Άρθρο 15 Επικουρικοί Πυροσβέστες

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί  Πυροσβέστες», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, αυξάνονται ή μειώνονται οι θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση των θέσεων των Πυροσβεστών.

2. Ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί 5ετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Για τα κωλύματα, τα λοιπά προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης, καθώς και τη διαπίστωση αυτών,  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κατάταξη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, πλην αυτών που αναφέρονται στις γραπτές εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη.

3. Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου Γυμνασίου, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος  προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242) και η υπαγωγή στις διατάξεις των εδαφίων α΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν.1481/1984 (Α΄- 152), όπως ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα και ο τρόπος διαπίστωσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκήρυξη των θέσεων, η διαδικασία πρόσληψης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Κατ΄ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον  δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους : α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και του 49ου έτους, εφόσον για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων. Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους  σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες. Οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψηφίους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για τρία έτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών. Για τη μεταφορά αυτή εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από ένα αντιπρόεδρο ή νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται από τον πρόεδρο αυτού, έναν εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, που κληρώνεται μεταξύ των Συμβούλων αυτού και έναν Διευθυντή Διεύθυνσης των Κλάδων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κληρώνεται μεταξύ των Διευθυντών των εν λόγω Διευθύνσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως γραμματέας ορίζεται αξιωματικός του εν λόγω Σώματος.

6. Η ανανέωση της θητείας των Επικουρικών Πυροσβεστών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτησή τους, η οποία  υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν την συμπλήρωση της 5ετίας,  εφόσον κριθούν ικανοί από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του παρόντος. Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.  Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της  θητείας Επικουρικού Πυροσβέστη, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του δευτεροβαθμίου Συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Επικουρικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

7. Επικουρικοί Πυροσβέστες, απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους,  να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, υπό τις προϋποθέσεις της προηγουμένης παραγράφου. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Πυροσβεστών και τίθενται στο τέλος της επετηρίδας του βαθμού αυτού κατά το χρόνο ένταξης. Η μεταξύ τους αρχαιότητα καθορίζεται με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοίτησής τους από το οικείο κέντρο βασικής τους εκπαίδευσης. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το πυροσβεστικό προσωπικό εφαρμόζονται και για τους εντασσόμενους. Όπου στις διατάξεις αυτές προβλέπεται προαγωγή με βάση το χρόνο πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την ημερομηνία πρόσληψής τους ως Επικουρικών Πυροσβεστών.

8. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.  Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή  και κατάλληλο εξοπλισμό. Το ύφασμα της στολής και τα λοιπά είδη ιματισμού και υπόδησης χορηγούνται από το δημόσιο. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής, καθώς και τα αναγκαία ατομικά εφόδια που χορηγούνται στους Ειδικούς Πυροσβέστες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

9. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών. Ο τόπος, ο χρόνος και το είδος αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μετά την αποφοίτησή τους, τοποθετούνται και μετατίθενται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος,  με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

10. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αξιολογούνται για τα ουσιαστικά τους προσόντα και συντάσσονται εκθέσεις ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών.

11. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες εφοδιάζονται με ειδικό δελτίο ταυτότητας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

12. Στους Επικουρικούς Πυροσβέστες εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σ΄ αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψή του.

13. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις :

α. Αν αποτύχουν  στη βασική τους εκπαίδευση.

β. Ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας από την πρόσληψή τους.

γ. Με τη λήξη της 5ετούς θητείας, εφόσον δεν υποβάλουν αίτηση ανανέωσής της ή ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή δεν κρίνονται ικανοί προς τούτο.

δ. Για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

14. Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα.

15. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασφαλίζονται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το προσωπικό αυτό υπάγεται και στην ασφάλιση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του πυροσβεστικού προσωπικού, με τους όρους και  τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό αυτό.

16. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία, τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

17. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που καθορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό. Όσοι τίθενται στην κατάσταση αυτή, εξελίσσονται μισθολογικά μέχρι την εξάντληση της μισθολογικής κλίμακας.

18. Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 13:59 | Γιωργος Παοαδημας

    Δεν νομιζ οτι ειναι ορθο οτι η πυροσβεστικη να στελεχωθει με αποφοιτους δημοιτκου και γυμνασιου.Το επιπεδο να ειναι λυκειου,αφου οι συναδελφοι τους οι μονιμοι μπηκαν με αυτο.Οσοι δεν ειναι λυκειου ας μπουν σε δασαρχεια και αλλες υπηρεσιες

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 13:59 | παναγιωτης ν

    Δεν θα πρεπει να μπουν εποχικοι 40 και 49 ετων με δημοτικο και γυμνασιο μοριοδοτοντας την προυπηρεσια,αφηνοντας ετσι απεξω καποιον 25 ετων που λογω ηλικιας δεν γινετε να ειναι 10 και 15 χρονια εποχικος
    Δεν μιλαμε τοτε για ενισχυση της πυροσβεστικης αλλα για εκγηρανση

  • ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

    K.Yπουργε διαβάζοντας το σχέδιο νόμου έχω να προτεινω τα παρακατω:

    1) Στην παρ.7 προβλέπεται ότι το δικαίωμα ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, θα το έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους. Η ρύθμιση αυτή, είναι προφανές ότι δημιουργεί την εξής αδικία: εποχικός πυροσβέστης ο οποίος είναι σήμερα 34 ετών με 4ετή εμπειρία θα έχει το δικαίωμα μονιμοποίησης, ενώ ένας 36 ετών σήμερα με 6ετή εμπειρία ή ένας 40 ετών σήμερα με 10ετή εμπειρία κλπ δεν θα έχουν το δικαίωμα αυτό. Δημιουργείται λοιπόν το εξής αντιφατικό και άδικο, ότι παρόλο που όλοι τους ξεκίνησαν ως εποχικοί πυροσβέστες, στην ηλικία των 30ετών (την οποία αναφέρω ενδεικτικά για το παράδειγμα), αυτός με την μικρότερη εμπειρία ευνοείται έναντι των άλλων. Πιστεύω ότι αυτό χρήζει διόρθωσης η οποία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε αφαιρώντας τον όρο του 35ου έτους ηλικίας, είτε με επαναδιατύπωση της παραγράφου με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνεται εναλλακτικά υπόψη η ηλικία, κατά τον χρόνο πρόσληψής ως εποχικοί πυροσβέστες μετά τον οποίο διατηρούσαν την ιδιότητα αυτή χωρίς διακοπή για όλα τα έτη, έως την απόκτηση της ιδιότητας του επικουρικού πυροσβέστη.

    2)Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες

    3)Σχετικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας του πυροσβεστικού προσωπικού ως Eπικουρος πυροσβεστης δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν, καθώς αυτά μόνο επικουρικά δεν είναι. Μία πρόταση είναι, να μην ξεχωρίζουν από το μόνιμο προσωπικό ως ονομασία ή να ονομαστούν «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».

