- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

(Π.Δ. 60/2007) 8) Στο άρθρο 26 προστίθενται παράγραφοι 5, 6, 7

8. Στο άρθρο 26 του Π.Δ. 60 / 2007 (ΦΕΚ Α΄ 64) προστίθενται παράγραφοι 5, 6, 7 ως εξής :

5. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για τη σύναψη της συμφωνίας – πλαισίου υποχρεούνται να καταθέσουν εγγύηση συμμετοχής για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,5% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης της συμφωνίας – πλαισίου σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 8 του παρόντος διατάγματος, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο επιλεγείς οικονομικός φορέας της συμφωνίας πλαίσιο οφείλει να καταθέσει εγγύηση καλής εκτέλεσης της συμφωνίας πλαισίου σε ποσοστό 1% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης η οποία θα αποδεσμεύεται  ισόποσα και αναλογικά , κατ’ έτος , σε σχέση με το χρόνο συνολικής διάρκειας , σύμφωνα με το εδάφιο δ’ της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

Προκειμένου να υπογραφεί η εκτελεστική σύμβαση ο οικονομικός φορέας  υποχρεούται να καταθέσει πρόσθετη εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης αυτής, σύμφωνα με τα εκάστοτε οριζόμενα στον Κανονισμό Προμηθειών Δημοσίου ( Π.Δ. 118 /2007 , ΦΕΚ Α’ 150 ) ή τον Κώδικα Δημοσίων Έργων που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν.3669 / 2008 ( ΦΕΚ Α’ 116 ).»

Κατά τα λοιπά, καθώς και για τις εγγυήσεις που αφορούν τις εκτελεστικές συμβάσεις εφαρμόζονται τα εκάστοτε οριζόμενα στον Κανονισμό Προμηθειών Δημοσίου (Π.Δ. 118/2007, ΦΕΚ Α΄ 150) ή τον Κώδικα Δημοσίων Έργων που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν. 3669/2008 (ΦΕΚ Α΄ 116).

6. Όλα τα θέματα που αφορούν τις εκτελεστικές συμβάσεις μίας συμφωνίας – πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων ιδίως της παραλαβής και έγκρισης των έργων, αγαθών και υπηρεσιών, της πληρωμής του συμβατικού ανταλλάγματος, της έκπτωσης του αναδόχου και της λύσης – καταγγελίας της σύμβασης ρυθμίζονται με εφαρμογή των εκάστοτε ισχυουσών οικείων διατάξεων του Κανονισμού Προμηθειών Δημοσίου ή του Κώδικα Δημοσίων Έργων.

Οι συμφωνίες – πλαίσιο και οι εκτελεστικές αυτών συμβάσεις αποστέλλονται για προληπτικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εφόσον αυτό απαιτείται από τις οικείες διατάξεις.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, μπορεί να ρυθμίζονται λεπτομέρειες της εφαρμογής και θέματα διαδικασίας σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.»