Άρθρο 53 – Υπαγόμενα επενδυτικά σχέδια

Στο παρόν καθεστώς υπάγονται επενδυτικά σχέδια των οποίων οι κοινές δράσεις τελούν σε συνάφεια ή προς εξυπηρέτηση και υποστήριξη των κύριων δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων και φορέων που απαρτίζουν τα clusters. Κατ’ εξαίρεση των προβλεπομένων στο άρθρο 7, δύνανται να υπαχθούν στο παρόν καθεστώς επενδυτικά σχέδια, των οποίων η κοινή δράση αφορά στους εξής Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:
-69- Νομικές και λογιστικές δραστηριότητες.
-70.2- Δραστηριότητες παροχής συμβουλών διαχείρισης.
-71- Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών – τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις.
-73- Διαφήμιση και έρευνα αγοράς.

  • 16 Μαΐου 2016, 16:43 | ΣΕΣΜΑ

    Να προστεθούν τα επενδυτικές σχέδια των ΚΑΔ 79 (τουριστικά γραφεία, κλπ.), 91 (πολιτιστικές δραστηριότητες) και 93 (αθλητικές δραστηριότητες).

  • Για τη δημιουργία clusters στον τουριστικό τομέα θα ήταν χρήσιμη (αν όχι απαραίτητη) η προσθήκη και του Κ.Α.Δ.
    79 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων

    Επίσης γενικότερα για τα clusters σε όλους του επιχειρηματικούς κλάδους θα ήταν χρήσιμη-σημαντική η προσθήκη του Κ.Α.Δ. 82.30 Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων (κατ’αναλογία με τον κλάδο 73 Διαφήμιση και έρευνα αγοράς)

  • Στα υπαγόμενα επενδυτικά σχέδια των οποίων οι κοινές δράσεις τελούν σε συνάφεια ή προς εξυπηρέτηση και υποστήριξη των κύριων δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, συνεταιρισμών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν. Σ.Επ.) του Ν. 4019/2011, Ομάδων Παραγωγών (ΟΠ) , Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων (ΑΕΣ) του Ν. 4015/2011 και Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης – Κοι.Σ.Π.Ε (άρθρο 12 του ν. 2716/1999 και φορέων που απαρτίζουν τα clusters. Κατ’ εξαίρεση των προβλεπομένων στο άρθρο 7, δύνανται να υπαχθούν στο παρόν καθεστώς επενδυτικά σχέδια, των οποίων η κοινή δράση αφορά στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας του άρθρου 7 (όπως συμπληρώθηκαν με την πρότασή μας)