Άρθρο 15 Επικουρικοί Πυροσβέστες

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί  Πυροσβέστες», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, αυξάνονται ή μειώνονται οι θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση των θέσεων των Πυροσβεστών.

2. Ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί 5ετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Για τα κωλύματα, τα λοιπά προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης, καθώς και τη διαπίστωση αυτών,  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κατάταξη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, πλην αυτών που αναφέρονται στις γραπτές εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη.

3. Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου Γυμνασίου, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος  προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242) και η υπαγωγή στις διατάξεις των εδαφίων α΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν.1481/1984 (Α΄- 152), όπως ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα και ο τρόπος διαπίστωσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκήρυξη των θέσεων, η διαδικασία πρόσληψης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Κατ΄ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον  δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους : α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και του 49ου έτους, εφόσον για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων. Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους  σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες. Οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψηφίους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για τρία έτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών. Για τη μεταφορά αυτή εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από ένα αντιπρόεδρο ή νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται από τον πρόεδρο αυτού, έναν εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, που κληρώνεται μεταξύ των Συμβούλων αυτού και έναν Διευθυντή Διεύθυνσης των Κλάδων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κληρώνεται μεταξύ των Διευθυντών των εν λόγω Διευθύνσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως γραμματέας ορίζεται αξιωματικός του εν λόγω Σώματος.

6. Η ανανέωση της θητείας των Επικουρικών Πυροσβεστών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτησή τους, η οποία  υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν την συμπλήρωση της 5ετίας,  εφόσον κριθούν ικανοί από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του παρόντος. Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.  Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της  θητείας Επικουρικού Πυροσβέστη, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του δευτεροβαθμίου Συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Επικουρικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

7. Επικουρικοί Πυροσβέστες, απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους,  να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, υπό τις προϋποθέσεις της προηγουμένης παραγράφου. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Πυροσβεστών και τίθενται στο τέλος της επετηρίδας του βαθμού αυτού κατά το χρόνο ένταξης. Η μεταξύ τους αρχαιότητα καθορίζεται με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοίτησής τους από το οικείο κέντρο βασικής τους εκπαίδευσης. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το πυροσβεστικό προσωπικό εφαρμόζονται και για τους εντασσόμενους. Όπου στις διατάξεις αυτές προβλέπεται προαγωγή με βάση το χρόνο πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την ημερομηνία πρόσληψής τους ως Επικουρικών Πυροσβεστών.

8. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.  Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή  και κατάλληλο εξοπλισμό. Το ύφασμα της στολής και τα λοιπά είδη ιματισμού και υπόδησης χορηγούνται από το δημόσιο. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής, καθώς και τα αναγκαία ατομικά εφόδια που χορηγούνται στους Ειδικούς Πυροσβέστες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

9. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών. Ο τόπος, ο χρόνος και το είδος αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μετά την αποφοίτησή τους, τοποθετούνται και μετατίθενται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος,  με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

10. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αξιολογούνται για τα ουσιαστικά τους προσόντα και συντάσσονται εκθέσεις ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών.

11. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες εφοδιάζονται με ειδικό δελτίο ταυτότητας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

12. Στους Επικουρικούς Πυροσβέστες εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σ΄ αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψή του.

13. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις :

α. Αν αποτύχουν  στη βασική τους εκπαίδευση.

β. Ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας από την πρόσληψή τους.

γ. Με τη λήξη της 5ετούς θητείας, εφόσον δεν υποβάλουν αίτηση ανανέωσής της ή ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή δεν κρίνονται ικανοί προς τούτο.

δ. Για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

14. Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα.

15. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασφαλίζονται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το προσωπικό αυτό υπάγεται και στην ασφάλιση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του πυροσβεστικού προσωπικού, με τους όρους και  τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό αυτό.

16. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία, τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

17. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που καθορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό. Όσοι τίθενται στην κατάσταση αυτή, εξελίσσονται μισθολογικά μέχρι την εξάντληση της μισθολογικής κλίμακας.

18. Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 09:36 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ και να επικροτήσω την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Κυβέρνησης του Πα.Σο.Κ. , για να δοθεί επιτέλους ένα τέρμα στην μακρόχρονη ταλαιπωρία που υφίστανται όλα αυτά τα χρόνια, τόσο οι χιλιάδες των εποχικών πυροσβεστών όσο και οι οικογένειες τους. Μία ταλαιπωρία που βασίζεται κυρίως στην αβεβαιότητα για την εργασιακή αποκατάσταση. Από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών όλα δείχνουν πως τελικά υπάρχει «φως στο τούνελ», αχνό μεν, αλλά υπάρχει και λέω αχνό γιατί ακόμη δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αυτό το Σχέδιο Νόμου θα μπορέσει να απορροφήσει ένα μεγάλο ποσοστό από τους εποχικούς πυροσβέστες.

