευστοποιήσιμα καλύμματα το “πάρε ότι θέλεις παλιατζή” αλλά “η γενικευμένη αμνηστία” είναι μεγάλη κουβέντα κι όπως λέει ο Λαός
…..μεγάλη κουβέντα μην πεις!.
Η ΑΡΝΗΣΗ-Γραφειοκρατία-Δικηγόροι-καθυστερήσεις απονομής δικαιοσύνης μπλοκάρουν και ακυρώνουν τις αμφισβητήσεις οφειλών των Πολιτών και σαφώς την πιστοληπτική του ικανότητα αφού η πιστοδοτική δεν αμφισβητείται ούτε η
εναρμόνιση των Τραπεζών, στα χρηστά συναλλακτικά ήθη. Ρωτήστε αλήθεια ποιος πιστεύει ότι είναι ιδρύματα, όπως λειτουργούν ; Οι εγγυήσεις και η φερεγγυότητα αφορά μόνον τους καταναλωτές Πολίτες (πελάτες ?) και ζητούν να υπογράψει όλο το σόι;
O διαμεσολαβητής (ombusman europa) τι κάνει; Ο Έλληνας “συνήγορος” τι μετρήσιμα αποτελέσματα έφερε στους Πολίτες της χώρας ; μήπως ξαναγίνουμε “ρόμπες” στην Ευρώπη των 27 και ξαναπιάσουμε πάτo ;
Περιμέναμε πιο δραστικά και αποφασιστικά μέτρα. Δεν βάλατε γκολ ενώ όλοι το περιμέναμε, ποτέ όμως δεν είναι αργά, άλλωστε είσθε ιδιαίτερα συμπαθής σε όλους… ενώ για το σύστημα των Ελληνικών Τραπεζών ισχύει το «Κακού Κόρακος, κακόν ωόν».
«Κακού Κόρακος, κακόν ωόν»
Στην αρχαία Αθήνα, κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, ζούσε ένας διάσημος
ρήτορας και διδάσκαλος της ρητορικής που τον έλεγαν Κόρακα. Καταγόταν
από τις Συρακούσες, όπου και είχε διατελέσει σύμβουλος («παραδυναστεύων»)
του τυράννου Ιέρωνα (477 – 466 π.X.), από τον οποίο και εξορίστηκε. Είχε
γράψει ένα πολύκροτο για την εποχή του έργο με τον τίτλο «Τέχνη», στο
οποίον εξέταζε τους νόμους και τους κανόνες της ρητορικής και φυσικά είχε
πολλούς μαθητές που ενδιαφέρονταν να μάθουν τη ρητορική τέχνη. Θεωρείται
ο θεμελιωτής της έντεχνης ρητορείας.
Μεταξύ των μαθητών του ήταν και ο Αθηναίος Τεισίας, με τον οποίο ο
Κόρακας, σίγουρος για τις γνώσεις του και τη διδακτική του ικανότητα,
συμφώνησε ότι ο μαθητής θα πλήρωνε στον δάσκαλο τα δίδακτρα μόνον όταν
θα κέρδιζε την πρώτη του δίκη στο δικαστήριο, αφού αυτό θα ήταν απόδειξη
της καλής του καταρτίσεως .
Ο μαθητής όμως, όταν «ξεσκόλισε», δεν ανελάμβανε καμιά δίκη και έτσι
ούτε έχανε ούτε κέρδιζε, και πάντως δεν πλήρωνε. Για το λόγο αυτό ο
δάσκαλος απεφάσισε να αναζητήσει δικαστικώς την αμοιβή του.
Στο δικαστήριο και οι δύο αντίδικοι παραδέχθηκαν τη συμφωνία τους,
καθένας τους όμως υποστήριξε τις απόψεις του με το δικό του τρόπο.
«Κύριοι δικαστές», είπε στην αγόρευσή του ο δάσκαλος, «ο μαθητής μου
πρέπει οπωσδήποτε να μου πληρώσει τα δίδακτρα που μου χρωστάει, όποια
και αν θα είναι η απόφασή σας. Αν μεν με δικαιώσετε, πρέπει να πληρώσει για
να εκτελεσθεί η δικαστική απόφαση. Αν όμως δεν δικαιώσετε εμένα αλλά
εκείνον, τότε ο μαθητής μου κερδίζει την πρώτη του δίκη, αποδεικνύεται η δική
του καλή κατάρτιση και η δική μου καλή διδασκαλία, και πρέπει να με πληρώσει
για να τηρήσει τη συμφωνία μας».
Ο μαθητής όμως ήταν αντάξιος του δάσκαλου. «Κύριοι δικαστές», είπε
στη δική του αγόρευση, «εγώ δεν έχω καμιά υποχρέωση πληρωμής, όποια
και αν θα είναι η απόφασή σας. Αν μεν με δικαιώσετε, δεν υποχρεούμαι να
πληρώσω για να εφαρμοσθεί η δική σας απόφαση, αν δε δεν με δικαιώσετε,
γιατί τότε δεν θα έχω κερδίσει ακόμα την πρώτη μου δίκη και επομένως κατά τη
συμφωνία μας δεν έχω ακόμα υποχρέωση καταβολής αμοιβής».
