Στα συγγενικά δικαιώματα πως μπορεί να πληρωθεί στην Ελλάδα ο Ιάπωνας καλλιτέχνης, όταν στην χώρα του έχει λιγότερα δικαιώματα;
Αγαπητέ φίλε. Διότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται το Ελληνικό Δίκαιο και όχι το Ιαπωνικό.
Ο πολίτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει δικαιώμα ιδιόκτητης κατοικίας. Εντεύθεν, και ο Έλληνας δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ακινήτου στην Β. Κορέα. Σημαίνει αυτό ότι ο Βορειοκορεάτης δεν πρέπει να μπορεί να αγοράσει ακίνητο στην Ελλάδα?
Και επί το νομικότερον, η αρχή της παγκοσμιότητας που πρεσβεύεις, αποτελεί τουλάχιστον για την ΕΕ παρελθόν. Από 11.0.12009 ισχύει ο Κανονισμός 864/2007 ο οποίος ασπάζεται και επιβάλλει την αρχή της εδαφικότητας. Υπάρχουν τόσα δικαιώματα όσα και τα κράτη στα οποία γίνεται χρήση ενός έργου. Έτσι, το άρθρ. 67 ν. 2121/1993 που έθετε άλλες αρχές, έχει εκτοπισθεί από τον Κανονισμό.
Στα συγγενικά δικαιώματα πως μπορεί να πληρωθεί στην Ελλάδα ο Ιάπωνας καλλιτέχνης, όταν στην χώρα του έχει λιγότερα δικαιώματα; Αγαπητέ φίλε. Διότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται το Ελληνικό Δίκαιο και όχι το Ιαπωνικό. Ο πολίτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει δικαιώμα ιδιόκτητης κατοικίας. Εντεύθεν, και ο Έλληνας δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ακινήτου στην Β. Κορέα. Σημαίνει αυτό ότι ο Βορειοκορεάτης δεν πρέπει να μπορεί να αγοράσει ακίνητο στην Ελλάδα? Και επί το νομικότερον, η αρχή της παγκοσμιότητας που πρεσβεύεις, αποτελεί τουλάχιστον για την ΕΕ παρελθόν. Από 11.0.12009 ισχύει ο Κανονισμός 864/2007 ο οποίος ασπάζεται και επιβάλλει την αρχή της εδαφικότητας. Υπάρχουν τόσα δικαιώματα όσα και τα κράτη στα οποία γίνεται χρήση ενός έργου. Έτσι, το άρθρ. 67 ν. 2121/1993 που έθετε άλλες αρχές, έχει εκτοπισθεί από τον Κανονισμό.