Άρθρο 158 – Κριτήρια μεταθέσεων

1. Για τις μεταθέσεις των υπαλλήλων λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια:
α. Ο χρόνος υπηρεσίας σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
β. Η οικογενειακή κατάσταση του υπαλλήλου.
γ. Η χιλιομετρική απόσταση της πόλης όπου εδρεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία μετατέθηκε ο υπάλληλος από την πόλη όπου εδρεύει η Υπηρεσία προτίμησης. •
δ. Ο αριθμός των μεταθέσεων του υπαλλήλου.
ε. Τα έτη υπηρεσίας του υπαλλήλου.
2. Τα ανωτέρω κριτήρια βαθμολογούνται ως εξής:
α. Οι υπάλληλοι, εκτός του νομού συμφερόντων τους, λαμβάνουν για κάθε μήνα υπηρεσίας σε Υπηρεσίες ή Κλιμάκια της Νησιωτικής Χώρας, πλην Εύβοιας, Λευκάδας, Σαλαμίνας, δύο (2) μόρια, και σε κάθε άλλη περίπτωση ένα (1) μόριο για κάθε μήνα υπηρεσίας. Για κάθε μήνα παραμονής (πέραν του έτους) στην αυτή Υπηρεσία (εκτός του νομού συμφερόντων τους), θα λαμβάνουν ένα (1) επιπλέον μόριο για υπηρεσίες της ηπειρωτικής χώρας και τρία (3) μόρια για αυτές της νησιωτικής, πλην Εύβοιας, Λευκάδας, Σαλαμίνας. Δεν προσμετρούνται στον υπάλληλο μόρια για απουσία από την υπηρεσία πέραν του ενός (1) μηνός αθροιστικά, εκτός του χρόνου διάνυσης κανονικής, βραχείας και αναρρωτικής άδειας, που οφείλεται σε βλάβη υγείας του υπαλλήλου που επήλθε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ο χρόνος πέραν των δεκαέξι (16) ημερών υπολογίζεται ως πλήρης μήνας, ενώ, χρόνος λιγότερος των δεκαέξι (16) ημερών δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μορίων.
β. Οι υπάλληλοι λαμβάνουν επίσης δέκα (10) μόρια για την/τον σύζυγο, δέκα (10) μόρια για το πρώτο τέκνο, είκοσι (20) μόρια για το δεύτερο τέκνο και τριάντα (30) μόρια για κάθε ένα από τα επόμενα τέκνα. Ως μέλη της οικογένειας του υπαλλήλου θεωρούνται ο/η σύζυγος και τα άγαμα τέκνα μέχρι ηλικίας 18 ετών ή μέχρι 25 ετών, εφόσον φοιτούν σε Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που βεβαιώνεται με πιστοποιητικό της οικείας Σχολής, καθώς και τα ανίκανα για εργασία άγαμα τέκνα χωρίς όριο ηλικίας. Οι έχοντες με δικαστική απόφαση την επιμέλεια συγγενούς εξ αίματος 1ου βαθμού λαμβάνουν είκοσι (20) μόρια.
γ. Ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση της πόλης όπου εδρεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία μετατέθηκε ο υπάλληλος από την πόλη όπου εδρεύει η Υπηρεσία προτίμησης, η οποία υπολογίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, λαμβάνουν μόρια ως εξής:
• Από 51 – 100 χλμ., 20 μόρια
• Από 101 – 250 χλμ., 40 μόρια
• Από 251 – 500 χλμ., 60 μόρια
• Από 501 -700 χλμ., 80 μόρια
• Από 701 και άνω, 100 μόρια
δ. Με την εξαίρεση των μεταθέσεων στο νομό συμφερόντων τους, οι υπάλληλοι λαμβάνουν για την πρώτη μετάθεση τριάντα (30) μόρια, για τη δεύτερη πενήντα (50) μόρια και εβδομήντα πέντε (75) μόρια για κάθε επιπλέον μετάθεση.
ε. Για κάθε πλήρες έτος υπηρεσίας, οι υπάλληλοι λαμβάνουν πέντε (5) μόρια.
3. Οι υπάλληλοι δεν λαμβάνουν μόρια των περιπτώσεων γ΄ και δ΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, σε περίπτωση:
α. Μετάθεσης από και προς το νομό συμφερόντων τους, που απέχει λιγότερο από πενήντα (50) χιλιόμετρα.
β. Μετάθεσης για οπουδήποτε, εφόσον διήρκησε λιγότερο από ένα (1) έτος.
γ. Μετάθεσης για λόγους καταφανούς υπαιτιότητας.
δ. Μετάθεσης για συνυπηρέτηση, με εξαίρεση την περίπτωση της παραγράφου 3 του άρθρου 156.
ε. Αμοιβαίας μετάθεσης.
στ Μετάθεσης για φοίτηση σε Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και σε Σχολεία ή Κέντρα Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αλλοδαπής,
4. Οι εξερχόμενοι από τις σχολές Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Αξιωματικών λαμβάνουν μόνο τα μόρια:
α. Των περιπτώσεων β΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται στο νομό συμφερόντων τους.
β. Των περιπτώσεων α΄, β΄, δ΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται σε νομό εκτός εκείνου των συμφερόντων τους.

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 19:39 | EIRINI

    Πως είναι δυνατόν εν έτη 2020 να μην έχουν προσμετρήσει αναδρομικά τα μόρια των πυροσβεστών που υπηρετούν εκτός τόπου συμφερόντων τόσα χρόνια ;
    Στα λοιπά σώματα ασφαλείας είναι που συμβαίνει εδώ κ πολλά χρόνια.

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 17:19 | Ε.Μ

    Κατ’ αρχάς αφήνει όλους όσους από πενταετής έγιναν μόνιμοι,καθώς και τριετής.. Αφού βάζει όριο 6 χρόνια ενώ θα πρεπε να βάζει γιατί όχι 3 χρόνια για να πιάνει όλους τους Υπαλλήλους του Π.Σ..??? Δεύτερον ανάμεσα στους υπόλοιπους που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ και είναι αρχαιότεροι και έχουν στον τόπο συμφερόντων τους πάνω από 10 και 15 χρόνια και τους νεοτερους που θα κλείσουν στον τοπο συμφέροντος τους 6 χρόνια όπως λέει το νεο υπό διαβούλευση σχέδιο Νόμου..Ποιοι θα πρέπει να φύγουν αυτόι που έχουν 10 και 15 και πιο πολλά χρόνια στον τόπο συμφερόντων τους ή αυτοί που έχουν μόλις 6 Χρόνια ??? Θα μετρήσει η αρχαιότητα δηλαδή?? Και αν μετρήσει ποτέ θα φύγουν αυτοί όταν συμπληρώσουν 25 και 30 χρόνια δηλαδή ποτέ..?? Που η Ισότητα άσχετα αν κάποιος είναι αρχαιότερος,όταν έχει 15 χρόνια και ο νεος 6 χρόνια δεν θα πρεπε αυτός που έχει πιο πολλά Χρόνια στον τόπο συμφερόντων του να φεύγει… ??? Πάει να γίνει χειρότερα και από τον στρατό…Δεν πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον θεσμό της Οικογενειας.. ??? Και όχι διαλύσει οικονομικά, ψυχικά…. Αυτής

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 17:31 | Ε.Κ

    Είναιβσυνάδελφοι που πριν καταταγούν στο Πυροσβεστικό Σώμα είχαν υπηρετήσει ως Ε.Π.Υ./Ε.ΠΟ.Π σε Στρατό Ξηράς-Πολεμικό Ναυτικό-Πολεμική Αεροπορία ως μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι και είχαν μεταθέσεις και μετακινήσεις. Θα ήταν δίκαιο για αυτούς τους συναδέλφους να προσμετρήσουν 5 μόρια για κάθε ένα έτος από τα πέντε συνολικά ίσως
    και πιο πολλά χρόνια αρκετοί να έχουν που υπηρέτησαν την πατρίδα από άλλο πόστο και υπέστησαν και εκεί μεταθέσεις και μετακινήσεις.