    Σχολιασμός – Προτάσεις επί της Παραγράφου 1: Ας ξεκινήσουμε από την ονομασία, το «επικουρικοί πυροσβέστες» πιστεύω πως είναι υποτιμητικό για την μερίδα των ανθρώπων αυτών που εδώ και τόσα χρόνια δίνουν μέχρι και την ζωή τους για να μπορέσουν να διαφυλάξουν τις ζωές των ανθρώπων και να διασφαλίσουν το φυσικό πλούτο της χώρας μας, τις δασικές εκτάσεις. Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο ρόλος των εποχικών πυροσβεστών δεν είναι καθόλου επικουρικός, το εναντίον μάλιστα. Οι εποχικοί πυροσβέστες σε πολλές των περιπτώσεων υπερβάλλουν εαυτό. Σε αντικατάσταση του «επικουρικοί πυροσβέστες» προτείνω είτε το «Πυροσβέστες Δασών-Διασώστες», είτε το «Πυροσβέστες Πυρόσβεσης-Διάσωσης».

    Σχολιασμός – Προτάσεις επί των Παραγράφων 2 και 3: Όσον αφορά τις γραμματικές γνώσεις, για την κατηγορία στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες, πιστεύω πως το απολυτήριο Γυμνασίου το οποίο ζητείται δεν είναι αρκετό, θα πρέπει να αντικατασταθεί με το απολυτήριο Λυκείου. Σε μία προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περί εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος δεν νοείται να προσληφθούν εν έτη 2010 υπάλληλοι με απολυτήριο Γυμνασίου. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια εκσυγχρονισμού σε όλους τους τομείς, χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών , συστημάτων εντοπισμού θέσεως (GPS), εκμετάλλευσης ασύρματης επικοινωνίας (σύστημα TETRA), χρήση προγραμμάτων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την εύρεση συντεταγμένων σημείων συμβάντων και καθορισμού της εκτάσεως και άλλα πολλά. Άποψη μου, πως το απολυτήριο Λυκείου είναι απαραίτητο.
    Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι το ότι δεν προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου, μοριοδότηση για τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι άδικο για όλα αυτά τα παιδιά που επί τόσα έτη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους να μην μπορούν να κάνουν χρήση της προϋπηρεσίας τους αυτής. Προτείνω να συμπεριληφθεί στα προσόντα που υπάρχουν και το « εθελοντές πυροσβέστες που έχουν τουλάχιστον 5ετή ευδόκιμη υπηρεσία και είναι ακόμη εν ενεργεία», επίσης για όσους έχουν προϋπηρεσία πλέον των πέντε ετών για κάθε συμπληρωμένο έτος να μοριοδοτούνται επιπροσθέτως. Όσον αφορά το όριο ηλικίας, αυτό για τους έχοντες αποδεδειγμένη προϋπηρεσία να ανέρχεται στα 32 έτη.
    Τώρα όσον αφορά την μοριοδότηση των προσόντων, πιστεύω πως η εμπειρία είτε σαν εποχικός, είτε σαν εθελοντής του Π.Σ. θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι έχοντες εμπειρία να προηγούνται στην κατάταξη έναντι των μακροχρόνια ανέργων ή των πολυτέκνων ή των τέκνων πολυτέκνων, που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο.
    Στα προσόντα να μοριοδοτούνται επίσης και η γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, η γνώση ξένης γλώσσας και τυχόν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συναφή με το αντικείμενο του Πυροσβεστικού Σώματος (Δασολόγοι, Μηχανικοί, Χημικοί, Οικονομολόγοι).
    Για το απολυτήριο στρατού ικανότητας Ι1, για την ποινική κατάσταση (λευκό ποινικό μητρώο) καθώς και για το ανάστημα δεν κάνω λόγω γιατί τα θεωρώ δεδομένα.

    Σχολιασμός – Προτάσεις επί της Παραγράφου 4: Σε αυτό το σημείο του σχεδίου νόμου, πιστεύω πως πρέπει να δημιουργηθεί μία καινούρια ενότητα που θα αφορά τους εποχικούς πυροσβέστες που είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να προσλαμβάνονται κατ΄ εξαίρεση σαν «επικουρικοί πυροσβέστες», χωρίς να εξετάζονται τυχόν κολλήματα προϋπηρεσίας, ορίου ηλικίας και απολυτηρίου στρατού (απαραίτητη ικανότητα Ι1 και Ι2). Για την ποινική κατάσταση των προαναφερθέντων απαραίτητο το λευκό ποινικό μητρώο.
    Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εποχικούς πυροσβέστες πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι περίπου διακόσια πενήντα (250) άτομα, να ενταχθούν από την αρχή στον θεσμό του «επικουρικού πυροσβέστη», προσδίδοντας σε αυτόν ένα άλλο κύρος. Για το κύρος του οποίου από αρκετούς τις τελευταίες ημέρες λέγονται πολλά, θέλοντας να το υποβαθμίσουν, παρουσιάζοντας όλους τους εποχικούς πυροσβέστες σαν μεσήλικες αγράμματους αγρότες. Γεγονός το οποίο δεν ισχύει.
    Στο σημείο της παραγράφου «α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997.» να δημιουργηθεί και τρίτη (γ) κατηγορία η οποία θα αφορά τους εποχικούς πυροσβέστες που ταυτόχρονα είναι και εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικό Σώματος ως εξής: γ) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά την αντιπυρική του 2010, που έχουν 5ετή ευδόκιμη υπηρεσία σαν εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος και βρίσκονται ακόμη εν ενεργεία.

