Μετά από το άρθρο 120 του ν. 4442/2016 (Α΄ 230) προστίθεται Κεφάλαιο Κ΄ ως εξής:
«ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κ΄
ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ι.ΙΕΚ), ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Άρθρο 121
Πεδίο εφαρμογής
Στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος κεφαλαίου εμπίπτουν τα κολλέγια, τα Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΙΕΚ), τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, με κωδικούς NACE 85.41 και 85.59.
Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, μπορούν να ασκούν δραστηριότητα κολλεγίων, ιδιωτικών ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης, κέντρων δια βίου μάθησης, φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών.
Άρθρο 122
Αρμόδια αρχή
Αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του παρόντος είναι:
(α) Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας για τα κολλέγια, τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και τα κέντρα δια βίου μάθησης,
(β) ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.
Άρθρο 123
Έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας δραστηριοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης
1. Τα κολλέγια και τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης υπάγονται για την ίδρυση και λειτουργία τους σε καθεστώς έγκρισης του άρθρου 7.
Ομοίως σε καθεστώς έγκρισης υπάγονται τα κέντρα δια βίου μάθησης, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, των οποίων ο συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων ανά ώρα και ανά κτιριολογική μονάδα (αυτοτελές κτίριο ή όροφος σε πολυώροφο κτίριο) υπερβαίνει την αναλογία ενός ατόμου ανά δύο και μισό (21/2) τετραγωνικά μέτρα στο συνολικό εμβαδόν του φορέα ή τον αριθμό των εβδομήντα πέντε (75) εκπαιδευομένων.
2. Η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας εκδίδεται από την αρμόδια αρχή, έπειτα από αίτηση του φορέα της δραστηριότητας, η οποία συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ειδικά για την έγκριση κολλεγίου και ιδιωτικού ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης απαιτείται η διατύπωση γνώμης του ΕΟΠΠΕΠ για τη συνδρομή των νόμιμων κτιριολογικών προϋποθέσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία της περ. 13 της υποπαρ. Θ3 της παρ. Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222). Εντός τεσσάρων (4) μηνών από την προσήκουσα υποβολή της αίτησης έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας και των δικαιολογητικών η αρμόδια αρχή εξετάζει τα υποβληθέντα στοιχεία και, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, εκδίδει την έγκριση για την ίδρυση και λειτουργία της δραστηριότητας ή απορρίπτει την αίτηση αιτιολογημένα. Πριν από τη χορήγηση της έγκρισης και εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας, η αρμόδια αρχή δύναται να διενεργήσει αυτοψία στις εγκαταστάσεις της δραστηριότητας, για τη διαπίστωση της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία για την έκδοση της έγκρισης, τεκμαίρεται ότι η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας έχει χορηγηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 8, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια αρχή τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης. Η αίτηση χορήγησης έγκρισης κατατίθεται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή είτε απευθείας στην αρμόδια αρχή είτε σε οποιοδήποτε φυσικό ή ηλεκτρονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργεί ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ). Μετά από την έναρξη λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ) του άρθρου 14, κατά το μέρος που αφορά στην έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας των δραστηριοτήτων της παρ. 1, η διαδικασία έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας αυτών διεκπεραιώνεται αποκλειστικά μέσω του συστήματος αυτού. Η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας έχει αόριστη διάρκεια.
3. Η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας τροποποιείται μετά από αίτηση του φορέα της δραστηριότητας. Για την τροποποίηση της έγκρισης τηρείται η διαδικασία χορήγησης της έγκρισης. Ο φορέας της δραστηριότητας, επί ποινή ανάκλησης της έγκρισης, υποχρεούται να ενημερώνει την αρμόδια αρχή για κάθε μεταβολή των προϋποθέσεων χορήγησης της έγκρισης και για τη συνδρομή ασυμβίβαστων ιδιοτήτων.
4. Η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας μεταβιβάζεται, εφόσον οι κατά νόμο προϋποθέσεις χορήγησης της έγκρισης συντρέχουν στο πρόσωπο του νέου φορέα. Η μεταβίβαση εγκρίνεται από την αρμόδια αρχή που χορηγεί την έγκριση μετά από σχετική αίτηση, η οποία συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5. Για την έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας, για την έγκριση της τροποποίησής της, καθώς και για την έγκριση της μεταβίβασής της απαιτείται η καταβολή παραβόλου, σύμφωνα με το άρθρο 11 και την κοινή απόφαση της παρ. 3 του άρθρου 128.