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 15:11 |

    Αντικατάσταση των μορίων της παραγράφου 2ε, από 5 σε 1. Όπως ήταν στον άρθρο 18 του Π.Δ. 170/1996.
    Δηλαδή:
    «ε. Για κάθε πλήρες έτος υπηρεσίας, οι υπάλληλοι λαμβάνουν ένα (1) μόριο».

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 10:13 | Ε.Λ

    Κατ’ αρχάς αφήνει όλους όσους από πενταετής έγιναν μόνιμοι,καθώς και τριετής.. Αφού βάζει όριο 6 χρόνια ενώ θα πρεπε να βάζει γιατί όχι 3 χρόνια για να πιάνει όλους τους Υπαλλήλους του Π.Σ..??? Δεύτερον ανάμεσα στους υπόλοιπους που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ και είναι αρχαιότεροι και έχουν στον τόπο συμφερόντων τους πάνω από 10 και 15 χρόνια και τους νεοτερους που θα κλείσουν στον τοπο συμφέροντος τους 6 χρόνια όπως λέει το νεο υπό διαβούλευση σχέδιο Νόμου..Ποιοιθα πρέπει να φύγουν αυτόι που έχουν 10 και 15 και πιο πολλά χρόνια στον τόπο συμφερόντων τους ή αυτοί που έχουν μόλις έχουν
    6 Χρόνια ??? Θα μετρήσει η αρχαιότητα δηλαδή?? Και αν μετρήσει ποτέ θα φύγουν αυτοί όταν συμπληρώσουν 25 και 30 χρόνια δηλαδή ποτέ..?? Που η Ισότητα άσχετα αν κάποιος είναι αρχαιότερος,όταν έχει 15 χρόνια και ο νεος 6 χρόνια δεν θα πρεπε αυτός που έχει πιο πολλά Χρόνια στον τόπο συμφερόντων του να φεύγει… ??? Πάει να γίνει χειρότερα και από τον στρατό… Θα πρέπει όσοι σχεδιάζουν να μπουν στην θέση όλων αυτών τν συναδέλφων που πάει να τους καταστρέψει την ζωή..Την Οικογενεια.. Και διαλύσει οικονομικά, ψυχικά….

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 09:48 | Χρήστος

    Πρέπει να γίνει η μοριοδοτηση από την αρχική κατάταξη του κάθε υπαλληλου στο πυροσβεστικό σώμα διότι υπαρχουν άτομα που από π.π.υ μπήκαν με άλλη προκήρυξη και νέα εκπαιδευτική σειρα σαν μόνιμοι οι οποιοι υπηρετούσαν για 3 έτη εκτός πόλης προτίμησης τους σαν π.π.υ.

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 09:42 | Μ.Μ

    Για ποιόν λόγο, και αφού Θέλουμε ισότητα και ομογενοποίηση ανάμεσα στους Υπαλλήλους από όπου και αν εισήλθαν στο Σώμα ,Πενταετούς που έγιναν μόνιμοι, τριετούς που έγιναν μόνιμοι, και όλους τους Υπόλοιπους που μπήκαν με διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ και μόρια δεν ορίζει αντί για 6 χρόνια είτε πιο πολλά 10 χρόνια, είτε πιο λίγα 3 χρόνια έτσι ώστε να μπουν στην διαδικασία των μεταθέσεων το σύνολο του προσωπικού.Οι μεν αρχαιοτεροι έχοντας κάνει 6 χρόνια στην πλειοψηφία έχουν δημιουργήσει οικογένειες και υποχρεώσεις με δάνεια, άλλοι χωρισμένοι με Παιδιά που ίσως Κ να μην είναι κοντά και πρέπει να κάνουν και δρομολόγια της 1 και 2 ώρας για να τα παίρνουν και να τα βλέπουν… πίσω Στον τόπο συμφερόντων τους.Για δε τους Υπόλοιπους έχοντας είδη οι πιο πολύ 10 και Χρόνια στον τόπο συμφερόντων τους αφού ως πενταετής γινόταν ανανέωση της σύμβασης τους, τώρα θα έχουν και άλλα 6 χρόνια…Στον τόπο συμφερόντων τους… Που είναι το κριτήριο της αρχαιότητας??? Που είναι η ισότητα?? Και γιατί θα πρέπει ένα από τα πιο καλά Σώματα Ασφαλείας όπως το Πυροσβεστικό Σώμα να γίνει σαν τον στρατό..με μια βαλίτσα στο χέρι.. με παιδιά κ γυναίκα που ίσως να εργάζεται στον τόπο συμφερόντων του συζύγου της και δεν μπορεί να φύγουν Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι μόνο μ έναν μισθό…??? Πώς θα φύγουν όταν έχουν δάνειο πρώτης κατοικίας στον τόπο συμφερόντων τους..??? Πώς οι χωρισμένοι με δάνειο πρώτης κατοικίας, που δεν μένουν οι ίδιοι και νοικιάζουν, και έχουν να δίνουν διατροφή, έχουν να παίρνουν το παιδί/Παιδιά τους από άλλο Νομό διπλανό θα φύγουν…??? Αυτο που πάει να γίνει είναι ότι χειρότερο…Αμβλύνει διαφορές ανάμεσα στο Προσωπικό… Δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στις Ζωές του Προσωπικού. Λυπάμαι…

  • 10 Ιανουαρίου 2020, 05:10 | Γιαννης

    Αναδρομική ισχύει των μορίων από την ημέρα πρόσληψης ή από τον βαθμό του πυροσβέστη , καθώς επίσης και στην περίπτωση διαζευγμένου γονέα να υπάρχει χιλιομετρική απόσταση (πχ 50-100χλ) από το μέρος που βρίσκεται το τέκνο.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 22:05 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Όσον αφορά την παρ.2ε: Υπάρχουν συνάδελφοι που πριν καταταγούν στο Πυροσβεστικό Σώμα είχαν υπηρετήσει ως Ε.Π.Υ. σε Στρατό Ξηράς-Πολεμικό Ναυτικό-Πολεμική Αεροπορία ως μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι και είχαν και εκεί μεταθέσεις και μετακινήσεις. Θα ήταν δίκαιο για αυτούς τους συναδέλφους να προσμετρήσουν και 5 μόρια για κάθε ένα έτος από τα πέντε συνολικά που υπηρέτησαν την πατρίδα από άλλο πόστο και υπέστησαν και εκεί μεταθέσεις και μετακινήσεις.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 19:41 | Βασίλης Κατσαντάς

    Πρέπει να συμπεριληφθεί η αναδρομικότητα των μορίων των υπαλλήλων έως σήμερα.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 18:53 | Νίκος

    4. Οι εξερχόμενοι από τις σχολές Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Αξιωματικών λαμβάνουν μόνο τα μόρια:
    α. Των περιπτώσεων β΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται στο νομό συμφερόντων τους.
    β. Των περιπτώσεων α΄, β΄, δ΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται σε νομό εκτός εκείνου των συμφερόντων τους.

