Άρθρο 15 Επικουρικοί Πυροσβέστες

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί  Πυροσβέστες», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, αυξάνονται ή μειώνονται οι θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση των θέσεων των Πυροσβεστών.

2. Ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί 5ετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Για τα κωλύματα, τα λοιπά προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης, καθώς και τη διαπίστωση αυτών,  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κατάταξη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, πλην αυτών που αναφέρονται στις γραπτές εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη.

3. Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου Γυμνασίου, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος  προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242) και η υπαγωγή στις διατάξεις των εδαφίων α΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν.1481/1984 (Α΄- 152), όπως ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα και ο τρόπος διαπίστωσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκήρυξη των θέσεων, η διαδικασία πρόσληψης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Κατ΄ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον  δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους : α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και του 49ου έτους, εφόσον για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων. Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους  σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες. Οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψηφίους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για τρία έτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών. Για τη μεταφορά αυτή εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από ένα αντιπρόεδρο ή νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται από τον πρόεδρο αυτού, έναν εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, που κληρώνεται μεταξύ των Συμβούλων αυτού και έναν Διευθυντή Διεύθυνσης των Κλάδων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κληρώνεται μεταξύ των Διευθυντών των εν λόγω Διευθύνσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως γραμματέας ορίζεται αξιωματικός του εν λόγω Σώματος.

6. Η ανανέωση της θητείας των Επικουρικών Πυροσβεστών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτησή τους, η οποία  υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν την συμπλήρωση της 5ετίας,  εφόσον κριθούν ικανοί από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του παρόντος. Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.  Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της  θητείας Επικουρικού Πυροσβέστη, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του δευτεροβαθμίου Συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Επικουρικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

7. Επικουρικοί Πυροσβέστες, απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους,  να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, υπό τις προϋποθέσεις της προηγουμένης παραγράφου. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Πυροσβεστών και τίθενται στο τέλος της επετηρίδας του βαθμού αυτού κατά το χρόνο ένταξης. Η μεταξύ τους αρχαιότητα καθορίζεται με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοίτησής τους από το οικείο κέντρο βασικής τους εκπαίδευσης. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το πυροσβεστικό προσωπικό εφαρμόζονται και για τους εντασσόμενους. Όπου στις διατάξεις αυτές προβλέπεται προαγωγή με βάση το χρόνο πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την ημερομηνία πρόσληψής τους ως Επικουρικών Πυροσβεστών.

8. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.  Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή  και κατάλληλο εξοπλισμό. Το ύφασμα της στολής και τα λοιπά είδη ιματισμού και υπόδησης χορηγούνται από το δημόσιο. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής, καθώς και τα αναγκαία ατομικά εφόδια που χορηγούνται στους Ειδικούς Πυροσβέστες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

9. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών. Ο τόπος, ο χρόνος και το είδος αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μετά την αποφοίτησή τους, τοποθετούνται και μετατίθενται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος,  με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

10. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αξιολογούνται για τα ουσιαστικά τους προσόντα και συντάσσονται εκθέσεις ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών.

11. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες εφοδιάζονται με ειδικό δελτίο ταυτότητας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

12. Στους Επικουρικούς Πυροσβέστες εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σ΄ αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψή του.

13. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις :

α. Αν αποτύχουν  στη βασική τους εκπαίδευση.

β. Ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας από την πρόσληψή τους.

γ. Με τη λήξη της 5ετούς θητείας, εφόσον δεν υποβάλουν αίτηση ανανέωσής της ή ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή δεν κρίνονται ικανοί προς τούτο.

δ. Για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

14. Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα.

15. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασφαλίζονται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το προσωπικό αυτό υπάγεται και στην ασφάλιση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του πυροσβεστικού προσωπικού, με τους όρους και  τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό αυτό.

16. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία, τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

17. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που καθορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό. Όσοι τίθενται στην κατάσταση αυτή, εξελίσσονται μισθολογικά μέχρι την εξάντληση της μισθολογικής κλίμακας.

18. Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:34 | alekosv

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:56 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    Ας θυμηθούμε λίγο και το εξής (άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός, ούτε καν έξι μήνες):
    Το Πόρισμα της Επιτροπής Εργασίας
    Τετ, 06/23/2010
    ΠΟΡΙΣΜΑ
    Της Ομάδας Εργασίας για την επανεξέταση του θεσμού του εποχικού πυροσβέστη

    ΠΡΟΟΙΜΙΟ

    Η Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε με την 26636/8-3-2010 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για την επανεξέταση του θεσμού του εποχικού πυροσβέστη και αποτελείται από τους ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΊΟΥ Ηλία, Αντ/γο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, ως πρόεδρο και μέλη τους ΑΝΘΡΑΚΕΑ Γεώργιο και ΑΛΕΒΙΖΑΚΟ Βασίλειο, συμβούλους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ΤΖΑΤΖΑΚΗ Νικηφόρο, Αντ/γο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., ΚΟΚΟΛΙΟΥ Έλλη, σύμβουλο του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ανδρέα, σύμβουλο του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ Βίκυ, ΚΥΡΙΑΖΟΓΛΟΥ Κων/να ΜΑΓΓΕΛΗ Διονυσία, εκπροσώπους Υπουργού, Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, αντίστοιχα, ΜΩΡΑΊΤΟΥ Ιουλία, εκπρόσωπο Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Αργύρη, Αρχιπύραρχο του Π.Σ., ΚΑΝΤΕΡΕ Γεώργιο και ΚΑΤΣΙΑΔΑ Αικατερίνη, Υποπυραγούς του Π.Σ, ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ Γαβριήλ, εκπρόσωπο του Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε., ΒΑΚΑΛΗ Δημήτριο, από τη Δ/νση Ανάπτυξης Δασικών Πόρων, ΜΠΟΚΑΡΗ Νικόλαο, πρόεδρο της Ένωσης Δασολόγων Ελλάδος και τους εκπροσώπους των συμβασιούχων πυροσβεστών ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ Κων/νο, πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ, ΓΚΟΛΙΔΑΚΗ Χρήστο, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Παναγιώτη, ΠΥΡΓΙΩΤΗ Απόστολο και ΦΑΡΑΝΤΑΚΗ Αλέξανδρο, μέλη της ΠΟΣΠΥΔ και ΚΑΜΠΙΤΗ Παναγιώτη, νομικό σύμβουλο της ΠΟΣΠΥΔ, αφού έλαβε υπόψη της:

    α. Την υπερδεκαετή λειτουργία του θεσμού του εποχικού πυροσβέστη και την προσφορά του στο Πυροσβεστικό Σώμα, στον τομέα της δασοπυρόσβεσης.

