Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου είναι εμφανές οτι στερείται βασικών στοιχείων γνώσης λειτουργίας και επιτυχούς διαχείρισης της τουριστικής μας βιομηχανίας. Αγνοεί τις διεθνείς καλές πρακτικές άλλων επιτυχημένων κρατών στο κλάδο του τουρισμού και περιέχει μια σειρά απο ανακολουθείες και δομικές αντιφάσεις, που μόνο αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει στην περαιτέρω ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση του πιο στρατηγικού κλάδου της Ελληνικής οικονομίας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.
Δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις και επιχειρηματολογία, καθώς η πληθώρα των αναρτήσεων και θέσεων στη διαβούλευση που έχουν προηγηθεί απο ανθρώπους “γνώστες” του αντικειμένου τεκμηριώνουν την πιο πάνω θέση μου, απλά όμως θα ήθελα να θυμίσω σε όλους το εξής: ο λόγος που η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι για χρόνια τώρα ένας απο τους κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, να έχει χτίσει ένα παγκόσμιο “brand” (γιατί τα brands χτίζονται με όραμα, γνώση, συνέπεια, συνέχεια ετών και δεν γεννιούνται), να έχει ένα παγκόσμιο μερίδιο αγοράς με αντίστοιχα ανταποδοτικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και να είμαστε όλοι οι Έλληνες περήφανοι για αυτό, λέγεται ΕΟΤ.
Ο ΕΟΤ είναι ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που διαθέτει την αναγκαία τουριστική κουλτούρα και αντίληψη, επιτυχημένο ιστορικό ετών, στελεχιακή ικανότητα, συσσωρευμένη τεχνογνωσία και επιχειρησιακή ετοιμότητα, που μπορεί να εκτελεί επιτυχημένα την υλοποίηση της εκάστοτε τουριστικής στρατηγικής και πολιτικής της χώρας. Οποιοδήποτε άλλο πείραμα και εγχείρημα βασισμένο στην προχειρότητα και την ημιμάθεια μπορεί να αποδειχθεί το πλέον ολέθριο για την πλέον σημαντική βιομηχανία της χώρας μας.
Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου είναι εμφανές οτι στερείται βασικών στοιχείων γνώσης λειτουργίας και επιτυχούς διαχείρισης της τουριστικής μας βιομηχανίας. Αγνοεί τις διεθνείς καλές πρακτικές άλλων επιτυχημένων κρατών στο κλάδο του τουρισμού και περιέχει μια σειρά απο ανακολουθείες και δομικές αντιφάσεις, που μόνο αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει στην περαιτέρω ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση του πιο στρατηγικού κλάδου της Ελληνικής οικονομίας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας. Δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις και επιχειρηματολογία, καθώς η πληθώρα των αναρτήσεων και θέσεων στη διαβούλευση που έχουν προηγηθεί απο ανθρώπους “γνώστες” του αντικειμένου τεκμηριώνουν την πιο πάνω θέση μου, απλά όμως θα ήθελα να θυμίσω σε όλους το εξής: ο λόγος που η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι για χρόνια τώρα ένας απο τους κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, να έχει χτίσει ένα παγκόσμιο “brand” (γιατί τα brands χτίζονται με όραμα, γνώση, συνέπεια, συνέχεια ετών και δεν γεννιούνται), να έχει ένα παγκόσμιο μερίδιο αγοράς με αντίστοιχα ανταποδοτικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και να είμαστε όλοι οι Έλληνες περήφανοι για αυτό, λέγεται ΕΟΤ. Ο ΕΟΤ είναι ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που διαθέτει την αναγκαία τουριστική κουλτούρα και αντίληψη, επιτυχημένο ιστορικό ετών, στελεχιακή ικανότητα, συσσωρευμένη τεχνογνωσία και επιχειρησιακή ετοιμότητα, που μπορεί να εκτελεί επιτυχημένα την υλοποίηση της εκάστοτε τουριστικής στρατηγικής και πολιτικής της χώρας. Οποιοδήποτε άλλο πείραμα και εγχείρημα βασισμένο στην προχειρότητα και την ημιμάθεια μπορεί να αποδειχθεί το πλέον ολέθριο για την πλέον σημαντική βιομηχανία της χώρας μας.