3.2. Ενιαία έκταση
(...)Δεν χορηγείται έγκριση δημιουργίας σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε μεμονωμένο ιδιοκτήτη τμήματος εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας, ακόμη και αν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, εκτός αν ζητείται η χορήγηση της έγκρισης απ’ όλους τους συνιδιοκτήτες και για το σύνολο του γηπέδου. Όπου υπάρχει κτηματολόγιο, πρoσκoμίζεται θεωρημένο απόσπασμα κτηματολογίου.
----------------------
Πρότεινουμε η εγκριση να μην ακολουθει τον ιδιοκτητη, αλλά το ακίνητο. Θα επέτρεπε η προετοιμασία του φακέλλου απο τον ιδιοκτήτη προκειμένου να προκαλέσει ενδιαφέρον απο ξένο επιχειρηματία, παρουσιάζοντας έτοιμο ντοσιέ.
-----------------------
Στην έννοια της ενιαίας έκτασης περιλαμβάνονται και τα γήπεδα που τέμνονται από τεχνικά έργα, ρέματα και δρόμους,(...)
Σε περίπτωση που το γήπεδο γειτνιάζει με ρέμα ή διασχίζεται από ρέμα θα πρέπει για την έγκριση της δημιουργίας σύνθετου τουριστικού καταλύματος και την εκτέλεση οποιωνδήποτε εργασιών να έχει προηγηθεί η οριοθέτησή του σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθ. 188, 345 παρ. 16 και 349 του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας (Π.Δ. της 14/27.4.1999, ΦΕΚ Δ’ 580). Σε κάθε περίπτωση για τη διατήρηση του ενιαίου της έκτασης πρέπει να εξασφαλίζεται η δυνατότητα γεφύρωσης του ρέματος ή ενοποίησης του/των γηπέδου/ων με τεχνικό έργο και να προσκομίζεται βεβαίωση του οικείου Δήμου περί εγκρίσεως κατασκευής του σχετικού έργου, εφόσον πραγματοποιείται με δαπάνη του ιδιοκτήτη.
----------------------
Υπενθυμίζουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ρεμάτων είναι κρατικό η κοινοτικό, πάντως όχι ιδιωτικό.
Με άλλα λόγια όπου ρέμα τέμνει μια ιδιοκτησία, ουσιαστικά παρεμβάλλεται άλλη ιδιοκτησία (του ρέματος) οπότε τα 2 αρχικά οικόπεδα δεν είναι όμορα. Χρειάζεται διευκρίνηση στον τρόπο απόκτησης από τον ιδιώτη της έκτασης αυτής καθώς και τον τρόπο υπολογισμού στην κάλυψη και δόμηση του οικοπέδου.
Θα χαιρετούσαμε εάν το καθεστώς των ρεμάτων έπαυε να είναι κοινόχρηστο και μπορούσε να γίνει ιδιωτικό, όπως είναι σε πολλές άλλες χώρες. Ο ιδιώτης θα έφερνε το βάρος της σωστής διαχείρισης των υδάτων και ίσως να σταματήσει να μπαζωθούν τα ρέματα.
3.2. Ενιαία έκταση (...)Δεν χορηγείται έγκριση δημιουργίας σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε μεμονωμένο ιδιοκτήτη τμήματος εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας, ακόμη και αν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, εκτός αν ζητείται η χορήγηση της έγκρισης απ’ όλους τους συνιδιοκτήτες και για το σύνολο του γηπέδου. Όπου υπάρχει κτηματολόγιο, πρoσκoμίζεται θεωρημένο απόσπασμα κτηματολογίου. ---------------------- Πρότεινουμε η εγκριση να μην ακολουθει τον ιδιοκτητη, αλλά το ακίνητο. Θα επέτρεπε η προετοιμασία του φακέλλου απο τον ιδιοκτήτη προκειμένου να προκαλέσει ενδιαφέρον απο ξένο επιχειρηματία, παρουσιάζοντας έτοιμο ντοσιέ. ----------------------- Στην έννοια της ενιαίας έκτασης περιλαμβάνονται και τα γήπεδα που τέμνονται από τεχνικά έργα, ρέματα και δρόμους,(...) Σε περίπτωση που το γήπεδο γειτνιάζει με ρέμα ή διασχίζεται από ρέμα θα πρέπει για την έγκριση της δημιουργίας σύνθετου τουριστικού καταλύματος και την εκτέλεση οποιωνδήποτε εργασιών να έχει προηγηθεί η οριοθέτησή του σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθ. 188, 345 παρ. 16 και 349 του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας (Π.Δ. της 14/27.4.1999, ΦΕΚ Δ’ 580). Σε κάθε περίπτωση για τη διατήρηση του ενιαίου της έκτασης πρέπει να εξασφαλίζεται η δυνατότητα γεφύρωσης του ρέματος ή ενοποίησης του/των γηπέδου/ων με τεχνικό έργο και να προσκομίζεται βεβαίωση του οικείου Δήμου περί εγκρίσεως κατασκευής του σχετικού έργου, εφόσον πραγματοποιείται με δαπάνη του ιδιοκτήτη. ---------------------- Υπενθυμίζουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ρεμάτων είναι κρατικό η κοινοτικό, πάντως όχι ιδιωτικό. Με άλλα λόγια όπου ρέμα τέμνει μια ιδιοκτησία, ουσιαστικά παρεμβάλλεται άλλη ιδιοκτησία (του ρέματος) οπότε τα 2 αρχικά οικόπεδα δεν είναι όμορα. Χρειάζεται διευκρίνηση στον τρόπο απόκτησης από τον ιδιώτη της έκτασης αυτής καθώς και τον τρόπο υπολογισμού στην κάλυψη και δόμηση του οικοπέδου. Θα χαιρετούσαμε εάν το καθεστώς των ρεμάτων έπαυε να είναι κοινόχρηστο και μπορούσε να γίνει ιδιωτικό, όπως είναι σε πολλές άλλες χώρες. Ο ιδιώτης θα έφερνε το βάρος της σωστής διαχείρισης των υδάτων και ίσως να σταματήσει να μπαζωθούν τα ρέματα.