Κόρακας.doc 21/2/2009
Οι δικαστές «βραχυκυκλώθηκαν» μπροστά στις δύο ατράνταχτες λογικές.
Συνεδρίαζαν σκεπτόμενοι όλη την ημέρα, χωρίς να μπορούν να καταλήξουν σε
απόφαση. Και επειδή τότε υπήρχε γι’ αυτούς όριο χρόνου μέχρι τη δύση του
ηλίου, με το τέλος της ημέρας απέπεμψαν τους δύο αντιδίκους χωρίς να
εκδώσουν απόφαση, λέγοντας τους αγανακτισμένοι την παροιμιώδη φράση,
που αποτελούσε και λογοπαίγνιο με το όνομα του δάσκαλου: «Κακού
κόρακος, κακόν ωόν». Μια φράση που διασώζεται μέχρι τις μέρες μας και
αντιστοιχεί με τις δικές μας παροιμίες (αν και μόνο για την περίπτωση κακής
συμπεριφοράς) «κατά τον μαστρο-Γιάννη και τα κοπέλια του» ή «με ότι
δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις» ή «το μήλο κάτω από τη μηλιά
θα πέσει».
Ektos apo tis rythmiseis ton xreon ton politon kai tin metatropi tous apo braxiprothesma se makroprothesma yparxoun kai oi ekseis dynatotites gia tin enisxisi tis refstotitas:
1) To dimosio einai o megaliteros ofiletis. I engkairi pliromi ton xreon tou dimosiou tha dosei anasa se pollous. As min ksexname posoi ektaktoi ypalliloi tou dimosiou kanoun xronia gia na plirothoun. Episeis oi kratikes promithies den syneithizetai na plironontai stin ora tous. Polles etairies perimenoun mexri kai xronia gia na plirothoun. Oles aftes oi ofiles tou dimosiou dimiourgoun mia xionostibada xreon pou kataligei sta noikokiria.
2) Engkairi epistrofi tou FPA stis epixiriseis.
3) Oi syntakseis ton dikaiouxon tha prepei na ekdidontai grigora. Den ginetai oi syntaksiouxoi na perimenoun xronia gia na paroun tin proti tou syntaksi.
4) I grafiokratia tha prepei na pataxthei.
5) Nomothetiki kathierosi tis prosopikis ptoxefsis. Tha prepei na dothei i dinatotita stous polites na «ptoxefsoun» kai meta apo kapia xronia pliromis merous ton xreon (7-10 xronia) na einai pali «elefteroi».
6) Proothisi ton energiakon kai prasinon ependiseon. Ependiseis tou kratous p.x. se monoseis kratikon ktirion, sxoleion klp. tha dosei kinisi stin oikodomi kai tha miosei tin katanalosi tis energeias. Epidotiseis ton noikokirion oson afora tin monosi ton idioktiton ktirion tha tonosei episeis tin agorastiki diathesi.
7) Beltiosi tis psixologias ton katanaloton. Edo tha prepei na parthoun metra pou tha boithisoun tou katanalotes na doun to mellon me aisiodoksia.
8) Enimerosi ton politon oson afora xrimatodotiseis pou ginontai apo tin europaiki koinotita. I EU exei para polla tamia kai xrimata ta opia omos tha prepei na ekmetaleftoun. Dystixos stin Ellada oi polites den einai enimeromenoi kai etsi xanontai polles xrimatodotiseis. Edo tha prepei oposdipote na enisxithei kai i dimosia dioikisi me anthropus pou mporoun na ekmetaleftoun autes tis efkairies.
9) Miosi tou kostous xrimatos. To kostos xrimatos den epibaletai mono apo tis trapezes meso tou epitokiou. Polles fores to epitokio auto epibarinetai me kratika parabola kai grafiokratikes kathisteriseis. Me auton ton tropo ginontai ta daneia akribotera.
10) Enisxisi tou antagonismou stin agora. Me afto ton tropo tha pesoun oi times kai tha afksithei i refstotita ton politon
Την τελευταία δεκαπενταετία το τραπεζικό σύστημα βασίστηκε πολύ στην ανάπτυξη της χώρας. Στον κατασκευαστικό τομέα ιδιωτικών και δημοσίων έργων όπου τα στεγαστικά δάνεια η τα κεφάλαια κίνησης έγιναν τα εργαλεία προκειμένου να κινηθεί η αγορά. Τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα λιγότερο φθηνά επαγγελματικά δάνεια βοήθησαν σημαντικά ώστε η αγορά να βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Ταυτόχρονα όμως στο βωμό του κέρδους, δημιουργήθηκαν καταναλωτικά δάνεια τα οποία παρέσυραν τον κόσμο όπου με υψηλότοκα δάνεια τον οδήγησαν σε αδιέξοδο και πολλές φορές σε απόγνωση.
