Η παρ.3 του άρθρου 11 διαμορφώνεται ως εξής:
«3. α. Επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων στο σύνολο των περιοχών που υπάγονται στις κατηγορίες Α, Β, Γ και Δ του άρθρου 4 της υπ’ αριθμ. 24208/4.6.2009 κοινής απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Β΄ 1138) με ανώτατο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης τον προβλεπόμενο από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία για κάθε κατηγορία οργανωμένου υποδοχέα. Στην κατηγορία Γ προστίθεται το όρος Χλωμό στη Λοκρίδα Φθιώτιδας και οι πεδινές περιοχές που το περιβάλλουν . »
Η παρ. 4 του άρθρου 11 του σχεδίου νόμου διαμορφώνεται ως εξής:
«4. α. Επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων στις ορεινές περιοχές της κατηγορίας ΣΤ με ανώτατο επιτρεπόμενο μικτό συντελεστή 0.10 και στο σύνολο των νησιών της Ομάδας ΙΙ της κατηγορίας Ε με επιφάνεια μεγαλύτερη των 90 τ.χλμ. της υπ’ αριθμ. 24208/4.6.2009 κοινής απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με ανώτατο επιτρεπόμενο μικτό συντελεστή δόμησης το 0,05. Ο περιορισμός αυτός δεν εφαρμόζεται για την Κρήτη, την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Εύβοια. Οι οργανωμένοι υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων της περίπτωσης αυτής πρέπει να συνδέονται λειτουργικά με εγκαταστάσεις και υποδομές ανάδειξης και αξιοποίησης περιβαλλοντικών, γεωλογικών, γεωμορφολογικών, αρχιτεκτονικών, ιστορικών, θρησκευτικών ή πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής, οι οποίες είτε βρίσκονται στο γήπεδο εκμετάλλευσης του υποδοχέα είτε και στην ευρύτερη περιοχή αυτού.»
Σχόλιο: Σ.Δ. 0.10 στις ορεινές περιοχές δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιο πυκνοδομημένους οικισμούς σε σχέση με Σ.Δ. 0.05. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί δομημένο περιβάλλον με χαρακτηριστικά παρόμοια με των ορεινών παραδοσιακών οικισμών αφενός και συνθήκες που διευκολύνουν τη βιοκλιματική λειτουργία των οικισμών αφετέρου.
Προστίθεται παρ.6 στο άρθρο 11:
«Η χωροθέτηση έργων από την 24208/4.6.2009 ΚΥΑ δεν απαιτείται για επενδύσεις και έργα που έχουν χωροθετηθεί με πράξη της διοίκησης».
Η παρ.3 του άρθρου 11 διαμορφώνεται ως εξής: «3. α. Επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων στο σύνολο των περιοχών που υπάγονται στις κατηγορίες Α, Β, Γ και Δ του άρθρου 4 της υπ’ αριθμ. 24208/4.6.2009 κοινής απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Β΄ 1138) με ανώτατο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης τον προβλεπόμενο από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία για κάθε κατηγορία οργανωμένου υποδοχέα. Στην κατηγορία Γ προστίθεται το όρος Χλωμό στη Λοκρίδα Φθιώτιδας και οι πεδινές περιοχές που το περιβάλλουν . » Η παρ. 4 του άρθρου 11 του σχεδίου νόμου διαμορφώνεται ως εξής: «4. α. Επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων στις ορεινές περιοχές της κατηγορίας ΣΤ με ανώτατο επιτρεπόμενο μικτό συντελεστή 0.10 και στο σύνολο των νησιών της Ομάδας ΙΙ της κατηγορίας Ε με επιφάνεια μεγαλύτερη των 90 τ.χλμ. της υπ’ αριθμ. 24208/4.6.2009 κοινής απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με ανώτατο επιτρεπόμενο μικτό συντελεστή δόμησης το 0,05. Ο περιορισμός αυτός δεν εφαρμόζεται για την Κρήτη, την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Εύβοια. Οι οργανωμένοι υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων της περίπτωσης αυτής πρέπει να συνδέονται λειτουργικά με εγκαταστάσεις και υποδομές ανάδειξης και αξιοποίησης περιβαλλοντικών, γεωλογικών, γεωμορφολογικών, αρχιτεκτονικών, ιστορικών, θρησκευτικών ή πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής, οι οποίες είτε βρίσκονται στο γήπεδο εκμετάλλευσης του υποδοχέα είτε και στην ευρύτερη περιοχή αυτού.» Σχόλιο: Σ.Δ. 0.10 στις ορεινές περιοχές δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιο πυκνοδομημένους οικισμούς σε σχέση με Σ.Δ. 0.05. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί δομημένο περιβάλλον με χαρακτηριστικά παρόμοια με των ορεινών παραδοσιακών οικισμών αφενός και συνθήκες που διευκολύνουν τη βιοκλιματική λειτουργία των οικισμών αφετέρου. Προστίθεται παρ.6 στο άρθρο 11: «Η χωροθέτηση έργων από την 24208/4.6.2009 ΚΥΑ δεν απαιτείται για επενδύσεις και έργα που έχουν χωροθετηθεί με πράξη της διοίκησης».