6. Η αρμόδια αρχή υποχρεούται να κοινοποιεί αμελλητί τις εγκρίσεις και τις τροποποιήσεις τους στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να ασκήσουν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες.
7. Η αρμόδια αρχή δύναται να διενεργεί ελέγχους και να προβαίνει σε ενέργειες εποπτείας, σύμφωνα με τα άρθρα 127-157 του ν. 4512/2018 (Α’ 5) και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση αυτού. Μέχρι την πλήρη εφαρμογή του ν. 4512/2018 η αρμόδια αρχή διενεργεί τους εκ των υστέρων ελέγχους βάσει κριτηρίων κινδύνου.
Άρθρο 124
Γνωστοποίηση λειτουργίας δραστηριοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης
1. Τα κέντρα δια βίου μάθησης, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, των οποίων ο συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων ανά ώρα και ανά κτιριολογική μονάδα (αυτοτελές κτίριο ή όροφος σε πολυώροφο κτίριο) δεν υπερβαίνει την αναλογία ενός (1) ατόμου ανά δύο και μισό (21/2) τετραγωνικά μέτρα στο συνολικό εμβαδόν του φορέα και τον αριθμό των εβδομήντα πέντε (75) εκπαιδευομένων, υπάγονται στο καθεστώς γνωστοποίησης του άρθρου 6.
2. Η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ) του άρθρου 14. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΟΠΣ-ΑΔΕ κατά το μέρος που αφορά στη γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων της παρ. 1, η γνωστοποίηση κατατίθεται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή είτε απευθείας στην αρμόδια αρχή είτε σε οποιοδήποτε φυσικό ή ηλεκτρονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργεί ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ).
3. Η αρμόδια αρχή παραλαμβάνει τη γνωστοποίηση, η οποία υποβάλλεται από τον φορέα της δραστηριότητας με ευθύνη του για τα περιλαμβανόμενα σε αυτήν στοιχεία, και εκδίδει αποδεικτικό υποβολής. Μετά από την υποβολή της γνωστοποίησης ο φορέας μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της δραστηριότητας.
4. Αν πρόκειται να μεταβληθούν για οποιονδήποτε λόγο τα στοιχεία της γνωστοποίησης, ο φορέας της δραστηριότητας υποχρεούται σε προηγούμενη γνωστοποίηση της επιδιωκόμενης μεταβολής. Σε περίπτωση αλλαγής του φορέα της δραστηριότητας εφαρμόζεται το άρθρο 9. Τα δικαιολογητικά που συνδέονται με το πρόσωπο του φορέα της δραστηριότητας εκδίδονται στο πρόσωπο του νέου φορέα. Ο φορέας της δραστηριότητας, επί ποινή διακοπής της λειτουργίας, οφείλει να ενημερώνει την αρμόδια αρχή για κάθε μεταβολή σχετική με τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας της δραστηριότητας ή για τη συνδρομή ασυμβίβαστων ιδιοτήτων.
5. Πριν από την υποβολή της αρχικής γνωστοποίησης, ή της γνωστοποίησης μεταβολής, ο φορέας της δραστηριότητας υποχρεούται να διαθέτει όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα οποία δεν συνυποβάλλονται με τη γνωστοποίηση, αλλά τηρούνται μαζί με το αποδεικτικό υποβολής της στον χώρο άσκησης της δραστηριότητας.
6. Για την υποβολή της γνωστοποίησης λειτουργίας των δραστηριοτήτων του παρόντος κεφαλαίου απαιτείται η καταβολή παραβόλου, σύμφωνα με το άρθρο 11 και την κοινή απόφαση της παρ. 3 του άρθρου 128.
7. Η αρμόδια αρχή υποχρεούται να κοινοποιεί αμελλητί, τόσο την αρχική γνωστοποίηση, όσο και τις μεταβολές της στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να ασκήσουν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες.
8. Μετά από την υποβολή της γνωστοποίησης, ή από τον χρόνο κατά τον οποίο υπήρχε η υποχρέωση για την υποβολή της, η αρμόδια αρχή δύναται να διενεργεί ελέγχους και να προβαίνει σε ενέργειες εποπτείας, σύμφωνα με τα άρθρα 127-157 του ν. 4512/2018 (Α΄ 5) και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση αυτού. Μέχρι την πλήρη εφαρμογή του ν. 4512/2018 η αρμόδια αρχή διενεργεί τους εκ των υστέρων ελέγχους βάσει κριτηρίων κινδύνου.