Οι τράπεζες μόλις κατάλαβαν την αδυναμία του κόσμου να ανταποκριθεί με συνέπεια σε αυτού του είδους τη δανειοδότηση στήριξαν τη δημιουργία ενός φορέα όπου θα τους πληροφορεί τις οικονομικές δυνατότητες η τις εκκρεμότητες του εκάστοτε υποψήφιου πελάτη. Ο συγκεκριμένος φορέας δυστυχώς λειτούργησε μόνο για την εξασφάλιση των τραπεζών, ενώ πολλές φορές εμφανίστηκαν φαινόμενα τοκογλυφίας, η αισχροκέρδειας προκειμένου να μπορέσει κάποιους επαγγελματίας να σβήσει το όνομα του από τον εν λόγω πίνακα.
Η κατάργηση του Τειρεσία είναι απαραίτητη διότι δημιουργεί στρεβλώσεις στην ελληνική οικονομία και μεγάλα προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα. Πάρα πολλοί συμπατριώτες μας τις περισσότερες φορές για λόγους αστοχίας, ατυχίας ή και λάθους βρέθηκαν στη μαύρη λίστα του Τειρεσία. Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις που δικαίως, λόγω κακής διαχείρισης, βρέθηκαν στην εν λόγω λίστα. Παρόλα αυτά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη λίστα είναι εξαιτίας της χαμηλής μισθοδοσίας, των υψηλών επιτοκίων και της ανικανότητας – δυνατότητας να κατανοήσουν ότι όλα τα τραπεζικά προϊόντα δεν είναι για όλους.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος ο οποίος για τον έναν ή τον άλλον λόγο μπορεί να καταστραφεί, δεν πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ξανασταθεί στα πόδια του, δημιουργώντας πάλι την επιχείρηση του η μια νέα επιχείρηση πιθανόν σε άλλον τομέα ενδιαφέροντος.
Ο ρόλος του προέδρου της τράπεζας της Ελλάδος είναι να παρεμβαίνει διορθωτικά ώστε να διασφαλίζει το συμφέρον όλων των Ελλήνων πολιτών ιδιωτών η επιχειρηματιών που συναλλάσσονται με το τραπεζικό σύστημα και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας από φαινόμενα αισχροκέρδειας, εκμετάλλευσης και αθέμιτου ανταγωνισμού .
Οι αποφάσεις οι οποίες πρέπει να παρθούν προκειμένου να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης να αναπνεύσει, να πιστέψει ότι υπάρχει η δυνατότητα να αισθανθεί δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, κατανόηση, υποχρέωση από το κράτος προς αυτόν και από αυτόν προς το κράτος είναι η άμεση ακύρωση όλων των πλειστηριασμών που έχουν πραγματοποιηθεί η δύναται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον από τις ιδιωτικές τράπεζες λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτές. Επαναφορά Των ιδιοκτησιών στους αρχικούς κατόχους και προστασία αυτών από τις τυχοδιωκτικές τάσεις των Ιδιωτικών τραπεζών.
Το βάρος θα το αναλάβουν οι τράπεζες του δημόσιου δηλαδή η αγροτική και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο οι οποίες θα πρέπει να απορροφήσουν τα προβληματικά δάνεια καταργώντας αρχικά τα πανωτόκια, κάνοντας νέες συμβάσεις με τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, με επιτόκιο μέχρι μισή μονάδα πάνω από το επιτόκιο της ευρωπαϊκής τράπεζας. Επιπλέον οι κρατικές τράπεζες θα μπορούσαν με επιτόκιο ένα τις εκατό να τραβήξουν το ενδιαφέρον πανελλαδικά ώστε να μεταφέρουν σ’ αυτές το στεγαστικό τους δάνειο. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσε να σπάσει το καρτέλ των τραπεζών στα προϊόντα στεγαστικής πίστης, με έναν πιο υγιή και δίκαιο ανταγωνισμό στο τραπεζικό σύστημα.
Μπορούν να δημιουργηθούν ειδικά τμήματα, στις τράπεζες, παρακολούθησης πελατών – επενδυτών προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες και άστοχες τοποθετήσεις πελατών στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται από τη μια πλευρά εξασφάλιση των τραπεζών από τυχόν αστοχίες και από την άλλη τυχόν κακοτοπιές για τους μικρούς επενδυτές της οικονομίας. Επιπλέον οι τράπεζες θα πρέπει να εξασφαλίζουν πλήρη κάλυψη μιας επένδυσης, χωρίς να έχουν απαίτηση από των εκάστοτε μικρό επενδυτή να διαθέτει κεφάλαιο για την πραγματοποίηση της επένδυσης. Θα πρέπει να υπάρχει πλήρη συνεργασία μεταξύ τράπεζας και επενδυτή, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τράπεζα και επενδυτής πρέπει να είναι συνεργάτες και όχι ανταγωνιστές.