    β. Τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την επανεξέταση του θεσμού αυτού προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης του προσωπικού που τον στελεχώνει στις υφιστάμενες μόνιμες δομές της πολιτικής προστασίας της χώρας.

    γ. Την εμπειρία και τα λοιπά προσόντα των εποχικών πυροσβεστών

    δ. Τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικό προσωπικό.

    ε. Την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της χώρας.

    στ. Τις απόψεις και τις προτάσεις των μελών της,

    κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα και προτάσεις της:

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    1. Μετά την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα με το Ν.2612/1998, κατέστη αναγκαία η ενίσχυση αυτού με προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες, προκειμένου να ανταποκριθεί και στη νέα αυτή αρμοδιότητα. Έτσι, προβλέφθηκε με τον ίδιο νόμο η πρόσληψη πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, ένας θεσμός που λειτουργεί μέχρι σήμερα.

    2. Οι εποχικοί πυροσβέστες ανέρχονται σήμερα στους 5.416 και τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου για 8 μήνες κατ΄έτος και του υπόλοιπους 4 μήνες λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ.

    3. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί ες αεί, γιατί αφενός μεν προκαλεί ανασφάλεια στους εποχικούς πυροσβέστες, με αρνητικές επιπτώσεις στο επίπονο και επικίνδυνο έργο τους, αφετέρου δε

    δημιουργεί προβλήματα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου, κυρίως λόγω της έλλειψης του απαραίτητου πνεύματος ομάδος μεταξύ του μόνιμου και του εποχικού προσωπικού, που οφείλεται στο διαφορετικό εργασιακό τους καθεστώς.

    4. Τα κενά στις οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχονται σήμερα στα 3.820. Αν λάβουμε υπόψη μας τις μεγάλες αυτές ελλείψεις σε μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν φαίνεται πιθανό στο άμεσο μέλλον να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά από ιδιώτες. Για το λόγο αυτό, προτείνεται το Π.Σ. να εντάξει το εποχικό προσωπικό δασοπυρόσβεσης στο μόνιμο προσωπικό του, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όχι μόνο για την εργασιακή του αποκατάσταση, αλλά και την καλύτερη αξιοποίησή του στους κόλπους του Σώματος.

    5. Η πρόταση αυτή είναι η πλέον ρεαλιστική, για του εξής λόγους:

    α. Δεν υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα να προσληφθούν σε άλλη πολιτική Υπηρεσία, λόγω των περιορισμών των προσλήψεων στο δημόσιο, από τον οποίο εξαιρούνται τα σώματα ασφαλείας.

    β. Θα καλυφθούν πάγιες και επιτακτικές ανάγκες του Π.Σ.

    γ. Δεν θα χρειάζεται πλέον να προσλαμβάνονται νέοι εποχικοί πυροσβέστες και έτσι δεν θα δημιουργηθεί στο μέλλον νέα γενιά εποχικών.

    δ. Δεν προκαλείται ιδιαίτερο κόστος, δεδομένου ότι είναι μικρό το επιπλέον κόστος της μονιμοποίησης (το κόστος της πρόσληψης ενός ιδιώτη ως πυροσβέστη, αντιστοιχεί στο κόστος της μονιμοποίησης τεσσάρων εποχικών πυροσβεστών, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της Ομάδας Εργασίας από το Π.Σ.).

    6. Για την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις που προβλέπουν τα προσόντα, τα κωλύματα και τη διαδικασία κατάταξης ιδιωτών στο Π.Σ., πλην του αναστήματος, για το οποίο δεν τίθεται όριο και του ορίου ηλικίας, των γραμματικών γνώσεων και της σωματικής ικανότητας και υγείας, για τα οποία θα πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες διαφοροποιήσεις:

    α. Ως ανώτερο όριο ηλικίας να ορισθεί το 49ο έτος, υπό την προϋπόθεση ότι οι πέραν του 45ου έτους να έχουν συνεχή προϋπηρεσία ως εποχικοί πυροσβέστες 36 μήνες οι έχοντες ηλικία 46 ετών και για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας να προστίθενται άλλοι 12 μήνες προϋπηρεσίας.

    β. Ως γραμματικές γνώσεις να αρκούν αυτές της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς την υποβολή σε γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη και

    γ. Ως προς τη σωματική ικανότητα και υγεία να αρκεί αυτή του εν ενεργεία πυροσβεστικού προσωπικού, που διαπιστώνεται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή με τη χρήση του Ειδικού Πίνακα ΙΙ Νοσημάτων και Βλαβών του π.δ. 133/2002, χωρίς υποβολή σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες .

    7. Η προτεινόμενη πρόσληψη αφορά όσους εξακολουθούν να εργάζονται ως εποχικοί ή, αν έχει λήξη η τελευταία αντιπυρική περίοδος, να έχουν εργασθεί μέχρι τη λήξη της, και να γίνει σταδιακά κατά τα τρία επόμενα έτη, ανάλογα με τις εγκρινόμενες κατ΄έτος πιστώσεις για προσλήψεις μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού στο Π.Σ. Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των εποχικών να γίνει για όλους μία φορά μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης και οι προσλήψεις να γίνονται από τον καταρτιζόμενο ενιαίο πίνακα, αρχίζοντας από τους έχοντες μεγαλύτερη ηλικία, ώστε να αποτραπεί η υπέρβαση για ορισμένους του προαναφερομένου ορίου ηλικίας, αλλά και οι ίδιοι να συμπληρώσουν συνταξιοδοτικό χρόνο, που ως μεγαλύτεροι τον έχουν περισσότερο ανάγκη, λόγω του συγκριτικά μικρότερου χρόνου παραμονής στο Σώμα μέχρι τη συμπλήρωση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησής τους. Είναι σκόπιμο στην προκήρυξη να προσδιορίζονται οι προς πλήρωση θέσεις στις διάφορες Υπηρεσίες της χώρας και να ζητείται από τους υποψήφιους να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους, ώστε να μην δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα από τις τυχόν τοποθετήσεις τους μακράν του τόπου συμφερόντων τους.