Άρθρο 125
Προϋποθέσεις λειτουργίας σχετιζόμενες με το πρόσωπο του φορέα
1. Φυσικό πρόσωπο μπορεί να ασκεί τις δραστηριότητες του άρθρου 121, εφόσον:
(α) έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,
(β) έχει μόνιμη εγκατάσταση σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.),
(γ) δεν έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και, καθώς επίσης και την ιδιότητα του κληρικού.
(δ) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξη του σε κατάσταση πτώχευσης,
(ε) δεν έχει καταδικαστεί σύμφωνα με την περ. α) του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α΄ 26),
(στ) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης αδείας ή διακοπής λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία.
2. Νομικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, μπορεί να ασκεί τις δραστηριότητες του άρθρου 120, εφόσον:
(α) η καταστατική έδρα του βρίσκεται σε χώρα κράτος – μέλος της Ε.Ε.• από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται αλλοδαπά μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, σχολεία των οποίων έχουν αδειοδοτηθεί βάσει του άρθρου 5 του ν. 4862/1931 (Α΄ 2).
(β) ο σκοπός του, σύμφωνα με το καταστατικό του, αφορά και στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης,
(γ) είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερο,
δ) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξή του σε κατάσταση πτώχευσης,
(ε) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης της αδείας ή της διακοπής λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία,
(στ) ο νόμιμος εκπρόσωπος του νομικού προσώπου, εξαιρουμένων των εκπροσώπων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, πληροί τις προϋποθέσεις των περ. (γ), (δ), (ε) και (στ) της παρ. 1.
3. Τα νομικά πρόσωπα, εκτός των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των νομικών προσώπων των οποίων τα μέλη ή μέρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Διοικήσεώς τους ορίζονται ως εκ της ιδιότητας τους (ex officio), μπορούν να ασκούν τις δραστηριότητες του άρθρου 121, εφόσον οι μέτοχοι ή οι εταίροι τους ή τα μέλη των διοικήσεών τους, δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.
Άρθρο 126
Προϋποθέσεις λειτουργίας σχετιζόμενες με την κτιριολογική υποδομή του φορέα
Για την κτιριολογική υποδομή των δραστηριοτήτων του άρθρου 121 ανά κτιριολογική μονάδα (αυτοτελές κτήριο ή τμήμα κτηρίου ή οριζόντια ιδιοκτησία σε πολυώροφο κτήριο), απαιτείται:
(α) νόμιμο αυτοτελές κτίριο ή τμήμα κτιρίου ή οριζόντια ιδιοκτησία ή βεβαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων στον ν. 4495/2017 (Α’ 167) ή σε άλλες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας,
(β) τήρηση της νομοθεσίας περί πυροπροστασίας,
(γ) επαρκής και άμεσος φυσικός φωτισμός και αερισμός,
(δ) επαρκής και ομοιόμορφος τεχνητός φωτισμός και εξαερισμός στις περιπτώσεις υπόγειων χώρων που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί χώροι, καθώς και χώροι εργαστηρίων και βιβλιοθηκών,
(ε) ελάχιστο εμβαδόν αίθουσας διδασκαλίας δεκαπέντε (15) τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) για τις δραστηριότητες της παρ. 1 του άρθρου 123 και δώδεκα (12) τ.μ. για τις δραστηριότητες της παρ. 1 του άρθρου 124,
(στ) ενάμιση (1,5) τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο στις αίθουσες διδασκαλίας,
(ζ) δύο (2) τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο στους αύλειους χώρους ή χώρους εκτόνωσης.
Στον αύλειο χώρο συνυπολογίζονται τα υπόστεγα και οι ανοιχτοί διάδρομοι,
(η) δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τουλάχιστον σε μία κτιριολογική μονάδα (κτίριο ή όροφο) ανά περιφέρεια,
(θ) ένα (1) WC ανά τριάντα (30) εκπαιδευόμενους.