    Τέλος να δημιουργηθεί και νέα παράγραφος η οποία θα αφορά εποχικούς πυροσβέστες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπως αυτές καθορίζονται μέχρι σήμερα. Οι οποίοι θα μπορέσουν να ενταχθούν απευθείας στις τάξεις του μόνιμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και θα στελεχώσουν τα κλιμάκια των Εθνικών Οδών ανά την Επικράτεια. Η παράγραφος αυτή να αφορά την πρόσληψη πεντακοσίων (500) ατόμων. Για την επιλογή αυτών και την μοριοδότηση τους τελικά, να λαμβάνονται υπόψιν και να μοριοδοτούνται ανάλογα, η προϋπηρεσία σαν εποχικός, η προϋπηρεσία σαν εθελοντής του Π.Σ., τυχόν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας και άνω, άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας, πτυχίων ξένης γλώσσας, πτυχίων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το όριο ηλικίας των εποχικών που θα στελεχώσουν τα κλιμάκια των Εθνικών Οδών, σαν μόνιμο προσωπικό πλέον, να είναι τα 32 έτη, το απολυτήριο στρατού να είναι ικανότητας Ι1, να έχουν ανάστημα 170cm και άνω και να μη διώκονται ποινικά.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 03:42 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    1.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩ 7 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ 35 ΕΤΟΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Π.Ε. ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Τ.Ε. ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ Ν. 2612/1998 ΑΡΘΡΟ 3 – ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ(ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ Τ.Ε. ΔΑΣΟΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ Π.Ε. ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ ).
    2. ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ.
    3. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ(ΜΕΤΑΤΑΤΑΞΗΣ) ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΙΔΙΩΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ (ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ),ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
    3. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.
    4. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ‘’ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ‘’ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ‘’ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ’’.
    5.Η ΙΔΡΥΣΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 03:44 | διονυσης κωνσταντουδακης

    προτεινω την αποκατασταση ολλων των συμβασιουχων πυροσβεστων χωρις περικοπες συναδελφων ολλοι αξιζουν και το εχουν αποδειξει.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 03:07 | αλεκος φαραντακης

    ολλοι οι συμβασιουχοι πυροσβεστες να ενταχθουν στην ρυθμιση χωρις κριτηρια και περιορισμους .

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 02:09 | Νικητας. Σ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΜΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΩΣ 45.

    ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.

    ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45 ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 02:01 | giorgos

    ολα σωστα αυτα που ακουω απο συναδελφους,αλλα κανονικα θα πρεπει να υπαρχει ενα αλλο ειδος αξιολογησης!καποια επιτροπη που να δει αν καποιος ειναι καταλληλος για να γινει πυροσβεστης και υπευθυνος υπαλληλος….!βασικη προηποθεση απολυτηριο λυκειου οριο 35 ετων….ιατρικες εξετασεις ψυχοτεχνικα.οι υπολοιποι μπορουν να προσφερουν τις υπηρεσιες τους στο δασαρχειο το χειμωνα και το καλοκαιρι στην καταστολη πυρκαγιων.οι αριθμοι ειναι 1880 μεχρι τα 35 ετων. αρα μια προκυρηξη για 2500 θα ηταν επαρκης.αυτη ειναι η γνωμη μου!!!ευχαριστω για το χρονο σας….

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 01:10 | Christos

    Ευχαριστω για το βημα που μας δινετε να εκφρασουμε τις αποψεις μας και χαιρετιζω την προσπαθεια.

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ
    Για το σχεδιο νομου

    1. Ενω αναφερεστε σε αποφοιτους γυμνασιου και λυκειου δεν αναφερεστε καθολου σε πτυχιουχους ΤΕΙ ΑΕΙ
    Με την αμεση αποροφηση μας στο μονιμο προσωπικο μας δινεται η δυνατοτητα να αξιοποιησουμε τις γνωσεις μας για την καλυτερη και πιο αποτελεσματικη λειτουργια του σωματος.

    2. Οχι συμμετοχη πολιτων σε αυτον το διαγωνισμο .Στους περιπου 5400 ειδικευμενους ειναι πολλοι αυτοι που πληρουν τα κριτηρια.