    Οι εξερχόμενοι από τις σχολές πυροσβεστών και αξιωματικών θα πρέπει από την πρώτη τοποθέτηση στην Αθήνα να λαμβάνουν και τα μόρια της κατηγορίας 2γ που αφορά τα μόρια ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση της πόλης όπου εδρεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία μετατέθηκε ο υπάλληλος από την πόλη όπου εδρεύει η Υπηρεσία προτίμησης.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 18:27 | Μάκης

    Όταν εντός του ιδίου ηπειρωτικού νομού υπάρχει Νησί και μάλιστα απομακρυσμένο όπως η Νήσος Σαμοθράκη που ανήκει διοικητικά στον Νομό Έβρο ,τα νησιά Σκιάθος,Σκόπελος,Αλόννησος που ανήκουν στον νομό Μαγνησίας και άλλα τέτοια νησιά ,τότε και ο υπάλληλος που μετατίθεται εντός του αυτού νομού (από κλιμάκιο του νησιού σε υπηρεσία του ιδίου νομού) να λαμβάνει τα μόρια που τον αναλογούν ως μετάθεση από νησί.Να υπάρξει εξαίρεση-ειδική μνεία για τα αντίστοιχα νησιά που ανήκουν σε ηπειρωτικούς νομούς και δεν φαίνονται ως νησιά παρόλο που είναι μόνα τους και δυσπρόσιτα και να λαμβάνει ο υπάλληλος τα μόρια που πρέπει για τα έτη που υπηρέτησε εντός των νησιών αυτών.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 16:09 | Νίκος

    Τα χιλιομετρικα μόρια θα πρέπει να τα λαμβάνουν όλοι δηλ ένας ΠΠΥ που είναι στα Κυθηρα με τοποθέτηση και θα γίνει μόνιμος το 2021 θα κάτσει 15 χρόνια στα Κυθηρα για να μετατεθεί είναι το ίδιο μετάθεση σε δυσπρόσιτες περιοχές και το ίδιο να είσαι Ρόδο αξιοκρατία ζητάμε και όχι πάλι τα ίδια να υπάρχει χιλιομετρική κατατομή των μορίων από την αρχή της τοποθέτησης έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα με τα νησιά θα είναι ένα Σιν να πας σε νησί και να πάρεις όλα τα χιολιμετρικα μόρια για να πας εκεί που θέλεις

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 16:35 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    α. Οι υπάλληλοι, εκτός του νομού συμφερόντων τους, λαμβάνουν για κάθε μήνα υπηρεσίας σε Υπηρεσίες ή Κλιμάκια της Νησιωτικής Χώρας, πλην Εύβοιας, Λευκάδας, Σαλαμίνας, δύο (2) μόρια, και σε κάθε άλλη περίπτωση ένα (1) μόριο για κάθε μήνα υπηρεσίας. Για κάθε μήνα παραμονής (πέραν του έτους) στην αυτή Υπηρεσία (εκτός του νομού συμφερόντων τους), θα λαμβάνουν ένα (1) επιπλέον μόριο για υπηρεσίες της ηπειρωτικής χώρας και τρία (3) μόρια για αυτές της νησιωτικής, πλην Εύβοιας, Λευκάδας, Σαλαμίνας. Δεν προσμετρούνται στον υπάλληλο μόρια για απουσία από την υπηρεσία πέραν του ενός (1) μηνός αθροιστικά, εκτός του χρόνου διάνυσης κανονικής, βραχείας και αναρρωτικής άδειας, που οφείλεται σε βλάβη υγείας του υπαλλήλου που επήλθε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ο χρόνος πέραν των δεκαέξι (16) ημερών υπολογίζεται ως πλήρης μήνας, ενώ, χρόνος λιγότερος των δεκαέξι (16) ημερών δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μορίων.

    ΕΦΟΣΟΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ( Ν.ΕΒΡΟΥ) υπάλληλος με νομό συμφερόντων Εβρο και υπηρεσία προτίμησης π.χ Αλεξανδρούπολη που θα υπηρετεί στο Π.Κ Σαμοθράκης το οποίο ανήκει στον ίδιο νομό, θα παίρνει ένα μόριο ανα έτος και υπάλληλος με ίδιο νομό συμφέροντος και υπηρεσία που θα υπηρετεί π.χ στο Π.Κ Σαπών (Ν.Ροδόπης) απόσταση 35 χλμ. οδικώς! θα μοριοδοτείτε με 2 μορια αν έτος και 1 μοριο για κάθε μηνα παραμονής πέραν του έτους. Φαντάζομαι και σε άλλους νομους θα υπάρξουν ανάλογες αδικίες.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 15:45 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    η μοριοδότηση να γίνει με αναδρομική ισχύ με βάση την ημέρα πρόσληψης του πυροσβεστικού υπαλλήλου.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 14:34 | Γιώργος

    Το δίκαιο θα είναι να μετρήσουν επιτέλους τα μόρια από την αρχική τοποθέτηση μας από το 2012σαν πρώην πενταετείς με μισθό 600 ευρώ μας στείλανε στην Αθήνα σαν τριετείς σε αεροδρόμια με 800 ευρώ εδώ και 8χρονια υπηρετούμε μακριά από τον τόπο συμφερόντων μας θα είναι άδικο να μην μοριοδοτηθουμε για όλη αυτή τη θυσία που κάναμε μακριά από τα σπίτια μας κ από τους δικούς μας διορθώσετε την αδικία που εισέπραξαν και οι λίγοι

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 14:18 | Βασίλης

    Να μετρήσουν αναδρομικά όλα τα μόρια όπως αναφέρεται από την αρχική τοποθέτηση κάθε υπαλλήλου! Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που υπηρετούν χρόνια μακριά από τα σπίτια τους! Ας μπει μια σειρά επιτέλους, καταντήσαμε να θεωρούμε τα αυτονόητα και αξιοκρατικά μακρινό και άπιαστο όνειρο!

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 13:22 | Αναστάσιος Τ.

    Στο 2.γ δέον είναι να προστεθεί:
    «Μόρια τα οποία αποκτήθηκαν σε νομό, ο οποίος εν συνεχεία μετετράπη σε νομό συμφερόντων του Υπαλλήλου θα επανυπολογίζονται ως μόρια αποκτηθέντα στον τόπο συμφερόντων του».

