- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

(Π.Δ. 118/2007) 29) Μετά το άρθρο 34 προστίθεται άρθρο 34Α

29) Μετά το άρθρο 34 του Π.Δ. 118/2007 (ΦΕΚ Α’ 150) προστίθεται άρθρο 34Α ως εξής:

«Άρθρο 34Α»

Καταγγελία-Λύση της Συμφωνίας-Πλαισίου

1. Η αναθέτουσα αρχή μπορεί με απόφαση του αρμοδίου οργάνου να καταγγείλει οποτεδήποτε τη συμφωνία – πλαίσιο για λόγους δημοσίου συμφέροντος, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι λόγοι αποδεδειγμένης αδυναμίας τήρησης της συμφωνίας και για οικονομικούς λόγους, που θα οδηγούσαν σε δυσανάλογες συνέπειες. Η ανωτέρω απόφαση κοινοποιείται σε όλα τα μέλη της συμφωνίας – πλαίσιο επί αποδείξει με βεβαίωση παραλαβής ή σύμφωνα με το ν. 2672/1998  (ΦΕΚ Α΄290). Τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται ένα (1) μήνα μετά την κοινοποίησή της. Στην περίπτωση αυτή η αναθέτουσα αρχή μπορεί να καταγγείλει και τις με όμοιο τρόπο τυχόν συναφθείσες εκτελεστικές συμβάσεις, με υποχρέωση να καταβάλλει στους αναδόχους το τμήμα της αμοιβής που αναλογεί στις παροχές που εκτελέσθηκαν.

2. Η έκπτωση ενός αναδόχου από μία εκτελεστική σύμβαση συνεπάγεται αυτοδίκαια και την έκπτωσή του από τη συμφωνία – πλαίσιο.

3. Στην περίπτωση των συμφωνιών – πλαίσιο με περισσότερους οικονομικούς φορείς η έκπτωση ενός ή περισσότερων μελών της συμφωνίας-πλαίσιο δεν επηρεάζει την ισχύ αυτής για τα λοιπά συμβαλλόμενα – μέλη, εφόσον παραμένουν τουλάχιστον δύο από αυτά.