    3. Οχι διαχωρισμος σε “ μονιμο “ και “ επικουρικο “ η οποιαδηποτε αλλη ονομασια προκυψει.Πρεπει να τελειωσει η εποχη που ο ελληνας δημοσιος υπαλληλος θελει τον ——για να μην φανω ρατσιστης θα πω τον εργατη του.

    4. Αμεση συνεργασια δασαρχειου και πυροσβεστικης για καλυτερα αποτελεσματα στην προληψη – καταστολη. Ενισχυση το καλοκαιρι της πυροσβεστικης απο το δασαρχειο και το αντιστροφο το χειμωνα .

    5. Χρηση ηλεκτρονικων συστηματων στα επικινδυνα για φωτια δαση .

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 00:06 | ΝΙΚΟΣ

    ΚΟΙΤΑΞΤΕ 8ΜΗΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ 8ΜΗΝΑ.ΣΕ ΕΣΑΣ ΟΧΙ. (ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ)ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑ ΚΕΝΟ 4 ΜΗΝΩΝ(πληρωμενο απο τον ΟΑΕΔ).ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΣΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ?ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΑ 8ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ?ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΗΣΤΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 45!!!!
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΜΕ 3 8ΜΗΝΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 42 ΕΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ.ΕΛΕΟΣ.!!!!ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 1000000 ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ!!!ΕΛΠΙΖΩ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ 45 ΕΤΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ 10 ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΑΝ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 00:14 | ΝΙΚΟΣ

    ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ? ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ 8ΜΗΝΑ? ΟΧΙ!!!ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ?ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 8ΜΗΝΑ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΚΛΑΔΟΥΣ(ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ).ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΑ 45 ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ (ΕΣΤΩ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ STAGE ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ «ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ¨»ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 700000 ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΕΧΟΥΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 00:12 | 6 ΕΜΑΚ

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ, Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ.

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ:

    1. ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΟΣΩΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ 45 ΕΤΩΝ.

    2. ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ (ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ)
    ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ.

    3. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45 ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 23:31 | sotiris

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΜΑΙ 34 ΧΡΟΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 20ΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ 30ΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ 40ΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ 50ΑΡΗΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 35 ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΜΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΑΜΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 23:25 | δημητρης

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΡΩΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ,ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΑΝ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ ΚΛΠ,ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΑΝΑ ΑΛΛΟΘΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ «ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ»ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ(ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΛΠ.)….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 23:09 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

    Σας υπενθυμίζουμε ότι οι πάγιες θέσεις της ΠΟΣΠΥΔ είναι οι ακόλουθες:

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».

    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!

    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.

    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες

    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)

    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.

    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 22:43 | stefanos

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 22:50 | nausika

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 22:52 | ΔΗΜΟΣ ΠΟΥΛΙΑΚΑΚΗΣ

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 22:15 | ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    Παρ. 3 Κριτήρια πρόσληψης: να προστεθει και το ποινικο μητρωο

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 22:50 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟΥ:

    «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ»

    ΩΡΑΙΟ Ε? ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ!!!!!!!!!!!!

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 22:53 | ΖΩΗ ΦΕΡΔΗ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 22:35 | ΑΓΡΙΝΙΟ

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ!!!

    ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΥΤΟ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΕΥΤΙΛΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ…

    ΑΜΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΥΠΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 45.

    ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 45.

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΑΝ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ ΜΗΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΣΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

    ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ…

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 21:14 | efhimios

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».

    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!

    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.

    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες

    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)

    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.

    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 21:18 | katerina

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 21:38 | ANESTIS KATERINIS

    Κύριε Υπουργέ,
    διαβάζοντας το σχέδιο νόμου το οποίο και σας επισυνάπτουμε μαζί με την αιτιολογική έκθεση, διαπιστώσαμε και έχουμε σοβαρές ενστάσεις για τα εξής:

