Πώς γίνεται η ρύθμιση των οφειλών

Για συμβάσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών μη καταγγελθείσες

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές επιχειρήσεων που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 01.1.2008 και κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, παρουσιάζουν καθυστέρηση άνω των 90 ημερών και δεν έχουν καταγγελθεί

Το ποσό της καθυστέρησης (κεφάλαιο και συμβατικοί τόκοι δίχως να υπολογίζονται τόκοι υπερημερίας και ανατοκισμού) κεφαλαιοποιείται. Για το νέο ανεξόφλητο κεφάλαιο που προκύπτει, αναστέλλεται για δύο έτη η εξόφλησή του. Κατά τη διάρκεια της διετούς αυτής αναστολής, καταβάλλονται μόνο οι συμβατικοί τόκοι. Μετά την πάροδο της εν λόγω διετίας, το νέο ανεξόφλητο κεφάλαιο εξοφλείται σε περιοδικές δόσεις σε χρονικό διάστημα ίσο με αυτό που απομένει μέχρι τη συμπλήρωση της προβλεπομένης στη σύμβαση διάρκειας (η οποία παρατείνεται κατά τα δύο έτη αναστολής καταβολής δόσεων κεφαλαίου). Το επιτόκιο παραμένει ίδιο με το συμβατικό επιτόκιο ενήμερης οφειλής που προβλέπει η αρχική σύμβαση.

Για καταγγελθείσες  συμβάσεις

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές επιχειρήσεων για συμβάσεις που έχουν καταγγελθεί μετά την 01.1.2008 και μέχρι 2 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου. Η καταβολή των δόσεων απόσβεσης του κεφαλαίου αναστέλλεται για 2 έτη και σε αυτή την περίοδο καταβάλλονται μόνον οι συμβατικοί τόκοι. Μετά την πάροδο της εν λόγω διετίας το παραπάνω οφειλόμενο ποσό, εξοφλείται σε περιοδικές δόσεις σε χρονικό διάστημα ίσο με αυτό που θα απόμενε μέχρι τη συμπλήρωση της προβλεπομένης στη σύμβαση διάρκειας αν αυτή  δεν είχε καταγγελθεί, παρατεινόμενη κατά δύο έτη. Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια αποπληρωμής δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 5 έτη. Το επιτόκιο παραμένει ίδιο με το συμβατικό επιτόκιο ενήμερης οφειλής που προβλέπει η αρχική σύμβαση.

Στην παραπάνω ρύθμιση, με τις ίδιες κατά βάση προϋποθέσεις (διετή αναστολή καταβολής δόσεων κεφαλαίου), υπάγονται και οφειλές από συμβάσεις ανοικτού ή αλληλόχρεου λογαριασμού που έχουν καταγγελθεί. Κατά την περίοδο της διετούς αναστολής, καταβάλλονται μόνο οι συμβατικοί τόκοι σε μηνιαία βάση. Μετά τη διετία αυτή, ακολουθεί η εξόφληση με μηνιαίες δόσεις πέντε ετών. Τα πάσης φύσεως ρευστοποιήσιμα καλύμματα θα μειώνουν το ρυθμιζόμενο ποσό και θα αναπροσαρμόζεται το ποσό των περιοδικών καταβολών.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 00:36 | ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

    Γράφω και πάλι για να παρακαλέσω ξανά όλους τους αρμόδιους της κυβέρνησης ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, να μας ανοίξουν «ένα παράθυρο στη ζωή επιτέλους»! Δεν ξέρω αν σε καμία χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης γίνεται αυτό το χάλι που γινόταν στην Ελλάδα με τις Τράπεζες. Ολοι οι άνθρωποι πλέον ΟΛΟΙ μηδενός εξαιρουμένου, στο άκουσμα και μόνο της λέξης ΤΡΑΠΕΖΑ τρέμουν. Εκπροσωπώ τον εαυτό μου μα και τον συνάνθρωπό μου. Απειρα βράδια γεμάτα αγωνία και εφιάλτες, σωματική και ψυχική ταλαιπωρία κι όλα αυτά για τις…. Τράπεζες. Επιτρέψτέ μου την έκφραση τους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ (αντί για Τράπεζες). Πρέπει η κυβέρνηση όσο πιο σύντομα γίνεται να εξετάσει πολύ προσεκτικά τις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, των ανθρώπων που πληρώνουν ενοίκιο κλπ., εκατομμύρια Ελληνες, που ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να υπερχρεωθούν στις Τράπεζες που με τους τόκους τους, τους έβαζαν καθημερινά τη θηλιά στο λαιμό και εξακολουθούν και το κάνουν. Και ας μην ξεχνάμε ότι συνάνθρωποί μας έφτασαν ακόμα και στο να βάλουν τέρμα στη ζωή τους!!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! Το έχω πει και πάλι. Μας τα πήραν 10πλασια με τους τόκους!!! Τι θέλουν? Ας μην παρακαλούσαν για πιστωτικές κάρτες και δάνεια πριν μερικά χρόνια, χωρίς να μας αφήνουν σε ησυχία ό,τι ώρα κι αν ήταν. Ανθρωποι είμαστε και βρεθήκαμε πολλές φορές σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΓΑΖΟΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ από τα ΑΤΜ’S. Ο καθένας ξέρει τις ανάγκες του. Παρακαλώ θερμά την κυβέρνηση να μη δείξει όσο το δυνατόν κανένα ΕΛΕΟΣ στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ) και να δικαιώσει επιτέλους τον απλό πολίτη που νυχθημερόν αγωνίζεται απλά για να ζήσει!!!
    Οσο για τα όνειρα, δεν τα συζητάμε πια. Μας τα έχουν κλέψει από καιρό. Δεν τολμάμε να ονειρευτούμε. Υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να κάνουν τόσα πολλά στη ζωή τους, να προχωρήσουν μπροστά, να είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ και όμως μένουν στο απόλυτο κενό να κοιτάζουν τους ψυχρούς τοίχους ενός σπιτιού, περιμένοντας τον εκάστοτε κύριο που θα τους φέρει το επόμενο εξώδικο από τις Τράπεζες….
    Κύριε Πρωθυπουργέ, κύρια Υπουργέ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!!!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 14:12 | Y.Y

    Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές επιχειρήσεων που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 01.1.2008 και κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, παρουσιάζουν καθυστέρηση άνω των 90 ημερών και δεν έχουν καταγγελθεί.

    Εδώ οφείλετε να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε και τις οφειλές από συμβάσεις ανοικτού ή αλληλόχρεου λογαριασμού που ΔΕΝ έχουν καταγγελθεί, γιατί σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται όλες οι πραγματικά υγιείς επιχειρήσεις που και την απασχόληση συγκρατούν και κατά κανόνα είναι συνεπείς και σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν δεχθεί τεράστια πίεση από τις τράπεζες για μείωση των ανοικτών ή για την κάλυψή τους με υποθήκες παγίων με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως «ληξιπρόθεσμες οφειλές» ουσιαστικά η αδυναμία τους να επιστρέψουν τοις μετρητοίς ποσά που δεν τα είχαν υπολογίσει καθόλου στην ταμειακή τους ροή.

    Επιπροσθέτως, έχει μειωθεί σημαντικά σε ποσοστά που αγγίζουν ακόμη και το 30% τα ποσά που παίρνουν από τις τράπεζες ως χορήγηση με την παράδοση επιταγών ως καλύμματα (από 100% χρηματοδότηση κάθε ποσού επιταγής για την ίδια σύμβαση και για την ίδια εταιρία έχει φθάσει σε αρκετές περιπτώσεις στο 70%).

  • Κυρία Υπουργέ,

    Η αγορά είναι σαν ένα σώμα, και το αίμα σ’αυτό το σώμα είναι το χρήμα. Οσο το χρήμα βγαίνει από την αγορά, το σώμα, η αγορά, αργοπεθαίνει. Η συνηθέστερη «έξοδος» του χρήματος από το κοινωνικό σώμα είναι η συσσώρευση του, η παγίωση του σε μορφές που πλέον δεν κυκλοφορούν. Ευνοώντας έτσι την κατανάλωση.

    Έχετε ένα συνολικό πρόβλημα και προσπαθείτε να το αντιμετωπίσετε τόπους τόπους, αγνοώντας την ρίζα και τη φύση του. Οτι το χρημα έχει εξαφανιστεία από την αγορά.

    Τα χρέη αν είναι χρήματα που έχουν φύγει από τις τράπεζες, είναι δυστυχώς ο μόνος τρόπος με τον οποίο το χρήμα μπορεί να φύγει από εκεί που είναι συσσωρευμένο και να ξανακυκλοφορήσει. Ολοι δανίζονται λοιπόν, ύστερα το σύστημα χαρίζει τα δανικά, και έτσι η κατανάλωση εξακολουθεί να υφίσταται, με τα δανικά και αγύριστα. Ομως αφού το σύστημα έχει κατανοήσει πώς η έξοδος του χρήματος από το κοινωνικό σώμα, σημαίνει θάνατος της αγοράς, τότε γιατί δεν υιοθετεί άλλα συστήματα; Αντί κάθε τόσο, υπό μορφήν «χάρης» να χαρίζει τόκους, υπερημερίες, και δανικά;

    Υπάρχει σύστημα που μπορεί να ανατρέψει αυτή την αναγκαστική κατάσταση. Είμαι στη διάθεσή σας για να σας το παρουσιάσω και αναλύσω όποτε επικοινωνήσετε. Περιληπτικά για τους συμμετέχοντες στη διαβούλευση θα αναφέρω εδώ ότι η φορολόγηση, δεν είναι μέθοδος εσόδων. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ρευστότητα. Δηλαδή να απαγορεύσουμε τη συσσώρευση σε παγιωμένες και έτσι μη-κυκλοφορούσες μορφές του χρήματος. Χρήματα υπάρχουν πάρα πολλά, απλά δεν κυκλοφορούν.

    Στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση
    Ξενοφών Ίσαρης

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:11 | Ιωάννα Κατσίμπα

    Καλημέρα
    Παραθέτω εδώ το σχόλιό μου διότι δεν υπάρχει (διστυχώς) παράγραφος να το εντάξω
    1)θα έπρεπε πιστεύω άμεσα και πριν τον Δεκέμβριο να έχει προβλευθεί για όσους έχουν υπαλλήλους να μπορούν να δανειοδοτηθούν (αν το επιθυμούν)προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο ασχέτου Τειρεσία και ασχέτου ύψους οφειλών στα πιστωτικά ιδρύματα,να έχουν περίοδο χάριτος για την πρώτη δόση στη τράπεζα 3 μήνες. Οι εξοφλήσεις να γίνονται μέσω των τραπεζών με τα αποδεικτικά στοιχεία χωρίς να λαμβάνεται ρευστό απο τον οφειλέτη και έως το ύψος οφειλών 50000 ευρώ,να δανειοδοτείται επίσης με το ποσό των 50000 προκειμένου να υποστηρίξει την επιχείρησή του με κατάθεση παραστατικών που να αποδεικνύουν οτι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό του δανείου,(αγορά εμπορευμάτων,εξυγείανση,ανάπτυξη)με την υποχρέωση όχι μόνο να μην απολύσει υπάλληλο αλλά να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προσλαμβάνοντας έναν υπάλληλο επιπλέον,ανοίγοντας έτσι μία θέση εργασίας,με περίοδο χάριτος πρώτης δόσης προς την τράπεζα 6 μηνών. Ετσι,και θέσεις εργασίας θα ανοίξουν,και θέσεις υπάρχουσες θα διατηρηθούν, και η ρευστότητα στην αγορά θα ενισχυθεί εν όψη του δίσκολου εξάμηνου που ακολουθεί
    Στα παραπάνω θα πρέπει πιστεύω να ενταχθούν πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν πραγματικά προβλήματα καί που δεν απέλυσαν υπαλλήλους μπαίνοντας ουσιαστικά «μέσα»προκειμένου να διατηρίσουν τις θέσεις εργασίας,όπως η δική μου και άλλες αρκετές
    Αν μέρος του κονδυλίου των 28 δις προς τις τράπεζες είχε διατεθεί για αυτόν τον σκοπό,είμαι σίγουρη πως σήμερα θα βρισκόμασταν σαν χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση
    2)Τα βασικό κριτήρια θα πρέπει να είναι η διατήριση των υπάρχουσων θέσεων εργασίας,το άνοιγμα νέων θέσεων,η κίνηση εμπορευμάτων,η εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο
    3)Δεν είμαι απο αυτούς που θέλουν να απαλλαγούν απο οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα αν και με οφελεί η ρύθμιση… Είμαι απο αυτούς που θέλω να σώσω την επιχείρησή μου,να μην απολύσω τους 2 υπαλλήλους μου,να προσφέρω κι άλλη θέση εργασίας αν είναι εφικτό,να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου,να προσφέρω αξιοπρέπεια στην οικογένειά μου,στον πατέρα μου που είναι καρκινοπαθής,στη μητέρα μου που χειρουργήθηκε πρόσφατα στη καρδιά,και στον εαυτό μου που διασύρομαι απο μία ασυνέπεια λόγω των συνθηκών,που δεν είναι του χαρακτήρα μου,και που η στενοχώρια και το αδιέξοδο με έστειλε στο νοσοκομείο και που δεν υπάρχει κανείς να με βοηθήσει εκτός απο προσφερόμενους «σωτήρες» πλαστογράφους που εκδίδουν δήθεν δάνεια,και που ένας τέτοιος «σύμβουλος» με βούλιαξε πιο βαθιά…
    Δεν θέλω χάρες,δικαίωμα στη ζωή και το μεροκάματο το δικό μου κι όσων εξαρτώνται απο εμένα θέλω,άμεσα,διότι ενώ η αυτοκτονία δεν είναι επιλογή για εμάς που έχουμε συνείδηση,ο εξευτελισμός,το αδιέξοδο και η απόγνωση μας οδηγούν σε έναν θάνατο απο φυσικά αίτια που γίνεται δολοφονία

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 22:58 | ΝΙΚΟΣ

    Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Είμαι ένας ιερέας 37 χρονών, παντρεμένος και με τρία ανήλικα παιδιά. Η σύζυγος μου, θεολόγος – φιλόλογος, δεν βρήκε δουλειά στην περιοχή και αποφασίσαμε να κάνουμε μια κτηνοτροφική μονάδα στο χωριό όπου είμαι εφημέριος και όπου μένουμε. Ξεκινήσαμε το 2007 με 35 αιγοπρόβατα και τώρα έχουμε 412. Με δικά μας τα χρήματα έχουμε κάνει στάβλους και κτήρια συμφώνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου, χωρίς ώμος να μπούμε σε Πρόγραμμα (γιατί δεν έχουμε τα γραφειοκρατικά κριτήρια), και νερό έχουμε βάλει με δικά μας έξοδα, αλλά ούτε Δημαρχείο, ούτε Νομαρχία δεν μπορούν να μας βοηθήσουν για να βάλουμε και ηλεκτρικό ρεύμα. Παλεύουμε δύσκολα με μια μεταχειρισμένη γεννήτρια η όποια χαλάει συνέχεια και μας χαλάει και το γάλα το όποιο το έχουμε πιστοποιημένο βιολογικό .
    Σας ζητώ συγγνώμη για αυτή την ενόχληση με το Γράμμα μου, αλλά βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, και δεν βρήκαμε άλλη λύση. Φτάσαμε σε σημείο να μην έχουμε τροφές για τα ζώα και τα έξοδα και τα χρέη μας κυνηγούν από πίσω. Έχουμε ληγμένες δόσεις στο στεγαστικό δάνειο για το σπίτι στο Ταχ. Ταμιευτήριο, ληγμένα γραμμάτια για το τρακτέρ και άλλα ληγμένα γραμμάτια για ζωοτροφές. Όλα τα έσοδα μας πάνε εκεί και πολλές φορές δεν έχουμε ούτε ψωμί να φάμε ούτε βενζίνη για το φορτηγάκι (μόνο και μόνο να δούλεψη η γεννήτρια, να φανέ τα ζώα, να πληρώσουμε τους τσοπαναραίους, και να βάλουμε πετρέλαιο στο τρακτέρ)… Τα παλεύουμε πάρα πολύ δύσκολο και κάνουμε και πολύ προσωπική δουλειά.
    Όταν αγοράσαμε τα πρώτα ζώα, μας κορόιδεψαν και μας τα πουλούσαν χωρίς δικαιώματα. Αλλά τα τελευταία ζώα τα πήραμε μαζί με τα δικαιώματά τους και έχουμε τώρα 10.600 Ευρώ δικαιώματα, τα οποία θα τα πάρουμε για πρώτη φορά τώρα στο Δεκέμβριο.
    Πήγαμε τώρα με τα χαρτιά στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ Τράπεζα για να πάρουμε ένα δάνειο. Ζητήσαμε εκεί να μας δώσουν 50.000 Ευρώ (για 5 χρόνια), για τα οποία να βάλουμε εγγύηση τα Δικαιώματα (που είναι μέχρι στο 2013). Οι υπάλληλοι της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ μας είπαν ότι Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ είναι μόνο με το όνομα αγροτική, αλά στην ουσία είναι εμπορική τράπεζα!!!! Ύστερα μας είπαν ότι δεν θέλει η Τράπεζα να πάρει εγγύηση τα δικαιώματα (10.600Ευρω x 5 χρόνια) για 5 χρόνια και να μας δώσει 50.000Ευρω. Το πολύ πολύ να τα βάλουμε εγγύηση για ένα έτος και να μας δώσουν 8-9 χιλιάδες Ευρώ, τα οποία η τράπεζα να τα πάρει αμέσως όταν θα μπουν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στο Δεκέμβριο!!!! Σκεφτήκαμε με την σύζυγος μου ότι αυτή δεν είναι λύση για μας, αλά αφού μας πιέζουν και μας κυνηγούν όλοι και έχουμε τόσο μεγάλο ζόρι, να δεχτούμε τελικά και αυτή την πρόταση. Πήγαμε λοιπόν την άλλη μέρα ξανά στην Αγροτ. Τράπεζα και μας είπαν ότι τελικά δεν μπορούμε να κάνουμε Αίτηση ούτε για αυτά τα λίγα επειδή δεν έχει βγει ακόμα τον Τίτλο των Δικαιωμάτων και χωρίς Τίτλο η Τράπεζα δεν μπορεί να μας δώσει φράνκο!!!!
    Ήρθαμε τελικά στην Αθήνα και πήγαμε στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για να πάρουμε τον Τίτλο Δικαιωμάτων. Μιλήσαμε και με τον Κο Πρόεδρο ΒΕΡΓΙΝΗΣ (210-2124981). Αιδώ μας είπαν ότι από το 2006 δεν εκδίδονται Τίτλοι και τα Δικαιώματα του 2009 δεν έχουν επεξεργαστεί ακόμα. Μας δόσαν τελικά μια Βεβαίωση η οποία αναφέρει ότι νε μεν η σύζυγος μου έχει αυτά τα Δικαιώματα αλά εφόσον θα εγκριθούν μετά την επεξεργασία του φακέλου.
    Όταν διαβάσαμε την Βεβαίωση, η γυναίκα μου λιποθύμησε εκεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλά μας ησύχασαν οι υπάλληλοι ότι θα κάνουμε δουλειά και με αυτό το χαρτί. Στην επόμενη μέρα πήγαμε στην Τράπεζα και δεν δέχτηκε την Βεβαίωση, γιατί δεν αναφέρει ξεκάθαρα ότι σίγουρα θα πάρουμε τα 10.600 Ευρώ στο Δεκέμβριο. Οπότε δεν μπορούμε τελικά να πάρουμε ούτε τα 8-9 χιλιάδες.
    Λάβαμε προχθές μια επιστολή από την Αγροτική Τράπεζα που έλεγε να πάμε εκεί για να κάνουμε το δάνειο. Πήγε η σύζυγος μου την άλλη μέρα και της είπαν ότι έτσι στέλνουν σε όλους τέτοιες επιστολές και ότι εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε το δάνειο επειδή τώρα είμαστε στην ΤΕΙΡΕΣΙΑ για τις γραμμάτιες που έχουν λήξη…
    Άμα παίρναμε το δάνειο στο καλοκαίρι θα είχαμε πληρώσει τα γραμμάτια και δεν θα μπαίναμε στην ΤΕΙΡΕΣΙΑ…

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 11:55 | Thanos K.