    8. Από το συνολικό αριθμό των συμβασιούχων, 4.440 έχουν ηλικία μέχρι 45 ετών και άλλοι 290 από 46-49 ετών που έχουν τον προαναφερόμενο χρόνο προϋπηρεσίας. Αν ληφθεί υπόψη ότι για αρκετούς απ΄αυτούς θα προκύψουν κωλύματα πρόσληψης και ότι θα διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την προκήρυξη πλήρωσης των συνεχώς αυξανόμενων κενών θέσεων του Π.Σ. τα επόμενα τρία χρόνια, θεωρούμε ότι θα επιτευχθεί η απορρόφηση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις πρόσληψης.

    9. Οι προσλαμβανόμενοι θα πρέπει να υποβληθούν σε δίμηνη εκπαίδευση στη Σχολή Πυροσβεστών, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την οργάνωση, τις αρμοδιότητες, τη λειτουργία και τις επιχειρησιακές τακτικές και πρακτικές της δράσης του Π.Σ. σε άλλους, πέραν της δασοπυρόσβεσης, τομείς των δραστηριοτήτων του, καθώς και για το δίκαιο που διέπει το προσωπικό του.

    10. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης σε θέσεις μονίμων πυροσβεστών, να εξακολουθήσουν κατ΄έτος να προσλαμβάνονται ως εποχικοί στο Π.Σ., σύμφωνα με τις δ/ξεις του π.δ.124/2003, όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 121/2007, μέχρι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους, ώστε να μην δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα από την απόλυσή τους. Αυτό, βεβαίως, εξασφαλίζει, όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τη διατήρηση στα ίδια επίπεδα της απολύτως αναγκαίας δύναμης δασοπυρόσβεσης.

    11. Επισημαίνεται ότι εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών εκδηλώθηκε και από τους εκπροσώπους του Υ.Π.Ε.Κ.Α, για την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών, μέχρι του αριθμού των 700 περίπου, χωρίς τυπικές προϋποθέσεις, πλην του να είναι οδηγοί οι 200 εξ αυτών. Επιπλέον, θα επιθυμούσαν να προσλάβουν και όσους έχουν οποιοδήποτε πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. Αυτό η Ομάδα Εργασίας πιστεύει ότι είναι σχεδόν αδύνατον, δεδομένων των περιορισμών των προσλήψεων στο δημόσιο, αλλά και της σχεδιαζόμενης ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με το προσωπικό της καταργούμενης Αγροφυλακής.

    12. Για την υλοποίηση των προτεινομένων απαιτείται διάταξη τυπικού νόμου, η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί στο υπάρχουν πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου.

    Προς πίστωση συντάχθηκε το παρόν, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας.

    Αθήνα, 7 Ιουνίου 2010

    ….ΟΥΔΕΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ….
    Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ «ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ» ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ???
    Ευχαριστώ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:55 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΥΓΟΥΡΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ!
    ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!
    Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ! ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:53 | ALFONSO

    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟΟΓΔΟΟ (18) ΚΛΙΜΑΚΙΟ. ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΤΟ ΑΦΟΥ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ΄ΜΑΣ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.

    ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 35 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ΄ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Η ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΟΡΙΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΜΕΧΡΙ 35 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΟΤΑΝ ΌΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΧΑΘΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΝΑ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ? ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΜΕ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΠ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ΄ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 19:32 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ 7ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 19:43 | Θ1 Πυροφυλακιο

    Το συμπερασμα απο αυτα που διαβαζω στις προτασεις που γινονται ειναι οτι του λυκειου δεν θελουν τους υπολοιπους οι τριτοβαθμιοι λογο γνωσεων θελουν ειδικη μεταχειρηση και καποιοι πρωτεινουν να γινουν μεχρι 35 και του λυκειου μονιμοι μεχρι 45 επικουρικοι και οι αλλοι στο Δασαρχειο.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.Σε αυτους που μιλαν για ηλικιες και δασαρχειο εχω να πω οτι εαν δεν ηταν αυτοι οι 40ραντα φευγα να τρεχουν εδω και δυο δεκαετιες συνδηκαλιστικα αλλα και στις φωτιες να προσφερουν με την δουλια τους και την πειρα τους και να μαθουν και τους νεοτερους τωρα δεν θα διεδικουσε κανεις τιποτα.Οσο για αυτους που τελειωσαν το λυκειο στην αστυνομια για να μπεις με πανελληνιες θελει κοντα στο 16 να γραψεις και εαν μπει και οι πυροσβεστικη θα εχει πολυ πιο μεγαλες βασεις. Για να μας πουν οι του λυκειου τι βαθμο απολυτηριου εχουν!Το 99 που πηραν πυροσβεστες και μπηκαν και συμβασιουχοι ζητησαν πανω απο 17.Τελος για τους τριτοβαθμιους που λενε οτι μπορει το σωμα να τους αξιοποιησει λογο γνωσεων αυτοι γιατι δεν αξιοποιησαν εδω και8 χρονια τουλαχιστον το πτυχειο τους αλλα προτιμησαν μια δουλια εργατη πυροσβεσης για 4,5 μηνες.Στην δασοπυροσβεση απο το δασαρχειο που ξεκινησε δουλευαν ατομα σληραγογημενα χωριατοπαιδα που γνωριζαν και εμπειρικα αλλα και απο αυτα που μαθεναν στην πορεια απο την πραξη για το αντικειμενο και μπαιναν μεσα στις φωτιες και τις τρωγαν δεν ηταν παιδια ουτε του λαπτοπ ουτε περιμεναν τα εναερια μεσα να σβησουν τις φωτιες ουτε τους ειχαν μαθει στο σχολειο το πως σβηνουν οι φωτιες.ΟΛΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ χωρις διακρισεις.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 18:38 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες ».
    2.Αμεση μονιμοποίηση με απολυτήριο γυμνασιου και έως 45.(49)με προ.
    3. Όσοι έχουν λυκειου κ.α. να εχουν τη δυνατοτητα για αξιωματικοι κ υπαξ.
    4.Οσοι είναι πάνω από 49 στο δασαρχείο.
    5.Όχι συμμετοχή πολιτών σε αυτόν το διαγωνισμό .Στους περίπου 5400 ειδικευμένους είναι πολλοί αυτοί που πληρούν τα κριτήρια. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΟΜΗΡΙΑ.
    ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 4-5-7-8 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
    ΕΧΑΡΙΣΤΩ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 18:08 | παπαδακης θεοδωρος