    Δεν ορίζονται οργανικές θέσεις επικουρικών πυροσβεστών. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι αφού δεν υπάρχει οργανική θέση δεν υπάρχει και ειδικότητα.Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναγράφονται οι οργανικές θέσεις ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν κολλήματα, ενώ φρονούμε ότι αυτές δεν πρέπει να είναι λιγότερες των 3.000. Ο λόγος για τον αριθμό αυτόν είναι διότι πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που θα μπορούν, βάση των προσόντων όπως αυτά αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, να δηλώσουν συμμετοχή σε διαγωνισμό δεν είναι λιγότεροι από 3.000. Εξάλλου αυτός ο αριθμός δεν θα καλυφθεί άμεσα αλλά μέσω κυρωμένου πίνακα επιτυχόντων σε βάθος 3ετίας (παρ. 4 σχεδίου νόμου).
    Στην παράγραφο 7 του σχεδίου νόμου αναφέρει ότι «επικουρικοί πυροσβέστες, απόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψης τους δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με τον βαθμό πυροσβέστη» ενώ αναφέρει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα παραμείνουν ως επικουρικοί. Θεωρούμε σωστό και δίκαιο ότι μετά το πέρας της 5ετίας όλοι οι επικουρικοί πυροσβέστες πρέπει να εντάσσονται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
    Η νέα ειδικότητα θα έχει την ονομασία «Επικουρικοί Πυροσβέστες». Ετυμολογία της λέξης «επικουρικός = αυτός που χρησιμεύει για επικουρία, ενισχυτικός, βοηθητικός (στρτ.) εφεδρική δύναμη, δευτερεύουσας σημασίας».
    Τα κύρια καθήκοντα όπως αυτά αναγράφονται στο σχέδιο νόμου (παρ. 8) είναι αυτά της δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρετε ότι «επίσης, δύναται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού».Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ΔΕΝ είναι ο πυροσβέστης «επικουρικός» αφού του ανατίθενται καθήκοντα «κύρια» και ειδικά όπως η δασοπυρόσβεση και η πυρασφάλεια.
    Πρέπει να επισημανθούν επίσης τα παρακάτω: α.) Τα δασικά περιπολικά επανδρώνονται κατά 99% μόνο από συμβασιούχους πυροσβέστες. β.) Τα περιπολικά αυτά είναι εκείνα που 15 ώρες την ημέρα περιπολούν στις περιοχές ευθύνης τους και πρώτα επεμβαίνουν σε συμβάντα και εφόσον εκτιμηθεί η κατάσταση και χρειαστεί ζητούν ενισχύσεις – βοήθεια από τους μόνιμους συναδέλφους. γ.) Η εκπαίδευση η οποία μας παρέχει η υπηρεσία κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της οποίας και σας επισυνάπτουμε, επικεντρώνετε στην πυροσβεστική τέχνη και ειδικότερα στην δασοπυρόσβεση. δ.) Το «Εγχειρίδιο Κατασβέσεως Πυρκαϊών Δασών» που διδάσκετε στην πυροσβεστική ακαδημία αναφέρει χαρακτηριστικά στην σελ. 26 ότι « η καταστολή μιας δασικής πυρκαϊας είναι μια εξαντλητική και πάρα πολύ δύσκολη εργασία, στην οποία οι ειδικές λεπτομέρειες είναι διαφορετικές ανάλογα με το είδος της πυρκαϊάς, τις συνθήκες του ανέμου που πνέει, την τιμή προώθησης του πυρός, της τοπογραφίας και της συνθέσεως της καιόμενης δασικής ύλης». Ενώ στον «Οδηγό Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση του Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλου» που διένειμε το Πυροσβεστικό Σώμα, στην σελ. 50 αναφέρει ότι «οι εμπλεκόμενοι είναι αρχικά όσοι έχουν τη δασοπυρόσβεση ως κύριο επαγγελματικό τους καθήκον» ε.) Τέλος, ο διαχωρισμός των πυροσβεστών σε επικουρικούς – βοηθητικούς θα δημιουργήσει κλίμα αρνητικό μεταξύ των δύο (επικουρικών και μονίμων).

    Συμπερασματικά, από την στιγμή που τα κύρια καθήκοντα της νέας ειδικότητας, όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προ.Πο., είναι η δασοπροστασία και η δασοπυρόσβεση, από την στιγμή που αυτές αποτελούν ένα ειδικό και ξεχωριστό κομμάτι της πυρόσβεσης, όπως αποδεικνύετε παραπάνω, και σε συνάρτηση με την εκπαίδευση και την πολυετή εμπειρία των συμβασιούχων πυροσβεστών στον τομέα αυτό τους έχει καταστήσει ένα ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στο αντικείμενο της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας.
    Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η ονομασία «επικουρικός πυροσβέστης» δεν ευσταθεί και προτείνουμε αντ’ αυτού τις ονομασίες «Πυροσβέστες Ειδικών Καθηκόντων» ή «Πυροσβέστες Δασών και Πυρασφαλείας» ή «Ειδικοί Πυροσβέστες».

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 21:43 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΛΕΠΗ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:49 | ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

    Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε όπως ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Επίσης να προσληφθούν ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας τους: εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.Ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ορίου ηλικίας, ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Επίσης με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:42 | petros

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΙΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΧΟΥ ΜΠΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 5 ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ???

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:55 | ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΚΑΜΠΟΥΝΑΣ

    Το σχέδιο νόμου περί επικουρικών πυροσβεστών αναρτήθηκε σήμερα στον ηλεκτρονικό τόπο δημόσιας διαβούλευσης.
    Για να διαβάσετε το κείμενο του νομοσχεδίου πατήστε εδώ.
    Για να γράψετε καινούργιο σχόλιο επί της διαβούλευσης, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
    Σας υπενθυμίζουμε ότι οι πάγιες θέσεις της ΠΟΣΠΥΔ είναι οι ακόλουθες:

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:37 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:41 | ΠΑΝΟΣ Β.