Κατόπιν θα μπορούσε να διορθωθεί το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών και από 18% να προσδιοριστεί στο 6%. Παράλληλα πρέπει όλα τα υπάρχοντα καταναλωτικά δάνεια να αλλάξουν αυτομάτως και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Επιπλέον θεωρείται βέβαιο ότι χρειάζεται κατάργηση όλων αυτών των προμηθειών που χρεώνουν οι τράπεζες κατά τη συναλλαγή με τον πελάτη και οι οποίες είναι καταχρηστικές έναντι του πελάτη.
Είναι σίγουρο ότι τα πιο πάνω μέτρα θα λειτουργήσουν θετικά στον ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών και την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στον Έλληνα πολίτη. Είναι επίσης σίγουρο ότι εφεξής η προστασία του Έλληνα πολίτη έναντι του τραπεζικού συστήματος είναι ρόλος που πρέπει να τον αναλάβει η πολιτεία με ανταγωνιστικούς όρους και τη χρησιμοποίηση των δικών της Μεγάλων και σημαντικών τραπεζών που διαθέτει.
Όπως φαίνεται μέχρι τώρα η σοβαρότητα του θέματος μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητή ούτε στους μεν ούτε στους δε (οφειλέτες- πιστωτές), κάποιοι ίσως και να μη θέλουν …
Π.χ Μήπως ορισμένοι θα έπρεπε να είναι στο εδώλιο του κατηγορούμενου για ποινικά αδικήματα. Υπενθυμίζω τη παραβάσεις και τα πρόστιμα που έχουν καταγραφεί κατά καιρούς για πράξεις του όλου συστήματος: Αρ.333 της απάτης Αρ.386,εκβίασης Αρ.385,τοκογλυφίας Αρ.404,αισχροκερδιας Αρ.405. Αν κάνω λάθος και δεν πραγματοποιούνται οι παραπάνω πράξεις από το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και τους εμπλεκόμενους καθ’ οιονδήποτε τρόπο με αυτό, συγχωρέστε με, διαγράψτε όλο το κείμενο ως εντελώς ατυχές…και τα λέμε σε μια άλλη διάσταση. Τα δε πρόστιμα περι ξεπλήματος μαύρου χρήματος έχουν πιο μεγάλη πλάκα…
Αντ’ αυτού ενας ολόκληρος λαός, νοιώθει σα να είναι αυτός ο άδικος ή ο κλέφτης. Ναι ένας ολόκληρος λαός. Έτσι είναι, Πόσους χαμογελαστους Έλληνες βλέπετε κάθε μερα στο δρόμο, στο λεωφορείο στη δουλειά;
ΌΧΙ κυριοι η καθυστέρηση πληρωμής δεν ειναι κλοπή (άλλωστε με την καταβολή της αντίστοιχης νόμιμης υπερημερίας εξαλίφεται πραγματικά), ούτε δόλος υπάρχει (εκτός και αν τα έχεις), άρα δεν νοείται και ως αδικη πράξη,για κανένα νοήμον όν.
Υπενθυμίζω απλά την Ιστορία , διότι λαός που ξεχνάει την Ιστορία του….
«Τοιαύτης δέ τής τάξεως ούσης έν τή πολιτεία καί τών πολλών δουλευόντων τοίς ολίγοις αντέστη τοίς γνωρίμοις ό δήμος.
Ισχυράς δέ τής στάσεως ούσης και πολύν χρόνων αντικαθημένων αλλήλοις»
Για να μη τα πολυλογούμε γι αυτό……εξέλεξαν το Σόλωνα ως μεσολαβητή…Για να αποφύγουν τότε τα χειρότερα…
Δηλαδή τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.
Μόνο που τότε όλα πήγαν καλά, γιατί ο Σόλωνας έκανε αυτό που έπρεπε, χωρίς να έχει κανένα MASTER στα οικονομικά, χωρίς να νοιάζεται αν κάποιος έχει υποσχεθέι στο NASDAQ ή στο Ξερξη τα μαλλιοκέφαλά του…Τι έκανε; Απλό …Δεν επέτρεπε να υποθηκεύει κανένας την ελευθερία του!! Ε εμεις οι σύγχρονοι το κάναμε νόμιμο!!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ; Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Εγω δε ξερω αναρρωτιέμαι….
Άλλα τότε έλεγαν και κανά ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και για τη Πατρίδα και πέθαιναν γι αυτή…..Τώραααα μόνο αμα έχεις οικόπεδο να σου φάνε παιρνεις ελεύθερα ότι δάνειο θες και ο νοών νοήτο….
Οποιασδήποτε προσπάθεια ομαλής και νόμιμης απεμπλοκής των πάσης φύσεως υπερχρεωμένων (νοικοκυριών-επιχειρήσεων-επαγγελματιών) οδηγεί στην αναθέρμανση της οικονομίας , καθώς πολύ απλά δημιουργεί ρευστότητα. Νόμιμη ρύθμιση όμως και όχι ασύδοτο χάρισμα χρεών. Γιατί το τραπεζικό σύστημα αναγκαστικά πρέπει να είναι ο στιλωβάτης της αναθέρμανσης. Αλλα ο νόμιμος στιλωβάτης και όχι ο υπονομευτής.