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 09:49 | ΜΠΛΑΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Να μετρήσουν αναδρομικά όλα τα μόρια από την αρχική τοποθέτηση κάθε υπαλλήλου και ειδικά αυτά των χιλιομετρικών αποστάσεων.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 09:03 | Βασίλης Τσιρωνης

    Το σωστότερο είναι να μετρήσουν μόρια με χιλιομετρικές αποστάσεις,αναδρομικά,από την αρχική τοποθέτηση του κάθε υπαλλήλου.Να προστεθουν δηλαδή στο 4β και τα μόρια της παραγράφου 2γ του παρόντος άρθρου

  • 8 Ιανουαρίου 2020, 22:30 | Παναγιώτης

    Δώστε αναδρομικά τα μόρια που δικαιούνται όσοι υπηρέτησαν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Δεν μπορεί συνάδελφοι που υπηρέτησαν 10 και επιπλέον χρόνια σε νησιωτικές περιοχές, και όχι μόνο, να ισοβαθμούν με συναδέλφους που δεν έφυγαν ποτέ από τον τόπο συμφερόντων τους ή που υπηρετούσαν κοντά. Αν θέλουμε να βάλουμε μια σειρά στο πυροσβεστικό σώμα πρέπει να σταματήσουν τέτοιου τύπου αδικίες.
    Ευχαριστώ..

  • 8 Ιανουαρίου 2020, 16:17 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    4. Οι εξερχόμενοι από τις σχολές Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Αξιωματικών λαμβάνουν μόνο τα μόρια:
    α. Των περιπτώσεων β΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται στο νομό συμφερόντων τους.
    β. Των περιπτώσεων α΄, β΄, δ΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται σε νομό εκτός εκείνου των συμφερόντων τους.Στο 4β, θα έπρεπε να λαμβάνουν οι εξερχόμενοι από τις σχολές Πυροσβεστών Αρχιπυροσβεστών , Αξιωματικών και τα μόρια της χιλιομετρικής απόστασης από την υπηρεσία προτίμησης διότι είναι πιο δίκαιο για κάποιον που έχει τοποθετηθεί σε απομακρυσμένο μέρος (π.χ. να ανήκει στη κατηγορία 701χλμ και άνω) σε σχέση με κάποιον που τοποθετήθηκε κοντά στην υπηρεσία προτίμησης (π.χ. 51-100 χλμ). Δηλαδή να προστεθεί και το γ της παρ.2 του παρόντος άρθρου.

  • 8 Ιανουαρίου 2020, 13:41 | ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

    Άρθρο 158 – Κριτήρια μεταθέσεων
    -Στο σύνολο υπολογισμού των μορίων και συγκεκριμένα σε πίνακα που αναρτάται κάθε χρόνο, υπάρχουν συνάδελφοι που εμπίπτουν σε άρθρο με τόπο συμφερόντων την Αθήνα ή κάποια άλλη πόλη, έχουν πάρει τα προγενέστερα χρόνια μετάθεση για νησί ή Π.Κ., στη συνέχεια κάνοντας χρήση του άρθρου έχουν τοποθετηθεί σε Π.Υ. και μέχρι σήμερα τους προσμετρώνται κανονικά τα μόρια μεταθέσεων.
    -Προτείνεται επανυπολογισμός της καταμέτρησης των μορίων ώστε το σύνολο του προσωπικού να αντιμετωπίζεται ακριβοδίκαια.

  • 8 Ιανουαρίου 2020, 10:45 | Γεωργακόπουλος Δημήτριος

    Άρθρο 158 – Κριτήρια μεταθέσεων
    Σε γενικές γραμμές να εξαιρεθούν τα νησιά και εξηγώ:

    Θεωρώ ότι υπάρχει ασάφεια
    Αν υπάλληλος από τον Πειραιά μετατεθεί στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Θήρας (Σαντορίνη) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης με έδρα τη Σύρο.
    Τότε σα χιλιομετρική απόσταση θα λάβουμε:
    α. Πειραιάς-Θήρα 236 χιλιόμετρα (147 μίλια), μετάθεση Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας ή
    β. Πειραιάς-Σύρο 130 χιλιόμετρα (81 μίλια), έδρα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου που ανήκει το Π.Κ. Θήρας
    Ποιό από τα δύο ισχύει; 236 ή 130; Μήπως υπάρχει θέμα αδικίας;


    Δεν έχει υπολογιστεί η περίπτωση υπάλληλος να υπηρετεί στο Νομό Κυκλάδων (Π.Κ. Θήρας) με πόλη προτίμησης (συμφερόντων) Τήνο. Ενώ βρίσκεται στο νομό συμφερόντων του δεν βρίσκεται στην πόλη προτίμησης και δεν παίρνει και μόρια, ενδεχομένως μάλιστα η επικοινωνία των δύο νησιών να μην υπάρχει ή να γίνεται δια μέσω Πειραιά.


    Να εξαιρεθούν τα νησιά από το στυλ αστερία δηλαδή (η πόλη προτίμησης να βρίσκεται στο κέντρο και οι υπόλοιπες πόλεις γύρω από αυτή σε ευθεία) αλλά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, αν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση και μεταξύ ποιών λιμανιών γίνεται (αναχώρηση – άφιξη) ώστε να φτάσω στον τελικό προορισμό μου και να υπολογίσω τα χιλιόμετρα αθροιστικά.
    Παράδειγμα διαδρομή Σίφνο-Σύρο
    1η περίπτωση απόσταση σε ευθεία : Σίφνο-Σύρο 55 χιλιόμετρα (34μίλια) όμως δεν υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση
    2η περίπτωση δια μέσω Πειραιά : απόσταση σε ευθεία Σίφνο-Πειραιά 141 χιλιόμετρα (88 μίλια) και Πειραιάς-Σύρο 130 χιλιόμετρα (81 μίλια) δηλαδή αθροιστικά 271 χιλιόμετρα (169 μίλια) για μία διαδρομή Σίφνο-Σύρο


    Να εξαιρεθούν τα νησιά και να παίρνουν μόρια από την πρώτη μετάθεση αν δεν πηγαίνουν στην πόλη προτίμησής τους. Οι λόγοι νομίζω είναι ευνόητοι.


    Να εξαιρεθούν τα νησιά και να μην παίρνουν μόρια μόνο αν είναι στην πόλη προτίμησής τους.

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 21:45 | Α.Λ.

    Άρθρο 158 § 2. εδ. γ
    Όπως και στο άρθρο 152 § 2, το κατώτατο όριο των 50 χιλιομέτρων για απόκτηση μορίων μετάθεσης χρήζει βελτίωσης.
    Υπάρχουν Υπηρεσίες που είναι κάτω των 50 χιλιομέτρων απόσταση που όμως είναι δυσμενέστερες των 70 και 100 χιλιομέτρων αφού μπορεί να μεσολαβεί θάλασσα ή να είναι δυσπρόσιτες λόγω θέσης και οδικού άξονα. Ενδεικτικά τέτοιες είναι: Π.Υ. Λεχαινών με Π.Υ. Ζακύνθου στα 49 χλμ, Π.Υ. Ηγουμενίτσας με Π.Υ. Κέρκυρας στα 43.4 χλμ, Π.Υ. Λευκάδας με Π.Υ. Πρέβεζας στα 27 χλμ.
    Θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη φόρμουλα όπου συνδυάζει ναι μεν χιλιομετρική απόσταση αλλά και πέρασμα σε άλλον νομό μαζί με δυσπρόσιτο περιοχής.
    Θα πρέπει να δεχτούμε ότι όταν κάποιος μετατίθεται σε υπηρεσία άλλου νομού, να δικαιούται και μόρια (λιγότερα φυσικά) και ανανέωση εξαετίας. Έτσι, οι κοντινές υπηρεσίες μεγάλων πόλεων, που πάσχουν από αξιωματικούς, πιθανόν να γεμίσουν από αυτούς που θέλουν να ανανεώσουν.