    Χαιρετίζω κι εγώ την προσπάθεια της κυβέρνησης για την εργασιακή αποκατάσταση μεγάλου μέρους των συμβασιούχων πυροσβεστών.
    Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες αποτελούν ένα πρώτης τάξεως εργατικό δυναμικό, εκπαιδευμένο και εξοικειωμένο, κοινώς δοκιμασμένο στην πράξη, ικανό να ανταπεξέλθει στις εκάστοτε αντίξοες συνθήκες. Εργάζεται με ζήλο και αυτοθυσία χωρίς καμία ανταπόδοση. Αν μη τι άλλο θα ήταν ηθικώς ορθό να υπήρχε μια δικαιότερη αντιμετώπιση προς μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους όταν χρειάζεται. Εφ’ όσον συνιστάτε την ίδρυση μιας ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί Πυροσβέστες», θα πρέπει να προχωρήσετε στην πρόσληψη όλων των εποχικών πυροσβεστών που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους έως και το 2010 χωρίς περιορισμό θέσεων.
    Ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385, η πολυετή εμπειρία τους και η προσφορά τους στο Π.Σ. είναι ανεκτίμητη. Πώς μπορείτε να κρίνετε κάποιους ως ακατάλληλους να προσληφθούν (γιατί δεν έχουν τίτλο απολυτηρίου Γυμνασίου, ή είναι άνω των 49 ετών) ενώ μέχρι τώρα ως εποχικοί είναι κατάλληλοι και υπηρετούν 20 και 25 χρόνια στο Π.Σ. και χωρίς αυτά τα προσόντα!!!

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:18 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    Αξιότιμοι κύριοι
    Μιας και αποφασίσατε να παίξουμε την κολοκυθιά περί του πώς θα ονομάζεται το νέο σώμα πυροσβεστών, με ποια κριτήρια θα στελεχωθεί, ποια θα είναι τα όρια ηλικίας και οι «περγαμηνές» των προσληφθέντων κλπ, έχω να καταθέσω κι εγώ το όραμά μου όσον αφορά το νέο σώμα που βρίσκεται στα σκαριά…
    1. Η ονομασία του να είναι Π.Υ.Ο.Ν. δηλαδή Πυροσβέστες Υπηρετούντες Όπου Να’ναι (ή Όσο να’ναι, ή Όποτε να’ναι, ή Όποιον να’ναι, το Ο το αφήνω στην κρίση σας επειδή έτσι μου αρέσει)
    2. Να έχουν δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών όσοι
    α) Είναι Έλληνες πολίτες
    β) Έχουν ξανθά μαλλιά ράστα (επειδή έτσι μου αρέσει)
    γ) Έχουν γαλανά μάτια αμυγδαλωτά (επειδή έτσι μου αρέσει)
    δ) Να έχουν τρεις ελιές στο δεξί μπράτσο σε ευθεία γραμμή (επειδή έτσι μου αρέσει)
    ε) Να έχουν προβεί σε επέμβαση εξαγωγής του άνω δεξιού φρονιμίτη (επειδή έτσι μου αρέσει)
    3. Να έχουν εκπληρώσει (οι άνδρες) τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
    4. Να κατέχουν απαραιτήτως διδακτορικό τίτλο στην «Φασματοσκοπική Μελέτη των Pulsars». (επειδή έτσι μου αρέσει)
    5. Να κατέχουν πιστοποίηση άπταιστης γνώσεως της Αυτοκρατορικής Κινεζικής των Μανδαρίνων του 15ου αιώνα.(επειδή έτσι μου αρέσει)
    6. Η ηλικία τους να είναι μεγαλύτερη των 21 και μικρότερη των 22 ετών (ο χρόνος υπολογισμού λαμβάνεται με βάση την 31η Ιουλίου του έτους γεννήσεως).