Π.χ δε μπορει να διαφημίζεται στεγαστικό δάνειο 100.000 και να προσφέρεται δόση κάτω από 500 ευρώ και μηνες χάριτος και δε ξέρω γω τι άλλο και για 100.000 κεφάλαιο αντίστοιχου επιχειρηματικού δανείου ,κάρτες κ.λπ η δόση να φτάνει τις 2.000.
Το προιόν είναι το ίδιο 100.000 !!!Άρα αμα θέλουμε όλα γίνονται. Απλά κάποιοι πρέπει να μάθουν να κερδίζουν λιγότερα, απλό ειναι και ξεκάθαααροοοοοο, αμα θέλουμε να επιβιώσουμε ως κράτος.
ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Είναι προφανές (για τους λογικούς) ότι, οτιδήποτε αντίθετο προς τα παραπάνω θα έχει σαν αποτέλεσμα, την συνέχιση και κλιμάκωση της ύφεσης, επιδείνωση της οικονομίας της χώρας και και…..
Αναρρωτιέμαι πώς μπορεί να αποτελεί επισφάλεια μόνο η κάθε είδους καθυστέρηση πληρωμών και να μην αποτελεί ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ με κεφαλαία η εξέλιξη μιας τέτοιας διαχείρισης του θέματος που προφανώς θα έχει σαν αποτέλεσμα ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!! ΑΠΛΟ.Δεν μπορεί να ξεχάσαμε ότι πριν 1 χρόνο το τραπεζικό συστημα ήταν παγκοσμίως σε κρίση.
Γι αυτό εσείς οι ειδικοί βρείτε τα, πριν να είναι αργά για όλους μας, γιατι κάποια στιγμή ο ερασιτεχνισμός θα πληρωθει ακριβά…..
Οσο για κάτι σχόλια από μερικούς του τύπου: «δεν ήξερες ας ρώταγες», «τον τάδε και το δείνα δε τον λυπάμαι»….κατι τοκογλύφους σε παλιες ελληνικές ταινίες μου θυμίζουν. Τι σε νοιαζει γιατι ο άλλος και πως;Που ξέρεις; Τι να πω ….. το μόνο καλό σε αυτό είναι ότι μας θυμίζει ότι είμαστε Έλληνες…. πάντα υπάρχουν κάποιοι εφιαλτες ..πάντα θα διαγράψουμε ενα Καποδίστρια και θα φυλακίσουμε ένα Κολοκοτρώνη
ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΥΟΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ
Δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν έχω πάρει κανένα δάνειο, γι αυτό δεν θα σχολιάσω το νομοσχέδιο.
Τότε γιατί γράφω;
Για τις πιστωτικές κάρτες θέλω να γράψω. Για την επίσημη τοκογλυφία των τραπεζών, που δίνουν επιτόκια ταμιευτηρίου μέχρι 1% και προθεσμιακών καταθέσεων 2-3%, αλλά το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών είναι μεγαλύτερο από 15%!
Και το πιο απαράδεκτο; Αν δεν πληρώσεις όλο το ποσό σου χρεώνουν τόκους για όλο το ποσό, ακόμα και 1 ευρώ λιγότερο να πληρώσεις!
Το γράφω γιατί είμαι παθών.
Σας ευχαριστώ και συγγνώμη για το άσχετο του θέματος, αλλά μου δόθηκε η ευκάιρία (για πρώτη φορά) να πω τον «πόνο» μου.
Και ένα τελευταίο, οποιοσδήποτε νόμος όσο σκληρός και να είναι γίνεται αποδεκτός από την κοινωνία αρκεί να ΔΙΚΑΙΟΣ!
Γενικως το σχεδιο για τις ληξηπροθεσμες οφειλες κινειται στην σωστη
κατευθυνση.
Θα ειναι μια μεγαλη ανακουφηση για πολλους ανθρωπους.
Πιστευω ομως οτι το βασικο προβλημα που πρεπει να λυθει ειναι οι τραπεζες οι οποιες δυστυχως ειναι κρατος εν κρατει να πεισθουν να εφαρμοζουν τους νομους του κρατους και να μην κανουν οτι θελουν.
Να μειωσουν τα επιτοκια χορηγησεων σε λογικα πλαισια και να μην
αισχροκερδουν. Δεν μπορει να δανειζονται απο την ΕΚΤ με 1% και να
δανειζουν με 14 και18%.
Ευχωμε να πανε ολα καλα διοτι τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα.
Ευχαριστω.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ εν αντιθέσει με την Ρύθμιση των Νοικοκυριών…που δεν ξέρουμε τελικά στο τέλος ποιοι θα οφεληθούν όσοι έκαναν περιουσία είτε αγροτική είτε αστική με τα δάνεια ή αυτοί που τα πήραν και δεν έκαναν τίποτα;
___Μήπως θα πρέπει να δείτε και τα δάνεια για ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;
Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο:
Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων
……………………………
Στην παραπάνω ρύθμιση υπάγονται και όλα τα δάνεια του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφοι, Συνεταιρισμοί, Ενώσεις Συνεταιριστικών Οργανώσεων, Κοινοπραξίες, ομάδων παραγωγών γεωργικών-κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, κλπ.), με εξαίρεση όσα δάνεια είναι εγγυημένα. (Είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διεύρυνση της ρύθμισης και σε εγγυημένα δάνεια).
**** ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ <> ; όσοι έχουν βάλει υποθήκη κάποιο ακίνητο; ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ …
Με το σχέδιο νόμου θα τίθεται προθεσμία (δύο) ** να γίνει (3) μηνών από την ψήφιση του νόμου εντός της οποίας θα μπορεί ο δανειολήπτης να υποβάλλει αίτηση στην τράπεζά του για την υπαγωγή του στις παραπάνω ρυθμίσεις. Κατά τη διάρκεια της προθεσμίας αυτής και για ένα ακόμη μήνα, δηλ για τρείς (3) ** να γίνει (6) μήνες συνολικά θα αναστέλλεται κάθε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
******Ο χρόνος των 2 μηνών και 3 μηνών είναι μικρός αν μπορεί να γίνει 3 μήνες και 6 μήνες αντίστοιχα.
Για τις ενήμερες οφειλές ( Μια φορά και οι τακτικοί πελάτες να κερδίσουν κάτι !!!)
Όσον αφορά τις ενήμερες οφειλές θα δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις, οι οποίες επαπειλούνται με πρόσκαιρη αδυναμία ικανοποίησης των υποχρεώσεών τους, όπως αυτή θα προκύπτει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και διαδικασία, να επιτυγχάνουν για ένα ορισμένο ποσόν δανείου την αναστολή της περιοδικής εξόφλησής του για μία διετία, με την καταβολή μόνο συμβατικών τόκων γι’ αυτή την περίοδο και με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου.
Το ποσόν, τα ακριβή κριτήρια και η διαδικασία υπαγωγής θα καθορισθούν σε συνέχεια της διαβούλευσης και της αναμενόμενης αποστολής στοιχείων από τα πιστωτικά ιδρύματα και μετά από συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος .. για τυχόν επιπτώσεις στην κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών.
***** Οι επιπτώσεις φαίνονται στην αγορά και ειδικά στα πορτοφόλια μας ο μισθός δεν έχει πλέον αξία το ευρώ καβάλησε καλάμι… κάποτε με 5000 δρχ..γεμίζαμε το καλάθι στο S/M Σήμερα με 300,00 ευρώ τι αγοράζουμε ;…
ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ…
Αμεσα πρέπει να υπάρξουν λύσεις γιατί ο χρόνος κυλάει ανάποδα… Σε κάποιους ίσως να μην αρέσει αν ΜΕΙΩΣΤΕ τους ΜΙΣΘΟΥΣ όχι των συνταξιούχων των υπαλλήλων των εργαζομένων ,αλλά αυτών που βρίσκονται με διπλούς και τριπλούς μισθούς και επιδόματα.. ακόμα και τους δικούς σας … δεν εθα ίναι ντροπή ..θα είναι προς τιμήν σας…δεν θα είναι άσχημο να μην παίρνουν οι εκλεκτοί αιρετοί σε 8 χρόνια σύνταξη και όλοι οι άλλοι σε 25-30-40 ή και 45 χρόνια .. (ο αγρότης απο 21 ετών αλλά και πιο πριν δουλεύει θα πάρει σύνταξη στα 65 δηλαδή 41 χρόνια .τι να πει; .. ο ΛΑΟΣ δεν αντέχει άλλο να βλέπει μισθούς χιλιάδων ευρώ και εκατοντάδων χιλιάδων , άλλοι να μη δηλώνουν εισόδημα και να ζουν πλουσιοπάροχα….ονα βλέπουμε σπατάλες πολλές σε μια εποχή δύσκολη… Ποιοι αναρωτήθηκαν για όλα αυτά που συμβαίνουν και ποιος φταίει; ΟΧΙ πάντως ο ΛΑΟΣ σας , που έχουν πάει τόσα χρήματα που διάθεταν οι τράπεζες πριν απο χρόνια με μια πολιτική του.. ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΧΡΗΜΑ , αγόρασε σπίτι , διασκέδασε ,πήγαινε εκδρομή , δώσε στα παιδιά σου … ΣΠΑΤΑΛΗΣΕ ΚΟΣΜΕ ….ΠΑΡΕ ΚΑΡΤΕΣ …. και ΤΩΡΑ ΦΕΡΕ ΚΟΣΜΕ ….ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΑΣ … ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΚΑΡΤΕΣ…. ΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ…ΦΕΡΕ…..ΣΦΗΞΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ … ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ; ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΟΙΣΩΝ που ΘΕΛΟΥΝ να έχουμε την ΚΡΙΣΗ… αλλά η ΚΡΙΣΗ είναι πλλών ειδών και σήμερα ο κόσμος την νοιώθει και στο μυαλό του…και κρίνει τον κάθε ΠΟΛΙΤΙΚΟ και κάθε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ…
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ με ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. ΕΡΧΟΝΤΑΙ και ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ … κάποιοι ίσως δεν θα κάνουν.. ας περιμένουν τα ΕΠΟΜΕΝΑ….ή τα ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΑ…
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ πολλά….ΘΑ ΔΟΥΜΕ…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΑ
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ
ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ,ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ
ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΤΟΥΣ Η ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΩΡΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ
ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΣΙ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΠΩΣ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ
ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΑΓΟΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 966 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΛΑΒΑΤΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΙΤΕ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙς ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΡΙΩΝ ΜΑ ΚΑΛΛΥΜΑΤΑ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΤΗΝ 01.01.2008 ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ . ΚΙΝΗΣΗΣ Η ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.-
ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΦΟΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΠΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ.