    4)Να διασφαλιστεί ότι ΟΛΟΙ όσοι θα θεωρηθούν επιτυχόντες και τα ονόματά τους είναι στους κυρωμένους πίνακες, θα ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα των 3ων ετών

    blog »http://www.dasopyrosbestes.blogspot.com/»

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 13:11 | spyros

    kyrioi synadelfoi stamathste na asxoleiste me to onoma kai me alles leptomeries.to zhtoymeno einai na exoyme doyleia 12 mhnes to xrono.otan exw h anergia katastrefei zwes ayta pou asxoloymaste emeis akoygonte asteia…as mpoyme me to kalo sto swma gia statherh 12mhnh ergasia kai ta ypoloipa exoyme xrono na ta doyme!!eyxaristw

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 13:42 | ΜΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Οι προτάσεις του Σωματείου Θεσσαλονίκης προς την ΠΟΣΠΥΔ

    Λαγκαδάς, 29 Nοεμβρίου 2010
    Συνάδελφοι,

    διαβάζοντας το σχέδιο νόμου διαπιστώσαμε ορισμένα θέματα τα οποία πρέπει να αλλαχθούν ή να προσεχθούν και προτείνουμε :

    1. Όσον αφορά την παρ. 1: Δεν ορίζονται οργανικές θέσεις επικουρικών πυροσβεστών. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι αφού δεν υπάρχει οργανική θέση δεν υπάρχει και ειδικότητα.
    Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναγράφονται οι οργανικές θέσεις ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν κολλήματα, ενώ φρονούμε ότι αυτές δεν πρέπει να είναι λιγότερες των 3.000. Ο λόγος για τον αριθμό αυτόν είναι διότι πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που θα μπορούν, βάση των προσόντων όπως αυτά αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, να δηλώσουν συμμετοχή σε διαγωνισμό δεν είναι λιγότεροι από 3.000. Εξάλλου αυτός ο αριθμός δεν θα καλυφθεί άμεσα αλλά μέσω κυρωμένου πίνακα επιτυχόντων σε βάθος 3ετίας (παρ. 4 σχεδίου νόμου).
    2. Όσον αφορά την παρ. 4 α) Όσον αφορά το (β) για το εργατοτεχνικό προσωπικό να αναφέρετε καθαρά ότι αφορά τους εν ενεργεία εποχικούς πυροσβέστες που παλαιότερα εργάζονταν ως εργατοτεχνίτες και β) Να διασφαλιστεί ότι ΟΛΟΙ όσοι θα θεωρηθούν επιτυχόντες και τα ονόματά τους είναι στους κυρωμένους πίνακες, θα ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα των 3ων ετών.
    3. Στην παρ. 7 αναφέρει ότι «επικουρικοί πυροσβέστες, απόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψης τους δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με τον βαθμό πυροσβέστη» ενώ αναφέρει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα παραμείνουν ως επικουρικοί. Θεωρούμε σωστό ότι μετά το πέρας της 5ετίας όλοι οι επικουρικοί πυροσβέστες πρέπει να εντάσσονται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
    4. Η νέα ειδικότητα θα έχει την ονομασία «Επικουρικοί Πυροσβέστες». Ετυμολογία της λέξης «επικουρικός = αυτός που χρησιμεύει για επικουρία, ενισχυτικός, βοηθητικός (στρτ.) εφεδρική δύναμη, δευτερεύουσας σημασίας».
    Τα κύρια καθήκοντα όπως αυτά αναγράφονται στο σχέδιο νόμου (παρ. 8) είναι αυτά της δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρετε ότι «επίσης, δύναται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού».
    Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ΔΕΝ είναι ο πυροσβέστης «επικουρικός» αφού του ανατίθενται καθήκοντα «κύρια» και ειδικά όπως η δασοπυρόσβεση και η πυρασφάλεια.
    Πρέπει να επισημανθούν επίσης τα παρακάτω:
    α.) Τα δασικά περιπολικά επανδρώνονται κατά 99% μόνο από συμβασιούχους πυροσβέστες.
    β.) Τα περιπολικά αυτά είναι εκείνα που 15 ώρες την ημέρα περιπολούν στις περιοχές ευθύνης τους και πρώτα επεμβαίνουν σε συμβάντα και εφόσον εκτιμηθεί η κατάσταση και χρειαστεί ζητούν ενισχύσεις – βοήθεια από τους μόνιμους συναδέλφους.
    γ.) Η εκπαίδευση η οποία μας παρέχει η υπηρεσία κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της οποίας και σας επισυνάπτουμε, επικεντρώνετε στην πυροσβεστική τέχνη και ειδικότερα στην δασοπυρόσβεση.
    δ.) Στον «Οδηγό Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση του Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλου» που διένειμε το Πυροσβεστικό Σώμα, στην σελ. 50 αναφέρει ότι «οι εμπλεκόμενοι είναι αρχικά όσοι έχουν τη δασοπυρόσβεση ως κύριο επαγγελματικό τους καθήκον»
    ε.) Τέλος, ο διαχωρισμός των πυροσβεστών σε επικουρικούς – βοηθητικούς θα δημιουργήσει κλίμα αρνητικό μεταξύ των δύο (επικουρικών και μονίμων).
    Συμπερασματικά, από την στιγμή που τα κύρια καθήκοντα της νέας ειδικότητας, όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προ.Πο., είναι η δασοπροστασία, η δασοπυρόσβεση και η πυρασφάλεια, από την στιγμή που αυτές αποτελούν ένα ειδικό και ξεχωριστό κομμάτι της πυρόσβεσης, όπως αποδεικνύετε παραπάνω, και σε συνάρτηση με την εκπαίδευση και την πολυετή εμπειρία των συμβασιούχων πυροσβεστών στον τομέα αυτό τους έχει καταστήσει ένα ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η ονομασία «επικουρικός πυροσβέστης» δεν ευσταθεί και προτείνουμε αντ’ αυτού τις ονομασίες «Πυροσβέστες Ειδικών Καθηκόντων» ή «Πυροσβέστες Δασών και Πυρασφαλείας» ή «Ειδικοί Πυροσβέστες».
    5. Τέλος στην παρ. 10 να αναφέρετε ότι όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ να μπορούν να προάγονται βαθμολογικά όπως ισχύει και για τους μόνιμους πυροσβέστες μετά το πέρας της 5ετίας.