    ειμαι συμβασιουχος στην π.υ.Κομοτηνης,οσο αφορα τους μονιμους πυροσβεστες ειδικα των 3 τελευταιων ετων να μην μιλανε γιατι χωρις καμια προυπηρεσια ξυπνησαν ενα πρωι κ φορεσαν την στολη του μονιμου!!!εμεις ειμαστε οι χαζοι…κ δεν θελω να ακουω για το οτι αυτοι εγραψαν στην προκυρηξη κ αλλοι οχι!!δεν θα συνεχισω με αυτο γιατι ειναι πλεον κοινως γνωστο!!!οσο αφορα τουσ συμβασιουχους προτενω να συσταθει ενα ειδικο σωμα ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ που θα απορροφισει το μεγαλυτερο μερος των συμβασιουχων γιατι εχουν κ τα προσοντα πανω απο ολα!!!οσο για το επικουρος τοσα χρονια(8) που δουλευω οι μονιμοι ηταν αυτοι που βοηθουσαν εμας κ οχι εμεις αυτους!!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 18:38 | tiger

    ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΙΝΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ
    α]το ηλικιακο οριο 49 πρεπει να απαλειφθει[δεν ειναι δυνατον να δινετε συμμετοχη σε καποιον που εχει εναρξη πρωτης συμβασης το 2008,και που καλα,καλα δεν εχει συμπληρωσει ουτε τους 24 μηνες προυπηρεσιας,και να αποκλειουμε απο την αλλη ανθρωπους με 10 και 15 χρονια εμπειρια,και οταν λεω χρονια δεν εννοω αντιπυρικες περιοδους αλλα πραγματικα χρονια που ισοδυναμουν με 20 και 25 αντιπυρικες περιοδους,με μονο κριτηριο την ηλικια!θεωρω οτι θα υπαρξει η απαραιτητη διορθωση.
    β]προβλεψη γαι τους αποφοιτους ΥΕ[δημοτικου]να συνεχιζουν να εργαζονται
    ως συμβασιουχοι στο πυροσβεστικο σωμα μεχρι και και την θεμελιωση ωριμων δικαιωματων συνταξιοδοτησης!
    γ]αποφοιτοι λυκειου,αει-τει δυνατοτητα μονιμοποιησης μονο υστερα απο επιτυχη περαιωση αθλητικων και ψυχοτεχνικων τεστ[σαφως και το ηλικακο οριο των 35 πρεπει να απαλειφθει]
    δ]προκυρηξη 3000 θεσεων επικουρικων πυροσβεστων,και απορροφηση 1000 καθε ετος,με αποτελεσμα στο τελος της χρονικης διαρκειας που θα ισχυει ο πινακας επιτυχοντων[τριετια]θα εχουν απορροφηθει ολοι οι επιτυχοντες.
    ε]διαφωνω με τα κριτηρια προσληψης[βαθμος απολυτηριου,κατοχη αδειων οδηγησης,κλπ]θα προτεινω να ισχυσουν αυτα του ΠΔ 124/2003 με ισχυρη μοριοδοτηση της ανα μηνα προυπηρεσιας ωστε να αποφευχθει η εισοδος ιδιωτων ως επικουρικων πυροσβεστων.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 18:22 | mixalis

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 18:21 | ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΔΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ,ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ,ΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΟΙ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 18:41 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

    ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 49 ΕΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ?ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ?ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ 50.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ?ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 17:24 | geo

    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ Μ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΩ !!!!! ΟΥΤΕ ΓΑΛΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΙΑΝΟ!!
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΚΑΙ ΟΙ 5,500 ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 17:18 | Νεκταριοs Τσιμπουκαs

    κυριε Υπουργε ειμαι συμβασιουχοs Πυροσβεστηs πολλα χρονια και θελω να παρουσιασω την αποψη μου σχετικα με το σχεδιο νομου!1)Ανεβαστε το οριο ιλικιαs ωστε να μπουν περισσοτεροι συναδελφοι.2)γραμματικεs γνωσειs για τουs μεγαλυτερουs,δημοτικου κ για τουs υπολοιπουs γυμνασιου.3)οι ιατρικεs εξετασειs να ειναι του πινακιου 2.4)Ο αριθμοs των συναδελφων για προσληψη,να ειναι περιπου 5000 ,ωστε να καλυφθουν τα κενα στο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.5)Οσοι συναδελφοι δεν πληρουν τιs πουποθεσειs,να συνεχισουν να εργαζονται σαν συμβασιουχοι,μεχρι την συνταξιοδοτηση.6)κυριε υπουργε ολοι οι συναδελφοι εχουν προσφερει τα μεγιστα για την προστασια των συμπολιτων μαs και των περιουσιων τουs,kαι του φυσικου πλουτου τηs πατριδαs μαs ,με πολλουs συναδελφουs νεκρουs,πανω στο καθηκον!Ευχαριστω πολυ !

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 17:19 | takis

    0λοι οι συμβασιουχοι να ενταχθουν στο πυροσβεστικο σωμα ,ΑΞΙΖΟΥΝ και το εχουν αποδειξει τοσα χρονια σε ολα τα συμβαντα.χωρις κριτιρια και περιορισμους,εχουμε νεκρους στον κλαδο μας και δεν μας αξιζει τετοια αντιπετοπιση απο το κρατος .

  • ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ 1 ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΜΕ 12ΜΙΝΟ,ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 3500 ΘΕΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΟΘΜΕ ΝΑ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ 2 Η ΗΣΧΙΡΗ ΜΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΑ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 16:48 | ΠΟΛΙΝΑ

    ΚΑΝΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ….ΔΟΥΛΕΙΑ ……ΔΟΥΛΕΙΑ ……ΘΕΛΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ………ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 16:16 | ANASTASIOS

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 16:50 | Ζoι

    Συμφωνώ για τον εθελοντισμό…Πολλές κατοικίες και πολλές περιοχές σώζονται κάθε χρόνο απ’τους εθελοντές..Πιστεύω πως και αυτοί αξίζουν αυτή την ευκαιρία…

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 16:08 | Χάρης Μπελεγρίνος

    Κ Υπουργε,οσο εγωιστικο,και αν ακουγεται,δωστε στο διαγωνισμο αυτο,προτεραιοτητα,στους συμβασιουχους πυροσβεστες.Μεσω αυξημενης μοριοδοτησης.Ειναι πολλες οι αντιπυρικες περιοδοι,ωστε να πανε χαμενες.Αναλαβετε εσεις προσωπικα,τη δικαιη τακτοποιηση μας.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 16:04 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΓΑΝΟΣ

    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ,ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ!!!

    ΣΙΓΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ !!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 16:21 | θοδωρης

    ειναι μια καλη αρχη μακαρι να μπορουσε να γινει το ιδιο για ολους τος συμβασιουχους.εγω προτεινω για ονομασια πυροσβεστες πυροσβεσης διασωσεις . οι κατεχοντες απολυτηριο γυμνασιου πενταετη θητεια,οι κατεχοντες απολυτηριο λυκειου διετη θητεια και μετα να κατατασονται αυτοματα στο μονιμο προσωπικο.μετο θεμα του εξοπλισμου να ειναι το ιδιο με τον μονιμων.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 16:37 | Εμμανουηλ Ιωαννιδης

    Καλησπερα,ονομαζομαι εμμανουηλ ιοαννιδης.εχω αντιπυρικες περιοδους 2002,2004,2005,2006,2007,2009,2010.Δεν εχω το 2008 που λενε μονο.Δηλαδη πρεπει να κινυθω δικαστικα?Και αν ναι,νομιζεται εσεις πως ειναι δικαιο αφτο?Θελω πραγματικα να ξερω τι θα γινει,και νομιζω πως εσεις πρεπει να μαθετε κατι παραπανω,αν ειναι διαθετιμενοι να κανουν μια δικλιδα για εμας.Ευχαριστω περιμενω απαντηση.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 16:22 | κωστας Ν

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΜΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΩΣ 45.
    ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
    ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45 ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 15:23 | ntinos attikh

    SXETIKA ME TO NOMOSXEDIO POU MAS AFORA TO VREISKO ARXIKA KALO… THA PREPEI OMWS NA GEINOUNE ARKETES ALLAGES GIA TOYS EIDH EPOXIKOUS PUROSBESTES… NA MHN ISXEISEI.. TO YPSOS H HLIKIA KAI OI GRAMMATIKES GNWSEIS… DEN MPOREI TOSA XRONIA NA KANOUME WS EPOXHKOI KAI GIA PENTAETEIS NA MHN KANOUME…OSO GIA THN ONOMASIA.. EINAI TELEIOS LATHOS.. MIA ONOMASIA PYROSVESTES PYROSVESHS KAI DIASWSEIS EINAI KAI OI PIO TERIASTH..EYXOMAI TO KALYTERO GIA OLOUS TOYS SYNADELFOYS MOU.. NA MHN PETAXTEI KANEIS APO TO SWMA.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 15:31 | ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 15:45 | ΚΑΤΩΜΕΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 15:35 | Stathis

    ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,΄΄ΗΡΩΕΣ΄΄ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5500 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΗΡΩΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΗΡΩΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ!ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΑΣ ΜΗ ΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!Η ΟΛΟΥΣ Η ΚΑΝΕΝΑΝ!Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)».

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 15:44 | paris

    ΑΦΟΥ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ Κ’ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ. ΣΑΝ ΤΑ ΚΕΠ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 15:15 | ΤΑΣΟΣ Κ

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 14:50 | ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ

    ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΟ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ. ΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΚΡΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
    – ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ,ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
    ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΗ ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΖΟΠΟΡΟ ΕΧΩ ΔΙΟΡΗΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    – Η ΗΛΗΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 37 ΕΤΩΝ ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 45 ΚΑΙ ΑΝΩ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ?
    ** ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΑΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ***

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 14:12 | ΚΑΠΡΙΣΤΕΝΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΕΙΜΑΣΤΕ 100 ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΤΙΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ….ΑΛΛΑ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΡΑΤΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ…ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 14:09 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ.

    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Μ.Α.Κ. ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ Ως ΟΝΟΜΑΣΙΑ {ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ Η’ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ}.
    ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΟ ΕΤΟΣ 2009 ΚΑΙ 2010. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ?
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΠΟΛ. ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΗ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΔΙΟΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΝΕΝΟΙ, Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΜΕΤΡΙΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΑΘΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΣ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ.
    ΚΑΙ 2ον ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΗ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ Π.ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.!!!
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΝ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, Π.Χ. {ΝΗΣΙΑ} ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΡΑΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ.ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΩΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ Π.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ!!!ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΗΘΗΜΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΗΜΗΣΗ

    ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ {Ε.Μ.Α.Κ.}

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 14:56 | nikos tsironis

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 14:11 | ΦΙΛΙΠΠΑΣ

    1Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2.αμμεση μονιμοποίηση με απολυτήριο λυκείου και έως 45.
    3. Όσοι έχουν Γυμνάσιο να λέγονται πυροσβέστες πυρόσβεσης διάσωσης .
    4.Οσοι είναι πάνω από 45 στο δασαρχείο.
    5.Όχι συμμετοχή πολιτών σε αυτόν το διαγωνισμό .Στους περίπου 5400 ειδικευμένους είναι πολλοί αυτοί που πληρούν τα κριτήρια

    Είμαι 39 ετών όταν μπήκα στο πυροσβεστικό σώμα ειμουν 30
    Είμαι Σαμαρείτης του ελληνικού ερυθρού σταυρού άρα έχω εκπαίδευση πάνω στης πρώτες βοήθειες-διάσωση- Ναυαγοσώστης έχω εκπαιδευτή για 18 μήνες
    Εχω δίπλωμα ραδιοερασιτέχνη SV–έχω απολυτήριο λυκείου
    Έχω δίπλωμα Γ κατηγορίας , Εχω δίπλωμα μοτοσικλέτας ,
    ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ .

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 14:37 | ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗ

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ ΝΑ ΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..52 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ 5200 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΣΗ ΜΑ ΠΟΥ!!!!!!!!!ΜΑΤΑΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΟΛΟ ΚΟΡΟΙΔΙΑ,,ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΥΨΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΙΧΝΗ) ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣ ΟΘΩΝΑΣ….ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ,,,,ΟΧΙΤΟ 35 ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ…..ΚΑΙ ΟΧΙ 3 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,,,ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,,,,,,,ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΕΙΠΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,,,,,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΑΣ ΛΕΩ ΞΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,,,,,ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,,,,,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ,,,,,ΚΑΘΕ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΩΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ,Η ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΩΣΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ Η ΣΩΣΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ( ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΟΘΟΥΝ ΣΤΟ Π.Σ.)ΘΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ,,,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ-ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ,,,,,ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΜΙΣΗ ΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ…..ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΜΕΙΣ ΟΙ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,,,,,,,,,,ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ,,,,,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΕΡΙΣΕΤΕ ,,,ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΕ,,,,,,,,ΑΛΛΑ ΤΟ35 ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ….ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ….,,ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΗ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 14:20 | ΣΤΕΛΙΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΟΜΗΡΙΑ.
    ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 4-5-7-8 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
    ΕΧΑΡΙΣΤΩ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 13:53 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΝΤΟΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 13:32 | Εύη Κ.