    ..Σας φαίνεται γελοίο???
    Είναι!!!
    Όπως ακριβώς το ίδιο γελοίο και παράλογο φαντάζει σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο το νομοσχέδιο που προτείνετε (επειδή έτσι ΣΑΣ αρέσει προφανώς).
    Όσο ευσταθούν ως λογικά κριτήρια εκείνα που μόλις ανέφερα, άλλο τόσο λογικές και άξιες διαβούλευσης είναι και οι δικές σας θέσεις περί «Επικουρικών Πυροσβεστών», ηλικίας ως 29 ετών, προϋπηρεσία τρεις πλήρεις αντιπυρικές περιόδους, απολυτήριο γυμνασίου και πάνω κ.ο.κ…
    Κύριοι, μην προσπαθείτε να παρουσιάσετε το αδιανόητο ως αυτονόητο.
    Γνωρίζετε πολύ καλά ότι πετάτε ανθρώπους στο δρόμο.
    Αγνοείτε επιδεικτικά ένα απο τα πλέον απαραίτητα, αξιόμαχα ωστόσο κατάφωρα αδικημένα σώματα ασφαλείας.
    Ανοίγετε την προκήρυξη στο ευρύ κοινό. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα όσον αφορά θεσμό επί συμβάσει εργαζομένων. (βλ. φρουρούς συνοριακής φύλαξης, ειδικούς φρουρούς, συμβασιούχους ΟΤΑ, ΔΕΚΟ κλπ.)
    Είναι ανήκουστο το ότι στις ΔΕΚΟ ανακατεύετε την σημαδεμένη τράπουλα προ κειμένου να φανείτε «κοινωνικά δίκαιοι». Με γεια σας και με χαρά σας…Αρκεί να πράξετε το ίδιο σε όλο το δημόσιο τομέα. Αντ’αυτού, στην περίπτωση των συμβασιούχων πυροσβεστών πετάτε την τράπουλα στον αέρα και όποιο φύλλο σώθηκε, σώθηκε.
    Εφόσον επιθυμείτε να νοικοκυρέψετε και να εξυγιάνετε το δημόσιο (κανείς δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις αγνές σας προθέσεις επ’αυτού) κάντε το οριζόντια και ισομερώς.
    Θέστε υπό αμφισβήτηση τη θέση ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων, πετάξτε έμπρακτα από πάνω τους το καθεστώς των πελατειακών προσλήψεων (βήμα σαφέστατης εξυγίανσης), και με το πεδίο καθαρό πλέον ανοίξτε τις προκηρύξεις ΟΛΩΝ των ΔΕΚΟ ή εν πάση περιπτώσει εκείνων τις οποίες θεωρείτε ζημιογόνες ή υπερφορτωμένες, σε κάθε Έλληνα πολίτη.
    Αυτό ακριβώς που κάνετε αυτή τη στιγμή, και μάλιστα σε φορέα του δημοσίου ο οποίος μετρά αν μη τι άλλο ΘΥΜΑΤΑ εν ώρα καθήκοντος!!!
    Ειδάλλως, προκυρήξτε κλειστό διαγωνισμό στους κόλπους του σώματος των Εποχικών Πυροσβεστών, όχι όσον αφορά τις θέσεις που θα καλυφθούν -αδιαπραγμάτευτα και de facto 5385- αλλά τη σειρά προτεραιότητας λόγω παλαιότητας στην υπηρεσία, με χρονικό ορίζοντα πλήρους αποκατάστασης του συνόλου των εποχικών το μέγιστο ΔΥΟ ΕΤΗ.
    Κύριοι, οφείλετε να αντιληφθείτε ότι με την κίνηση στην οποία προβαίνετε, ωθείτε την κοινωνία μας (τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι της) σε εργασιακό κανιβαλισμό. Και όπως επίσης γνωρίζετε, ο κανιβαλισμός δεν διέπεται από κανόνες…Οι πεινασμένοι, λένε στον τόπο μου, τρώνε περισσότερο και μάλιστα χωρίς εκλεκτισμούς και εξαιρέσεις.
    Γι’αυτό θα επιμείνω ακόμη μια φορά:
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5385 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ 5385 ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
    ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
    Ευχαριστώ

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:18 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:48 | γιωργοσ ιωαννου

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:04 | ANDREAS PANOU

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:04 | Πετροπουλος Χρυσοβαλαντης

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Η τουλάχιστον η πάνω από 49 ετών να υπερετούν 8μηνο μέχρι να βγούν σε σύνταξη.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:19 | ΓΙΑΝΝΗΣ Μ ΚΟΝΙΤΣΑ

    Κύριοι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γραμματείς και Φαρισαίοι, Συνάδελφοι και Συναδέλφισες.
    Αυτό το νομοσχέδιο για μερικούς από εμάς είναι η ταφόπλακά μας. Η ιστορία ξεκινάει από πολύ παλιά…Από το 1994-95-96-97 όταν ακόμα τις φωτιές τις είχαν τα δασαρχεία. Τότε μας έλεγαν δασεργάτες, αερομεταφερόμενους και δασοκομάντους. Τώρα μας λένε εποχοικούς καιτώρα ακούω επικουρικούς. Το πως θα μας λένε, να σας πω την αλήθεια λίγο με νοιάζει, σημασία έχει να μην βρεθούμε στο δρόμο χωρίς δουλειά! Επίσης, τόσα χρόνια και ως τα τωρα δε μου ζήτησαν να έχω απολυτήριο λυκείου σε καμιά φωτιά και κανένα συμβάν. Είμαι πατέρας τριών παιδιών…Το ένα ανήλικο καθώς είμαι σε ηλικία 45 χρονών και τριών μηνών. Γεννήθηκα 24/8/1965. Είμαι στο Π.Σ εδώ και δεκατρείς αντιπυρικές. Πότε πεντάμηνα, πότε εφτάμηνα, πότε οχτάμηνα και τώρα; Τί; Έλεος και ντροπή σας! Μας σπρώχνετε στο κενό….
    Κύριε Υπουργέ έχετε στα χέρια σας πολύ σημαντικά και χρήσιμα εργαλεία που έχουν δώσει την ψυχή τους, τη ζώη τους για να βγάλουν εις πέρας κάθε συμβάν με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Έιναι κρίμα και άδικο να μας πετάτε στο δρόμο. Κανείς δεν ξέρει αυτό που κάνουμε εμείς καλύτερα. Κύριε Υπουργέ, κατά τη γνώμη μου πιστεύω πως σε κάθε φωτια και συμβάν μικρό ή μεγάλο δε χρειάζεται να έχει κάποιος απολυτήριο λυκείου παρά πείρα, γνώση και εμπειρία πολλών ετών.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 19:59 | VASSILIS