    Συνάδελφοι, θεωρούμε επίσης, πέραν του σχεδίου νόμου, ότι θα έπρεπε ήδη να είχατε κινηθεί προς την κατεύθυνση που σας είχε δώσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης για τους συναδέλφους άνω των 49 ετών καθώς και όπως είχε αναφερθεί στο πόρισμα της επιτροπής «Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης σε θέσεις μονίμων πυροσβεστών, να εξακολουθήσουν κατ΄έτος να προσλαμβάνονται ως εποχικοί στο Π.Σ., σύμφωνα με τις δ/ξεις του π.δ.124/2003, όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 121/2007, μέχρι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.». Δυστυχώς όμως από όσο γνωρίζουμε, ακόμα δεν έχετε πράξει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας με την ονομασία «Πλησίον της Σύνταξης» το οποίο και θεωρούμε ότι θα έπρεπε και πρέπει να δείτε άμεσα ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία για τους συναδέλφους αυτούς.

    Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε τις απόψεις μας.
    Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στην διάθεσή σας.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    Καστανίδης Γεώργιος

    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Χρυσανθοπούλου Πελαγία

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 12:48 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    κυριε υπουργε εφόσον θελετε να τακτοποιήσετε τα παιδια που με περίσια δύναμη και τόλμη προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες μας θα έπρεπε να μην υπάρχουν στο νόμο όρια ηλικίας και γραμματικές γνώσεις αλλα θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα οι ήδη υπάρχοντες συμβασιούχοι, για να μην βρεθούν αυτοί και οι οικογένειές τους στο δρόμο. Αυτό το γράφω γιατί οι προσλήψεις μέχρι τώρα στο δημόσιο οι περισσότερες είχαν γίνει με πολιτικά κριτήρια και για να μην πέσετε πάλι στα λάθη του παρελθόντος.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 12:14 | GAS PAPAS

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ
    ΕΜΠΕΙΡΙΑ.Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΕΣΣΕΡΑΜΙΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 11:01 | 1emak-dason


    Συνάδελφοι διαβάζοντας το σχέδιο νόμου έχουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι :

    Στο άρθρο 1 : Δεν ορίζονται οργανικές θέσεις επικουρικών πυροσβεστών.
    Προτείνουμε : Πρέπει να οριστούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις για συμβασιούχους Πυροσβέστες (και μόνο ) μιας και τα επίσημα οργανικά κενά του Σώματος είναι 4.600 αυτή την στιγμή και ενδέχεται να φτάσουν τα 5.600 σε 1 χρόνο .
    Τον ίδιο περίπου αριθμό όριζε και το Πόρισμα των εκπροσώπων του Υπουργείου , του Αρχηγείου και της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ το οποίο το έχουν συνυπογράψει .
    Οι υπόλοιποι συνάδελφοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να παραμείνουν στις θέσεις τους ως έχει , ειδικά για αυτούς που είναι κοντά στα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας .

    Στο άρθρο 4 : Το ανώτερο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών Πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και το 49ο έτος ηλικίας , εφόσον για κάθε επιπλέον έτος εργασίας έχουν εργαστεί σε μία αντιπυρική περίοδο επιπλέον των προαναφερομένων (2008 – 2010 ) .
    Προτείνουμε : Σαν ανώτερο όριο ηλικίας να είναι το 55ο έτος , εφόσον για κάθε επιπλέον έτος εργασίας έχουν εργαστεί σε μία αντιπυρική περίοδο επιπλέον των προαναφερομένων (2008 – 2010 ) .

    Στο άρθρο 7 : Αναφέρει ότι όσοι Συνάδελφοι δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό .
    Προτείνουμε : Το όριο ηλικίας να ανέλθει στο 40ο έτος με την προϋπόθεση να έχει ο Συνάδελφος τουλάχιστον 5 χρόνια προϋπηρεσία στο Σώμα και όλοι οι υπόλοιποι που θα προσληφθούν σαν Επικουρικοί Πυροσβέστες μετά το πέρας της 1ης 5ετίας να ενταχθούν και αυτοί στο μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό .

    Στο άρθρο 10 : Αναφέρει ότι οι επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά .
    Προτείνουμε : Βαθμολογική εξέλιξη συνυπολογίζοντας τον χρόνο προϋπηρεσίας ως εποχικός Πυροσβέστης προσθέτοντας τον χρόνο υπηρεσίας στο Στρατό με ανώτερο βαθμό αποστράτευσης , τον βαθμό του Πυραγού …

    Και τέλος προτείνουμε
    Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)».
    Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.

    Όσον αφορά την ονομασία δεν μπορεί να είναι άλλη από :
    ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ .
    ..
    ……………………Μετά τιμής
    …………Δημήτριος Μαλούκος
    Υποψήφιος σύνεδρος για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 10:06 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΠΟΛΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.ΥΠΟΤΥΘΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΕΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΔΕΝ ΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΝΕΣΕΙ ΜΑΤΩΣΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΦΩΤΙΕΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΠΝΟΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ.ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΗΡΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΜΑΝΕΣ Α ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ 20007 ΠΗΓΑΜΕ 9 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ 6.ΟΙ 3 ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ.ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 10:25 | mixalis kriti

    ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ,ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΛΥΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
    ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ,ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
    ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΛΥΣΗ.
    1.Η ονομασια «επικουρικοι πυροσβεστες»,δεν ειναι δικαιη,διοτι συνεχιζεται
    ο διαχωρισμος μεταξυ συναδελφων.
    2.Πρεπει να προκυριχθουν τουλαχιστο 4.000 με 4.500 χιλιαδες θεσεις,ετσι ωστε
    να μην γινουν αδικιες
    3.Να γινει μισθολογικη εξισωση καθως και εξισωση ωραριου και γενικα να μην
    υπαρξει διαχωρισμος υπαλληλων.
    ευχαριστώ και καλά ξέτελα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 09:03 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις»

    Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ και να επικροτήσω την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Κυβέρνησης του Πα.Σο.Κ. , για να δοθεί επιτέλους ένα τέρμα στην μακρόχρονη ταλαιπωρία που υφίστανται όλα αυτά τα χρόνια, τόσο οι χιλιάδες των εποχικών πυροσβεστών όσο και οι οικογένειες τους. Μία ταλαιπωρία που βασίζεται κυρίως στην αβεβαιότητα για την εργασιακή αποκατάσταση. Από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών όλα δείχνουν πως τελικά υπάρχει «φως στο τούνελ», αχνό μεν, αλλά υπάρχει και λέω αχνό γιατί ακόμη δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αυτό το Σχέδιο Νόμου θα μπορέσει να απορροφήσει ένα μεγάλο ποσοστό από τους εποχικούς πυροσβέστες.

    Σχολιασμός – Προτάσεις επί της Παραγράφου 1: Ας ξεκινήσουμε από την ονομασία, το «επικουρικοί πυροσβέστες» πιστεύω πως είναι υποτιμητικό για την μερίδα των ανθρώπων αυτών που εδώ και τόσα χρόνια δίνουν μέχρι και την ζωή τους για να μπορέσουν να διαφυλάξουν τις ζωές των ανθρώπων και να διασφαλίσουν το φυσικό πλούτο της χώρας μας, τις δασικές εκτάσεις. Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο ρόλος των εποχικών πυροσβεστών δεν είναι καθόλου επικουρικός, το εναντίον μάλιστα. Οι εποχικοί πυροσβέστες σε πολλές των περιπτώσεων υπερβάλλουν εαυτό. Σε αντικατάσταση του «επικουρικοί πυροσβέστες» προτείνω είτε το «Πυροσβέστες Δασών-Διασώστες», είτε το «Πυροσβέστες Πυρόσβεσης-Διάσωσης».

