- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

(Π.Δ. 118/2007) 5) Η παρ. 2 του άρθρου 3 αντικαθίσταται

5) Η παρ. 2 του άρθρου 3 του Π.Δ. 118/2007 (ΦΕΚ Α’ 150) αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Τεχνική προδιαγραφή είναι η προδιαγραφή που περιέχεται σε έγγραφο, το οποίο προσδιορίζει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος, όπως τα επίπεδα ποιότητας, τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά , τον σχεδιασμό για όλες τις χρήσεις (συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πρόσβασης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες) και την αξιολόγηση της συμμόρφωσης, της καταλληλότητας, της χρήσης του προϊόντος, της ασφάλειας ή των διαστάσεών του, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων που ισχύουν για το προϊόν όσον αφορά την ονομασία πώλησης, την ορολογία, τα σύμβολα, τις δοκιμές και μεθόδους δοκιμών, τη συσκευασία, τη σήμανση και την επίθεση  ετικετών, τις οδηγίες για τους χρήστες, τις διαδικασίες και μεθόδους παραγωγής,  καθώς και τις διαδικασίες αξιολόγησης της συμμόρφωσης.

Η τεχνική προδιαγραφή πρέπει, κατά περίπτωση, και ανάλογα με το προμηθευόμενο είδος, να προσδιορίζει και στοιχεία τεχνικής υποστήριξης και κάλυψης, όπως: α. απαιτήσεις εγκατάστασης, β. απαιτήσεις εγγύησης καλής λειτουργίας ή διατήρησης,  γ. απαιτήσεις εξυπηρέτησης μετά την πώληση, τεχνικής βοήθειας εκ μέρους του προμηθευτή, καθώς και εξασφάλισης ύπαρξης ανταλλακτικών,  δ. απαιτήσεις εκπαίδευσης . Στην τεχνική προδιαγραφή πρέπει να ορίζεται σε κάθε περίπτωση ο χρόνος παράδοσης του υλικού.

Όρος της τεχνικής προδιαγραφής, μπορεί επίσης, όταν είναι μετρήσιμο μέγεθος, να προσδιορίζεται μεταξύ ανωτάτου και κατωτάτου ορίου ».