Άρθρο 127
Κυρώσεις
1. Για τις δραστηριότητες του παρόντος κεφαλαίου που υπάγονται σε καθεστώς γνωστοποίησης, η παράλειψη υποβολής αρχικής γνωστοποίησης, ή η παράλειψη υποβολής γνωστοποίησης μεταβολής, ή η γνωστοποίηση αναληθών στοιχείων, επισύρει την επιβολή των κυρώσεων της παρ. 1 του άρθρου 15 σε βάρος του φορέα της δραστηριότητας. Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των κυρώσεων είναι η αρμόδια αρχή του άρθρου 122, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας.
Για τις δραστηριότητες του παρόντος κεφαλαίου που υπάγονται σε καθεστώς γνωστοποίησης, όπου προβλέπεται ως κύρωση η ανάκληση της αδείας, από την έναρξη ισχύος του παρόντος κεφαλαίου νοείται η προσωρινή ή οριστική διακοπή λειτουργίας.
2. Για τις δραστηριότητες του παρόντος κεφαλαίου που υπάγονται σε καθεστώς έγκρισης η λειτουργία της δραστηριότητας χωρίς αυτή να έχει λάβει έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας, επισύρει την επιβολή των κυρώσεων της παρ. 2 του άρθρου 15. Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ανωτέρω κυρώσεων είναι η αρμόδια αρχή του άρθρου 122, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας.
3. Σε περίπτωση παραβίασης επιμέρους όρων και προϋποθέσεων κατά τη λειτουργία των δραστηριοτήτων του παρόντος κεφαλαίου εφαρμόζονται οι κυρώσεις της κείμενης νομοθεσίας από τα αρμόδια όργανα που ορίζονται σε αυτή.
Άρθρο 128
Εξουσιοδοτικές διατάξεις
1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται το περιεχόμενο, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία της έγκρισης, της τροποποίησης και της μεταβίβασης αυτής, οι αρχές στις οποίες κοινοποιούνται οι εγκρίσεις και οι τροποποιήσεις τους, προκειμένου αυτές να ασκήσουν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την έγκριση, την τροποποίηση και τη μεταβίβασή της, σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 8.
2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται το περιεχόμενο και η διαδικασία της γνωστοποίησης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που τηρούνται στην έδρα της δραστηριότητας, ο τρόπος γνωστοποίησης των στοιχείων σε περίπτωση επικείμενης μεταβολής τους, οι αρχές στις οποίες κοινοποιείται η γνωστοποίηση, προκειμένου να ασκήσουν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη γνωστοποίηση, σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 6.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθορίζονται το ύψος των παραβόλων της παρ. 5 του άρθρου 123, αναφορικά με την έγκριση, και της παρ. 6 του άρθρου 124, αναφορικά με τη γνωστοποίηση, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής τους, ο τρόπος μεταφοράς των πιστώσεων στα αρμόδια όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 11.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθορίζονται το εύρος του πλαισίου των επιβαλλόμενων κυρώσεων του άρθρου 127, η κλιμάκωση και τα κριτήρια επιμέτρησης αυτών εντός των ορίων της παρ. 1 του άρθρου 15, για τις δραστηριότητες που υπόκεινται σε γνωστοποίηση, και της παρ. 2 του άρθρου 15, για τις δραστηριότητες που υπόκεινται σε έγκριση, η διαδικασία επιβολής τους, οι περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας των δραστηριοτήτων σε περίπτωση έλλειψης έγκρισης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα.
Άρθρο 129
Μεταβατικές διατάξεις
1. Οι δραστηριότητες της παρ. 1 των άρθρων 123 και 124 που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν ήδη λάβει άδεια εξακολουθούν να διέπονται ως προς τη λειτουργία τους από τις διατάξεις βάσει των οποίων εκδόθηκε η σχετική άδεια. Αν μεσολαβήσει μεταβολή στοιχείου, ο φορέας της οικονομικής δραστηριότητας της παρ. 1 του άρθρου 123 υποχρεούται σε υποβολή αίτησης έγκρισης, σύμφωνα με το άρθρο 123, και ο φορέας της οικονομικής δραστηριότητας της παρ. 1 του άρθρου 124 υποχρεούται σε γνωστοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 124. Μετά από τη χορήγηση της έγκρισης ή την υποβολή της γνωστοποίησης η λειτουργία της δραστηριότητας διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου.