    Σχολιασμός – Προτάσεις επί των Παραγράφων 2 και 3: Όσον αφορά τις γραμματικές γνώσεις, για την κατηγορία στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες, πιστεύω πως το απολυτήριο Γυμνασίου το οποίο ζητείται δεν είναι αρκετό, θα πρέπει να αντικατασταθεί με το απολυτήριο Λυκείου. Σε μία προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περί εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος δεν νοείται να προσληφθούν εν έτη 2010 υπάλληλοι με απολυτήριο Γυμνασίου. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια εκσυγχρονισμού σε όλους τους τομείς, χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών , συστημάτων εντοπισμού θέσεως (GPS), εκμετάλλευσης ασύρματης επικοινωνίας (σύστημα TETRA), χρήση προγραμμάτων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την εύρεση συντεταγμένων σημείων συμβάντων και καθορισμού της εκτάσεως και άλλα πολλά. Άποψη μου, πως το απολυτήριο Λυκείου είναι απαραίτητο.
    Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι το ότι δεν προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου, μοριοδότηση για τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι άδικο για όλα αυτά τα παιδιά που επί τόσα έτη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους να μην μπορούν να κάνουν χρήση της προϋπηρεσίας τους αυτής. Προτείνω να συμπεριληφθεί στα προσόντα που υπάρχουν και το « εθελοντές πυροσβέστες που έχουν τουλάχιστον 5ετή ευδόκιμη υπηρεσία και είναι ακόμη εν ενεργεία», επίσης για όσους έχουν προϋπηρεσία πλέον των πέντε ετών για κάθε συμπληρωμένο έτος να μοριοδοτούνται επιπροσθέτως. Όσον αφορά το όριο ηλικίας, αυτό για τους έχοντες αποδεδειγμένη προϋπηρεσία να ανέρχεται στα 32 έτη.
    Τώρα όσον αφορά την μοριοδότηση των προσόντων, πιστεύω πως η εμπειρία είτε σαν εποχικός, είτε σαν εθελοντής του Π.Σ. θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι έχοντες εμπειρία να προηγούνται στην κατάταξη έναντι των μακροχρόνια ανέργων ή των πολυτέκνων ή των τέκνων πολυτέκνων, που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο.
    Στα προσόντα να μοριοδοτούνται επίσης και η γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, η γνώση ξένης γλώσσας και τυχόν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συναφή με το αντικείμενο του Πυροσβεστικού Σώματος (Δασολόγοι, Μηχανικοί, Χημικοί, Οικονομολόγοι).
    Για το απολυτήριο στρατού ικανότητας Ι1, για την ποινική κατάσταση (λευκό ποινικό μητρώο) καθώς και για το ανάστημα δεν κάνω λόγω γιατί τα θεωρώ δεδομένα.

    Σχολιασμός – Προτάσεις επί της Παραγράφου 4: Σε αυτό το σημείο του σχεδίου νόμου, πιστεύω πως πρέπει να δημιουργηθεί μία καινούρια ενότητα που θα αφορά τους εποχικούς πυροσβέστες που είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να προσλαμβάνονται κατ΄ εξαίρεση σαν «επικουρικοί πυροσβέστες», χωρίς να εξετάζονται τυχόν κολλήματα προϋπηρεσίας, ορίου ηλικίας και απολυτηρίου στρατού (απαραίτητη ικανότητα Ι1 και Ι2). Για την ποινική κατάσταση των προαναφερθέντων απαραίτητο το λευκό ποινικό μητρώο.
    Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εποχικούς πυροσβέστες πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι περίπου διακόσια πενήντα (250) άτομα, να ενταχθούν από την αρχή στον θεσμό του «επικουρικού πυροσβέστη», προσδίδοντας σε αυτόν ένα άλλο κύρος. Για το κύρος του οποίου από αρκετούς τις τελευταίες ημέρες λέγονται πολλά, θέλοντας να το υποβαθμίσουν, παρουσιάζοντας όλους τους εποχικούς πυροσβέστες σαν μεσήλικες αγράμματους αγρότες. Γεγονός το οποίο δεν ισχύει.
    Στο σημείο της παραγράφου «α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997.» να δημιουργηθεί και τρίτη (γ) κατηγορία η οποία θα αφορά τους εποχικούς πυροσβέστες που ταυτόχρονα είναι και εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικό Σώματος ως εξής: γ) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά την αντιπυρική του 2010, που έχουν 5ετή ευδόκιμη υπηρεσία σαν εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος και βρίσκονται ακόμη εν ενεργεία.

    Τέλος να δημιουργηθεί και νέα παράγραφος η οποία θα αφορά εποχικούς πυροσβέστες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπως αυτές καθορίζονται μέχρι σήμερα. Οι οποίοι θα μπορέσουν να ενταχθούν απευθείας στις τάξεις του μόνιμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και θα στελεχώσουν τα κλιμάκια των Εθνικών Οδών ανά την Επικράτεια. Η παράγραφος αυτή να αφορά την πρόσληψη πεντακοσίων (500) ατόμων. Για την επιλογή αυτών και την μοριοδότηση τους τελικά, να λαμβάνονται υπόψιν και να μοριοδοτούνται ανάλογα, η προϋπηρεσία σαν εποχικός, η προϋπηρεσία σαν εθελοντής του Π.Σ., τυχόν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας και άνω, άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας, πτυχίων ξένης γλώσσας, πτυχίων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το όριο ηλικίας των εποχικών που θα στελεχώσουν τα κλιμάκια των Εθνικών Οδών, σαν μόνιμο προσωπικό πλέον, να είναι τα 32 έτη, το απολυτήριο στρατού να είναι ικανότητας Ι1, να έχουν ανάστημα 170cm και άνω και να μη διώκονται ποινικά.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 05:57 | ΝΙΚΟΣ

    ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΤΕ.ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ¨.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ 3 8ΜΗΝΑ ΣΑΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΗΤΑΝ 42 ΕΤΩΝ (ΤΩΡΑ 45) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ?ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ?ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ?ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ?ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 05:26 | ΝΙΚΟΣ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΤΗ) ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 05:53 | ΝΙΚΟΣ

    750000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΟΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ 60 ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 03:38 | Labros

