Με το σχέδιο του συγκεκριμένου άρθρου προβλέπεται (ουσιαστικά) η συγχώνευση των ΠΥΤ της Ηπείρου με εκείνη της Δυτ. Μακεδονίας. Και οι δύο περιοχές αποτελούν χώρο όπου είναι εγκατεστημένος ένας σημαντικός αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων και καταλυμάτων (παραλίες της Ηπείρου, Ζαχοροχώρια, Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα κλπ).
Κατά το τελευταίο διάστημα που η ΠΥΤ της Δυτ. Μακεδονίας ήταν υποστελεχωμένη (κυρίως σε ότι αφορά μηχανικούς για ελέγχους μελετών και εγκαταστάσεων) διαπιστώθηκε ότι το κενό αυτό δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.
Αναρωτιέται λοιπόν εύλογα κανείς, γιατί δεν προβλέπεται ένα "τμήμα" της ΠΥΤ Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας με χωρική αρμοδιότητα την Δυτ. Μακεδονίας και έδρα την Κοζάνη, κατά τα προβλεπόμενα για άλλες περιοχές (Κέρκυρα, Σύρος, Μυτηλήνη).
Ας σημειωθεί ότι αναφερόμαστε σε δύο περιφέρειες της χώρας που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα (προσβασιμότητας, καιρικών συνθηκών κλπ) που καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτησή τους σε αποστάσεις 300 και 400 χλμ αλλά και άλλα όπως αυτό της ανεργίας που επιβάλει την πρόβλεψη από πλευράς της πολιτείας για συνθήκες διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας και όχι αποκλεισμού της.
Αν ληφθούν σοβαρά υπόψη, όσα παραπάνω αναφέρω, καθώς και όσα μπορούν να ζητηθούν σαν ενημέρωση από τα ίδια τα στελέχη της σημερινής υπηρεσίας της Κοζάνης, θεωρώ ότι η ανταπόκριση του Υπουργείου για τροποποίηση του συγκεκριμένου σημείου του άρθρου θα θεωρηθεί αυτονόητη.
Ευχαριστώ
Γ.Ν. Νικητίδης - Καστοριά
Με το σχέδιο του συγκεκριμένου άρθρου προβλέπεται (ουσιαστικά) η συγχώνευση των ΠΥΤ της Ηπείρου με εκείνη της Δυτ. Μακεδονίας. Και οι δύο περιοχές αποτελούν χώρο όπου είναι εγκατεστημένος ένας σημαντικός αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων και καταλυμάτων (παραλίες της Ηπείρου, Ζαχοροχώρια, Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα κλπ). Κατά το τελευταίο διάστημα που η ΠΥΤ της Δυτ. Μακεδονίας ήταν υποστελεχωμένη (κυρίως σε ότι αφορά μηχανικούς για ελέγχους μελετών και εγκαταστάσεων) διαπιστώθηκε ότι το κενό αυτό δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας. Αναρωτιέται λοιπόν εύλογα κανείς, γιατί δεν προβλέπεται ένα "τμήμα" της ΠΥΤ Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας με χωρική αρμοδιότητα την Δυτ. Μακεδονίας και έδρα την Κοζάνη, κατά τα προβλεπόμενα για άλλες περιοχές (Κέρκυρα, Σύρος, Μυτηλήνη). Ας σημειωθεί ότι αναφερόμαστε σε δύο περιφέρειες της χώρας που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα (προσβασιμότητας, καιρικών συνθηκών κλπ) που καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτησή τους σε αποστάσεις 300 και 400 χλμ αλλά και άλλα όπως αυτό της ανεργίας που επιβάλει την πρόβλεψη από πλευράς της πολιτείας για συνθήκες διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας και όχι αποκλεισμού της. Αν ληφθούν σοβαρά υπόψη, όσα παραπάνω αναφέρω, καθώς και όσα μπορούν να ζητηθούν σαν ενημέρωση από τα ίδια τα στελέχη της σημερινής υπηρεσίας της Κοζάνης, θεωρώ ότι η ανταπόκριση του Υπουργείου για τροποποίηση του συγκεκριμένου σημείου του άρθρου θα θεωρηθεί αυτονόητη. Ευχαριστώ Γ.Ν. Νικητίδης - Καστοριά