    Ενα βασικο να αλλαξετε μονο!

    ΤΟ ΑΝΩ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 150% ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΕ!

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 03:32 | Μιχάλης Πυρουνάκης

    Για τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών, αν και αισθάνομαι αντίθετος της συγκεντροποίησης συμφερόντων, φρονώ πως, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις ιδιωτικές τράπεζες που θα το επιλέξουν, να εκχωρήσουν τα δάνειά τους αυτά σε άλλες και εν τέλει σ’ αυτές υπό κρατικό έλεγχο. Το επενδυτικό κλίμα στην ενδοχώρα μας πρέπει να ενισχυθεί -σε όλα τα επίπεδα- παντοιοτρόπως. Θεωρώ πως δεν βοηθά η ανατροπή αποτελεσμάτων που ολοκληρώθηκαν την περασμένη χρήση και οριστικοποιήθηκαν προ μηνών. Οι βασικές οικονομικές αρχές πρέπει να είναι ανελαστικές εκατέρωθεν.

    Επ’ ευκαιρία αναφοράς στα «πάσης φύσεως ρευστοποιήσιμα καλύμματα που θα μειώνουν το ρυθμιζόμενο ποσό και θα αναπροσαρμόζεται το ποσό των περιοδικών καταβολών». Ως προς τα εμπράγματα (ακίνητα, οχήματα κλπ) αν τέτοια αφορούν, δεν προσφέρεται η σημερινή κατάσταση για στοιχειωδώς συμφέρουσα -για τους οφειλέτες- ρευστοποίηση. Εν πάση περιπτώσει, να προασπιστεί -περαιτέρω- ο Ελληνικός λαός, από την μάστιγα των επονομαζόμενων λαϊκώς «κορακιών».

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 00:30 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    Για να υπάρχει χρόνος σκέψης και υλοποίησης οποιουδήποτε μέτρου σχετικά με τις τράπεζες,θα πρέπει να γίνει πάγωμα πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.ΌΛων των δανείων,ούτως ή άλλως όσοι έχουν πρόβλημα σήμερα είναι αυτοί που χτυπήθηκαν από την κρίση,οι υπόλοιποι έχουν ήδη χάσει τα πάντα.

    Και δεν καταλαβαίνω πόσο τρομακτικό είναι να γίνουν διακανονισμοί.Μπορεί κάποιος να μην μπορεί να δίνει 60.000 ευρώ το χρόνο στην τράπεζα,μπορεί όμως να δίνει 40.000.Τι κερδίζει η τράπεζα βγάζοντας ακίνητα σε χαμηλότερη τιμη των χρωστούμενων,αντι να πάρει τα λεφτά της σε περισσότερα χρόνια; Τώρα που θεωρητικά δεν παίρνουν τίποτε έχουν τρελά κέρδη.

    Ας βγουν οι κ. τραπεζίτες να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί αρνούνται διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών,μπας και καταλάβουμε κει εμεις τι συμβαίνει.Γιατί ένα δάνειο πρέπει να είναι ενήμερο για να γίνει διακανονισμός;Και όπως θεωρούνται αποτυχημένοι οι επιχειρηματίες αυτοί,πρέπει να θεωρούνται αποτυχημένες και οι τράπεζες.Με ενοχλεί που το κράτος τις ρωτάει κιόλας…

    Να κάνουμε κι εμείς μια λίστα ανάλογη του Τειρεσία,τον ΚΑΛΧΑ και να βάλουμε τα ονόματα των τραπεζιτών και να πληρώνουν ένα κομμάτι ψωμί 200 ευρώ.
    Όπως πρέπει να τιμωρείται π.χ. μια εταιρεία τροφίμων όταν ρίχνει καρκινογόνα και τοξικά προιόντα στην αγορά,έτσι πρέπει να γίνεται και με τις τράπεζες που έχουν πατήσει τον κόσμο κάτω.

    Εμένα βγαίνει το μαγαζί μου σε πλειστηριασμό λίγες μερες μετά τα Χριστούγεννα. Μπορώ να κάτσω να δουλέψω,να πληρώσω προσωπικό,δώρα,ΔΕΗ κτλ και να δώσω ένα ποσό να πάει ο πλειστηριασμός πίσω. Και τι κερδιζω αν δεν μπορώ να ρυθμίσω το δάνειο;ΤΙΠΟΤΕ.Αναγκαστικά με το χρέος να διογκώνεται θα κλείσω.Και θα μείνουν χωρίς δουλειά 5 άτομα προσωπικό,που συντηρουν οικογένειες,και 3 άτομα η δική μου οικογένεια,οχτώ στο σύνολο…

    Και εμείς που είμαστε και 50 χρονών πού θα βρούμε δουλειά;ΠΟΥ;
    Το ΠΑΣΟΚ είναι η τελευταία μας ελπίδα. Σώστε μας και θα υπάρχει και ο χρόνος και για τις άλλες μεταρρυθμίσεις.Στηριζόμαστε πάνω σας,μη μας προδώσετε…

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 22:31 | ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν γράφω στο σωστό τόπο ίσως γιατί εδώ αναφέρεται σε επιχειρήσεις. Συγχωρέστε με μιας και για πρώτη φορά κάνω το βήμα να γράφω στον ιστοχώρο αυτό. Το πρόβλημά μου όμως κοινό με ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Οταν οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ δεν λογάριαζαν αν οι άνθρωποι θέλαμε να ξεκουραστούμε και έπαιρναν τηλέφωνο σχεδόν παρακαλώντας να μας βγάζουν πιστωτικές κάρτες και δάνεια χωρίς να εξετάζουν τίποτε άλλο. ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΖΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ!!! Και τώρα που ο κόσμος υστερείται ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ σε ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ, ΜΕ ΕΜΜΕΣΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ αν καθυστερήσεις κάποια δόση ή βάζεις λιγότερη απ’ ότι είναι η ελάχιστη καταβολή. Τότε δέχεσαι καταιγισμό τηλεφωνημάτων και όσο κι αν τους εξηγείς δεν καταλαβαίνουν τίποτα!!!! ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ!!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την κυβέρνηση, να είναι όσο πιο επιεικής γίνεται σε αυτό το θέμα και δίκαιη σχετικά με τους ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ γιατί πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που για πολλούς λόγους (όχι απαραίτητα καλοπέρασης), έπεσαν στα δίχτυα τους και σε ώρες ανάγκης εκταμίευαν χρήματα από πιστωτικές κάρτες. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ «ΠΑΡΑΘΥΡΑ» ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. Κυριε Πρωθυπουργέ και κυρία Υπουργέ Οικονομικών ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ!!!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.
    Ετσι κι αλλιώς τόσα χρόνια μας τα έχουν πάρει 2πλασια με τους υπέρογκους τόκους που πληρώνουμε!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 20:00 | ΑΖ

    Στον όρο ρευστοποιήσιμα καλύμματα θα πρέπει να διευκρινισθεί τι εννοείται. Γιατί αν σε μια σύμβαση υπάρχει προσημείωση σε ακίνητο, αυτό συνιστά ρευστοποιήσιμο κάλυμμα. Άρα θα γίνεται αναγκαστική εκτέλεση; Επιπλέον στα καταναλωτικά δάνεια το συμβατικό επιτόκιο είναι υψηλό. Το επιτόκιο κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής θα μπορούσε να είναι για τις ήδη καταγγελθείσες συμβάσεις το δικαστικό επιτόκιο υπερημερίας, το οποίο είναι πιο χαμηλό (σήμερα 8.75%).

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 13:42 | ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΒΑΣΟΓΛΟΥ

    Η Κυβέρνηση πολύ σωστά προσπαθεί να βοηθήσει όλους εκείνους που προσπάθησαν μέσα από το επιχειρείν να δημιουργήσουν κάτι.
    Το υγιές κομμάτι της οικονομίας, όλους εκείνους που θέλησαν μέσα από την υλοποίηση μιας ιδέας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι να δημιουργήσουν μια κερδοφόρα δραστηριότητα και να προσφέρουν θέσεις εργασίας. Μόνο που τα μέτρα είναι ασπιρίνες για την αντιμετώπιση ένός μεγαλύτερου καρκινώματος αυτού της εκμετάλευσης του τραπεζικού συστήματος, της εκμετάλευσης ανθρώπων από οργανωμένα συμφέροντα.
    Τις Λεόντειες πρακτικές των τραπεζών, τα ψιλά γράμματα στις συμβάσεις, τους καταχρηστικούς όρους. Οι τράπεζες έχουν υπερκέρδη από την αναχρηματοδότηση του Δημοσίου χρέους, από την αγορά Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου με 5-6% και την ενεχύραση αυτών στην ΕΚΤ με 1% την άντληση ρευστότητας και την επανάληψη της ίδιας διαδικασίας. Ετσι λοιπόν εξοφλούν σταδιακά τα 28δισ και δεν διοχετεύουν χρήμα στην πραγματική οικονομία με αποτέλεσμα τα λουκέτα.
    Οι τράπεζες έχουν υπερκέρδη και περιμένουν πως και πως να εξοφλήσουν τα πακέτα στήριξης για να αρχίσουν πάλι τα παχυλά μπόνους στα στελέχη τους. Ξεκινάει ένας επιχειρηματία μια επένδυση και η τράπεζα των ρημάζει στους τόκους και τις προμήθειες, πρωτίστως ενδιαφέρεται για τα κέρδη και δευτερευόντως για την επιτυχία του επιχειρηματία και της επένδυσής του. Ετσι πολλές φορές θυσιάζει και αυτήν την βιωσιμότητα της επιχείρησης στον βωμό των κερδών με το αιτιολογικό αφού θα έχω γυρίσει τόσες φορές το κεφάλαιο μου τι με ενδιαφέρει αν αυτός πάρει την κάτω βόλτα. Ετσι δεν του δίνει τις σωστές συμβουλές και σταδιακά η επιχείρηση χάνει την ρευστότητά της οδηγείται σε αρνητικό κεφαλαιο κίνησης και σε αδυναμία πληρωμής.
    Η Κυβέρνηση μέσω των κρατικών τραπεζών να τονώσει την Ελληνική οικονομία.
    Ενδελεχής μελέτη βιωσιμότητας και φθηνά δάνεια, στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και την στήριξη της Ελληνικής οικογένειας. Ετσι θα ενισχυθεί ο κοινωνικός ιστός, η συνοχή της κοινωνίας.
    Εαν αλλάξει τους όρους του παιγνιδιού τότε και οι άλλες τράπεζες θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν για να μη χάσουν την πίτα της αγοράς.
    Να εκδοθούν κρατικά ομόλογα για την πράσινη ανάπτυξη μακροπρόθεσμης διάρκειας με μεγάλες αποδόσεις. Να καλέσει λοιπόν η Κυβέρνηση το Ελληνικό Λαό να δώσει την εμπιστοσύνη του και να επενδύσει στα πράσινα ομόλογα και στην πράσινη ανάπτυξη, το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδος.Εκεί θα αποτυπωθεί η ευρηματικότητα και η καινοτομία, η έρευνα και η τεχνολογία.Να προσφερθεί στον επιχειρηματία μέσω των κρατικών τραπεζών και εν αναγκει να γίνουν σεμινάρια όλη εκείνη η γνώση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του πράσινου επιχειρείν.Να προσφερθεί και στον αγρότη η γνώση για να βελτιώσει τις καλλιέργειές του και να τις κάνει βιογικές και να εφαρμόσει νέες μεθόδους.

