1. Όλοι οι χώροι ψύξης και κατάψυξης όπου φυλάσσονται, αποθηκεύονται και διατίθενται τρόφιμα, εξαιρουμένων των χώρων οικιακής χρήσης, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλο όργανο παρακολούθησης και καταγραφής της θερμοκρασίας για καταγραφή, χρονολόγηση και διατήρηση των θερμοκρασιών αυτών. Τα εν λόγω όργανα καταγραφής πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές των προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ 12830, 14485 και 13486.
2. Το εύρος της καταγραφής της προηγούμενης παραγράφου πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο μηνών.