Νομίζουμε πως στις αρχές είναι απαραίτητη η παραπομπή στο ΝΟΜΟ 3520/2006 για την προστασία και την προώθηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων, διότι επιπλέον εντάσσεται στη φιλοσοφία του παρόντος νόμου πλαίσιου.
Η Συνθήκη για την προστασία και την προώθηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων UNESCO οκτώβριος 2005 έγινε αποδεκτή με τον ΝΟΜΟ 3520/2006 [κύρωση από την πλευρά της Ελλάδας]/ Παραπομπή ΦΕΚ Α274 22-12-2006.
Θυμίζουμε πως η Συνθήκη για την προστασία και την προώθηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων:
Υποστηρίζει ακάθεκτα το αναφαίρετο δικαίωμα των κρατών να επεξεργάζονται την πολιτιστική τους πολιτική “να προστατεύουν την πολυμορφία των πολιτιστικών εκφράσεων”, να “δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες που επιτρέπουν την άνθιση αυτής της πολυμορφίας με εμπλουτισμό και αμοιβαία επίδραση” [αρ. 1].
Θεωρεί τον πολιτισμό υπεύθυνο για την ανάπτυξη [αρ 13], κινητοποιεί την κοινωνία για την επίτευξη αυτού του στόχου [αρ 11] θέτει την εθνική ενότητα στην καρδιά του μηχανισμού της [αρ 12-19] προβλέποντας, μεταξύ άλλων τη δημιουργία Εθνικών Πηγών χρηματοδότησης για την την προώθηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων [αρ 18]. Τονίζει επίσης τη “σημασία της Πνευματικής ιδιοκτησίας των ατόμων που συμμετέχουν στην πολιτιστική δημιουργία`” και επιμένει πως “η ελευθερία σκέψης έκφρασης και πληροφόρησης[….] επιτρέπουν την άνθιση της πολιτιστικής έκφρασης σε κάθε κοινωνία”.
Αντουανέττα Αγγελίδη
Αναστόπουλος Θάνος
Αλεξανδράκη Ελένη
Βαλντεν Ρέα
Ευαγγελάκου Κατερίνα
Θεοδωρακη Στέλλα
Kαλαμπάκας Βαγγέλης
Μαντα Μαργαρίτα
Μαρινάκης Βαρδής
Σεβαστίκογλου Πέτρος
Φραντζής Αγγελος
Νομίζουμε πως στις αρχές είναι απαραίτητη η παραπομπή στο ΝΟΜΟ 3520/2006 για την προστασία και την προώθηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων, διότι επιπλέον εντάσσεται στη φιλοσοφία του παρόντος νόμου πλαίσιου. Η Συνθήκη για την προστασία και την προώθηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων UNESCO οκτώβριος 2005 έγινε αποδεκτή με τον ΝΟΜΟ 3520/2006 [κύρωση από την πλευρά της Ελλάδας]/ Παραπομπή ΦΕΚ Α274 22-12-2006. Θυμίζουμε πως η Συνθήκη για την προστασία και την προώθηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων: Υποστηρίζει ακάθεκτα το αναφαίρετο δικαίωμα των κρατών να επεξεργάζονται την πολιτιστική τους πολιτική “να προστατεύουν την πολυμορφία των πολιτιστικών εκφράσεων”, να “δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες που επιτρέπουν την άνθιση αυτής της πολυμορφίας με εμπλουτισμό και αμοιβαία επίδραση” [αρ. 1]. Θεωρεί τον πολιτισμό υπεύθυνο για την ανάπτυξη [αρ 13], κινητοποιεί την κοινωνία για την επίτευξη αυτού του στόχου [αρ 11] θέτει την εθνική ενότητα στην καρδιά του μηχανισμού της [αρ 12-19] προβλέποντας, μεταξύ άλλων τη δημιουργία Εθνικών Πηγών χρηματοδότησης για την την προώθηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων [αρ 18]. Τονίζει επίσης τη “σημασία της Πνευματικής ιδιοκτησίας των ατόμων που συμμετέχουν στην πολιτιστική δημιουργία`” και επιμένει πως “η ελευθερία σκέψης έκφρασης και πληροφόρησης[….] επιτρέπουν την άνθιση της πολιτιστικής έκφρασης σε κάθε κοινωνία”. Αντουανέττα Αγγελίδη Αναστόπουλος Θάνος Αλεξανδράκη Ελένη Βαλντεν Ρέα Ευαγγελάκου Κατερίνα Θεοδωρακη Στέλλα Kαλαμπάκας Βαγγέλης Μαντα Μαργαρίτα Μαρινάκης Βαρδής Σεβαστίκογλου Πέτρος Φραντζής Αγγελος