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 03:34 | κρεμιωτης αχιλλεας

    γεια σας και απο μενα και με ολες ευχες για μια καλη διακυβερνηση της χωρας. ενα ερωτημα αρχικα αν εγω σαν πολιτης εκανα μια παρανομη πραξη οπως αυτη του κυριου μαγγινα η οποιουδηποτε πολιτικου πρωσοπου που εχει κανει παρανομιες και κομπινες τετοιου αλλα και χειροτερου χαρακτηρα απαντηστε σε ποιο κελι θα βρισκομουν και με τι θεα αυτη τη στιγμη και δειτε που ειναι ο εν λογω κυριος και ο καθε κυριος απο το συναφι το δικο σας. προς θεου δε θελω να θεωρηθω αντεξουσιαστης με την εκφραση συναφη σας αλλα τα 35 χρονια εμπειριας μου μου εδειξε οτι η ελλαδα ειναι η χωρα που ανεδειξε την δημοκρατια αλλα οχι για την ελλαδα αλλα για τους γυρω πολιτισμους ειμαστε μια χωρα που δηλονουμε με περηφανεια οτι γεννησαμε τη δημοκρατια και ομως τι κριμα δεν την εχουμε κανει πραξη ποτε οχι στα χρονια μας αλλα απο τοτε που ντεμεκ την ανακαλυψαν. Αφου λοιπον δε ζουμε σε δημοκρατικο πολιτευμα και καλα κανουμε γιατι δεν εχουμε επιπεδο για να χουμε δημοκρατια ας σκεφτηται λιγο και τους απλους καταναλωτες οπως εμενα που εχουμε χρεωθει απο τα καταναλοτικα δανεια και τις πιστωτικες με τα παρανομα για τα ευρωπαικα μετρα επιτοκια τους αλλα και επιπολαιοτητα μας γιατι εμεις φταιμε πιο πολυ οχι οι τραπεζες.Αν το προβλημα για τις τραπεζες ειναι να μην χασουν τα λεφτα τους γιατι δεν δινουν ανασα στον καταναλωτη και το να μη δινω λεφτα για 2 χρονια ειναι παγιδα σε 2 θα βρεθω παλι εδω που ειμαι τωρα. Το ζητημα δεν ειναι να μας χαρισεται τα λεφτα οχι βεβαια δεν ειμαστε ζητιανοι, να τα πληρωσουμε αλλα με λιγοτερα λεφτα καθε μηνα.Εγω θα σας πω το εξης δινω 1400 ευρω καθε μηνα κανω 2 δουλειες ,και βγαζω 1000 ευρω απο τη μια την δουλεια παιρνω 660 ευρω και αυτη τη στιγμη που μιλαμε μου χουν δωσει μισο μισθο δηλαδη 300 ευρω και το κυριοτερο κυριε πρωθυπουργε δουλευω σε δημο ουτε καν ιδιωτικος υπαλληλος.(μηπως επειδη ειμαι με συμβαση)πεστε μου λοιπον πως να τα βγαλω περα??? αν ομως το δανειο που δινω 1100 ευρο το μηνα και το ξεχρεωνω σε 5 χρονια μου εδιναν την ευκαιρια να το αποπληροσω σε 10 χρονια με τα μισα λεφτα και το ιδιο επιτοκιο ξερετε τι ανασα θα ηταν αυτο για μενα και οποιονδηποτε σαν εμενα????? η αν η τραπεζα μου εδεινε ενα προιον που θα συνδιαζε την μεταφορα των καταναλωτικων δανειων σε καποιο στεγαστικο να μπορουσε καποιος δηλαδη να παρει ενα στεγαστικο δανειο και μεσα σε αυτο στο δανειο να βαλει και ενα χρεος που εχει ωστε να μπορει να δινει σε μια δοση ολες του τις εκρεμοτητες αν δηλαδη ας πουμε θελει καποιος να αγορασει μια κατοικια 60000 ευρω να παιρνει δανειο 120000 και να ξεχρεονει ολα μαζι και για τον φοβο των χαμενων τοκων ας βαλουν οιτραπεζες αυτο που στην λαικη ορολογια λεμε χασουρα στο λογαριασμο ετσι κανενας δε θα χασει τιποτα και ο κοσμος σαν και μενα θα αναπνευσει και μετα με λιγο συνεση ο καθενας μς θα μπορει να φτιαξει ξανα την ζωη του και πιστεψτε οτι υπο αυτες τις συνθηκες δεν ειναι και πολυ ευκολο.ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΜΙΑ 4ετια ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΕΠΙΤΗΔΙΩΝ ΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ .

  • 24 Νοεμβρίου 2009, 03:58 | panagis

    ΑΣ κανουν οι τραπεζες αυτορυθμιση. Απο τα κερδη τους, να σβησουν τα χρεη του πολιτη. Εχουν μονοπωλιο και μεγαλα κερδη. Ας τα χρεωσουν στο ταμειο της SIEMENS ,η να τα ριχνουν και αυτα στη «μαυρη τρυπα » …Μεχρι να συμβαδισουμε με το ευρωπαικο τραπεζικο συστημα.

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 23:09 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ.ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΔΑΝΕΙΑ 60,000Ε ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΠΘΗΚΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ 31-12-ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΗΣΘΕΙ;ΓΕΝΙΚΑ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 21:11 | σπυρου θεοδώρα

    Αξιοτιμε κ. Πρωθυπουργε,
    Αξιοτιμοι κ.κ. υπουργοι,

    προσωπικά πιστεύω ότι η λύση για την εξευρεση ρευστότητας στην αγορά βρίσκεται στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για καποιο χρονικό διάστημα.
    έτσι θα εισρευσουν στην αγορά κεφαλαια τα οποία έχουν «φυγει» απο την πατρίδα, θα γίνουν επενδυσεις, κυρίως σε ακίνητα, για να κινηθεί η οικοδομή που είναι ακρογωνιαίος λίθος της οικονομίας μας, θα αποδοθούν εισφορές κλπ.
    φορολογείστε ακόμα αυτά τα κεφάλαια με ένα ποσοστό 5% ίσως.
    υπάρχει το ελληνικό λομπυ εφοπλιστών, λετε να μην δεχθούν ως καλή και συμφέρουσα την παραπάνω πρόταση?
    εάν δεν κάνω λάθος την παραπάνω κίνηση έχουν υιοθετήσει η Ισπανία και η Ιταλία.

    ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να εκφράσω την άποψή μου

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 18:35 | Ο.Κ.

    Δυστυχως οι τραπεζες κανουν τα δικα τους σαν να μην υπαρχει κρατος.
    Εχουν γινει κρατος εν κρατει.Εκει θα θελα να δω την αντιδραση σας Κυριοι Υπουργοι.
    Εμεις εχουμε οφειλες λογω της ελλειψης αγοραστικου κοινου.
    Αυτο εχει σαν συνεπεια να ειμαστε ασυνεπεις στα δανεια μας(για τοετος 2009) αλλα μεχρι στιγμης να τα καταφερνουμε με τις επιταγες μας.
    Βεβαια οι επιταγες πελατων δεν ειναι παντα καλυμμενες….Εκει τι κανουμε;Τρεχουμε σε δικηγορους και κυνηγαμε τους πελατες;;Για ποσα 2000 εως 5000€;;Θα τα φαει ο δικηγορος δλδ και τα δικαστικα εξοδα(η γραφειοκρατια ζει και βασιλευει).
    Η αγορα χρειαζεται τονωτικη ενεση στον απλο πολιτη…τον καταναλωτη.
    Στους επιχειρηματιες να ξεκινησετε αμεσα τις χρηματοδοτησεις απο ΕΣΠΑ και ΤΕΜΠΕ με πιο ευνοικους ορους.Εμας για παραδειγμα, ενω η τραπεζα ειδε ανοδο τα τελευταια χρονια οταν μπηκε στον Λευκο τειρεσσια και ειδε οτι καθυστερουμε στις πληρωμες των δανειων μας….μας εκοψε τα φτερα!
    Τι δουλεια εχουν οι τραπεζες στις κρατικες επιδοτησεις;;; Δεν θελουμε τις τραπεζες αλλο…οπως δεν τις θελουν και οι περισσοτεροι καταναλωτες(δειχνουν απευχθεια στις πιστωτικες καρτες και καλα κανουν…αλλωστε δεν συμφερει και τους επαγγελματιες)!!
    Προσοχη επισης που δινεται το ΕΣΠΑ και το ΤΕΜΠΕ….σας πιανουν κοροιδα πολλοι μεγαλοκαρχαριες….
    Το σλογκαν…»Τονωση για τις μικρομεσαιες και μεσαιες επιχειρησεις» να ισχυσει και οχι να βλεπουμε τους ηδη καταξιομενους επαγγελματιες να γινονται μεγαλυτεροι αλλα και να αγοραζουν σπιτια και αυτοκινητα με τα χρηματα της ΕΕ…..
    Και πανω απο ολα….δειξτε και αποδειξτε ποιος ειναι το κρατος!
    Να θυμαστε οτι τονωνοντας την αγορα(και απο τις δυο πλευρες) το ΙΚΑ,η εφορια κλπ….θα εισπραξουν και τα αναλογα που οφειλει το μεγαλυτερο ποσοστο των επαγγελματιων!!!