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 20:14 | Μαριος

    Πολύ καλό το νέο νομοσχέδιο τώρα όσον αφορά την μοριοδοτηση για τις μεταθέσεις του σώματος. Πρεπει να ισχύσει η αναδρομικοτητα στον υπολογισμό των μορίων του κάθε υπαλλήλου από την ημέρα της τοποθέτησης του όλα τα χρόνια.
    Είναι άδικο για όλους εμάς που έχουμε χρόνια εκτός να τα χάσουμε.
    Μια φορά σε αυτό το σώμα ας γίνουν τα πράγματα έτσι όπως πρέπει κατά το συμφέρον των πολλών.
    Και αυτοί που μας αντιπροσωπεύουν ας κάνουν το καθήκον τους!!!

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 19:30 | Γ. Δ.

    Είναι πόλυ άδικο για τους συναδέλφους της παραγράφου 4β που τοποθετούνται μακρυά από τον τόπο συμφερόντων τους να μην τους υπολογίζονται τα μόρια του Γ της παραγράφου 2. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση μακρυά από τον τόπο συμφέροντα τους,διότι η συγκεκριμένη παράγραφος δίνει τα περισσότερα μόρια.Επομενως εξαιρώντας το 2.γ σημαίνει σκοπιμότητες .Θα ήταν πιο αξιοκρατικο και δικαιο να συμπεριληφθουν τα μόρια της χιλιομετρικής απόστασης στους εξερχόμενους από τις σχολές Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστων και Αξιωματικών.

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 16:51 | ΕΤ

    Οι συνάδελφοι που έχουν μετατεθεί πάνω από έναν αριθμό μεταθέσεων (πχ 2 ή 3) και μέχρι και το βαθμό του Επιπυραγού να μην λαμβάνονται υπόψιν στις μεταθέσεις λόγω συμπλήρωσης χρόνου υπηρεσίας, πάρα μόνο στις περιπτώσεις που το ζητάνε οι ίδιοι με αίτηση τους. Είναι άδικο να έχουν μετατεθεί υπάλληλοι δύο και τρεις φορές και άλλοι να μην έχουν μετατεθεί ποτέ από την ημέρα αποφοίτησης και τοποθέτηση τους από την Πυροσβεστική Ακαδημία.

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 12:34 | Κατσαντάς Βασίλης

    Αρθρο 158
    Πρέπει να συνεχίσει να ισχύει η μόνιμη παραμονή στις νησιωτικές περιοχές .
    Η μοριοδότηση της αρχαιότητας του υπαλλήλου πρέπει να έχει κλιμακωτό χαρακτήρα
    Πχ 1-5 χρόνια 5 μόρια
    5-10 χρόνια 7 μόρια
    10-15 χρόνια 10 μόρια
    15-20 χρόνια 13 μόρια
    20-25 χρόνια 15 μόρια
    25 χρόνια και πάνω 20 μόρια.

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 11:30 | Παναγιώτης

    Το νομοσχέδιο είναι στην σωστή του βάση όσον αφορά την μοριοδότηση για τις μεταθέσεις του σώματος. Απλά πρέπει να ισχύσει η αναδρομικότητα στον υπολογισμό των μορίων του κάθε υπαλλήλου από την ημέρα της τοποθέτησης του όλα τα χρόνια, επιβάλλεται ο αναδρομικός υπολογισμός των μορίων για όλους αυτό είναι και το σωστό. Όπως αναφέρεται και πιο πάνω από συναδέλφους (Ο καινούργιος κανονισμός θα πρέπει να διορθώνει τις αδικίες παλαιοτέρων ετών).
    Τώρα όσο για τις άλλες και πολύ σωστές παρατηρήσεις συναδέλφων όπως δάνεια (σπίτια), οικογένειες, παιδιά δουλειά συζύγου σε ιδιωτικό τομέα τέτοιους καιρούς, δεν τους ενδιαφέρει δεν τα σκέφτονται, γι’αυτούς είμαστε αριθμοί. Δυστυχώς και με λύπη το λέω αυτό.

  • 6 Ιανουαρίου 2020, 13:48 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Το νομοσχέδιο είναι στην σωστή του βάση όσον αφορά την μοριοδοτηση για τις μεταθέσεις του σώματος. Απλά πρεπει να ισχύσει η αναδρομικοτητα στον υπολογισμό των μορίων του κάθε υπαλλήλου από την ημέρα της τοποθέτησης του όλα τα χρόνια. Είναι άδικο να ξεκινούν όλοι οι υπάλληλοι από την ίδια αφετηρία.

  • 5 Ιανουαρίου 2020, 13:09 | Φώτης

    Επιβάλλεται ο αναδρομικός υπολογισμός των μορίων για όλους. Δεν νοείται ισότητα ισοπεδώνοντας υπάλληλο που υπηρετεί (με τη γνωστή «αδιάβλητη» διαδικασία) από την 1η μέρα στον τόπο συμφερόντων του με υπάλληλο που έχει υπηρετήσει (ή ακόμα υπηρετεί) εκτός τόπου συμφερόντων για αρκετά χρόνια (τοποθέτηση, μεταθέσεις Fraport κλπ). Με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου ο υπάλληλος που έχει υπηρετήσει (ή ακόμα υπηρετεί) 100άδες χλμ από τον τόπο συμφερόντων ξεκινά από το 0, όπως και ο μηδέποτε μετακινηθείς. Ίσως να βρίσκεται και σε χειρότερη θέση, καθώς ο άλλος έχει ήδη φτιάξει τη ζωή του και επομένως συγκεντρώνει περισσότερα μόρια με παιδιά κλπ ενώ συνήθως προηγείται και στην αρχαιότητα από τους μακρά τοποθετηθέντες της ίδιας εκπαιδευτικής σειράς (με την ίδια «αδιάβλητη» διαδικασία πάντα). Όσον αφορά την ένσταση της παραβίασης της αρχαιότητας αν ισχύσουν τα μόρια, το σύστημα των μορίων εφαρμόζεται ήδη στους αξιωματικούς του Σώματος χωρίς καμία επίπτωση στην ιεραρχία μεταξύ τους.

    Συνοψίζοντας: Συνυπολογισμός όλης της πορείας κάθε υπαλλήλου όλων των κατηγοριών προσωπικού στην καταμέτρηση των μορίων. Να σταματήσει η στρέβλωση των δικών μας παιδιών, καθώς και των ψεύτικων άρθρων που καταφεύγουν οι συνάδελφοι προκειμένου να επιστρέψουν μετά από πολλά χρόνια στον τόπο τους. Προκύπτει το ερώτημα βέβαια ότι, αν γίνει αυτό, πού θα βρουν πελατεία οι εκάστοτε κομματάρχες, μητροπολίτες, συνδικαλιστές και λοιποί πυλώνες…

  • 4 Ιανουαρίου 2020, 21:51 | Χρήστος Παπασωτηρίου

    Το σωστότερο είναι να μετρήσουν μόρια με χιλιομετρικές αποστάσεις από την αρχική τοποθέτηση του κάθε υπαλλήλου.Να προστεθουν δηλαδή στο 4β και τα μόρια της παραγράφου 2γ του παρόντος άρθρου.

