Στον ν. 3959/2011 (Α’ 93) προστίθεται άρθρο 39Α ως εξής:
«Άρθρο 39Α
Περιορισμοί δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κατά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα – Εξουσιοδοτική διάταξη
1. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται σε αυτή δυνάμει του παρόντος, σύμφωνα με την περ. ε της παρ. 1 του άρθρου 6 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) (L 119) και του ν. 4624/2019 (Α’ 137).
2. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να περιορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στα άρθρα 12 έως και 15, 17, 18, 20 και 34. καθώς και στο άρθρο 5 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 κατά το μέρος που αυτά, αναφορικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται κατά την άσκηση των εξουσιών έρευνας, κατά τα άρθρα 38 και 39 του παρόντος νόμου, καθώς και κατά τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων έρευνας και επιβολής, εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.
3. Οι περιορισμοί της παρ. 2 του παρόντος εφαρμόζονται όταν η άσκηση των δικαιωμάτων και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων αυτών θέτει σε κίνδυνο, ή δυσχεραίνει τις έρευνες ή τις δραστηριότητες επιβολής που διεξάγει η Επιτροπή προς τον σκοπό της εφαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού, ιδίως μέσω της αποκάλυψης ερευνητικών μέσων, μεθόδων και αποδεικτικών στοιχείων, ή όταν επηρεάζονται δυσμενώς τα δικαιώματα άλλων υποκειμένων δεδομένων.
4. Τα υποκείμενα των δεδομένων που ασκούν οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που προβλέπονται στα άρθρα 15, 17 και 18 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 ενημερώνονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τους περιορισμούς που εφαρμόζονται δυνάμει της παρ. 2 του παρόντος, για τους λόγους που δικαιολογούν την επιβολή των περιορισμών αυτών, εκτός εάν η εν λόγω ενημέρωση μπορεί να αποβεί επιζήμια για τους σκοπούς του περιορισμού, καθώς και για τη δυνατότητά τους να υποβάλουν καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
5. Όταν δεν συντρέχουν πλέον οι ουσιώδεις λόγοι που επιβάλλουν τον περιορισμό, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αίρει τον περιορισμό, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το υποκείμενο των δεδομένων για τους ουσιώδεις λόγους για τους οποίους εφαρμόσθηκε.
6. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εφαρμόζει τους περιορισμούς της παρ. 2 για όσο χρονικό διάστημα συντρέχουν οι λόγοι που τους δικαιολογούν. Κατά το διάστημα αυτό, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θέτει σε εφαρμογή τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται η πρόληψη παράνομης πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή διαβίβασης των δεδομένων αυτών σε πρόσωπα που δεν απαιτείται να τα γνωρίζουν.
7. Ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενημερώνεται αμελλητί κάθε φορά που περιορίζονται τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων σύμφωνα με την απόφαση της παρ. 8. Κατόπιν αιτήματος, παρέχεται στον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων πρόσβαση στο αρχείο καταχώρισης και σε οποιαδήποτε έγγραφα που περιλαμβάνουν τα βασικά πραγματικά και νομικά στοιχεία. Ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων μπορεί να ζητήσει επανεξέταση του περιορισμού και ενημερώνεται για το αποτέλεσμα της ζητηθείσας επανεξέτασης.
8. Με απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορούν να ρυθμίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα οργανωτικά μέτρα και οι διαδικαστικές εγγυήσεις για την εφαρμογή των περιορισμών με τήρηση των αρχών της αναλογικότητας και της λογοδοσίας».