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 16:05 | ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΗΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ.
    ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Φ.Π.Α ΣΤΟ 4% ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ 19%.
    Η ΜΕΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ.
    ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟΝ Φ.Π.Α ΜΕ 19% ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
    ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΞΙΑΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
    Ο ΙΔΙΟΤΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ 100000Χ4%=4000 Φ.Π.Α.(ΑΝΤΙ ΤΩΝ 19.000 ΕΥΡΩ)
    Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ-ΠΩΛΗΤΗΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΩΣ ΕΞΗΣ:
    ΑΞΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ 100000Χ19%=19000 Φ.Π.Α
    ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 50000Χ19%= 9500 Φ.Π.Α
    ΑΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 19000-9500=9500 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΑΘΑΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 19% ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ Φ.Π.Α ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ),ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΩΣΗΣ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ.

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 15:22 | Γ.Κ.

    κ.Υπουργέ,
    -Τα πράγματα είναι πιο απλά αλλά πρέπει να θέλετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά.
    -Θα το ξαναγράψω ίσως η εμμονή δείξει το μέγεθος του προβλήματος και φυσικά με την ανάλογη θετική στήριξη από τους ΄΄συνομιλητές΄΄.

    -Καταργείστε ΑΜΕΣΩΣ τον ΄΄ ανθρωποκτόνο ΄΄ ΤΕΙΡΕΣΙΑ και φτιάξτε ένα ΄΄ποινολόγιο΄΄ με διαβάθμιση ώστε να υπάρξει υπάρξει ανάσα αλλά και να μην αλωνίζουν οι απατεώνες.

    -Παγώσετε ΑΜΕΣΩΣ για ένα χρόνο τα χρέη ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα 2-3 μηνών.

    -Σώστε την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατ΄επέκταση μειώσετε την ανεργία.

    -Ο τρόπος που προσπαθείτε να ζωντανέψετε την αγορά σαν φιλοσοφία είναι σωστός,αλλά πάσχει στην υλοποίηση με το Ταμείο χρηματοδότησης.
    Θα πάρουν πάλι τα χρήματα όσοι δεν τα έχουν ανάγκη και αυτοί που πρέπει να τα πάρουν δεν θα φτάσουν.
    -Πώς θα χρηματοδοτηθεί κάποιος εάν έχει 3 χρόνια ζημιές που πράγματι έχει ανάγκη όταν δεν τον χρηματοδοτεί καμμία τράπεζα,και ΠΡΟΣΟΧΗ αν του δώσουν τελικά,ΜΠΟΡΕΙ να τα κρατήσει η τράπεζα για το χρέος !!!!!!!

    -Προσοχή λοιπόν,μην πειραματίζεστε.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Β Ο Η Θ Ε Ι Σ Τ Ε ΑΜΕΣΑ,με ένα απλό,ζωογόνο νόμο.
    -Μην μας εμπλέκετε σε ανούσιες γραφειοκρατείες που τελικά δεν θα οφεληθούν παρά ελάχιστοι.
    Σκοπός ΠΡΕΠΕΙ να είναι να οφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
    Ακούσετε τους απελπισμένους έστω και τώρα.

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 15:58 | Μαρίνα

    Οφείλω να παραδεχτώ, ως ένας απλός ταπεινός πολίτης, ότι γίνεται μια γενναιόδωρη προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως, διαπιστώνω ότι έστω και σε αυτό το τέλμα, δεν έχει γίνει κατανοητό το βαθύτερο πρόβλημα της ελληνική κοινωνίας. Όσα μέτρα και να ληφθούν για την ενίσχυση των χρεωκοπήμένων επαγγελματιών, δεν πρόκειται να ευοδώσουν μακροχρόνια.

    Ο λόγος, για εμάς τους απλούς πολίτες, που δεν είμαστε έμποροι, επιχειρηματίες, βιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι κοκ, παρά μένουμε έρμαια ενός παραλλημένου ιδιωτικού τομέα, είναι προφανής. Δεν έχουμε χρήματα να ξοδέψουμε κύριοι! Είναι απλό και πιστεύω ότι για κάθε μέτρο, για κάθε απόφαση θα πρέπει να θέτουμε μια απλή και μοναδική προϋπόθεση. Αύξηση-πραγματική-των μισθών των ιδιωτικών υπαλλήλων. Διασφαλισμένη όμως, διαπιστωμένη από ελεγκτικούς μηχανισμούς.

    Και χρέη να χαριστούν, και στον Τειρεσία να μην μπούνε οι επιχειρηματίες, και το μαγαζί να ανοίγει ο υπουργός κάθε πρωί για να μην πληρώνουν υπάλληλο, εάν δεν δοθεί το κίνητρο στους καταναλωτές να ψωνίσουν, δεν γίνεται τίποτα. Σε δύο χρόνια το πολύ, θα είμαστε πάλι εδώ στον ηλεκτρονικό κυβερνητικό ψυχαναλυτή, κι εσείς στα παράθυρα τα τηλεοπτικά να αναλύετε ξανά και ξανά την κρίση…

    Αρχίσατε λάθος λοιπόν. Η αρχή έπρεπε να γίνει από αλλού. Από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που στις 50 μέρες δεν έχουν δει τίποτα ακόμη. Αναλογιστείται το απλό…ως ιδιωτικός υπάλληλος δεν ανταγωνίζομαι σε εισόδημα κάποιον εφοπλιστή, νιώθω αδικημένος απέναντι σε ένα δημόσιο υπάλληλο, έναν ιδιοκτήτη ενός καταστήματος. Κι ας περνούν κι αυτοί το δικό τους μαρτύριο της κρίσης, δεν τους κατανοώ αφού είμαι σε χειρότερη θέση από αυτούς. Και πώς να καταλάβω εξάλλου ότι η γειτονισσά μου είναι καθηγήτρια και δουλεύει 12 ώρες την εβδομάδα κι εγώ με 700 ευρώ δουλεώ 12 ώρες τη μέρα!

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 13:46 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ
    ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ .
    ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ, ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ Η ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΛΑΦΟΝ)ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ . ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ( ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΕΣ ), ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΠΙΣΘΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΜΜΟΡΥΘΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΤΟΜΙΚΑ .ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ , ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ . ΕΤΣΙ , ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥΣ ,ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ , ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ , ΑΠΟΛΥΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΗΝΕΙ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑ , ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ , ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .
    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΤΙΚΟΣ Η ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΖΗΜΙΕΣ( ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ) , ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ .
    ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΦΑΙΡΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ????????
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 13:56 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

    Τι γίνεται με το χρέος προς τις ιδιωτικές εταιρίες; Εγώ χρωστώ γραμμάτια ληξιπρόθεσμα για τρακτέρ σε μια ιδιωτική εταιρία, χρωστώ ληξιπρόθεσμα γραμμάτια για ζωοτροφές σε μια άλλη ιδιωτική εταιρεία, και άλλα….

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 12:32 | ΤΣΑΜΗΣ ΑΖΑΡΟΣ

    Τα δάνεια των αγροτών και κτηνοτρόφων η αγροτική τράπεζα τα έχει ονομάσει ανοιχτά δάνεια αγροτών (ΑΔΑ)και κάθε χρόνο τα ανανεώνει. Κατα συνέπεια δεν φαίνονται ότι είναι νωρίτερα απο το 2008 για να υπαχθούν στή ρυθμιση. Δηλαδή αποτέλεσμα μηδέν για τους αγροκτηνοτρόφους.. Θα πρέπει να δείτε το θέμα αυτό με την αγροτική τράπεζα.Είναι επιτακτική ανάγκη να ρύθμιστούν τα αγροτικά δάνεια με τριετή περίοδο χάρητος και αποπληρωμή σε 10 χρόνια Για την ρευστότητα στήν αγορά για τους αγροτες και κτηνοτρόφους θα πρέπει να δοθεί εντολή στην ΑΤΕ να αυξήσει τουλάχιστον κατά 50% τα όρια των ανοιχτών δανείων των αγροτών άμεσα δεδομένου ότι και οι τιμές των προιόντων λόγω της οικονομικής κρίσης είναι εξεφτελιστικές και πολλά προιόντα μένουν απούλητα

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 12:16 | ΠΑΠΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Το πρόβλημα λύνεται με απλά και λίγα βήματα.
    1ον κανένα περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο των 2 μονάδων του Γιουριμπορ για όλα τα είδη δανεισμού.
    2ον στις διαφημιστικές καμπάνιες να μην περνούν τα ψιλά γράμματα γρήγορα από την οθόνη της τηλεόρασης αλλά τουλάχιστον σε χρόνο ίσο με το διαφημιζόμενο πλεονέκτημα της κάθε τράπεζας.
    3ον Το ποσό δανεισμού δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το 25% του ετήσιου εισοδήματος.
    4ον όπως εφαρμόζεται η δήλωση πτώχευσης στις εταιρείες (καταβάλλοντας το 1/3 του αρχικού ποσού των οφειλών) το ίδιο να ισχύσει και για τα φυσικά πρόσωπα.

  • Η λύση στο πρόβλημα των οφειλών θα επέλθει μοναχά από τις ίδιες τις τράπεζες και με την προϋπόθεση ότι θα εξελιχθούν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε στυλοβάτες της οικονομίας όπως γίνεται σε χώρες του εξωτερικού.

    Για παράδειγμα σε χώρες με ανεπτυγμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως ο Καναδάς οι οφειλέτες των τραπεζών χρήζουν εξ ολοκλήρου διαφορετικής αντιμετώπισης. Όταν μια επιχείρηση χρεοκοπήσει η τράπεζα δε σπεύδει να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη και να τον οδηγήσει στη φυλακή. Εκεί οι τράπεζες διαδραματίζουν ουσιαστικότερο ρόλο προσφέροντας τις συμβουλές τους πως η επιχείρηση θα ξεφύγει από τον κυκεώνα της χρεοκοπίας. Αναλαμβάνουν για εύλογο χρονικό διάστημα έως ότου η επιχείρηση διαφύγει του κινδύνου το μάνατζμεντ της επιχείρησης εντοπίζοντας τα λάθη και τις αστοχίες που την οδήγησαν στο μαρασμό ενώ υλοποιεί και νέες προτάσεις και καινοτομίες που θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη αναλαμβάνοντας και το κόστος αυτής της υλοποίησης. Στη πλειοψηφία των περιπτώσεων οι επιχειρήσει επιστρέφουν στη βιωσιμότητα τους με τρόπο αποδοτικό και αποτελεσματικό και συνεχίζουν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους μαζί με τις νέες που δημιουργήθηκαν.