  • 4 Ιανουαρίου 2020, 19:50 | Παπαφλέσσας

    Σύμφωνα με το Άρθρου 164 – Μεταβατικές Διατάξεις:
    «Παρ.2 Κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι υπάλληλοι μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου θα λάβουν(αναδρομικά) τα μόρια που προβλέπονται στις περιπτώσεις β΄ και ε΄ της παρ. 2 του άρθρου 158»
    ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ τις περιπτώσεις α’,γ’ και δ’ της παρ. 2 του άρθρου 158, με αποτέλεσμα οι Πυροσβέστες που τοποθετήθηκαν/μετατέθηκαν και υπηρετούν ήδη αρκετά έτη σε υπηρεσίες και κλιμάκια απομακρυσμένων νησιών, να μην λάβουν αναδρομικά πλήθος μοριών, με συνέπεια να καταπατείται η Συνταγματικη Αρχή της Ισότητας(Θεμιτά κριτήρια διαφορετικης μεταχείρισης), αδικώντας τους λόγο της τεράστιας οικονομικής και ψυχοκοινωνικής επιβάρυνσης επι σειρά ετών μακρυά απ τον τόπο συμφερόντων τους, και πρέπει να προστεθούν αναδρομικά οι περιπτώσεις α’,γ’,δ’ της παρ 2 του παρόντος άρθρου για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

  • 4 Ιανουαρίου 2020, 18:23 | Θεοφάνης

    Σύμφωνα με το 158παρ.2β:
    β. Οι υπάλληλοι λαμβάνουν επίσης δέκα (10) μόρια για την/τον σύζυγο, δέκα (10) μόρια για το πρώτο τέκνο, είκοσι (20) μόρια για το δεύτερο τέκνο και τριάντα (30) μόρια για κάθε ένα από τα επόμενα τέκνα. Ως μέλη της οικογένειας του υπαλλήλου θεωρούνται ο/η σύζυγος και τα άγαμα τέκνα μέχρι ηλικίας 18 ετών ή μέχρι 25 ετών, εφόσον φοιτούν σε Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που βεβαιώνεται με πιστοποιητικό της οικείας Σχολής, καθώς και τα ανίκανα για εργασία άγαμα τέκνα χωρίς όριο ηλικίας. Οι έχοντες με δικαστική απόφαση την επιμέλεια συγγενούς εξ αίματος 1ου βαθμού λαμβάνουν είκοσι (20) μόρια.

    Στα κοινωνικά κριτήρια θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι χωρισμένοι και παντρεμένοι ξανά και στην οικογένεια μπορεί να υπάρχουν και να μεγαλώνουν εκτός από τα βιολογικά τέκνα και τέκνα από προηγούμενο γάμο τουλάχιστον ενός εκ των δύο οπότε ίσως θα πρέπει να μετράει κ αυτό σε περίπτωση μετάθεσης για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με τα τέκνα που μεγαλώνουν με πατριό ή μητριά που μετατίθεται, καθότι υπάρχουν δικαιώματα και των βιολογικων γονιών που μένουν πίσω αλλά και του τέκνου που έχει μπει σε μια καινούργια οικογένεια.. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια πρόβλεψη για αυτές τις περιπτώσεις..

    Όταν σε ένα γάμο λοιπόν υπάρχουν πχ 2 παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι βιολογικό και το άλλο από προηγούμενο γάμο του/της συζύγου σωστό θα ήταν σαν κοινωνικό κριτήριο μετάθεσης να πιάνονται και τα 2 τέκνα, όχι μόνο το βιολογικό.. Γιατί στην ουσία μεγαλώνουν 2 παιδιά στην οικογένεια ανεξάρτητα αν το ένα είναι βιολογικό και το άλλο όχι..Σε περίπτωση μετάθεσης θα ξεριζωθούν και τα 2 παιδιά όχι μόνο το βιολογικό… Γεγονός που ίσως επιφέρει συνέπειες στη ζωή του μη βιολογικού τέκνου διότι υπάρχει κ ένας γονέας που μένει πίσω όπως προανέφερα με συμφωνητικά επικοινωνίας κλπ..

    Οπότε θα έπρεπε να θεωρείται ως κοινωνικό κριτήριο και το μη βιολογικό τέκνο κ να υπάρχει μέριμνα ώστε να μην απομακρυνθεί υπερβολικά από το βιολογικό γονέα με τον οποίο υπάρχει δικαίωμα επικοινωνίας κλπ κ για τον ουσιαστικό λόγο ότι ανήκει και στην οικογένεια του μετατιθέμενου εφόσον ανατρέφεται μέσα σ αυτήν κανονικά όπως και το βιολογικό παιδί.

  • 4 Ιανουαρίου 2020, 17:52 | Μπάλλος Σταυρος

    Παράγραφος 4. Οι εξερχόμενοι από τις σχολές Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Αξιωματικών λαμβάνουν μόνο τα μόρια:
    α. Των περιπτώσεων β΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται στο νομό συμφερόντων τους.
    β. Των περιπτώσεων α΄, β΄, δ΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται σε νομό εκτός εκείνου των συμφερόντων τους.Στο 4β, θα έπρεπε να λαμβάνουν οι εξερχόμενοι από τις σχολές Πυροσβεστών Αρχιπυροσβεστών , Αξιωματικών και τα μόρια της χιλιομετρικής απόστασης από την υπηρεσία προτίμησης διότι είναι πιο δίκαιο για κάποιον που έχει τοποθετηθεί σε απομακρυσμένο νησί σε σχέση με κάποιον που τοποθετήθηκε κοντά στην υπηρεσία προτίμησης. Δηλαδή να προστεθεί και το γ της παρ.2 του παρόντος άρθρου.

  • 4 Ιανουαρίου 2020, 11:53 | Βουρδουνης Αντώνης

    Πρέπει να μετρήσουν τα μόρια από την αρχική τοποθέτηση του κάθε υπαλλήλου. Διότι πολλοί συνάδελφοι έχουν κάνει μακριά από τον τόπο τους, με κάθε οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση, ενώ άλλοι υπηρετούν στο τόπο τους εξαρχής. Ο καινούργιος κανονισμός θα πρέπει να διορθώνει τις αδικίες παλαιοτέρων ετών.