    Ελπίζω ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βάλει επιτέλους ένα τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι άξιοι πυροσβέστες μας όλα αυτά τα χρόνια. Είχα μια προσωπική εμπειρία πριν από 2 χρόνια όπου χρειάστηκε η συνδρομή τους και εντυπωσιάστηκα από την άμεση ανταπόκριση και την ανθρωπιά τους. Θεωρώ ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ και να μη γίνουν διακρίσεις με βάση ηλικιακά κριτήρια. Δίνουν όλοι την ψυχή τους χωρίς να υπολογίζουν τη ζωή τους. Δεν πρέπει να μείνει κανείς έξω από τη ρύθμιση. Και πρέπει να στηρίξουμε όλοι τον αγώνα τους, γιατί μας αφορά και εμάς. Να μη μείνει κανένας αμέτοχος στην προσπάθεια αυτή!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 13:26 | Ναθαναήλ

    Όσον αφορά το όνομα νομίζω ότι είναι περιττό να ασχοληθώ αλλά το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι το πολαπλά προτεινώμενο (εννοώ την κατευθυνόμενη «διαβούλευση» από την ΠΟΣΠΥΔ μέσω της αντιγραφής – επικόλλησης της πρότασής της που υποτιμά την παιδία μας όπως τα κατευθυνόμενα γκάλοπ π.χ.) από το Σωματείο των Εποχικών όνομα «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ» είναι αστείο γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι οι πυροσβέστες!!!! Νομίζω ότι ………. Πυροσβέστες είναι το σωστό όπου ….. μπορεί να μπει είτε το επικουρικός είτε πενταετής κλπ Εδώ ο κόσμος χάνεται και ………βαρκούλες ανεμίζουν.
    Διαφένεται με την προσθήκη στην παράταση του ορίου και ενός άλλου κλάδου εκτός των εποχικών «εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242)» ως φωτογραφική για μια κατηγορία ανθρώπων που προσλήφθηκαν για την επάνδρωση της αεροπυρόσβεσης και επίγειας πυρόσβεσης για το έτος 1997 από τη Δασική Υπηρεσία αφού το 1998 η δασοπυρόσβεση άλαξε χέρια, και μάλιστα ενώ στους εποχικούς απαραίτητη προϋπόθεση για να παραταθεί η ηλικία μέχρι 45 χρονών είναι να έχουν εργασθεί από το 2008 έως και το 2010 σ’ αυτούς δεν μπαίνει καμιά προϋπόθεση. Δηλαδή όποιος προσλήφθηκε για ένα οκτάμηνο με τον παραπάνω Νόμο αυτόματα κερδίζει την παράταση του ορίου ηλικίας. Την ίδια στιγμή αν ένας ήταν εποχικός πυροσβέστης π.χ. από το 1998 έως το 2008 δεν κερδίζει την παράταση του ορίου ηλικίας. Άλλο ένα παράδειγμα της αδικίας που διενεργείται είναι το παρακάτω. Ένας πολίτης εργάσθηκε από το 1988 έως το 1998 στη Δασική Υπηρεσία ως Εποχικός Πυροσβέστης και από το 1998 έως το 2009 στην Πυροσβεστκή δηλαδή 21 αντιπυρικές περιόδους. Όταν ξεκίνησε να εργάζεται ήταν 21 ετών σήμερα είναι 43 ετών. Ε!!!! αυτός κύριοι αποκλείεται από το διαγωνισμό αυτόν λόγω του ότι υπερβαίνει την ηλικία των 29 ετών και επειδή δεν εργάσθηκε το 2010!!!!! την ίδια στιγμή συμμετέχει όποιος εργάσθηκε τα τρία τελευταία χρόνια ή ένα χρόνο ως εποχιακός εργατοτεχνίτης στη Δασική (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242)Νομίζω ότι αν αποκλείονται άνθρωποι με 15 και 20 αντιπυρικές περιόδους ή επειδή διέκοψαν την υπηρεσία τους για να υπηρετήσουν στο στρατό όπως κάποιος που ενώ εργάσθηκε το 2008 και το 2009 δεν εργάσθηκε επειδή υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (δεν προβλέπεται καμιά εξαίρεση ενώ το ζήτημα έχει διευθετηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα) τότε με το νόμο αυτό δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά επιδεινώνεται με μία ακόμα αδικία. Προτείνω αντ’ αυτού η παράταση του ορίου των εποχικών πυροσβεστών και μόνο αυτών γιατί διαφορετικά θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιώλου!!! να λαμβάνονται υπόψην το σύνολο των αντιπυρικών περιόδων που εργάσθηκαν από την εφαρμογή του Ν. 2190 (Πεπονή για λόγους Ιστορικούς) και μετέπειτα ή στη χειρότερη εκδοχή από την εφαρμογή της πενταετίας και μετέπειτα δηλ. το 2000 και να είναι ανάλογη αυτών με κορυφή τα 50 έτη. Έτσι κάποιος που είναι 50 ετών θα έχει το λιγότερο 10 έτη και αν υπολογίσουμε την πρώτη εκδοχή του 2190 μπορεί και 15 έτη και με ορίζοντα τα 60 ή 65 θα έχει μπροστά του αρκετά χρόνια θεού και Δ.Ν.Τ. θέλοντος να προσφέρει τις Υπηρεσίες του. Εν ολίγοις προτείνω αποκλειστική πριμοδότηση στην ηλικία (επέκταση του ορίου) αναλογικά με τις αντιπυρικές περιόδους που εργάσθηκε ο κάθε υπάλληλος και ανεξάρτητα των ετών που αυτές πραγματοποιήθηκαν, που όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τα 50 και και με κατώτατο όριο τα 45 με τις τρις τελευταίες περιόδους.
    Επίσης για την πριμοδότηση με μόρια των εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης προτείνω την προσθήκη «να έχουν εκπληρώσει ευδόκιμα τις υποχρεώσεις τους» για να αποφύγουμε αυτούς που φεύγουν ή απολύονται για άλλους λόγους π.χ. πειθαρχικούς.
    Στην παρ. 4 αναφέρεται «οι κενούμενες θέσεις εποχικών μεταφέρονται στο Π.Σ. ως θέσεις πυροσβεστών» νομίζω ότι αυτό δεν είναι δυνατόν μάλλον επικουρικών πυροσβεστών εννοείται.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 13:04 | Δημήτρης