    Οι τράπεζες λοιπόν μέσω ειδικού τμήματος τους στελεχωμένο με εμπειρογνώμονες όλων των ειδικοτήτων αναλαμβάνουν τη διοίκηση των επιχειρήσεων όσο μικρές και αν είναι και κατόπιν το παραχωρούν ξανά στον ιδιοκτήτη. Τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους της πολιτικής είναι πολλαπλά αφού το οικονομικό σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί (εργασία, ρευστότητα, ανάπτυξη) και η τράπεζα θα συνεχίσει να παίρνει τις οφειλές της.

    Όλα αυτά απαιτούν οι τράπεζες να αντιληφθούν και τον κοινωφελή τους χαρακτήρα όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο αείμνηστος πρώην Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ.Βαλαωρίτης στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Εδώ πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό και η νέα διακυβέρνηση εφόσον θελήσει τη λειτουργία μιας παρόμοιας πρακτικής να την εποπτεύσει και γιατί όχι να μην συμμετέχει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δυσμενή θέση κάτω από το βάρος των οφειλών.

  • 23 Νοεμβρίου 2009, 10:52 | ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΒΑΣΟΓΛΟΥ

    Μετά από καθυστέρηση 90 ημερών σε μη καταγγελθείσες συμβάσεις το ποσό σε καθυστέρηση, κεφάλαιο και συμβατικοί τόκοι κεφαλοποιείται. Για το νέο ανεξόφλητο κεφάλαιο που προκύπτει, αναστέλλεται η εξόφλησή του για δύο έτη.
    ΄Να υποχρεώνεται η τράπεζα να κάνει μια ενδελεχή μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης με βάσει τις διαμορφωθείσες συνθήκες. Να ελέγχονται ιδιαίτερα ταμειακές ροές, τυχόν αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, πορεία εσόδων εξόδων.Κατά περίπτωση να καταρτίζεται ένα πρόγραμμα πληρωμών.
    Κατά την διάρκεια της διετούς αναστολής να μη καταβάλονται τόκοι.
    Το ζητούμενο είναι πρωτίστως να σώσουμε τις επιχειρήσεις ως μονάδες παραγωγής πλούτου και θέσεων εργασίας και δευτερευόντως να προστατεύσουμε τα κέρδη των τραπεζών.

  • 22 Νοεμβρίου 2009, 10:30 | ΗΛΙΑΣ

    τι θα γινει με τα δανεια των αγροτων που δεν ειχαν ρυθμιστει το 2004?

  • 22 Νοεμβρίου 2009, 09:17 | ΗΛΙΑΣ

    ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΗΡΕΣΙΑ?ΑΝ ΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.

  • 22 Νοεμβρίου 2009, 01:32 | ΛΑΜΠΡΟΣ -ΠΛΕ

    ΝΑ ξεκινησω ισως απο αγανακτιση νομιζω οτι βρισκομαι ζωντανος με το ενα ποδι στο ταφο 45 χρονων και μ ουρχετε να ουρλιαξω με ολα αυτα τα οποια περναω καθε βδομαδα απο τους φανερους τοκογλυφους [τραπεζες] δεν λεω λεφτα δανεικα ειναι και πρεπει να επιστραφουν οχι ομως με αφτες τις συνθηκες .Μεχρι το 2004 ολα σχετικα λιγο πολυ πηγαιναν καλα οσπου ξαφνικα οι τραπεζες αρχισαν ταπανωτοκια καθε 2με τρεις μηνες εβαζαν 0.25 τοισ εκατο πανω γιατι ετσι γουσταραν εφτασαν τα επιτοκια περιπου 8-10 μοναδες πανω φτασαμε στο αποκορυφομα και ιδικα απο τον οκτωβριο του 2008 που εμεινε η συζηγος ανεργη μας πηρε και μας σηκωσε δεν ξερω πως να ανταπεξελθω στις υποχρεωσεις μας και με 3 παιδια παιρνουν συνεχεια τηλεφωνα ζητουν τι συζηγο εμενα προσπαθω να δικαιολογηθω δεν καταλαβαινουν τιποτα λες και μιλαω σε εξωγηινους ειναι απαραδεκτη χαραμοφαιδες και τους εχουμε στειλη σχετικη ενημερωση μεσω προστασια του καταναλωτη αυτη το βιολι τους ξεζουμισαν τον κοσμο θελουν και τα ρεστα να τους δωσουμε την ψυχη μας να τελειονουμε.τελευταια ελπιδα περιμενουμε πριν το ΤΕΛΟΣ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ οσο γινεται συντομα το νομοσχεδειο να ζησουμε εστω λιγο καλυτερα.

  • 21 Νοεμβρίου 2009, 23:43 | papadopoylos basileios

    pros georgios papadopoulos. μπορει να εκανα λαθοσ στο που αναρτησα το σχολιο αλλα την απαντηση μου θα την βρεισ στο alex 5 νομβριου 2009@ oo.16 me 119 σχολια θετικα . αυτοι ειναι στην ιδια περιπτωση με εμενα ειναι στον λευκο τηρεσια και δεν τουσ κανει σκοπιμα η τραπεζα αναχρηματοδωτηση με χαμηλοτερα επιτοκια και ενο ξερει οτι θα παρει σιγουρα τα χρηματα γιατι ειναι δημωσιοι υπαλυλοι και με καλες αποδοχες γιατι αφου δεν μιλαει το κρατος που τους εδωσε 28 δισ και περνουν απο την Ε.Κ.Τ τα λευτα με 1% και θελουν να μασ πιουν το αιμα
    μπορουσαν καλιστα να μασ τα κανουν με 7% αντι για μεσο ορο τωρα 12% δανεια και καρτες. αλλα πωσ θα πλουτισουν ετσι παλι οι τραπαζες και θα παρουν τα χρυσα μπονους τα στελεχη τους που τωρα σου κλινουν την πορτα χωρις καμια λυση. ενο το 2007 και το 2008 σου εδειναν οσα ειθελες . αν υπαρχει κρατος να τους περιλαβει ολους το νομοσχεδιο γιατι 2 χρονια τωρα περνουν τοκους υπερογκους και φορο τιποτα

    εθνικη τραπεζα – αλφα μπανκ- πειρεως τραπεζα-ταχ ταμ και αλες τραπεζες κερδη το 2009 συνολο 2,5 δισ παρτε τους το 1,5 δισ σε φορους και δωστε το τους παλι σαν εγγηση δημοσιου για αναχρηματοδωτηση δανειων λευκου τηρεσια με κρητηρια

  • 21 Νοεμβρίου 2009, 23:37 | papadopoylos basileios

    pros georgios papadopoulos. μπορει να εκανα λαθοσ στο που αναρτησα το σχολιο αλλα την απαντηση μου θα την βρεισ στο alex 5 νομβριου 2009@ oo.16 me 119 σχολια θετικα . αυτοι ειναι στην ιδια περιπτωση με εμενα ειναι στον λευκο τηρεσια και δεν τουσ κανει σκοπιμα η τραπεζα αναχρηματοδωτηση με χαμηλοτερα επιτοκια και ενο ξερει οτι θα παρει σιγουρα τα χρηματα γιατι ειναι δημωσιοι υπαλυλοι και με καλες αποδοχες γιατι αφου δεν μιλαει το κρατος που τους εδωσε 28 δισ και περνουν απο την Ε.Κ.Τ τα λευτα με 1% και θελουν να μασ πιουν το αιμα
    μπορουσαν καλιστα να μασ τα κανουν με 7% αντι για μεσο ορο τωρα 12% δανεια και καρτες. αλλα πωσ θα πλουτισουν ετσι παλι οι τραπαζες και θα παρουν τα χρυσα μπονους τα στελεχη τους που τωρα σου κλινουν την πορτα χωρις καμια λυση. ενο το 2007 και το 2008 σου εδειναν οσα ειθελες . αν υπαρχει κρατος να τους περιλαβει ολους το νομοσχεδιο γιατι 2 χρονια τωρα περνουν τοκους υπερογκους και φορο τιποτα

    εθνικη τραπεζα – αλφα μπανκ- πειρεως τραπεζα-ταχ ταμ και αλες τραπεζες κερδη το 2009 συνολο 2,5 δισ παρτε τους το 1,5 δισ σε τοκους και δωστε το τους παλι σαν εγγηση δημοσιου για αναχρηματοδωτηση δανειων λευκου τηρεσια με κρητηρια

  • 21 Νοεμβρίου 2009, 23:42 | ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΣΥΝΕΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ «ΛΗΣΤΕΣ»ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    (ΣΤΗΝ ΜΕΚΚΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

  • 21 Νοεμβρίου 2009, 22:44 | Tσιτσικρωνης Νικολαος

    Για να μην ξεσπιτωθουν ενα σωρο οικογενειες , κανω εκκληση στην Κυβερνηση , να ΠΑΓΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ , για διαστημα 6 ( ΕΞΙ ) τουλαχιστον μηνες μετα απο την ψηφηση του νομοσχεδιου για την ρυθμηση των οφειλων των υπερχρεωμενων ΠΟΛΙΤΩΝ . Οχι 2 + 1 =3 μηνες !! Να ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ …. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ….

    Ολο αυτον τοδιαστημα , οι τραπεζες αποστελλουν διαταγες πληρωμων , κατασχετουν ακινητα και εχουν προγραμματιστει πολυαριθμοι πλειστηριασμοι ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 !!!! Οχι αλλοι ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΣ !! … και ΑΣΤΕΓΟΙ !!

    ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΗΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΡΥΘΜΗΣΕΙΣ . ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ , ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!

    ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ . ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ . ΕΝ ΤΕΛΕΙ , ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ … ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΕΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ …!! ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ .-

  • 21 Νοεμβρίου 2009, 16:51 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Πρέπει η κυβέρνηση σας να επιβάλει, και να υποχρεώσει, δια νόμου <> τις τράπεζες να υποχρεώνονται να έρθουν σε συνενοηση για την ρύθμιση των οφειλών των ιδιωτών καταναλωτών σύμφωνα πάντα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.
    Να είναι υποχρεωμένες δια νόμου <>να καταθέτουν πλήρη αναλυτική κατάσταση κίνησης του λογαριασμού(που να αναγράφεται πλήρως το κεφάλαιο και ο τόκος αναλυτικά για κάθε μηνιαία δόση(ΠΡΆΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΦΕΎΓΟΥΝ ).
    Διότι ζητούν ρύθμιση(αφού έχουν υπερχρέωσει την αρχική οφειλή με τόκους υπερημερίας, πανωτόκια, διάφορα άγνωστα έξοδα κ.λ.π) με τεράστια μηνιαία ποσά που είναι αδύνατον να ανταποκριθεί ο οφειλέτης και συνεχίζουν με έκδοση διαταγής πληρωμής,

    Αλήθεια πρέπει να ερευνηθεί
    1)με ποια ευκολία εκδίδεται διαταγή πληρωμής από την τράπεζα εναντίον των καταναλωτών χωρίς να ενημερωθεί και να παρευρίσκεται αρχικά ο καταναλωτής να υπεράσπιση τον εαυτό του.
    2)ο απαράδεκτος τρόπος ενημέρωσης του καταναλωτή για την έκδοση εν αγνοία του διαταγής πληρωμής και ο(συνωμοτικός)τρόπος παράδοσης της, από τον υπεύθυνο υπάλληλο (Παρασκευή μεσημέρι στις 15.30μμ γίνεται θυροκοληση στην οικία)για να ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος το βράδυ της ίδιας ημέρας μόλις επιστρέψει από την εργασία του στην οικία του και τότε μόνο να έχει χάσει μια ημέρα αντίδρασης από τις τρεις που έχει.
    3)Δεν έχουν κανένα λόγο πιστεύω να λειτουργούν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο (εκτός αν επιθυμούν να μην μπορέσει ο καταναλωτής να αντιδράσει και να του πάρουν το σπίτι για ένα ποσό των 2000-15000ευρω!!!!!!!!!!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ.

    ΌΠΩΣ ΑΝΑΦΈΡΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ(ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΙΞΑΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ) Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ
    ΟΎΤΕ ΕΚΠΟΙΕΊΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΤΑΙ

    ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

    ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
    ΔΙΆΣΤΗΜΑ(ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΈΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ -ΔΥΣΚΟΛΊΕΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΚΌΒΟΥΛΕΣ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΤΡΊΤΩΝ ΕΙΣ ΒΆΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΊΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΏΝ ΣΤΟΙΧΕΙΏΝ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΑΠΕΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΉΣΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ

    ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΥΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΜΜΕΣΩΣ!!!!!!

    ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ 10 ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 23:48 | sakka magdaliki

    πολυ καλο το μετρο σε οτι αφορα τον τηρεσια, ομως σε οτι αφορα τις τραπεζες, χθες πληρωσα τον λογαριασμο αεριου στην αλφα και μου πηραν 1,20 προμηθεια για την συναλλαγη.Ξεχωρα απο αυτο ειμαι κατα 50/ μετοχος σε ΜΜΕ κατασκευαστικη-μεταποιητικη επιχειρηση με κυρια πρωτη υλη το σιδηρο (μεταλλικα κτηρια), που λεω πως εχουμε δουλεια και απασχολουμε και αλλα 5 ατΟμα οικογενειαρχες. Στενοτητα της ρευστοτητας δυσκολια, στην συναλλαγη, μεταχρονογημενες επιταγες με οδηγησαν στην ΑΤΕ. Δεν χρωσταω στις τραπεζες ουτε στο ΙΚΑ ουτε στην ΔΟΥ μου,προσπαθω πρωτα αυτα να τακτοποιω,ομως την ειρωνεια που απεσπασα απα την διευθυντρια μιας ΑΤΕ δεν θα την ξεχασω στην ζωη μου.Τι, θα θελατε και μπλοκ επιταγων? Καλα, βρηκατε ανοιχτη πορτα και μπηκατε? Χωρις καν να εξετασειτον φακελο μου με εδιωξε. Αναρωτιεμαι για τα χρηματα που διοχετευτηκαν στην αγορα για την ρευστοτητα των ΜΜΕ μεσω ΤΕΜΠΕ,ποιοι τα πηραν? Οχι παντως αυτοι που τα ειχαν αναγκη, αλλα αυτοι που ειχαν τα μεσα με τους διευθυνταδες

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 23:50 | Βασίλειος

    Ο κύριος Ε σε ένα ξενοδοχείο για να κοιμηθεί μετά από μια ημέρα πολύ κοπιαστικής εργασίας.
    Λέει στον ξενοδόχο ότι επειδή θα πρέπει να φύγει πολύ νωρίς το πρωί θα του πληρώσει προκαταβολικά το αντίτιμο. Συμφωνεί ο ξενοδόχος και ο κύριος του δίνει τα 50 ευρώ της αξίας του δωματίου. Αμέσως μετά ο κύριος Ε πάει και ξαπλώνει.

    Ο ξενοδόχος χρωστούσε στον υπάλληλο του από τη μη καταβολή μισθών 50 ευρώ, του τα έδωσε.

    Ο υπάλληλος πετάχτηκε απέναντι στον περιπτερά από όπου είχα αγοράσει όλον αυτόν τον καιρό διάφορα προϊόντα (νεράκια, μπισκότα, εφημερίδες κλπ) τις περασμένες ημέρες και του εξόφλησε τα 50 ευρώ.

    Ο περιπτεράς που είχε και αυτός έλλειψη ρευστού τα έδωσε αμέσως στον μπακάλη για χρέη που είχε κάνει από αγορές για το σπίτι του.

    Ο μπακάλης πετάχτηκε από το κατάστημα του και πήγε στο ξενοδοχείο όπου και πλήρωσε το οικογενειακό γεύμα που είχε κάνει την Κυριακή στο μπουφέ.

    Ο κύριος Ε όμως κατέβηκε σε 10 λεπτάκια κάτω και ενημέρωσε τον ξενοδόχο ότι του έτυχε κάτι έκτακτο (είχε χτυπήσει ένα πολύ κοντινό του πρόσωπο) και έπρεπε να φύγει εσπευσμένα, οπότε αν μπορούσε να του επιστρέψει το αντίτιμο για τη βραδιά.

    Ο ξενοδόχος του επέστρεψε τα 50 ευρώ που είχε λάβει από τον μπακάλη και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση για το συγγενικό του πρόσωπο.

    Ανάλυση
    Συνολικά χρέη πριν τη κίνηση του ρευστού
    1) 50 ξεν > υπαλλ
    2) 50 υπαλλ > περιπ
    3) 50 περιπ > μπακ
    4) 50 μπακ > ξεν
    ΣΥΝΟΛΟ 200 ευρω

    ΣΥΝΟΛΙΚΑ Χρεη μετά την κίνηση του ρευστού

    1) 00 ξεν > υπαλλ
    2) 00 υπαλλ > περιπ
    3) 00 περιπ > μπακ
    4) 00 μπακ > ξεν
    ΣΥΝΟΛΟ 00,00 ευρώ

    ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΡΕΥΣΤΟΥ:
    1) 50 κρυ Ε > ξεν
    2) 50 ξεν > υπαλλ
    3) 50 υπαλλ > περιπ
    4) 50 περιπ > μπακ
    5) 50 μπακ > ξεν
    6) 50 ξεν > κυρ Ε

    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ: 6 (5 Εξωφλησεις + 1 Επιστροφή)

    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΝΑΛΑΓΩΝ: 300 ΕΥΡΩ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΙΝΗΘΗΚΕ: 50 ΕΥΡΩ

    ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
    Τα πιο πολυσύνθετα πράγματα είναι τα απλά τελεία και παύλα.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
    1) Ο πλουτος είναι συγκεκριμένος
    2) ο πλούτος συσσωρεύτηκε εσφαλμένα σε λίγους
    3) ο πλούτος έπαψε να κινείται
    4) ο πλούτος μένει αχρησιμοποίητος
    5) η πλειοψηφία έμεινε χωρίς το αναφαίρετο δικαίωμα στο συγκεκριμένο πλούτο
    6) λίγοι ευτυχισμένοι πολλοί δυσαρεστημένοι

    ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: 01 + 01 = 10 (στο δυαδικό σύστημα)
    {στο δεκαδικό μας κάνει μόνο 1 + 1 = 2}

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΣΤΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ = ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ:
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΛΩΝ?

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: (απλή-απλούστατη) 50 ευρώ ένας κύριος Ε και 5 καλοί γειτόνες

    :)

    Υ.Σ.
    Πριν ακούσω τα εξ αμάξης για το αν είναι σοβαρό ή όχι να σας πω ότι έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό και η σχέση μου με την οικονομία και τη θεωρία της είναι πολύ σοβαρότερη από τις προκηρύξεις για γενικούς γραμματείς και φαρισαίους στο ιέ-Ελλάδι (βλέπε θεαθήναι), ανοικτές διαδικασίες κλπ ιστορίες για κροκόδειλους και φαλακρά παπάκια. (το τελευταίο είναι σατυρικό)

    Το συγκεκριμένο το άκουσα στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα και απλώς τα άλλαξα λιγάκι.

    Το ότι είναι πολύ απλό ως παράδειγμα δεν το κάνει λιγότερο άξιο προσοχής.

    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:

    Σε μια αντιπαραγωγική χώρα που δεν παράγει πλούτο και δεν μπορεί να τον αυξήσει, η συσσώρευση του από λίγους και η εξαγωγή του σε άλλες χώρες είναι που την έχουνε φέρει σε αυτή και θα τη φέρνουνε σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.

    Οι δε πιστοί (νέοι άνεργοι μη δημόσιοι πρασινοι μπλε κόκκινοι τυρκουαζ κλπ) έχετε την ικανότητα του σκεπτειν αλλά δε λυτρώνεστε.
    Οι άπιστοι απλώς είναι θέμα χρόνου να πεισθείτε.