    Με στεναχωρει ιδιαιτερα το γεγονος, οτι υπαρχει μια μεριδα συναδελφων, (ελπιζω μικρη) ειτε παλιοι ειτε νεοι στο Σωμα, τους οποιους διακατεχει ενας «φιλοτομαρισμος» που δεν τους τιμα καθολου. Οι περισσοτεροι προτεινουν αλλαγες, τις περισοτερες φορες οχι για το συνολικο συμφερον του κλαδου, αλλα μονο γι’ αυτο που τους βολευει. Μαλλον δεν εχουν καταλαβει το εξης, οτι αυτη τη χρονικη στιγμη οφειλουμε ολοι μαζι να ειμαστε μια γροθια. Το να μπενουν εδω μεσα καποιοι και να αναλυουν απλως και μονο το προσωπικο τους προβλημα προκειμενου να «τρουποσουνε» στο δημοσιο, λυπαμαι πολυ που το λεω, αλλα νομιζω οτι καθολου δεν βοηθαει…Οπως και οσοι νομιζουνε πως τειρουν ολα τα τυπικα προσοντα, και πως ειναι βεβαιοι πως θα τα καταφερουν, ας ειναι πιο επιφυλακτικοι, γιατι ολοι νομιζω οτι γνωριζουμε πολυ καλα τα μεχρι τωρα «κριτιρια» διορισμου στον δημοσιο τομεα, ειδικα στο Πυροσβεστικο Σωμα… Οφειλουμε να αντιληφθουμε ολοι μας, οτι το βασικο μηνυμα που πρεπει να περασουμε στους κυβερνωντες ειναι ενα και ειναι απλο. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ,ΕΣΤΩ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ!!! Αυτα εχει να πει ενας συμβασιουχος πυροσβεστης, ο οποιος μαλιστα βασει «σχεδιου νομου» εχει ολα τα προσοντα για να συμμετασχει στην «ρυθμηση». Ας προσπαθησουμε να παψουμε να σκεφτομαστε ατομικα για λιγο , γιατι καμια φορα οπως λεει και η λαικη παροιμια, «εκει που εισαι ημουνα, κι εδω που ειμαι θα’ ρθεις». 20 χρονια υπηρεσια, 20 νεκροι συναδελφοι. Το αξιζουμε ολοι μας. Μεχρι τελους συναδελφοι, ενας για ολους και ολοι για εναν. Μεχρι τελους….

    Υ.Γ.
    Συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 02:18 | Kική

    Είμαι σύζηγος συμβασιούχου πυροσβέστη, πτυχιούχου ΑΕΙ, 41 ετών… Οκτώ χρόνια προσμονής, απογοητεύσεων, ελπίδας καί απλώς βιοπορισμού… Εδώ όμως, δεν μπορώ να μιλήσω μόνο γιά μένα & τον σύζηγο μου γιατί θα ‘ναι πολύ μικρόψυχο… Κύριοι του αρμόδιου υπουργίου η δουλειά σας είναι μία και απλή… ταξινομήστε σωστά ηλικίες, γνώσεις, καί ότι ονομασίες θέλετε αλλά διαιρέστε τα σωστά με το 5385, γιατί τόσες οικογένοιες ζουν σήμερα αυτό που βιώνει και η δική μου… την λαχτάρα ότι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρεπή ζωή περνάει αυτές τις μέρες από μπροστά μας… Την έχουν κερδίσει όλοι τους, απλά συνεχείζοντας μέχρι σήμερα να είναι οι «εποχικοί», γιά χρόνια οι περισσότεροι, για δεκαετίες κάποιοι άλλοι… Αυτή την αξιοπρέπεια υποσχεθήκαν στα παιδιά τους… Είναι δική τους, πρέπει να την δώσετε και στον τελευταίο απο αυτούς. Μας ανήκει…

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 01:48 | zepelin

    Έχω προσωπικά 17 χρόνια στη δασοπυρόσβεση. Ξεκίνησα από το Δασαρχείο και συνέχισα στο Π.Σ. με συνεχόμενες συμβάσεις από 5μηνες έως και 8μηνες, μέχρι και σήμερα. Όλο αυτό το διάστημα ακούω υποσχέσεις, λόγια στον αέρα, ζω με την αβεβαιότητα του αύριο για τον αν θα μπορέσω να συντηρίσω την οικογένειά μου και έρχονται σήμερα και μας λένε ότι ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς τους εποχικούς θα μείνουμε εκτός όπως και εγώ γιατί είμαι 49 ετών. Είμαι ένας πυροφύλακας και πιστεύω ότι είναι άδικο να μείνουμε ξεκρέμαστοι χωρίς δουλειά στη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύουμε και πιστέψτε με αξίζουμε και εμείς οι 50ρηδες μια τελευταία ευκαιρία γιατί ειναι η δουλειά που ξέρουμε να κάνουμε αγαπήσαμε και τη γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολύ καλά. Ας βγει λοιπόν όποιος έχει τα κότσια και σαν έντιμος άντρας να κρατήσει τις υποσχέσεις του που τόσο καιρό ακούμε περί μονιμότητας των εποχικών πυροσβεστών και να προβεί σε ενέργειες για ΟΛΟΥΣ τους εποχικούς και όχι με εξαιρέσεις.

    Παρεπιπτόντως ….. Μόνο ένας είχε τα κότσια να το κάνει και αναφέρομαι στην περίπτωση των Αγροφυλάκων ………..

    Εύχομαι τα καλύτερο για όλους μας !!!

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 00:56 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

    ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5000 ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ.ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ,ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ,ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΑΙΩΣΗ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΜΑΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΩΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ…

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 00:01 | MIXALIS KALLONIATIS

    «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

    Το παραπάνω κείμενο μπορείτε να το κάνετε copy-paste (αντιγραφή και επικόλληση) στο πλαίσιο της διαβούλευσης.
    .

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 00:50 | Μιχαήλ Ιωάννης Θεοδοσιου