    Αναφορικά με την παράγραφο 7 , θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο για αυτούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για περισσότερα των δέκα χρόνων και έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους να μην έχουν της δυνατότητα να ενταχθούν και αυτοί μετά την πενταετία ως μόνιμο προσωπικό εαν βέβαια διαθέτουν και τα ανάλογα προσόντα,τουλάχιστον μέχρι το 45ο έτος .
    Επίσης δεν μπορεί να παραταθεί το όριο ηλικίας τουλάχιστον γι’αυτούς που έχουν επιπλέον προσόντα όπως πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και τυχόν γνώση ξένης γλώσσας .
    Τέλος εύχομαι και ελπίζω κανείς συνάδελφος να μην χρειαστεί να βγει στο ταμείο ανεργίας γιατί όλοι μηδενός εξαιρουμένου έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες τους!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 12:54 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΥΓΙΤΗΣ

    …0Ι ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΕΡΥΣΧΥΟΥΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 12:37 | kostas

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 12:19 | ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

    Α) Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Β) Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Γ) Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Δ) Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    Ε) Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    * ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ 2 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ (ΟΧΗΜΑ) 800LT ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ, ΑΤΥΧΗΜΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 8ΩΡΟ Η» 15ΩΡΟ ΑΡΓΙΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΥΠΕΡΟΡΙΕΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ Η ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ,
    ΑΣ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΝ ΜΕΣΟ ΚΡΙΣΗΣ, ΘΕΩΡΟ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
    Π.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 12:27 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΥΓΙΤΗΣ

    …ΓΙΑ την ονομασια [αφου χρειαζεται διαχορισμος] -ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ- ΓΙΑ τα ορια ηλικιας ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 1999/70 ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 99 ΠΑΡΑΓΡ.14 [περι εξασφαλισεως της αρχης της μη διακρισης] [ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ].- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 11:30 | MARINA HELLAS

    Αυτό που πάει η σημερινή κυβέρνηση να προωθήσει με αυτό το σχέδιο νόμου πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει πριν από πολλά χρόνια όσο αφορά για τους συμβασιούχους πυροσβέστες. Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει ένα ρητό μας. Άλλωστε θα έπρεπε να αντλείται μόνιμο προσωπικό για τη Πυροσβεστική Υπηρεσία από τους συμβασιούχους πυροσβέστες και μόνο από αυτούς γιατί υπηρετούν είδη στο Πυροσβεστικό Σώμα και για το μόνο λόγο που έχουν δοκιμαστεί από έναν οποιοδήποτε πολίτη.
    Είδη εργάζονται πολλά χρόνια με συμβάσεις και έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία πάνω στο αντικείμενο τους. Αλώστε αυτοί οι συμβασιούχοι πυροσβέστες για πολλά χρόνια ήταν και παραμένουν ακόμη όμηροι παλιών καθεστώτων, ελπίζω όμως όχι για πολύ ακόμη. Είδαμε τα λάθη μας, ως πολίτες και ως πολιτικοί, των προηγούμενων ετών και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γι’ αυτό πρέπει να στήσουμε ένα πιο σωστό και δίκαιο κράτος και κατά επέκταση των κρατικών υπηρεσιών. Ναι και αμετάκλητα στην τακτοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών γιατί πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο των συμβασιούχων από το δημόσιο πρέπει το κράτος και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να ανταπεξέρθουν στα καθήκοντα τους και με όποια δύναμη προσωπικού και αν έχουν. Τα επόμενα 10 με 15 χρόνια θα είναι δύσκολα και ως κράτος και ως κυβέρνηση οφείλουν να προστατεύσουν τους πολίτες τους τα επόμενα χρόνια θα φέρει πολλούς πολίτες μας σε απόγνωση και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχτούν τα γεγονότα ουδέ και αλίμονο αν λάβουν οι πολίτες την εξουσία τότες δεν θα ξέρουμε τη θα μας ξημερώνει.
    Το μέλλον είναι δυσοίωνο αλλά πρέπει να προστατεύσουμε και την φύση μας για να την παραδώσουμε στα παιδεία μας. Παρεμπιπτόντως η κατάργηση της Αγροφυλακής και η ένταξη τους στην Δασική Υπηρεσία είναι άλλη μια σωστή κίνηση. Αλλά οι φυσικές καταστροφές λόγου κλιματολογικών αλλαγών ίσος τα επόμενα χρόνια να επιφέρουν τεράστιες ζημιές. Πρέπει να θωρακίσουμε τους πολίτες και τα φυσικά πλούτη της χώρας μας.
    Οπότε είναι σωστή η απόφαση του Υπουργείου να προωθεί αυτό το σχέδιο νόμο και ΜΠΡΑΒΟ του. Αλλά διαβάζοντας το σχέδιο και την αιτιολογική έκθεση πιστεύω ότι ο κύρ. Υπουργός θα έπρεπε να κάνει κάποιες αλλαγές για τυχόν μελλοντικές προστριβές μεταξύ των υπαλλήλων που θα υπηρετούν ένα τόσο σπουδαίο έμβλημα το οποίο έχει βοηθήσει Έλληνες και ξένους πολίτες μα περισσότερο για λόγο που έχουν ματώσει οι στολές τους ( και οι μπλε και οι μπεζ ) με χαμένους συναδέλφους τους κατά το έργο που εκτελούσαν. Γι’ αυτό λοιπών άποψη μου είναι :
    1.Η ονομασία επικουρικός πυροσβέστης θα έπρεπε να αλλαχτεί νομίζω πως δεν τους αξίζει αυτή η ονομασία όταν έχουν παλέψει στήθος με στήθος με τις φλόγες. Δεν έχουν σβήσει οι αναμνήσεις μου από την ανεξέλεγκτη φωτιά της Πελοποννήσου μια ομάδα μόλις 5 ατόμων συμβασιούχοι να παλεύουν σε μια πλάγια και να βγαίνουν νικητές. Πραγματικά πάλευαν με ένα θηρίο εκείνη την στιγμή. ΜΠΡΑΒΟ στο κουράγιο και στο θάρρος τους.
    Κρίνω ότι την καλύτερη ονομασία θα σας την δώσουν οι ίδιοι κύριε. Υπουργέ τους αξίζει αυτό, αν για τους πολίτες θα είναι όλοι ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και γιατί να διαφέρουν ονομαστικά από τους άλλους ? Η μόνη διαφορά τους θα είναι η σχέση εργασίας τους για ορισμένα χρόνια. Μιας και δεν υπάρχει ειδικότητα και στο ίδιο το Πυροσβεστικό Σώμα.
    2.Άποψη μου είναι να γίνουν όλοι μόνιμοι σταδιακά κατά την πενταετία. Αναλογικά στον αριθμό αυτόν που συνταξιοδοτούνται και αυτών που έχει έλλειμμα η Πυροσβεστική υπηρεσία. Έτσι θα καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις από συνταξιοδότηση και τον πραγματικών οργανικών θέσεων. Από τους μεγαλύτερους προς τους νεότερους σε συνδυασμό της προϋπηρεσίας και το μορφωτικό επίπεδο( ΑΕΙ – ΤΕΙ – ΙΕΚ – ΟΑΕΔ – Απ. Λυκ. – Υ.Ε. ).
    3.Κύριε υπουργέ πιστεύω ότι θα πρέπει να τους απονεμηθούν ιεραρχικούς βαθμούς. Ανάλογα με το επίπεδο μόρφωσης τους.
    Νομίζω ότι πρέπει να το δείτε αυτό σοβαρά δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αλλά αν υπάρχουν απόφοιτοι ανώτατων ιδρυμάτων ΑΕΙ & ΤΕΙ να έχουν το δικαίωμα να εξελιχτούν σαφώς για πτυχιούχους με παρεμφερή αντικείμενο σπουδών. Έτσι προωθούμε και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μας που τον τελευταίο καιρό δεν είναι και στην καλύτερη μύρα από διεθνή δημοσίευσης.
    4.Σε κάποια παράγραφο του σχεδίου νόμου αναφέρεστε ότι «επικουρικοί πυροσβέστες, και απόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με τον βαθμό πυροσβέστη, ενώ αναφέρει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα παραμείνουν ως επικουρικοί. Αυτό δεν είναι δίκιο, όπως και προανέφερα αυτό είναι αδικία κύρ. Υπουργέ είναι λάθος μα έτσι δεν λύνουμε το λάθος μας και ούτε το βελτιώνουμε θα πρέπει όλοι οι επικουρικοί πυροσβέστες να εντάσσονται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Αλλιώς τους κοροϊδεύουμε.
    5.Να καταργηθεί μία από τις δύο στολές στην ένστολη υπηρεσία της Πυροσβεστικής ή την μπεζ ή την μπλε.
    6.Να παραλάβουν υπηρεσιακές ταυτότητες και όχι δελτία.
    7.Αν υπάρχουν από τους 5500 συμβασιούχους πυροσβέστες που κατά την γνώη σας δεν μπορούν να ενταχθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τότες να ενταχθούν στην Δασική Υπηρεσία μαζί με τους Αγροφύλακες.
    Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και τις θυσίες που έχουν κάνει οι συμβασιούχοι πυροσβέστες και έχουν κατακτήσει το σεβασμό όλων των πολιτών πανελλαδικά.
    Στης πολλές ειρηνικές και δημοκρατικές πορείες τους ο κόσμος απλοί πολίτες και περαστικοί σταματούν μπροστά τους και χειροκροτούν, τους ήρωες αλλά αυτοί γνωρίζουν ότι κάνουν απλά το έργο τους. Μια δουλειά με πολλούς κινδύνους πυροσβέστης δεν γεννιέσαι ζυμώνεσαι με τα χρόνια και την εμπειρία.
    Πιστεύω για όποιες διορθωτικές αλλαγές που μπορούν τυχόν να γίνουν πρέπει να πραγματοποιηθούν τώρα έτσι ώστε να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών.
    ΜΠΡΑΒΟ για τη μεγάλη προσπάθεια κύρ. Υπουργέ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 11:14 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ»