    Κουράγιο στη γενιά μου και σε αυτές που έρχονται για όλα αυτά τα πολλά, τα βαριά, τα άσχημα, τα άγραφα, τα ανηκουστα που μας κληροδοτήσατε (βλέπε χρέη) και δεν τα μάθαμε.

    Μετα τιμής
    V

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 21:14 | Γιώργος

    Γιατί να μην υποχρεώσετε τις τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια, σε όσους έχουν ακάλυπτες επιταγές, ισοδύναμα με το ύψος των επιταγών αυτών, ώστε όλοι να πληρώσουν όλους, το χρήμα να κινηθεί και τελικά όλοι να αποκτήσουν την δυνατότητα μέσα από αυτή την διαδικασία στο τέλος να ξεπληρώσουν και τα δάνεια ξεμπλοκάροντας όλη την αγορά?

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 21:44 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ

    Το ΑΡΘΡΟ όπως προτείνεται με τις παρατηρήσεις: *

    * Για την παράγραφο αυτή θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα :
    Το ποσό της καθυστέρησης ( συμβατικοί τόκοι , τόκοι υπερημερίας και ανατοκισμού δεν κεφαλαιοποιούνται απο 1/1/2008 μέχρι την υποβολή αίτησης στην τράπεζα ένταξης στον παρόντα νόμο και το αργότερο μέχρι 3 μήνες απο την ψήφιση του νομοσχεδίου) .Για το νέο ανεξόφλητο κεφάλαιο που προκύπτει, αναστέλλεται για δύο έτη η εξόφλησή του. Κατά τη διάρκεια της διετούς αυτής αναστολής, καταβάλλονται μόνο οι συμβατικοί τόκοι και το επιτόκιο των δανείων αυτών μειώνεται κατα την 2 ετία στο ήμιση.

    ____________________________________________________________________

    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΧΙ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΝΙΓΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.. ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ…

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ…

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 21:25 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ

    Το ΑΡΘΡΟ όπως προτείνεται με τις παρατηρήσεις: *

    * Για την παράγραφο αυτή θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα :
    Το ποσό της καθυστέρησης ( συμβατικοί τόκοι , τόκοι υπερημερίας και ανατοκισμού δεν κεφαλαιοποιούνται απο 1/1/2008 μέχρι την υποβολή αίτησης στην τράπεζα ένταξης στον παρόντα νόμο και το αργότερο μέχρι 3 μήνες απο την ψήφιση του νομοσχεδίου) .Για το νέο ανεξόφλητο κεφάλαιο που προκύπτει, αναστέλλεται για δύο έτη η εξόφλησή του. Κατά τη διάρκεια της διετούς αυτής αναστολής, καταβάλλονται μόνο οι συμβατικοί τόκοι και το επιτόκιο των δανείων αυτών μειώνεται κατα την 2 ετία στο ήμιση.

    ____________________________________________________________________

    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΧΙ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΝΙΓΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.. ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ…

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 21:57 | ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 966 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 20:43 | eleni G.

    Αυτό που θα πρέπει παράλληλα με τις υπερχρεώσεις να καλλιεργηθεί είναι η αλληλεγγύη. Κινδυνεύουμε απο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και της κατανάλωσης. Γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να δώσει κίνητρα η κυβέρνηση
    -για συνεταιριστικές επιχειρήσεις που θα προσφέρουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές,
    -δημιουργία συλλόγων που θα προσφέρουν εργασία και θα ενισχύονται με κρατικές επιχορηγήσεις,
    -ενθάρρυνση σε καινοτόμια νέων επιχειρηματιών και κίνητρα στην περιφέρεια ώστε να επιστρέψουν όσοι το επιθυμούν στους τόπους καταγωγής τους
    -ενεργοποίηση συνταξιούχων που θέλουν να προσφέρουν σε θέματα Καταναλωτή
    -καθιέρωση ενημερωτικών εκπομπών στα κρατικά κανάλια με θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας αλλά και τον τρόπο δανεισμού
    -μάθημα για την κατανάλωση στο σχολείο
    -συμμετοχή του πολίτη, πέρα απο το διαδίκτυο, στα κέντρα λήψης αποφάσεων μέσω της ενίσχυσης των υπαρχόντων θεσμών

    Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό…είναι, πλέον, κυρίως κοινωνικό και αυτό θα μας στοιχίσει πολύ στο μέλλον όταν θα είμαστε μια αποξενωμένη κοινωνία.

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 20:28 | Φώτης

    Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα για το πρόβλημα όλων αυτών που είχαν ή έχουν ακόμα εταιρείες, εδώ και πολλά χρόνια, και αναγκαστικά υπέγραφαν ως εγγυητές-εφόσον ήταν και εκπρόσωποι-και συμφώνησαν να προσημειωθούν τα ακίνητα τους προκειμένου να συνεχιστεί η χορήγηση από τις τράπεζες που προεξοφλούσαν τις μεταχρονολογημένες επιταγές πελατών.
    Οπως γνωρίζετε, όι περισσότερες εταιρείες αναγκαστικά έτσι δουλεύουν.
    Εφόσον όμως μετά οι επιταγές των πελατών μείνουν ακάλυπτες και σφραγιστούν, οι τράπεζες στέλνουν διαταγές πληρωμής και βγάζουν πρόγραμμα πλειστηριασμού, ασχέτως ότι είναι το μοναδικό ακίνητο του εγγυητή και θα μείνει στο δρόμο.
    Τον Ιανουάριο θα γίνουν πολλοί πλειστηριασμοί και κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα.
    Το διάστημα που μένει μέχρι τότε είναι πολύ μικρό και χρήζει άμεσης λύσης.

  • Πραγματική ενίσχυση του εισοδήματος κ. Υπουργέ δεν είναι το να παγώσουμε τα χρέη προς τις Τράπεζες. Πραγματική ενίσχυση του εισοδήματος είναι να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το κόστος των βασικών ειδών διατροφής , το κόστος της ενέργειας (ΔΕΗ) το κόστος των υπηρεσιών του Δημοσίου προσφέροντας ακόμα καλύτερες παροχές πχ μείωση διοδίων στις μαζικές μεταφορές προιοντων αφού μέχρι σήμερα το ελληνικό δημόσιο απαξίωσε τα τραίνα .Γιατί όταν φορτώνεις το προιόν με 200 ευρώ πηγιανε-έλα Θεσσαλονίκη-Αθήνα ο καταναλωτής την πληρώνει. Επειδή ουδέποτε κατάλαβα τι τα κάνει τα κέρδη της η ΔΕΗ καλό είναι να μειώσει το κόστο τπυ ρεύματος γιατί έχει μπερδέψει την δραχμή με το ευρώ. Επίσης τα ακίνητα στην ελλάδα που χτίζει με το άθλιο σύστημα της αντιπαροχής εξαιτίας της ανικανότητας του δημοσίου να χαράξει πολιτικές γής απέχτησαν μια άχρηστη υπεραξία η οποία φρενάρει την παραγωγική οικονομία , επιτέλους η ελλάδα δεν είναι μεζονέτα μισή νόμιμη μισή παράνομη. Και κ. Υπουργέ λίγη φαντασία , ο κ. Βλαστος και οι συναυτώ έδειξαν την Ελλάδα του μαύρου χρήματος οι συνεργάτες σας την βλέπουν;

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 19:33 | α.παπαδοπουλος

    Είμαι γιατρός(ΟΧΙ από το κολωνάκι).Τα εισοδήματα κάθε χρόνο λιγοστεύουν.Πιστωτικές καρτες αφθονες.Παίρνω χρήματα από τη μία καί πληρώνω την άλλη.Ο λευκός τειρεσίας δέν αφήνει τις τράπεζες να δώσουν δάνειο μεταφοράς οφειλών λόγω ηλικίας ενω η ηλικία δεν εμποδίζει να μου ανεβάζουν το όριο της κάθε κάρτας.Τώρα έρχεστε καί αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε τά ποσά που καταβάλουμε στίς πιστωτικές σαν τεκμήρια διαβίωσης!Αν όντως είχαμε χρήματα δέν θα χρησιμοποιούσαμε κάρτες όπου φαίνονται αλλά μετρητά ‘οπως π.χ. κάποιος πού πηγαίνει στά νυχτερινά μαγαζιά καί σκορπίζει τα πανερια των λουλουδιών που κοστιζουν πολλά
    Μακάρι να δείτε τα πράγματα ως έχουν
    Ευχαριστώ

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 18:02 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Προς papadopoylos basileios α) είσαι εκτός θέματος β)ας πρόσεχες γιατί δηλαδή οι υπόλοιποι πρέπει να πληρώνουμε με παραπάνω επιτόκιο κάτι τύπους σαν και εσένα… Εάν είχες πάρει στεγαστικό α κατοικίας και δεν μπορούσες να το αποπληρώσεις λόγω ασθένειας ή έμενες άνεργος και έπρεπε να καθυστερήσεις κάποιες δόσεις μέχρι να βρεις δουλειά τότε αλλάζει, αλλά για καταναλωτικό και με σχετικά καλές αποδοχές που έχεις δεν σε λυπάμαι… γ) θα σου πρότεινα να δουλέψεις και δεύτερη δουλειά όπως πολλοί συνάνθρωποι μας.

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 18:45 | Σωτήρης Κατσέλος

    Δεν ξέρω αν το ποστ είναι στο σωστό σημείο αλλά ένα γεγονός που θα άλλαζε δραματικά την ρευστότητα των μικρών επιχειρήσεων είναι να έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο με τις μεταχρονολογημένες επιταγές που συνήθως τους πληρώνουν οι πελάτες τους.

    Με αυτόν τον τρόπο και τα έσοδα του δημοσίου θα αυξάνονταν και οι ρευστότητα των μικρών επιχειρήσεων θα μεγάλωνε.

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 17:06 | papadopoylos basileios

    ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΆΛΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ 55.000 ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 1200 EYRO ΑΠΟΔΟΧΕΣ 1500 . ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΧΗΡΗΣΗ . ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΛΟΓΟ ΛΕΥΚΟΥ ΤΗΡΕΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2,2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ

  • 20 Νοεμβρίου 2009, 16:04 | ANTONIOS

    ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;
    Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;
    ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ .
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.