Παρότι το σχέδιο είναι πολύ θετικό αποτελεί πολύ αρνητική εξαίρεση αυτή των ομολογιακών δανείων. Κατά τα προηγούμενα έτη πριν την κρίση, οι Τράπεζες ωθούσαν τις επιχειρήσεις στην αναχρηματοδότηση υπαρχόντων κεφαλαίων κίνησης με την έκδοση μεσο-μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων. Η βασική αιτιολόγηση ήταν ότι τα συγκεκριμένα δάνεια έχουν χαμηλότερο κόστος για τις επιχειρήσεις, αφού αποφεύγεται ο φόρος 0,6% και πέραν αυτού έδιναν και επιτοκιακά κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να συμφωνήσουν. Στην συνέχεια ορισμένες Τράπεζες τιτλοποίησαν τα δάνεια αυτά προκειμένου να τα μεταβιβάσουν σε τρίτους επενδυτές, ή και ακόμα σε δικές τους θυγατρικές του εξωτερικού, προκειμένου να βελτιώσουν τα στοιχεία των ισολογισμών τους αλλα και να μειώσουν τον οφειλόμενο φόρο.
Τώρα η εξαίρεση των ομολογιακών δανείων θα πλήξει ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, οι οποίες καλούνται στην εξαιρετικά δυσμενή σημερινή συγκυρία να αποπληρώσουν τις σχετικές δόσεις των ομολογιακών τους δανείων. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα έχουν την πρόνοια των συγκεκριμένων ρυθμίσεων πράγμα που θα τις διαφοροποιήσει αρνητικά έναντι των υπολοίπων επιχειρήσεων με εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα στην επιβίωσή τους.
Το αποτέλεσμα θα είναι οι επιχειρήσεις που σύναψαν ομολογιακά δάνεια, να βρεθούν συνολικά σε δυσμενέστερη οικονομική θέση έναντι των υπολοιπων. Και πάλι σας επισημαίνω ότι, οι τράπεζες ήταν αυτές που κατά κανόνα και για καθαρά δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες, εξώθησαν τις επιχειρήσεις στη παραπάνω ρύθμιση. Εκτιμώ ότι δε θα πρέπει να υπάρχει εξαίρεση των ομολογιακών δανείων από αυτή τη ρύθμιση των χρεών, που κρίνω ότι θα αποτελέσει τον «απο μηχανής Σωτήρα Θεό» για πολλές Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις,και με τις ανάλογες συνέπειες στη συγκράτηση της ανεργίας και στην επανεκίνηση΄/αναθέρμανση της οικονομίας συνολικά.
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ/ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΚΑΘ΄ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ. ΒΡΙΣΚΩ ΟΜΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΒΑΘΜΟ, ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΚΑΤ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ¨ΜΙΚΡΟΤΑΤΟ¨ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΜΜΕ», ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ Η ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΚΑΙ ΝΙΩΣΟΥΝ ΑΔΙΚΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ.
ΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ «ΜΜΕ» ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: ΙΔΟΚΤΗΤΗΣ (50%) ΟΚΤΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
ΜΕ ΕΞΗΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ.