  • 4 Ιανουαρίου 2020, 01:26 | ΝΙΚΟΛΑΣ

    Για λόγους δικαιοσύνης στη μοριοδότηση, θα πρέπει και κατά την πρώτη εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων, να ληφθούν υπ όψιν όλοι οι μήνες, όλα τα έτη και οι χιλιομετρικές αποστάσεις που ο κάθε υπαλλήλος υπηρέτησε εκτός του Νομού συμφερόντων του.
    Οι μόνιμοι πλέον πυροσβέστες απο την κατηγορία των ΠΠΥ, (και εξ εποχικών και εκ πολιτών) αλλά και άλλοι, εκ των τελευταίων εκπαιδευτικών σειρών πυροσβεστών, ΔΕΝ υπηρετούσαν και ΔΕΝ υπηρετούν όλοι, στις πόλεις συμφερόντων τους.
    Κάποιοι κατάφεραν ΜΕΤΑ απο χρόνια να πάρουν μετάθεση (με «άρθρο» ή με «αμοιβαία»), ένω πολλοί είναι αυτοί που ακόμα υπηρετούν εκτός του Νομού συμφερόντων τους.
    Όλους αυτούς, μιας και αντιμετωπίζονται σαν νεοδιοριζόμενοι, θα τους ξεπεράσουν και θα τους ξεπερνούν συνεχώς στην μοριοδότηση, οι πιο «παλιοί» υπάλληλοι που όμως πολλοί απο αυτούς ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπηρέτησαν ή θα υπηρετήσουν
    -σε ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ- μακρυά απο τον τόπο συμφερόντων τους.

  • 3 Ιανουαρίου 2020, 23:03 | Σαββιδης Γρηγορης

    Σύμφωνα με το Άρθρου 164 – Μεταβατικές Διατάξεις:
    «Παρ.2 Κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι υπάλληλοι μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου θα λάβουν(αναδρομικά) τα μόρια που προβλέπονται στις περιπτώσεις β΄ και ε΄ της παρ. 2 του άρθρου 158»
    ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ τις περιπτώσεις α’,γ’ και δ’ της παρ. 2 του άρθρου 158, με αποτέλεσμα οι Πυροσβέστες που τοποθετήθηκαν/μετατέθηκαν και υπηρετούν ήδη αρκετά έτη σε υπηρεσίες και κλιμάκια απομακρυσμένων νησιών, να μην λάβουν αναδρομικά πλήθος μοριών, με συνέπεια να καταπατείται η Συνταγματικη Αρχή της Ισότητας(Θεμιτά κριτήρια διαφορετικης μεταχείρισης), αδικώντας τους λόγο της τεράστιας οικονομικής και ψυχοκοινωνικής επιβάρυνσης επι σειρά ετών μακρυά απ τον τόπο συμφερόντων τους, και πρέπει να προστεθούν αναδρομικά οι περιπτώσεις α’,γ’,δ’ της παρ 2 του παρόντος άρθρου για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

  • 3 Ιανουαρίου 2020, 19:35 | Λ.Τ.

    Υπάρχουν 2 πρώην Π.Π.Υ.σε σύνολο 4000 δεν ανανέωσαν την 5ετία λόγω προσωπικών και όχι υπηρεσιακών κωλυμάτων. Θα ήταν απόλυτα δίκαιο να τους δοθεί η δυνατότητα να με μια αίτηση τους να ενταχθούν εκ νέου ως 5ετης στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος είναι μοναδικές περιπτώσεις οι οποίοι δεν είχαν δικαίωνα να κάνουν εκ νέου αίτηση διότι δεν προβλέπονταν από το νόμο.

  • 3 Ιανουαρίου 2020, 18:33 | Δημητρης

    Σύμφωνα με την Παρ.2:
    Κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι υπάλληλοι μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου θα λάβουν(αναδρομικά) τα μόρια που προβλέπονται στις περιπτώσεις β΄ και ε΄ της παρ. 2 του άρθρου 158,
    ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ τις περιπτώσεις α’,γ’ και δ’ της παρ. 2 του άρθρου 158, με αποτέλεσμα οι Πυροσβέστες που τοποθετήθηκαν/μετατέθηκαν και υπηρετούν ήδη αρκετά έτη σε υπηρεσίες και κλιμάκια απομακρυσμένων νησιών, να μην λάβουν αναδρομικά πλήθος μοριών, με συνέπεια να καταπατείται η Συνταγματικη Αρχή της Ισότητας(Θεμιτά κριτήρια διαφορετικης μεταχείρισης), αδικώντας τους λόγο της τεράστιας οικονομικής και ψυχοκοινωνικής επιβάρυνσης επι σειρά ετών μακρυά απ τον τόπο συμφερόντων τους.

  • 3 Ιανουαρίου 2020, 14:44 | Εμμανουήλ

    Στα κριτήρια όπως κ στην Αστυνομία υπάρχει κ δίνει μόρια 10 αν δεν κάνω λάθος για » Εργασία Συζύγου «… Δηλαδή όταν δεν είναι στο Δημόσιο και οι δύο από το ζευγάρι εκτός του Υπαλλήλου που είναι στο Σώμα κ μπορεί να φύγει με συνυπηρέτηση… Έχοντας δουλειά στον Ιδιωτικό τομέα δεν μπορει ν ακολουθεί τον/την σύζυγό, έτσι Όχι μόνο πληγώνει τον θεσμό της Οικογένειας με όλα όσα αυτό περιλαμβάνει,αλλά κ από οικονομικής πλευράς οδηγεί στην διάλυση της.. Ακόμα χειρότερα όταν υπάρχουν και παιδιά.

    Ένα 2ο οι χωρισμένοι Άντρες που δεν έχουν επιμέλεια Γιατί κάνεις κ ποτέ δεν μπορεί να έχει επιμέλεια του/Τον τέκνον του..Ενώ έχουν επικοινωνία 2 Σαββατοκύριακα τον μήνα και 1 βδομαδα γιορτές,και 15 μερες κάθε μηνα το καλοκαίρι τα παιδιά τους,δίνουν Διατροφή Ίσως να έχουν κ δάνειο πρώτης κατοικίας που μένη η πρώην σύζυγος θα πρέπει να παίρνουν μόρια διπλάσια για το παιδί/παιδιά αφού φεύγοντας δεν θα έχουν καμία επαφή..Ενώ από την άλλη οικονομικά οδηγούνται στον γκρεμό.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • 3 Ιανουαρίου 2020, 10:47 | Θεοφάνης

    Σύμφωνα με το 158παρ.2β:
    β. Οι υπάλληλοι λαμβάνουν επίσης δέκα (10) μόρια για την/τον σύζυγο, δέκα (10) μόρια για το πρώτο τέκνο, είκοσι (20) μόρια για το δεύτερο τέκνο και τριάντα (30) μόρια για κάθε ένα από τα επόμενα τέκνα. Ως μέλη της οικογένειας του υπαλλήλου θεωρούνται ο/η σύζυγος και τα άγαμα τέκνα μέχρι ηλικίας 18 ετών ή μέχρι 25 ετών, εφόσον φοιτούν σε Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που βεβαιώνεται με πιστοποιητικό της οικείας Σχολής, καθώς και τα ανίκανα για εργασία άγαμα τέκνα χωρίς όριο ηλικίας. Οι έχοντες με δικαστική απόφαση την επιμέλεια συγγενούς εξ αίματος 1ου βαθμού λαμβάνουν είκοσι (20) μόρια.