    Νομίζω είναι κάτι που μας ταιριάζει!!!!!!!!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 10:59 | Πελαγία Χρυσανθοπούλου

    Κάτι ακόμα που πρέπει να αλλάξει και θεωρώ ότι δεν προσέχθηκε ιδιαίτερα.

    Στην παρ. 4 γιατί υπάρχει διαχωρισμός σε α) και β) αυτό υποδηλώνει 2 διαφορετικές ειδικότητες.
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ σε όλη την χώρα ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ως εποχικοί εργατοτεχνίτες για την πυροπροστασία της χώρας πάρα πολύς κόσμος σε ΔΗΜΟΥΣ και ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ. Είναι κάτι που έψαξα και βρήκα.
    Έτσι όπως λοιπόν αναφέρετε στο σχέδιο νόμου και στην παράγραφο αυτή ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ σε επικείμενο διαγωνισμό.
    Οπότε πολλοί από εμάς θα μείνουν έξω.
    Από την στιγμή που υπάρχει η μοριοδότηση παραπάνω και αναφέρει ότι οι εποχικοί πυροσβέστη και δίνει μόρια για τους συναδέλφους στο δασαρχείο ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΕΔΩ;

    Πρέπει η παράγραφος 4 να αλλαχτεί και να γίνει έτσι για να είμαστε καλυμμένοι:
    «Κατ΄ εξαίρεση, ως επικουρικοί πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους, οι εποχικοί πυροσβέστες ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ που έχουν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 καθώς και οι εποχικοί πυροσβέστες που παλαιότερα εργάσθηκαν και ως εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας ….» ή να ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ καθόλου αφού αναφέρετε παραπάνω.
    Έτσι θα διασφαλίζετε ότι ο παλαιός εργατοτεχνίτης, ΑΥΤΗ την στιγμή είναι ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.
    Για να μην τρέχουμε και δεν φτάνουμε !!!

    Ευχαριστώ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 10:41 | ΛΙΑ

    έχω προϋπηρεσία ως συμβασιούχος πυροσβέστρια με ειδικότητα οδηγού 28 μήνες,είμαι κάτω των 35 χρονών και είμαι απόφοιτος Λυκείου.
    θέλω απλά να μου πείτε
    αυτά είναι τα κριτήρια που δείχνουν τον «εποχικό πυροσβέστη» άξιο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σώματος;
    και όλοι αυτοί που έχουν περισσότερους μήνες-χρόνια από εμένα;
    και όλοι αυτοί που είναι άνω των 35 χρονών;
    και όλοι αυτοί που δεν έχουν απολυτήριο Λυκείου;
    είναι άξιοι να φέρουν εις πέρας επί σειρά ετών κάθε αποστολή για 5,7 ή 8 μήνες το καλοκαίρι;
    αλλά όχι για 12 μήνες;
    όχι για το Π.Σ. αλλά για το Δασαρχείο;

    τι σημαίνει επικουρικός πυροσβέστης;
    ότι ως επάνδρωση των περιπολικών θα είμαστε οι πρώτοι που πηγαίνουμε στα συμβάντα και απλώς θα επικουρούμε;
    ας σοβαρευτούμε πια……

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 09:11 | ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

    ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.