    Επειδή με παίρνουν αρκετοί φίλοι και με ρωτούν σχετικά με αυτά που έγραψα στο δικτυακό τόπο του ΥΠ.Π.τ.Π, πριν από λίγες μέρες , διευκρινίζοντας συμπληρώνω :
    Προτείνω όλοι οι συμβασιούχοι να διοριστούν τερματίζοντας την πολύχρονη ομηρία !
    Πώς ; Διαβάστε παρακάτω :
    1. Όσοι συνάδελφοι είναι Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνω να καταταγούν στη σχολή δοκίμων πυροσβεστών και εξερχόμενοι από την αυτήν να φέρουν τον βαθμό του πυροσβέστη (Δ.Ε) όπως ισχύει για τους επαγγελματίες πυροσβέστες . Με το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση πιστεύω πως για την συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων προσβάλλεται η ισότητα μεταξύ των πολιτών δηλ. οι απλοί πολίτες που είναι Π.Ε ή Δ.Ε συμμετέχοντας σε κάποιο διαγωνισμό του Π.Σ μπορούν να κατατάσσονται ως δόκιμοι πυροσβέστες για 2 έτη και μετά μονιμοποιούνται αυτόματα έναντι των αντίστοιχων συμβασιούχων , που έχουν και εμπειρία, να πρέπει πρώτα να διοριστούν ως <> και μετά από μία πενταετία να γίνουν μόνιμοι με τον βαθμό του πυροσβέστη !!
    2.Όσοι συνάδελφοι είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και μη ,μπορούν να καταταγούν στη σχολή δοκίμων πυροσβεστών ομοίως με τους επαγγελματίες και εξερχόμενοι από αυτήν να φέρουν τον νέο βαθμό που προτείνω αυτό του υποπυροσβέστη (Υ.Ε).Με ειδική διάταξη θα αναφέρεται η διάρκεια της σχολής και οι αρμοδιότητες για αυτήν την κατηγορία. Με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι δεν θα υπάρχουν δύο η τριών ταχυτήτων υπάλληλοι στο Πυροσβεστικό Σώμα( ούτε εποχικοί ,ούτε επικουρικοί , ούτε βοηθητικοί κ.λ.π) . Όλοι θα υπάγονται στο ίδιο καθεστώς ομοίως με τους μονίμους (πυροσβέστες γενικών καθηκόντων) και με τον νέο βαθμό του υποπυροσβέστη θα επικουρούν τους ανωτέρους τους σε όλα τα συμβάντα ,καθ ΄ όλο το έτος . Επίσης θα είναι όλοι χρήσιμοι σε όλα τα είδη συμβάντων καλύπτοντας τα μεγάλα κενά του Π.Σ.
    Έτσι πιστεύω πως λύνονται τα όποια προβλήματα προέκυπταν μέχρι τώρα όπως το εάν χρησιμοποιούνται παρανόμως τα πυροσβεστικά οχήματα αποκλειστικά από τους εργάτες πυρόσβεσης- διάσωσης/ συμβασιούχους χωρίς να υπάρχει ειδικευμένος επαγγελματίας πυροσβέστης κ.λ.π.
    3.Όσοι είναι άνω των 49 ετών να καταταγούν αναλόγως σύμφωνα με την παραπάνω διαβάθμιση εώς την συνταξιοδότησής τους .
    Με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι λύνεται το πρόβλημα(που δεν δημιουργήσαμε εμείς) όλων των συμβασιούχων μια για πάντα !!!! Ούτε πενταετίες , ούτε ιδιαίτερες ονομασίες !! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !!!

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 00:07 | Θ.Θ

    ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΙΘΕΙΚΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΩΣ 38 ΕΤΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΩΣΒΕΣΤΕΣ ΠΥΡΩΣΒΕΣΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 00:55 | Βασίλης

    Πιστεύω ότι όταν προκηρύσσονται θέσεις για το Δημόσιο, θα πρέπει όλοι οι διαγωνιζόμενοι να συμμετέχουν με τις ίδιες προϋποθέσεις και κριτήρια.
    Άρα καμία μοριοδότηση προϋπηρεσίας και τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου (είμαστε στο 2010). Εννοείται αθλητικές δοκιμασίες καθώς και υγειονομικές εξετάσεις που προβλέπονται για τις παραγωγικές σχολές ΕΔ και ΣΑ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 23:29 | ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Κύριε υπουργέ…
    καμιά φωτιά ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ, όποιον συνάδελφο έκαψε η τον άφησε με εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού, τι ηλικία είχε.
    Έχουν δώσει την ζωή τους απο 20αρηδες μεχρι και 50αρηδες.

    Στο σχέδιου νόμου (παρ. 8) αναφέρεται:
    «Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας»
    στην πραγματικότητα ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    Άρα κ υπουργέ πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές και να ξανασκεφτείτε
    οτι είμαστε 5500 άνθρωποι.
    Και αφού δεν γίνεται αλλιώς το πιο δίκαιο θα ήτανε :

    1. ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΟΣΩΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ 45 ΕΤΩΝ.
    2. ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΩΣ 45 ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ «ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ» ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ Π.Σ
    3. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45 ΕΤΩΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ.

    Υ.Γ Κανένας κ. υπουργέ συμ/χος πυροσβέστης δεν πρέπει να μείνει εκτός ρύθμισης, δεν ειναι δίκαιο.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 23:14 | Δημητρης Αιγιο

    1)μετα το τελος της πενταετιας οσοι εχουν λυκειο να γινονται μονιμοι πυροσβεστες ενω οσοι εχουν γυμνασιο να συνεχισουν ως μονιμοι επικουρικοι.
    2)οι θεσεις να ειναι οσες ακριβως τα ατομα που πληρουν τα κριτηρια.
    3)οσοι μενουν εκτος να υπαρξει ειδικη προνοια…
    4)η ονομασια επικουρικος=βοηθητικος ειναι λανθασμενη διοτι και μετα την διμηνη εκπαιδευση ειναι σιγουρο πως θα εχουμε γνωσεις τουλαχιστον ισαξιες με των μονιμων συναδελφων για πασης φυσεως συμβαντα.ενω ακομη ειναι σιγουρο πως και στην πραξη δεν θα υπαρχει στα πασης φυσεως συμβαντα καμια διαφορα μεταξυ μονιμων-επικουρικων…

    δωστε δικαιη και σωστη λυση στο θεμα της εργασιακης μας αποκαστασης με λυση που δεν θα αφηνει κοσμο με το αισθημα της αδικιας…σεβαστειτε τα χρονια που με ψιχουλα εχουμε οργωσει ολα τα βουνα της χωρας,σεβαστειτε την θυσια μας με τοσες ζωες συναδελφων.θυμηθειτε πως καθε συναδελφος που μενει εκτος θα ειναι και μια ψυχη που θα την κουβαλατε για την υπολοιπη ζωη σας.ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 23:07 | ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ,
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ.ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ,ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
    ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ,ΕΔΕΣΣΑ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 22:09 | hlias naxos

    Κυριε υπουργε Κυριε πρωθυπουργε Κυριοι της Κυβερνησεως Δωστε επιτελους μια λυση ειμαστε ομηροι 20ετιας!!!!!εχουμε θυματα!!!!!!!!!!!! εχουμε οικογενειες και μικρα παιδια!!!!!!!!! εχουμε εμπειρια που για να αποκτησουν καποιοι θα χρειαστουν αλλη μια 20ετια!!!!!!!! Και οπως ξερετε οι φωτιες δεν ζβηνουν ουτε με τα απολυτηρια…….ουτε με το αναστημα….. ουτε με αδυνατους…….και το ξερετε καλα!!!!!!!!! καντε λοιπον εστω για μια φορα το χρεος σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 22:47 | chios

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 22:46 | Γιαννης

    Α) Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Β) Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Γ) Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Δ) Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    Ε) Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εργασιακής μας θέσης και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της περί τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμβασιούχων πυροσβεστών και αφού λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι όσοι συνάδελφοί μας δεν συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μπαίνουν αυτομάτως σε καθεστώς ανεργίας, θα υιοθετήσει τις ως άνω λογικές και δίκαιες προτάσεις μας, πολλές εκ των οποίων, άλλωστε, έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει σε συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 22:41 | Παναγιωτης