Αναρωτιέμαι για μερικές δομικές λειτουργίες που πιστεύω καθημερινά απασχολούν κι εμποδίζουν όλο τον επιχειρηματικό κλάδο:
1. Ποιος φορέας ασχολείται για την προάσπιση των συμφερόντων & την προφύλαξη των μικρών – μικρομεσαίων επιχειρήσεων;
2. Ποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε το έκτρωμα «φορέα» του ΤΕΙΡΕΣΙΑ που μονοπωλεί την πληροφόρηση μόνο για το τραπεζικό σύστημα; Με ποιο δικαίωμα αυτοί καταγράφουν και μοιράζονται με την ανοχή του κράτους, τα οικονομικά του καθενός μας κι αυτά δεν είναι διαθέσιμα σε όλους;
3. Γιατί δεν υπάρχει ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για τις τράπεζες που εξολόθρευσαν την παγκόσμια οικονομία; Γιατί δε γνωρίζουμε ποια τράπεζα μας κατακλέβει καθημερινά, ενώ η πλειοψηφία του τύπου αποκρύβει τις τόσες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους, που ποτέ παρ’ ότι είναι δικαστικές αποφάσεις δεν υλοποιούνται; Φαντάζεστε να είχαμε τέτοια ενημέρωση για να πηγαίνουμε μαζικά να τραβάμε τις οικονομίες μας ή τους εταιρικούς μας λογαριασμούς από όποια τράπεζα χαρακτηρίστηκε «μαύρη», τι έκφραση κι αυτή που οι ξεφτιλισμένοι χρησιμοποιούν, όπως οι τράπεζες τραβάνε το χαλί σε τόσες επιχειρήσεις, που χωρίς καμιά προειδοποίηση κάνουν απαιτητά ανοικτά δάνεια;
4. Με ποιά κριτήρια η έγκριση ενός επιχειρηματικού δανείου εξαρτάται από την οικονομική επιφάνεια του αιτούντος κι όχι από την προοπτική επιτυχίας του επιχειρηματικού σχεδίου;
5. Γιατί δε ρισκάρουν σαν επιχειρήσεις οι τράπεζες ενώ όλες οι άλλες επιχειρήσεις καθημερινά το πράττουν;
Προτείνω για όλους τους παραπάνω προβληματισμούς:
1. Να αλλάξει τελείως η ταυτότητα κι ο προσανατολισμός του ΕΒΕΑ, που αντί να καταθέτει ασφαλιστικά για τους λιμενεργάτες, να προασπίζει τα δικαιώματα των μελών του.
2. Να είναι υπεύθυνο για την άδεια λειτουργίας κάθε επιχείρησης κι όχι αυθαίρετα το κάθε «λαμόγιο» να μπορεί να αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα.
3. Να υποχρεώνεται η κάθε εταιρία να καταθέτει επιχειρηματικό σχέδιο, που με βάση αυτό θα παίρνει άδεια λειτουργίας, με διαδικασία ελέγχου υλοποίησης του σε ετήσια βάση.
4. Να είναι το επιμελητήριο υπεύθυνο για την εκκίνηση μιας επιχείρησης σε συνδυασμό με τα ΚΕΠ για όλες τις διαδικασίες εκκίνησης ή λειτουργίας κι όχι οι ΔΟΥ με το κύκλωμα των διαφόρων κοράκων.
5. Να είναι υπεύθυνο το επιμελητήριο, οικονομικό πανεπιστήμιο, για τη συναλλαγή με τους τραπεζίτες μέσω του ΤΕΜΠΕ ή αντίστοιχων φορέων, για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων με κριτήρια επιχειρηματικά, κοινωνικής πολιτικής, αξιοποίησης νέων επιστημόνων, νέων ιδεών, υλοποίησης οραμάτων που τώρα θάβονται
6. Τρεις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε κάθε ξεκίνημα. Τι θα πει μπήκες στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και σε αφανίζει το σύστημα; Ενώ αν έχεις κολλητό τον τραπεζίτη και τον υπουργό σε «χώνουν» στο σύστημα με την αντίστοιχη διαρροή χρήσιμων πληροφοριών κρατικών προμηθειών κι έτσι ξαφνικά γεμίζουν τα εξώφυλλα με «πετυχημένους» επιχειρηματίες.
Αυτά πρέπει να δει η νέα κυβέρνηση συνολικά και προσωπικά ο κος Γ. Παπανδρέου, ο κος Πάγκαλος, ο κος Παπακωνσταντίνου, η κα Κατσέλη, ο κος Ρέππας κι όλοι οι συναρμόδιοι έμμεσα ή άμεσα. Με τέτοιες πολιτικές θα έχουμε ανάπτυξη και θα αναβιώσουμε μέσα απ’ τη μιζέρια και την κακομοιριά. Με τέτοιες κινήσεις απλές και με πολιτικό τσαμπουκά θα πιστέψουν όλοι ότι κάτι αλλάζει.
οι παραπανω ρυθμίσεις πρεπει να αφορουν και τα ομολογιακα δανεια , τα οποια ειναι αρκετα , επίσης η πρωτη κατοικια εγγυητη στην εταιρια του , θα πρεπει να βρεθεί τρόπος να προστατευτεί ,σχετικα με τα κριτήρια αναχρηματοδοτησης για ενήμερες οφειλες θα πρεπει να προσδιορίζονται για να μην γινονται αντικείμενο παζαριου με τις τραπεζες .
Επίσης πρέπει να γνωρίζεται ότι πολλές απο τις τράπεζες την τελευταία περίοδο με αφορμή την κρίση και για να συνεχίζουν να στηρίζουν τις επειχηρησεις απαίτησαν και πέτυχαν αύξηση των spreads των επιτοκίων στις ηδη υπάρχουσες παλαίες συμβάσεις , το οποίο βέβαια θα το αρνούνται στο διάλογο με το υπουργείο , προσθέστε λοιπόν στο νομοσχέδιο οποιαδήποτε αύξηση spreads σε υπάρχουσες συμβάσεις να απαγορευεται και οποιαδήποτε εχει γίνει να θεωρειται παρανομη και καταχρηστικη .