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 19:50 | soyla

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 19:53 | xristina mporou

    παρτε τα παιδια! εχουμε αναγκες ετσι κι αλλιωσ! ασε που ουτως η αλλως τα παιδια εχουν εμπειρια κ γνωσεισ!! αναμφισβητητα απαραιτητοι!

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 19:41 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΑΞΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΩΣ 45 ΚΑΙ 5 ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΑΠΟ 45 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.
    ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 19:22 | maria paylou

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 19:47 | panagiota vlastou

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 19:40 | anastasia zygoura

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 19:49 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 19:33 | ΣΩΤΗΡΗΣ Ζ.

    Κυριε υπουργε οι εξαγγελιες του Πρωθυπουργου και του κομματος σας αναφεροντουσαν σε εργασιακη αποκατασταση των συμβασιουχων πυροσβεστων στο συνολο τους.Αρα οποιαδηποτε προκυρυξη που θα περιλαμβανει λιγοτερες απο τουλαχιστον 4000 θεσεις φανταζομαι πως θα ειναι κοροιδια.Καντε οτι καλυτερο μπορειτε για αυτα τα παιδια που εχουν δωσει και τις ζωες τους για ολους εμας.
    Αλλωστε μην ξεχνατε οτι’λεφτα υπαρχουν’.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 18:00 | se

    κυριοι κατα τη γνωμη μη κ δικαιο θα εινα στα προσωντα- μορια να μετρανε κ του εθελοντη επισης το λυκειο να εχει παραπανω μοριοδοτιση απο αυτο του γυμνασιου μονο για τους εποχικους.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 18:57 | tassos

    ειναι κριμα οσοι δεν εχουν συνεχομενα τρια χρονια να μεινουν εξω!και εγω ειμαι 31 και τα εχω κομενα αφου δουλευα πριν το 2004 και τωρα απο το 2009!και πληρω ολα τα αλλα κριτηρια!να μπουν στην ρυθμιση και οι αντιπυρικεσ 2009- 2010!!!!!!

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 18:17 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την απόφασή σας να επανδρώσετε το προσωπικό του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ με τους Επικουρικούς Πυροσβέστες.

    Κάτι το οποίο κρίνεται αναγκαίο,κατά πρώτο λόγο για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας και για τις περαιτέρω υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και κατά δεύτερον για την πλήρωση των θέσεων στο ΠΣ με τους εποχικούς πυροσβέστες,όπου,με την πολυετή εμπειρία τους και τις γνώσεις τους επάνω στο αντικείμενο της εργασίας, προσφέρουν τα μέγιστα για την προστασία των δασών, και οχι μονο…

    Είμαι και εγώ ένας νέος εποχικός πυροσβέστης όπου προσλήφθηκα αρχικά το 2004 και ύστερα ξανά το 2008.Όμως,το έτος 2008 έκανα τη θητεία μου στον ΕΣ όπου και απολύθηκα,και επανήλθα στο ΠΣ -διατηρώντας τη θέση μου- ΤΟ 2009,έως και σήμερα,λαμβάνοντας μάλιστα μέρος σε κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών.
    Κύριε Υπουργέ,στη θέση τη δικιά μου βρίσκονται και άλλοι συνάδελφοι και για αυτό το λόγο θα σας πρότεινα να εφαρμοστεί το παρακάτω.

    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.

    Ευχαριστώ.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 18:59 | z.

    ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕς ΘΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ.
    ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ.ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ 700 ΕΥΡΩ.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 18:47 | Αλεξανδρούπολη

    Δεν νομίζετε ότι είναιπραγματικά άδικο να μείνουν εκτός του καθεστώτος 5ετους θητείας όσοι είναι 45 και άνω.Είναι πραγματική δικαίωση να ισχύσει το καθεστώς για όλους.Όλοι αγωνίζονται κάθε ανιπυρική περίοδο, και οι 30 άρηδες και οι 40 άρηδες. Γιατί ξαφνικά αυτή η διάκριση;Χρειάζεται κανείς πτυχίο για να τρέξει να σβήσει μια φωτιά;Μέχρι τώρα πάντως μια χαρά τα κατάφερναν οι απόφοιτοι δημοτικού ως συμβασιούχοι.Κάντε επιτέλους πράξη τα όσα περίτρανα έχετε υποσχεθεί. Να γίνουν όλοι 5/ετούς θητείας ΤΩΡΑ
    Ευχαριστώ

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 18:32 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΙΣ.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ.ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ.ΕΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ Α ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…