    Α) Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Β) Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Γ) Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Δ) Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    Ε) Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εργασιακής μας θέσης και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της περί τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμβασιούχων πυροσβεστών και αφού λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι όσοι συνάδελφοί μας δεν συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μπαίνουν αυτομάτως σε καθεστώς ανεργίας, θα υιοθετήσει τις ως άνω λογικές και δίκαιες προτάσεις μας, πολλές εκ των οποίων, άλλωστε, έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει σε συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:26 | νικος

    Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης να εξακολουθήσουν κατ΄έτος να προσλαμβάνονται ως εποχικοί στο Π.Σ., μέχρι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:20 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ:ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.1)ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ.2)ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΖΗΛΕΥΕΙ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.3)ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.4)ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΙΩΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΞ/ΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Π.Σ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΙΔΡΩΣΕΙ & ΦΤΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΚΑΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΣΑΝ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΙΣΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:12 | Lazaros

    Διαβαζω σχολια ορισμενων συναδελφων και πραγματικα αδυνατω να πιστεψω σ’ αυτα που διαβαζω… Αδυνατω να συμμεριστω τις ανυσηχειες τους… Ειναι δυνατον να υπαρχουν συμβασιουχοι πυροσβεστες που εχουν ταλαιπωρηθει τοσα χρονια, και αυτη την τοσο κρισιμη στιγμη να τους απασχολει τοσο πολυ η ονομασια της ειδικοτητας, η το χρωμα της στολης ποθ θα φορανε?????? «Ακομη δεν τον ειδαμε, Γιαννη τον βαφτησαμε????»… Ειναι πολυ λυπηρο ολο αυτο… Συναδελφοι, ας κοιταξουμε επιτελους ολοι μαζι προς τη σωστη κατευθυνση!!! Το κυριο μελειμα μας αυτη τη στιγμη δεν ειναι ο υποτιμιτικος τιτλος της ειδικοτητας!!! Ας σοβαρευτουμε ολοι, οσο ειναι καιρος!!! Οφειλουμε ολοι μαζι να παλεψουμε ωστε να αποκαταστησουμε τον κλαδο μας στο συνολο του εστω σε βαθος χρονου!!! Και καλο ειναι να μην ειναι κανενας σιγουρος βασει των προσοντων του, γιατι ολοι μας γνωριζουμε πολυ καλα το μεχρι στιγμης ιστορικο της υποθεσης «διορισμος στο ελληνικο δημοσειο», και να δει ολη την κατασταση πανω απ’ ολα ΣΥ-ΝΑ-ΔΕ-ΛΦΙ-ΚΑ… Σημειωτεον οτι ο υποφενομενος δεν ειναι ουτε μεγαλος σε ηλικια, ουτε αποφοιτος δημοτικου. Ας σκεφτουμε επιτελους συναδελφικα!!!!!!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:43 | Κωνσταντουδάκης Διονύσης

    Να αφαιρεθούν από το σχέδιο Νόμου όλες αυτές οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια που βάζει για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών. Δουλειά ΟΛΩΝ μας επί σειρά ετών είναι να προστατεύουμε με αυτοθυσία τις ζωές των συμπολιτών μας και να προστατεύουμε το δασικό πλούτο της χώρας και τις περιουσίες των πολιτών. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ των συναδέλφων και των οικογενειών τους, με βάση ηλικιακά κριτήρια και γραμματικές γνώσεις. Η φωτιά δεν κοιτάζει ηλικίες και πιστοποιητικά σπουδών όταν σε καλεί να την αντιμετωπίσεις. Σημασία έχει η εμπειρία και η δύναμη ψυχής (που όλοι ανεξαιρέτως διαθέτουμε).
    ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ 5.500 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:03 | παναγιωτης

    γιατι ολοι αυτοι οι συμβασιουχοι θεωρουν εαυτον αδικημενο και απο ποιον!ολα τα χρονια υπεγραφαν συμβαση η οποια αναφερε παντα την ημερομηνια απολυσης..ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ..!και καθε φορα που τελειωνε μια αντιπυρικη ηθελαν να γινουν μονιμοι,,ακουσον ακουσον..γιατι ειναι αδικημενοι,αδικημενοι..γιατι.ΤΟ κρατος ελεγε θελω 100 πχ ατομα να δουλεψουν για 5 ΜΗΝΕΣ δεν ειπε ποτε οτι θα σας παρω για 5 και μετα θα σας κανω μονιμους,που ειναι λοιπον η αδικια ρε παιδια!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:56 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΡΜΟΣ

    Η ονομασία επικουρικός πυροσβέστης θα έπρεπε να αλλαχτεί νομίζω πως δεν μαs αξίζει αυτή η ονομασία .
    Κρίνω ότι η καλύτερη ονομασία θα ήταν Η ονομασία πυροσβέστηs. Υπουργέ μαs αξίζει αυτό. Για τους πολίτες ήμαστε όλοι ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και γιατί να διαφέρουμε ονομαστικά από τους άλλους ?
    Άποψη μου είναι να γίνουμε όλοι μόνιμοι σταδιακά κατά την πενταετία. Αναλογικά στον αριθμό αυτόν που συνταξιοδοτούνται και αυτών που έχει έλλειμμα η Πυροσβεστική υπηρεσία. Έτσι θα καλύπτουμε τις κενές οργανικές θέσεις από συνταξιοδότηση και τον πραγματικών οργανικών θέσεων. Από τους μεγαλύτερους προς τους νεότερους σε συνδυασμό της προϋπηρεσίας και το μορφωτικό επίπεδο.Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει πολλά στο Π.Σ και έχουμε πολλά να δώσουμε ακόμη.Δεν πρέπει να υπάρχει συμμετοχή πολιτών σε αυτόν το διαγωνισμό!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:31 | παναγιωτης

    Χαιρετιζω την προσπαθεια του υπουργειου και αποδεχομαι την καλη του προθεση για το συγκεκριμενο νομοσχεδιο.Αλλα,καποτε επιτελους πρεπει να σταματησει σ αυτη τη χωρα το ‘χαιδεμα των αυτιων’,και να γινουμε πραχματιστες.Η δασοπυροσβεση αλλα και γενικα ολα τα πυροσβεστικα συμβαντα,ειναι επιπονη,σκληρη,θελει συνεχη προσπαθεια, καθαρο μυαλο και πανω απο ολα..απαιτει μεγαλη φυσικη αντοχη και αριστη φυσικη κατασταση.Ολες οι χωρες του κοσμου που αντιμετωπιζουν τα ιδια με μας προβληματα δασικων πυρκαγιων,καλυπτουν τις αναγκες τους σε προσωπικο οπως ακριβως και μεις μεχρι τωρα!-Προσλαβανουν εποχικο προσωπικο με κριτηρια την φυσικη δυσκολια του αντικειμενου,κατ’εξοχην νεους και κανουν τη δουλεια τους! Πρεπει να ειμαστε η μοναδικη χωρα του κοσμου που θα προσλαβει πενηνταρηδες,πολλοι απο αυτους παπουδες ειδη..,για ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!!!ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ !!Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΕΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:08 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ?ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:45 | ΜΑΚΡΗΣ

    Συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είναι λογικό το σύνθημα – ή όλοι ή κανένας – . Ας πάμε λοιπόν με αυτά τα κριτήρια, και έπειτα υπάρχει χρόνος αρκετός και νέο καλλιεργημένο έδαφος για τα υπόλοιπα παιδιά. Άλλωστε όσες ρυθμίσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα,έτσι έγιναν. Το σύνθημα -ή όλοι ή κανένας- μας έχει φάει το κεφάλι από το 2003. Άσε που ετοιμάζουν βυσματικό παραθυράκι μετά την ανάρτηση των μορίων.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:43 | ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:17 | Despina

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:07 | Dora

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:35 | Foi

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:01 | ΦΑΝΤΟΜ ΚΟΝΙΤΣΑ.

    ΠΟΤΕ,ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ?????ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ 10 Κ 15 ΧΡΟΝΙΑ,ΣΕ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ,Κ ΣΤΟ Π.Σ.ΤΙ ΚΙΑΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45ΧΡ.Κ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ????ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.
    Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!!
    ΠΑΡΤΕ ΞΑΝΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ.Κ ΑΠ’ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.
    ΚΡΙΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:52 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΘΑΡΡΟ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Υ/Σ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.1.ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ 2.ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 3.ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΤΟΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ 4.ΑΔΙΚΙΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙΣ ΦΩΤΙΕΣ! 5.ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 7 ΛΕΕΙ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 35ΕΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!! ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ 25ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ,ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Κ.Τ.Λ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:55 | ALFONSO

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ.
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΘΥΡΙΔΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΠΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΩΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΕΜΑΣ ΘΥΡΙΔΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ?

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:03 | xer0

    Συγχαρητήρια στην πολιτικής ηγεσία , για την απόφαση της να υλοποίηση της προεκλογικές της δεσμεύσεις, προς στους συμβασιούχους πυροσβέστες.
    Καταρχήν, θα ήθελα να επισημάνω κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν.
    1) Στην παρ. 4 γιατί υπάρχει διαχωρισμός σε α) και β); Αυτό υποδηλώνει 2 διαφορετικές ειδικότητες.
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ σε όλη την χώρα ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ως εποχικοί εργατοτεχνίτες για την πυροπροστασία της χώρας πάρα πολύς κόσμος σε ΔΗΜΟΥΣ και ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ.
    Έτσι όπως λοιπόν αναφέρετε στο σχέδιο νόμου και στην παράγραφο αυτή ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ σε επικείμενο διαγωνισμό.
    Οπότε πολλοί από εμάς θα μείνουν έξω.
    Από την στιγμή που υπάρχει η μοριοδότηση για τους συναδέλφους στο δασαρχείο ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΕΔΩ;
    2) Επίσης θα πρέπει να βγάλετε οργανικές θέσεις και να μην είναι λιγότερες τον 4000, ούτως ώστε να εξασφαλίζετε το μεγαλύτερο ποσοστό των εποχικών πυροσβεστών. Ακόμη οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων, να ισχύουν μέχρις ωσότου προσληφθούν όσοι είναι επιτυχόντες σε χρονικό διάστημα πέντε ετών.
    3) Μοριοδότηση και αξιοποίηση όσων κατέχουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
    4) Ονομασία του νέου αυτού κλάδου, αντάξιο της συνεισφοράς μας στον πολίτη και την φύση. ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
    5) Ένταξη όλων όσων δεν πληρούν τα κριτήρια σε προγράμματα του ΟΑΕΔ μέχρι την συνταξιοδότηση τους.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:03 | Λειβαδιωτάκης Γεώργιος

    Η θέση μου για το σχέδιο Νόμου είναι να συμπεριληφθούν σ’ αυτό και να προσληφθούν όλοι οι υπηρετούντες σήμερα συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες (5.500 εργαζόμενοι), χωρίς προϋποθέσεις και κριτήρια -όπως διατυπώνονται στο σχέδιο νόμου-, αφού κάτι τέτοιο όχι μόνο θα οδηγήσει στην ανεργία και στην ένδεια το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων μας (και των οικογενειών τους,) αλλά θα έχει και καθοριστική δυσμενή επίπτωση στην πυρασφάλεια των δασικών περιοχών και των αγροτικών περιουσιών των συμπολιτών μας.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:44 | STEFANOS PIKOYNIS

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:12 | xer0

    Συγχαρητήρια στην πολιτικής ηγεσία , για την απόφαση της να υλοποίηση της προεκλογικές της δεσμεύσεις, προς στους συμβασιούχους πυροσβέστες.

    Καταρχήν, θα ήθελα να επισημάνω κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν.
    1) Στην παρ. 4 γιατί υπάρχει διαχωρισμός σε α) και β); Αυτό υποδηλώνει 2 διαφορετικές ειδικότητες.
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ σε όλη την χώρα ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ως εποχικοί εργατοτεχνίτες για την πυροπροστασία της χώρας πάρα πολύς κόσμος σε ΔΗΜΟΥΣ και ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ.
    Έτσι όπως λοιπόν αναφέρετε στο σχέδιο νόμου και στην παράγραφο αυτή ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ σε επικείμενο διαγωνισμό.
    Οπότε πολλοί από εμάς θα μείνουν έξω.
    Από την στιγμή που υπάρχει η μοριοδότηση για τους συναδέλφους στο δασαρχείο ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΕΔΩ;
    2) Επίσης θα πρέπει να βγάλετε οργανικές θέσεις και να μην είναι λιγότερες τον 4000, ούτως ώστε να εξασφαλίζετε το μεγαλύτερο ποσοστό των εποχικών πυροσβεστών. Ακόμη οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων, να ισχύουν μέχρις ωσότου προσληφθούν όσοι είναι επιτυχόντες σε χρονικό διάστημα πέντε ετών.
    3) Μοριοδότηση και αξιοποίηση όσων κατέχουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
    4) Ονομασία του νέου αυτού κλάδου, αντάξιο της συνεισφοράς μας στον πολίτη και την φύση. ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:46 | antonis

    ΚΥΡΙΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ,(ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,ΦΩΤΙΕΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ,ΠΛΥΜΗΡΕΣ,ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,,,)ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ,,,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΥ….ΚΑΙ ΣΗΝΑΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ……ΚΑΙΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ,,ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ,,,,……..ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ,,,,,ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ….ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ,,,,,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ..ΤΟ ΛΕΩ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ , ΑΥΤΟΙ ,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