Πιστεύω ότι δεν πρέπει το Υπουργείο και ο Νόμος να υποχρεώνει κάποια ιδιωτική επιχείρηση (εν προκειμένω τα κανάλια) να παράγουν ταινίες, αν προηγουμένως δεν τους έχει εξασφαλίσει τρόπο να τις προβάλλουν. Και το ολιγοπώλιο της αγοράς στην πράξη δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από την Πολιτεία.
Όμως η δωρεάν διαφήμιση της τάξεως των 300.00 ευρώ για κάθε ελληνική ταινία, ευνοεί πολύ περισσότερο όλους! Κι αυτό θα αποδειχθεί στην πορεία.
Επίσης, το ποσό των χρηματικών κρατικών βραβείων είναι της τάξης των 400.000 ευρώ μόνο, κι είναι από τα ελάχιστα χρήματα που μέχρι τώρα πήγαιναν αδιαμφισβήτητα σε καλό σκοπό: την ενίσχυση των καλών ταινιών. Μπορεί το κράτος να 'χει στρίμωγμα τώρα, αλλά ο Νόμος πρέπει να κοιτάζει μπροστά και μακρυά.
Η διαδικασία απονομής βέβαια πρέπει να αλλάξει. Ίσως η Ακαδημία να ψηφίζει, ίσως στο εγγύς μέλλον ένα Οπτικοακουστικό Επιμελητήριο που θα περιλαμβάνει σε μεγάλο αριθμό τους αξιόλογους επαγγελματίες κάθε ειδικότητας.
Ακόμα, ο κινηματογράφος και οι σχετικές επιχειρήσεις πρέπει να ενταχθούν στον αναπτυξιακό Νόμο, με δημιουργία κινήτρων, αφορολόγητων αποθεματικών, ενίσχυσης των επενδύσεων. Σε συνδυασμό με το tax shelter, θα προσελκύσει και νέα κεφάλαια, και τα κανάλια, σε νέες παραγωγές.
Ή μήπως έχουμε πια ξεχάσει τι σημαίνει ανάπτυξη, από τον πολύ κρατισμό;
Πιστεύω ότι δεν πρέπει το Υπουργείο και ο Νόμος να υποχρεώνει κάποια ιδιωτική επιχείρηση (εν προκειμένω τα κανάλια) να παράγουν ταινίες, αν προηγουμένως δεν τους έχει εξασφαλίσει τρόπο να τις προβάλλουν. Και το ολιγοπώλιο της αγοράς στην πράξη δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από την Πολιτεία. Όμως η δωρεάν διαφήμιση της τάξεως των 300.00 ευρώ για κάθε ελληνική ταινία, ευνοεί πολύ περισσότερο όλους! Κι αυτό θα αποδειχθεί στην πορεία. Επίσης, το ποσό των χρηματικών κρατικών βραβείων είναι της τάξης των 400.000 ευρώ μόνο, κι είναι από τα ελάχιστα χρήματα που μέχρι τώρα πήγαιναν αδιαμφισβήτητα σε καλό σκοπό: την ενίσχυση των καλών ταινιών. Μπορεί το κράτος να 'χει στρίμωγμα τώρα, αλλά ο Νόμος πρέπει να κοιτάζει μπροστά και μακρυά. Η διαδικασία απονομής βέβαια πρέπει να αλλάξει. Ίσως η Ακαδημία να ψηφίζει, ίσως στο εγγύς μέλλον ένα Οπτικοακουστικό Επιμελητήριο που θα περιλαμβάνει σε μεγάλο αριθμό τους αξιόλογους επαγγελματίες κάθε ειδικότητας. Ακόμα, ο κινηματογράφος και οι σχετικές επιχειρήσεις πρέπει να ενταχθούν στον αναπτυξιακό Νόμο, με δημιουργία κινήτρων, αφορολόγητων αποθεματικών, ενίσχυσης των επενδύσεων. Σε συνδυασμό με το tax shelter, θα προσελκύσει και νέα κεφάλαια, και τα κανάλια, σε νέες παραγωγές. Ή μήπως έχουμε πια ξεχάσει τι σημαίνει ανάπτυξη, από τον πολύ κρατισμό;