2. Όπου στη νομοθεσία γίνεται αναφορά σε άδεια δραστηριοτήτων της παρ. 1 του άρθρου 123 νοείται η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας του παρόντος κεφαλαίου. Όπου γίνεται αναφορά σε άδεια δραστηριοτήτων της παρ. 1 του άρθρου 124, νοείται η γνωστοποίηση λειτουργίας του παρόντος κεφαλαίου.
Άρθρο 130
Μη εφαρμοζόμενες διατάξεις
Από την έναρξη ισχύος όλων των προβλεπόμενων στο παρόν κεφάλαιο κανονιστικών πράξεων δεν εφαρμόζονται, ως προς τις δραστηριότητες του άρθρου 121, η περ. 1, η υποπερ. α της περ. 2, το πρώτο εδάφιο της περ. 3, οι περ. 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 14, 15 και 18 της υποπαρ. Θ3 και οι περ. 1, 2, 4 και 6 της υποπαρ. Θ5 της παρ. Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222).».
ΤΑ ΚΔΒΜ1 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ 75 ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΉ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ
Παρακαλώ να εξετάσετε εκ νεου τον όρο για προσβασιμοτητα των ΑΜΕΑ στα ΚΞΓ κατω των 75 εκπαιδευομενων διότι είναι αδύνατον να γίνουν κτιριακές μετατροπές σε κτίρια που λειτουργούν πολλά χρόνια και δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο για τέτοιου είδους αλλαγές.Για τις άδειες που έχουμε εδώ και πολλά χρόνια δεν ήταν ποτέ απαιτητή η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. Επίσης η οικονομική επιβάρυνση θα είναι πολύ μεγάλη και λόγω της κατάστασης που αντιμετωπιζουμε με την πανδημία. Οι μικρές επιχειρήσεις που ήδη αντιμετωπιζουν οικονομικές δυσκολίες θα βρεθούν σε πολύ δυσμενή οικονομική κατάσταση. Είμαστε βέβαιοι οτι θα λύσετε αυτό το μεγάλο θέμα που προκύπτει για τον κλάδο μας.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Παρακαλώ να επανεξετάσετε τους όρους για ΑΜΕΑ στις επιχειρήσεις των Κέντρων Ξένων Γλωσσών με δυναμικότητα κάτω των 75 ατόμων.
Μυρσίνη Ουζουνέλλη
Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών
Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Με εκτίμηση
Αργυροπουλου Βασιλικη
Ιδιοκτήτρια κέντρων ξένων Γλωσσών.
Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις
“Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις”.
Την ώρα που τα μαύρα ιδιαίτερα ανθίζουν με την κρατική ευλογία και ανοχή είναι τουλάχιστον απαράδεκτο κάτω από τις ήδη δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι ιδιοκτήτες των ΚΞΓ προσπαθώντας να μην βάλουν λουκέτο να δυσκολεύουν και να γίνονται ακόμα πιο εχθρικές οι προϋπόθεσεις αδειοδότησης και λειτουργίας μας.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
“Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις”
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Παρακαλώ επανεξέταστε τους όρους για ΑΜΕΑ στα Κ.Ξ.ΓΛΩΣΣΩΝ με δυναμικότητα έως 75 άτομα….
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΕΑΜΕΑ ΑΠΟ ΚΞΓ ΕΩΣ 75 ΑΤΟΜΑ.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Είναι παράλογο σε περίοδο πανδημίας και οικονομικής κρίσης να ζητούνται τόσο δαπανηρές παρεμβάσεις για τα ΚΞΓ τα οποία κατά μέσο όρο είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Παρακαλώ αναθεωρείστε και γίνετε ρεαλιστές.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.g
Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την απόφαση η οποία αφορά την κατασκευή πρόσβασης ΑΜΕΑ στα ΚΞΓ για πολλούς λόγους, βάση της υφιστάμενης κατάστασής μας, όμως οι δύο βασικότεροι είναι:
α) οικονομικοί
β) κατασκευή και αλλαγή σε χώρους που νοικιάζονται από εμάς που μας είναι αδύνατον ή δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε αλλαγές.
Παρακαλώ πολύ να αναιρέσετε αυτήν σας την απόφαση πριν ο κλάδος μας αφανιστεί ενω προσφέρει τόσα πολλά στην παιδεία.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Με τα μαύρα ιδιαίτερα δεν έχει ασχοληθεί καμία υπηρεσία!!
