Οι δικαιούχοι των ενισχύσεων που θα επιλεγούν θα λάβουν επιχορήγηση για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου που θα υποβάλλουν.
6.1 Κατηγορίες Ενεργειών που ενισχύονται
Κάθε δικαιούχος που θα συμμετάσχει στη δράση digi-content μπορεί να υποβάλει επενδυτική πρόταση στο πλαίσιο των ακόλουθων ενεργειών (ενδεικτικά):
- Ε(1): Συστήματα, υπηρεσίες και εφαρμογές τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για την ψηφιοποίηση και δημιουργία περιεχομένου (μέχρι 40% του επενδυτικού σχεδίου)
- Ε(2): Υπηρεσίες και εφαρμογές επεξεργασίας, εμπλουτισμού, διαχείρισης και μετατροπής ευρυζωνικού πολυμεσικού περιεχομένου (μέχρι 30% του επενδυτικού σχεδίου)
- Ε(3): Συστήματα, υπηρεσίες και εφαρμογές ηλεκτρονικής διάθεσης ευρυζωνικού πολυμεσικού υλικού σε πολλαπλά κανάλια (μέχρι 20% του επενδυτικού σχεδίου)
- Ε(4): Υπηρεσίες προβολής και ενημέρωσης του κοινού μέσω Διαδικτύου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων ηλεκτρονικών μέσων (μέχρι 15% του επενδυτικού σχεδίου)
- Ε(5): Υπηρεσίες για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ευρυζωνικού περιεχομένου, όπως ενδεικτικά δημιουργία πλάνου εμπορικής εκμετάλλευσης, υπηρεσίες μέτρησης της διάχυσης-διάδοσης του περιεχομένου κλπ (μέχρι 10% του επενδυτικού σχεδίου)
Οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις θα πρέπει να φροντίσουν για την πολυγλωσσικότητα του υλικού και της προς διάθεσης υπηρεσίας καθώς και τη συμβατότητα με προϋποθέσεις και όρους προσβασιμότητας σε ΤΠΕ για άτομα με αναπηρία βασιζόμενες σε διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες (οδηγίες προσβασιμότητας W3C, Web Content Accessibility Guidelines WAI/WCAG).
Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ολοκλήρωση των ενεργειών που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο της δράσης, με τις υπάρχουσες διαδικασίες και τα συστήματα της επιχείρησης.
Ο συνδυασμός τουλάχιστον τριών εκ των παραπάνω ενεργειών είναι υποχρεωτικός.
Σημεία προς διαβούλευση:
Δ6. Βάσει της κατηγοριοποίησης των Ενεργειών, προτείνετε τεχνολογικές κατηγορίες, συστήματα, υπηρεσίες ή εφαρμογές που πιστεύετε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη δράση. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, γίνονται δεκτοί και σύνδεσμοι (links) σε ηλεκτρονικές σελίδες που παρουσιάζουν διεθνείς καλές περιπτώσεις προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών σε επιχειρήσεις ανάπτυξης και διάθεσης δυναμικού ευρυζωνικού περιεχομένου στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και αλλού.
Δ7. Ποιες διαφοροποιήσεις θα πραγματοποιούσατε, αναλόγως της κατηγορίας της επιχείρησης;
6.2 Κατηγορίες Δαπανών
Οι Κατηγορίες Δαπανών (Κ.Δ.) που είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της δράσης, είναι οι ακόλουθες:
Κ.Δ. (1): «Δαπάνες Προμήθειας Εξοπλισμού» – 0% έως 40%
Κ.Δ.(2): «Δαπάνες Προμήθειας Λογισμικού και Υπηρεσιών Λογισμικού με τη μορφή Software as a Service» – 40% έως 60%
Κ.Δ. (3): «Δαπάνες Υπηρεσιών Υλοποίησης, προπληρωμένων και/ ή συνδρομητικών υπηρεσιών τεχνολογικού περιεχομένου για την υλοποίηση των Ενεργειών Ε(1) έως και Ε(4)» – 40% έως 60%
Σημεία προς διαβούλευση:
Δ8. Για να πετύχει τους στόχους των πέντε κατηγοριών Ενεργειών Ε(1) έως Ε(5), η δράση digi-content δίνει ιεραρχικά μεγαλύτερη έμφαση σε Κατηγορίες Δαπανών που αφορούν στις Υπηρεσίες Υλοποίησης, ακολούθως στο Λογισμικό και τελικά στις δαπάνες Προμήθειας Τεχνολογικού Εξοπλισμού. Θα προτείνατε διαφορετική κατανομή, και αν ναι με πιο σκεπτικό;