Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ με διακριτικό τίτλο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., χαιρετίζοντας τους εμπνευστές και όσους λάβουν μέρος στην τόσο σημαντική διαβούλευση που αφορά την πνευματική ιδιοκτησία, αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει πως έστω και αργά, μετά από αλλεπάλληλα Υπομνήματα που στείλαμε στο αρμόδιο Υπουργείο, που αφορούσαν τροποποίηση του Νόμου 2121/1993, εισακουσθήκαμε. Δυστυχώς το υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο για τους Οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων λειτουργεί από το 1993 μόνο υπέρ τους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο της κατάφορης αδικίας στον κλάδο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
1) Προτείνουμε στον Νέο Νόμο να μην υπάρχει σχέση μεταξύ ''άδειας μουσικών Οργάνων'' και εξοφλητικής απόδειξης της ΑΕΠΙ. Ο οικείος Δήμος θα πρέπει να χορηγεί την άδεια και αν η ΑΕΠΙ δεν πληρώνεται, να ασκεί αγωγή εναντίον του επιχειρηματία, όπως κάνουν όλες οι εταιρίες όταν διεκδικούν χρήματα που τους οφείλονται, χωρίς να κινδυνεύει η επιχείρηση με σφράγιση.
2) Το υπάρχον Νομικό πλαίσιο δημιουργεί υπόνοιες ''ύποπτων'' συνεργασιών.
3) Επειδή το αδίκημα της μετάδοσης χωρίς χρήση άδειας συντελείται λόγω υπερβολικών χρεώσεων της ΑΕΠΙ και όχι επειδή έτσι θέλουν οι χρήστες, θα πρέπει να θεωρείται πλημμέλημα και όχι κακούργημα. Επιχειρηματίες είμαστε και όχι κακοποιοί. Δηλώνουμε ότι αυτή είναι μια πρώτη παρέμβασή μας και θα ακολουθήσουν κι άλλες.
Για τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.
Ηλίας Καλιώρας
Γεν. Γραμματέας
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ με διακριτικό τίτλο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., χαιρετίζοντας τους εμπνευστές και όσους λάβουν μέρος στην τόσο σημαντική διαβούλευση που αφορά την πνευματική ιδιοκτησία, αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει πως έστω και αργά, μετά από αλλεπάλληλα Υπομνήματα που στείλαμε στο αρμόδιο Υπουργείο, που αφορούσαν τροποποίηση του Νόμου 2121/1993, εισακουσθήκαμε. Δυστυχώς το υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο για τους Οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων λειτουργεί από το 1993 μόνο υπέρ τους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο της κατάφορης αδικίας στον κλάδο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 1) Προτείνουμε στον Νέο Νόμο να μην υπάρχει σχέση μεταξύ ''άδειας μουσικών Οργάνων'' και εξοφλητικής απόδειξης της ΑΕΠΙ. Ο οικείος Δήμος θα πρέπει να χορηγεί την άδεια και αν η ΑΕΠΙ δεν πληρώνεται, να ασκεί αγωγή εναντίον του επιχειρηματία, όπως κάνουν όλες οι εταιρίες όταν διεκδικούν χρήματα που τους οφείλονται, χωρίς να κινδυνεύει η επιχείρηση με σφράγιση. 2) Το υπάρχον Νομικό πλαίσιο δημιουργεί υπόνοιες ''ύποπτων'' συνεργασιών. 3) Επειδή το αδίκημα της μετάδοσης χωρίς χρήση άδειας συντελείται λόγω υπερβολικών χρεώσεων της ΑΕΠΙ και όχι επειδή έτσι θέλουν οι χρήστες, θα πρέπει να θεωρείται πλημμέλημα και όχι κακούργημα. Επιχειρηματίες είμαστε και όχι κακοποιοί. Δηλώνουμε ότι αυτή είναι μια πρώτη παρέμβασή μας και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Για τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. Ηλίας Καλιώρας Γεν. Γραμματέας