Είμαστε σε αναστολή ένα έτος και μας ζητάτε σε μικρούς χώρους και κάτω των 75 μαθητών ΑΜΕΑ τουαλέτες;;;!!! Με κάθε σεβασμό στα ΑΜΕΑ άτομα, αλλά εξυπηρετούνται στα ΚΔΜ και στα κέντρα με άδεια για ΑΜΕΑ!
Πείτε το ξεκάθαρα!!!
Κλείστε τα κέντρα σας και δουλέψτε μαύρα!!
Γιατί αυτό θα καταφέρετε!
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Απογοήτευση διότι το κράτος απαιτεί από εμάς χωρίς να μας στηρίζει.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Παρακαλω να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.Κυρίε Υπουργέ,
Ζητώ την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαι βέβαια ότι θα σκυψετε με ενδιαφέρον πάνω στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αφορά εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις του κλάδου ώστε να μη χαθεί
ένα σημαντικό στήριγμα των τοπικών οικονομιών ανά την Ελλάδα.
Ως επαγγελματίας στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης θεωρώ οτι η προυπόθεση για πρόσβαση ΑΜΕΑ σε δομές κάτω των 75 ατόμων είναι εξοντωτική για έναν κλαδο που έχει πληγει τόσο πολύ λόγω της καραντίνας αλλά και της χρόνιας και προκλητικής αδιαφορίας του κράτους απέναντι σε καίρια ζητήματα όπως η πάταξη των παράνομων μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων ακόμα και απο ανθρώπους που στερούντα τα βασικά προσόντα και αναγνώριση.
Παρακαλώ να επανεξετάσετε τους όρους για ΑΜΕΑ στα ΚΞΓ για λιγότερα από 75 άτομα.
Είμαστε πολύ μικρές επιχειρήσεις και δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουμε τέτοιες μετατροπές.
Στεγαζόμαστε σε μισθωμένο κτίριο με γραφεία 40 ετών και δεν έχουμε την άδεια από πλευράς στατικότητας του κτιρίου αλλά και τον χώρο για τέτοιες μετατροπές.Στους κοινόχρηστους χώρους εμπλέκονται πολλοί ιδιοκτήτες που πρέπει να συμφωνήσουν. Τα κτίρια με τέτοιες προδιαγραφές είναι ελάχιστα με απαγορευτικά ενοίκια για μικρές επιχειρήσεις.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Κύριε Υπουργέ
Δημιουργείται πρόβλημα επιβίωσης των περισσοτέρων ΚΔΒΜ χωρητικότητας μικρότερης των 75 ατόμων, με την υποχρέωση να έχουν πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.
Δεν λύνει η εν λόγω υποχρέωση, κανένα από τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν τα μικρά ΚΔΒΜ. Ούτε και δίνει στα ΑΜΕΑ κάποια επιπλέον ευχέρεια.
Η συμμετοχή ΑΜΕΑ στα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα που υλοποιούν τα ΚΔΒΜ επιπέδου 1, είναι μηδενική. Πλέον αυτού τα ΚΔΒΜ που δεν διαθέτουν ως τώρα πρόσβαση σε ΑΜΕΑ δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε χρηματοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με αυτή την τροποποίηση που προβλέπεται, η επιχείρηση μας θα κλείσει (όπως και πάρα πολλές άλλες παρόμοιες), δεδομένου ότι
Α. Τα περισσότερα από τα κτήρια στα οποία στεγαζόμαστε δεν επιδέχονται παρεμβάσεις τέτοιους είδους.
Β. Τα τυχόν έξοδα που κάποιος θα πρέπει να υποβληθεί για να συμμορφώσει το χώρο με την εν λόγω τροποποίηση, είναι απαγορευτικά (π.χ τα έξοδα για την τροποποίηση του ανελκυστήρα είναι απαγορευτικά για επιχειρήσεις τόσο μικρές όσο οι δικές μας).
Επιπλέον, τα ΑΜΕΑ έχουν έτσι κι αλλιώς την επιλογή να επιλέξουν από πλήθος ΚΔΒΜ ΚΑΙ ΙΕΚ που διαθέτουν πρόσβαση κατάλληλη.
Εν κατακλείδι, δεν συμμετέχουμε σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, δεν επιβαρύνουμε με την δραστηριότητα μας (που αφορά την ελεύθερη αγορά) το κράτος, δεν ανταγωνιζόμαστε μεγαλύτερα κέντρα σε αυτό το θέμα (που έχουν πλεονέκτημα). Γιατί θα πρέπει να κλείσουμε εν τέλει ως μικρές επιχειρήσεις?
