- Εκτός από τις περιπτώσεις που η χρήση ηλεκτρονικών μέσων είναι υποχρεωτική σύμφωνα την παράγραφο 2 του άρθρου 33 και το άρθρο 35, οι Αναθέτουσες Αρχές και Αναθέτοντες Φορείς επιλέγουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα μέσα επικοινωνίας για κάθε επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών:
α) ηλεκτρονικά μέσα,
β) ταχυδρομείο ή φαξ,
γ) παράδοση ιδιοχείρως πιστοποιούμενη από αποδεικτικό παραλαβής.
- Το επιλεγέν μέσο επικοινωνίας θα πρέπει να είναι γενικώς προσιτό, να μην εισάγει διακρίσεις και να μην περιορίζει την πρόσβαση των Οικονομικών Φορέων στη διαδικασία σύναψης Συμβάσεων Παραχώρησης. Τα εργαλεία και οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους πρέπει να είναι συμβατά με τις εν γένει χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών.
Σε κάθε επικοινωνία, ανταλλαγή και αποθήκευση πληροφοριών, οι Αναθέτουσες Αρχές και οι Αναθέτοντες Φορείς διασφαλίζουν ότι διαφυλάσσεται η ακεραιότητα των δεδομένων και το απόρρητο των αιτήσεων και των προσφορών. Εξετάζουν το περιεχόμενο των αιτήσεων και των προσφορών μόνο μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.
- Οι Αναθέτουσες Αρχές και οι Αναθέτοντες Φορείς μπορούν να χρησιμοποιούν για την σύναψη των Συμβάσεων Παραχώρησης το Εθνικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), εφόσον γίνεται ρητή περί τούτου μνεία στα Τεύχη Διαγωνισμού. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του καθ΄ύλην αρμοδίου Υπουργού μπορεί να καθίσταται υποχρεωτική η χρήση του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για συγκεκριμένες κατηγορίες Συμβάσεων Παραχώρησης αναλόγως του είδους, του αντικειμένου ή της αξίας αυτών.