Άρθρο 25 Ρυθμίσεις για την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 4ης ως και την 11η Σεπτεμβρίου 2023

1. Οι οικονομικές δραστηριότητες που υπάγονται σε καθεστώς γνωστοποίησης ή έγκρισης των άρθρων 5 και 7 του ν. 4442/2016 (Α’ 230), και οι οποίες ασκούνται εντός των διοικητικών ορίων των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν από την 4η ως και την 11η Σεπτεμβρίου 2023, για τις οποίες εκδόθηκαν αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, μπορούν να ασκούνται κατά παρέκκλιση των διατάξεων που αφορούν θέματα γνωστοποίησης, έγκρισης ή άλλων όρων και προϋποθέσεων σχετικών με τη λειτουργία τους και αναστέλλεται η επιβολή των σχετικών κυρώσεων για ένα (1) έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας χωρίς γνωστοποίηση ή έγκριση επισύρει τις κυρώσεις του άρθρου 15 του ν. 4442/2016.
2. Μη ύπαρξη έγκρισης ή μη υποβολή γνωστοποίησης κατά τη διάρκεια της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 δεν συνιστά κώλυμα για τη λήψη χρηματοδότησης ή αποζημίωσης για οποιονδήποτε λόγο.