Ως εκ τούτου ζητώ την κατάργηση της εν λόγω πρόβλεψης για τα ΚΔΒΜ χωρητικότητος μικρότερης των 75 ατόμων
Θεωρώ ότι η εν λόγω τροποποίηση δεν απλουστεύει καμία διαδικασία αλλά έρχεται ως μια μη αντιμετωπίσιμη επιπλέον υποχρέωση σε αυτές που μας επιβλήθηκαν και που θα μας οδηγήσει σε κλείσιμο.
Επιπλέον, η βεβαίωση χρήσης γης ως εκπαιδευτηρίου (την ίδια στιγμή που ζητείται αριθμός άλλων δικαιολογητικών περι των κτηριακών εγκαταστάσεων, δια των οποίων διασφαλίζεται η καταλληλότητα του χώρου), είναι αδύνατον να διασφαλιστεί στις περισσότερες ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες δομές. Συνεπώς και αυτό θα οδηγήσει σε τερματισμό πολλών μικρών ΚΔΒΜ.
Επίσης κι εδώ ζητώ την κατάργηση της εν λόγω πρόβλεψης για τα ΚΔΒΜ χωρητικότητος εως 75 ατόμα.
Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Σας παρακαλώ να επανεξετασετε την εφαρμογή του άρθρου για τα αμεα σε επιχειρήσεις δυναμικοτητας κάτω των 75 ατόμων καθώς πολλές από αυτές δεν θα μπορέσουν κτιριακά να εφαρμοσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις
Αντί να βοηθάτε τα Κέντρα ξένων Γλωσσων που είναι η Παιδεία – και όχι η παραπαιδεία όπως μερικοί εθελοτυφλώντας πιστεύουν- στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης , αντί να σέβεστε αυτούς που λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας , του φορτώνετε με επιπλέον έξοδα σε πάρα πολύ δύσκολες εποχές. Αλήθεια , ένας έλεγχος σε ΔΟΥ έχει γίνει ποτέ ; Έχετε ζητήσει ποτέ από αυτούς ή από οποιοδήποτε δημόσιο σχολείο να δείτε βιβλίο τεχνικου ασφαλείας ή COVID BOOK που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε εμείς ; ΚΡΙΜΑ…
Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις κέντρων ξένων γλωσσών. Τα κτίρια δεν είναι ιδιόκτητα, και τις περισσότερες φορές οι εσωτερικές παρεμβάσεις είναι αδύνατες. Θα μα οδηγήσει σε κλείσιμο των επιχειρήσεων.
Κατά πρώτον είμαι υπερ των ΑΜΕΑ και έχω φροντίσει για την είσοδό τους στον χώρο μου! Είμαι νέα δομή γιατί έχω άδειες από το 2014 και μετά! Επίσης, κάθε 2 χρόνια κάνω την επικαιροποίηση των αδειών την οποία και μου χορηγείται! Φροντίζω να έχω ότι προβλέπει ο νόμος κάθε φορά!
Κατα πρώτον, δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές που ζητάτε σε καινούρια κτήρια στην επαρχία! Είναι ελάχιστα και με απλησίαστα νοίκια! Κατα δεύτερον, υπάρχουν ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δέχονται τέτοιου είδους αλλαγές στα κρήριά τους! Και ειδικά τώρα που δεν παίρνουν και ολόκληρο το νοίκι τους θέλουν να μας πετάξουν έξω και να το νοικιάσουν σε «ειδικές» κατηγορίες επιχειρήσεων που δεν τους αγγίζει η νομοθεσία του covid (με υπουργική απόφαση κλειστοί)..
Κατά τρίτον, είμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης και κανένας μας δεν έχει το χρηματικό αυτό κεφάλαιο να το διαθέσει σε κτηριακές αλλαγές!
Συνεπώς, εάν εφαρμοστούν αυτά που θέλετε, ελάχιστες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να δουλεύουν! Πολλοί υπάλληλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά! Α! Και ζήτω η μαύρη εργασία!! Όλοι στα ιδιαίτερα! Έτσι κι αλλιώς αυτό το διάστημα αυτοί επιβιώνουν!!!
Παρακαλω επανεξεταστε τους ορους για ΑΜΕΑ στις υφισταμενες επιχειρησεις.
Επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά, ας με διαφωτίσει κάποιος παρακαλώ:
1ον: Πού έγκειται η απλούστευση;
2ον: Στην πρόσβαση σε ΑΜΕΑ υποχρεούνται μόνο οι Ιδιωτικοί Φορείς Εκπαίδευσης του παρόντος «κεφαλαίου » ή επιβάλλεται και στους αντίστοιχους Δημόσιους Φορείς; Στις Δημόσιες Υπηρεσίες; Αν όχι, δεν καταλαβαίνω.Γιατι μόνο στο συγκεκριμένο κλάδο; Μήπως το όλο θέμα δεν αφορά ουσιαστικά τη διευκόλυνση πρόσβασης ΑΜΕΑ αλλά αποτελεί προσπάθεια συρρίκνωσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης;
3ον:Και αν όντως κάποιες από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο όπως αναγράφεται σε διάφορα σχόλια,ποιός θα είναι ο ηθικός αυτουργός της ενδεχόμενης μετέπειτα παρανομίας;
Ταπεινοί προβληματισμοί.
Μας κλείνετε με μια απόφαση! Αυτή είναι η ουσία. Μας βγάζετε στην ανεργία και δίνετε την δουλειά μας αλλού. Ωραίος ο υγιής ανταγωνισμός της ελεύθερης οικονομίας.
Παρακαλώ να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.4093/2012, υπάρχει διαφοροποίηση για τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των 75 μαθητών ανά ώρα η οποία θα πρέπει να διατηρηθεί διότι τα μικρά Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να προβούν σε κτιριολογικές μετατροπές και οικονομικά αδύνατο να τις υποστηρίξουν. Ίσως εάν επιβάλλεται από Ε.Ε να υπάρχει η υποχρέωση πρόσβασης των ΑΜΕΑ στα Κ.Ξ.Γ αυτό να ισχύει για τα Κ.Ξ.Γ που πρόκειται να λειτουργήσουν από την ψήφιση του νόμου και μετά αφού έτσι δεν θα αιφνιδιάσει και δεν θα κλείσει κανένα φροντιστήριο εξαιτίας της αδυναμίας εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου. Ευχαριστώ
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά, ας με διαφωτίσει κάποιος παρακαλώ.
1ον: Πού έγκειται η απλούστευση;
2ον: Η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ στην οποία υποχρεούνται οι Ιδιωτικοί Φορείς Εκπαίδευσης του παρόντος «κεφαλαίου επιβάλλεται και στους αντίστοιχους Δημόσιους Φορείς; Και στις Δημόσιες Υπηρεσίες; Αν όχι, δεν καταλαβαίνω. Γιατί μόνο ο συγκεκριμένος κλάδος; Μήπως το θέμα δεν αφορά ουσιαστικά τη διευκόλυνση πρόσβασης σε ΑΜΕΑ αλλά την προσπάθεια συρρίκνωσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης;
3ον:Και αν όντως κάποιες από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκετο όπως αναφέρεται σε διάφορα σχόλια, ποιός θα είναι ο ηθικός αυτουργός της ενδεχόμενης μετεπειτα παρανομίας;
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
ανά ώρα.
Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
Οδηγία,
3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
ΑΜΕΑ, και
5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
Κύριε, Υπουργέ,
Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.
Είναι δυνατόν την ώρα που τα ΚΔΒΜ είναι σε αναστολή να ζητάτε ΑΜΕΑ και αλλαγή χρήσης?? Τα ΚΔΒΜ που είναι ιδιόκτητα τι να κάνουν να κλείσουν? Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει και ΟΧΙ να κλείσει τα ΚΔΒΜ. Τα ΚΔΒΜ είναι σε αναστολή εδώ και 3 μήνες με σημαντικό ζήτημα επιβίωσης τους. Με αυτό το νομοσχέδιο τα ωθείτε στο κλείσιμο. Ξανα δείτε το
Παρακαλώ επανεξέταστε το θέμα ΑΜΕΑ!!!!
Διαμαρτυρομαι για το μετρο που αφορα τα Κεντρα Ξενων Γλωσσων για ΑΜΕΑ.Ειναι πολυ δυσκολο στα μικρα Κεντρα μας να κανουμε αυτες τις προσαρμογες.
Με εκτιμηση
Κουματου Ελενη
27 Ιανουαριου 2021