    Ίσως στα κοινωνικά κριτήρια θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι χωρισμένοι και παντρεμένοι ξανά κ στην οικογένεια μπορεί να υπάρχουν και να μεγαλώνουν εκτός από τα βιολογικά τέκνα και τέκνα από προηγούμενο γάμο τουλάχιστον ενός εκ των δύο οπότε ίσως θα πρέπει να μετράει κ αυτό σε περίπτωση μετάθεσης για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με τα τέκνα που μεγαλώνουν με πατριό ή μητριά που μετατίθεται, καθότι υπάρχουν δικαιώματα και των βιολογικων γονιών που μένουν πίσω αλλά και του τέκνου που έχει μπει σε μια καινούργια οικογένεια.. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια πρόβλεψη για αυτές τις περιπτώσεις..

  • 2 Ιανουαρίου 2020, 17:41 | Κωστής

    Η Σαμοθράκη είναι νησί δυσπρόσιτο και απομονωμένο αλλά διοικητικά ανήκει στον νομό Έβρου και πρέπει να υπάρξει ειδική εξαίρεση όπως και για άλλα νησιά που ανήκουν διοικητικά σε ηπειρωτικούς νομούς να προσμετρούνται – μοριοδοτούνται ως ΝΗΣΙΑ,με τα αντίστοιχα μόρια.

  • 2 Ιανουαρίου 2020, 17:44 | Κυριάκος

    Η αρχαιότητα του υπαλλήλου πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο στην μοριοδότηση του υπαλλήλου ώστε να να μην υπάρχουν αδικίες όπως νεοπροσλαβανόμενος να ‘διώχνει’ υπάλληλο με πολλά χρόνια υπηρεσίας ο οποίος ήδη έχει φτιάξει την ζωή του σε ένα τόπο επειδή του έτυχε η ζωή να μην παντρευτεί ή να μην συγκεντρώνει αρκετά μόρια από άλλα κριτήρια.
    Επίσης ο υπάλληλος πρέπει να λαμβάνει τα μόρια του από την πρώτη μέρα του εργασιακού του βίου (αναδρομικά) και όχι από την έναρξη υσχίος του εκάστοτε κανονισμού μεταθέσεων.

  • 2 Ιανουαρίου 2020, 11:46 | Κοσμάς Κουμαριανός

    Σύμφωνα με το Άρθρου 164 – Μεταβατικές Διατάξεις:
    «Παρ.2 Κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι υπάλληλοι μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου θα λάβουν(αναδρομικά) τα μόρια που προβλέπονται στις περιπτώσεις β΄ και ε΄ της παρ. 2 του άρθρου 158» θέλω να επισημάνω ότι ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ αδίκως και λανθασμένα οι λοιπές περιπτώσεις α’, γ’ και δ’ του παρόντος άρθρου με αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι που υπηρετούν πολλά χρόνια εκτός του τόπου συμφέροντος τους να μην λάβουν καμιά μοριοδότηση. Και είναι επίσης λάθος να παραληφθεί μια τέτοια αδικία επειδή αφορά την μειοψηφία. Άλλωστε θεωρώ και ο σκοπός του όλου σχεδίου νόμου είναι η διόρθωση αδικιών και λαθών.

  • 1 Ιανουαρίου 2020, 21:01 | Μανώλης

    Για τους διαζευγμένους με παιδί, παιδιά που δεν έχουν την επιμέλεια εχει προβλεφθεί κάτι…??? Ακόμα και γι’αυτούς που είναι στον τόπο συμφερόντων τους αλλά έχουν δάνειο πρώτης κατοικίας, ειναι διαζευγμένοι με ένα ,δύο και τρία παιδιά… ??? Ακόμα γι’αυτούς που εχουν δάνειο πρώτης κατοικίας, ειναι στον τοπο συμφερόντων τους και σε αυτό κατοική η τέως σύζυγος με το παιδί/παιδιά και έχουν έξοδα τς οικίας που μένουν οι ίδιοι όταν Νοικιάζουν, του Δανείου καθως και Ρεύμα ,Νερό,Τηλέφωνο και την Διατροφή για το παιδί/παιδιά του…??? Δεν βαζω την Διατροφη του ιδίου.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • 1 Ιανουαρίου 2020, 21:40 | Μανώλης

    Για τους διαζευγμένους με παιδί, παιδιά που δεν έχουν την επιμέλεια εχει προβλεφθεί κάτι…??? Ακόμα και γι’αυτούς που είναι στον τόπο συμφερόντων τους αλλά έχουν δάνειο πρώτης κατοικίας, ειναι διαζευγμένοι με ένα ,δύο και τρία παιδιά… ??? Ακόμα γι’αυτούς που εχουν δάνειο πρώτης κατοικίας, ειναι στον τοπο συμφερόντων τους και σε αυτό κατοική η τέως σύζυγος με το παιδί/παιδιά και έχουν έξοδα τς οικίας που μένουν οι ίδιοι όταν Νοικιάζουν, του Δανείου καθως και Ρεύμα ,Νερό,Τηλέφωνο και την Διατροφή για το παιδί/παιδιά του…??? Δεν βαζω τα εξοδα διαβίωσης του ιδίου.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • 31 Δεκεμβρίου 2019, 21:43 | Πινδούρης Κωνσταντίνος

    Σύμφωνα με το Άρθρου 164 – Μεταβατικές Διατάξεις:
    «Παρ.2 Κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι υπάλληλοι μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου θα λάβουν(αναδρομικά) τα μόρια που προβλέπονται στις περιπτώσεις β΄ και ε΄ της παρ. 2 του άρθρου 158»
    ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ τις περιπτώσεις α’,γ’ και δ’ της παρ. 2 του άρθρου 158, με αποτέλεσμα οι Πυροσβέστες που τοποθετήθηκαν/μετατέθηκαν και υπηρετούν ήδη αρκετά έτη σε υπηρεσίες και κλιμάκια απομακρυσμένων νησιών, να μην λάβουν αναδρομικά πλήθος μοριών, με συνέπεια να καταπατείται η Συνταγματικη Αρχή της Ισότητας(Θεμιτά κριτήρια διαφορετικης μεταχείρισης), αδικώντας τους λόγο της τεράστιας οικονομικής και ψυχοκοινωνικής επιβάρυνσης επι σειρά ετών μακρυά απ τον τόπο συμφερόντων τους, και πρέπει να προστεθούν αναδρομικά οι περιπτώσεις α’,γ’,δ’ της παρ 2 του παρόντος άρθρου για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

  • 31 Δεκεμβρίου 2019, 11:47 | Αντώνης Τελόπουλος

    4. Οι εξερχόμενοι από τις σχολές Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Αξιωματικών λαμβάνουν μόνο τα μόρια:
    α. Των περιπτώσεων β΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται στο νομό συμφερόντων τους.
    β. Των περιπτώσεων α΄, β΄, δ΄ και ε΄ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, όταν τοποθετούνται σε νομό εκτός εκείνου των συμφερόντων τους.

    Στο 4β, θα έπρεπε να λαμβάνουν οι εξερχόμενοι από τις σχολές Πυροσβεστών Αρχιπυροσβεστών , Αξιωματικών και τα μόρια της χιλιομετρικής απόστασης από την υπηρεσία προτίμησης διότι είναι πιο δίκαιο για κάποιον που έχει τοποθετηθεί σε απομακρυσμένο νησί σε σχέση με κάποιον που τοποθετήθηκε κοντά στην υπηρεσία προτίμησης. Δηλαδή να προστεθεί και το γ της παρ.2 του παρόντος άρθρου.