Η δράση digi-content αφορά στην υλοποίηση στοχευμένων επενδύσεων στον τομέα της δημιουργίας περιεχομένου, από επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του Κανονισμού Ε.Ε. 1998/2006 για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων μπορούν να είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις (όχι ενώσεις επιχειρήσεων), ιδιωτικού δικαίου, κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια. Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι επιχειρήσεις, για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
• Ο κλάδος δραστηριότητας δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις του κανόνα Deminimis, και ανήκει στους κλάδους των Εκδοτικών Δραστηριοτήτων (Εκδόσεις Βιβλίων, Επιστημονικών και Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων, Εκδοτικοί Οίκοι, Εκδόσεις Τύπου), των παρόχων ενημερωτικού περιεχομένου, της διαχείρισης έντυπου και της διαχείρισης και εμπορικής διάθεσης οπτικοακουστικού αρχείου και υλικού.
• Έχουν κλείσει τουλάχιστον μια πλήρη δωδεκάμηνη διαχειριστική χρήση.
• Η Επιχείρηση απασχολεί κατ΄ ελάχιστο έναν (1) εργαζόμενο (1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας) με σχέση εξηρτημένης εργασίας, ιδιωτικού δικαίου, επιπλέον του/ων επιχειρηματία/ων – του/ων μετόχου/ων – του/ων εταίρου/ων.
• H επιχείρηση κατά την τρέχουσα χρήση και κατά τις δύο προηγούμενες χρήσεις δεν έχει λάβει επιχορηγήσεις από Προγράμματα και Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων που εμπίπτουν στον κανόνα De Minimis, τα οποία αθροιστικά μαζί με την αιτούσα επιχορήγηση υπερβαίνουν τα 200.000€.
• Η Επιχείρηση δεν ήταν προβληματική την 1η Ιουλίου 2008 (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 παρ.2 και 3 της ΥΑ 34704/ΕΥΣ5629 (ΦΕΚ 1418/Β/15 Ιουλίου 2009)). Η Επιχείρηση μπορεί να λάβει επιχορήγηση αν κατέστη προβληματική μετά την 1η Ιουλίου 2008, συνεπεία της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.
• H επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας.
Σημεία προς διαβούλευση:
Δ3. Με δεδομένη τη στόχευση της δράσης, ποιές προϋποθέσεις και ενδεχομένως ποιους άλλους κλάδους της οικονομίας θα προτείνατε ώστε η δράση digi-content να έχει ακόμη πιο επωφελές αποτέλεσμα στον εμπλουτισμό του ελληνικού ευρυζωνικού περιεχομένου;