Άρθρο 15 Επικουρικοί Πυροσβέστες

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί  Πυροσβέστες», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, αυξάνονται ή μειώνονται οι θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση των θέσεων των Πυροσβεστών.

2. Ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί 5ετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Για τα κωλύματα, τα λοιπά προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης, καθώς και τη διαπίστωση αυτών,  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κατάταξη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, πλην αυτών που αναφέρονται στις γραπτές εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη.

3. Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου Γυμνασίου, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος  προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242) και η υπαγωγή στις διατάξεις των εδαφίων α΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν.1481/1984 (Α΄- 152), όπως ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα και ο τρόπος διαπίστωσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκήρυξη των θέσεων, η διαδικασία πρόσληψης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Κατ΄ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον  δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους : α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και του 49ου έτους, εφόσον για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων. Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους  σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες. Οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψηφίους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για τρία έτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών. Για τη μεταφορά αυτή εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από ένα αντιπρόεδρο ή νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται από τον πρόεδρο αυτού, έναν εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, που κληρώνεται μεταξύ των Συμβούλων αυτού και έναν Διευθυντή Διεύθυνσης των Κλάδων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κληρώνεται μεταξύ των Διευθυντών των εν λόγω Διευθύνσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως γραμματέας ορίζεται αξιωματικός του εν λόγω Σώματος.

6. Η ανανέωση της θητείας των Επικουρικών Πυροσβεστών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτησή τους, η οποία  υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν την συμπλήρωση της 5ετίας,  εφόσον κριθούν ικανοί από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του παρόντος. Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.  Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της  θητείας Επικουρικού Πυροσβέστη, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του δευτεροβαθμίου Συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Επικουρικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

7. Επικουρικοί Πυροσβέστες, απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους,  να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, υπό τις προϋποθέσεις της προηγουμένης παραγράφου. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Πυροσβεστών και τίθενται στο τέλος της επετηρίδας του βαθμού αυτού κατά το χρόνο ένταξης. Η μεταξύ τους αρχαιότητα καθορίζεται με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοίτησής τους από το οικείο κέντρο βασικής τους εκπαίδευσης. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το πυροσβεστικό προσωπικό εφαρμόζονται και για τους εντασσόμενους. Όπου στις διατάξεις αυτές προβλέπεται προαγωγή με βάση το χρόνο πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την ημερομηνία πρόσληψής τους ως Επικουρικών Πυροσβεστών.

8. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.  Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή  και κατάλληλο εξοπλισμό. Το ύφασμα της στολής και τα λοιπά είδη ιματισμού και υπόδησης χορηγούνται από το δημόσιο. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής, καθώς και τα αναγκαία ατομικά εφόδια που χορηγούνται στους Ειδικούς Πυροσβέστες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

9. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών. Ο τόπος, ο χρόνος και το είδος αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μετά την αποφοίτησή τους, τοποθετούνται και μετατίθενται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος,  με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

10. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αξιολογούνται για τα ουσιαστικά τους προσόντα και συντάσσονται εκθέσεις ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών.

11. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες εφοδιάζονται με ειδικό δελτίο ταυτότητας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

12. Στους Επικουρικούς Πυροσβέστες εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σ΄ αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψή του.

13. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις :

α. Αν αποτύχουν  στη βασική τους εκπαίδευση.

β. Ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας από την πρόσληψή τους.

γ. Με τη λήξη της 5ετούς θητείας, εφόσον δεν υποβάλουν αίτηση ανανέωσής της ή ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή δεν κρίνονται ικανοί προς τούτο.

δ. Για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

14. Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα.

15. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασφαλίζονται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το προσωπικό αυτό υπάγεται και στην ασφάλιση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του πυροσβεστικού προσωπικού, με τους όρους και  τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό αυτό.

16. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία, τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

17. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που καθορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό. Όσοι τίθενται στην κατάσταση αυτή, εξελίσσονται μισθολογικά μέχρι την εξάντληση της μισθολογικής κλίμακας.

18. Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 23:35 | ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 23:27 | Δημήτρης

    Θερμή παράκληση, όσοι επιδίδονται σε λασπολογίες και συκοφαντίες εναντίον Στελεχών του Πυρ/κού Σώματος να πάψουν να το πράττουν επισημαίνοντας ότι η λασπολογία δεν θα προσθέσει μόρια κατά τη βαθμολόγηση των προσόντων τους.
    Αντιθέτως, θα φανερώσει έλλειψη εντιμότητος κι επιπλέον στοιχειοθετούνται τα παραπτώματα της παραβίασης Υπηρεσιακής εχεμύθειας και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 22:38 | petros

    ego rotao giati ta efkola ta kanun diskola ?giati osus xriazonte den tus pernun apo to prosopiko pu exun 4000 leo pane stus epoxikus pare 4000 epikurikus i opos alios thes pestus ke telos to mono pu jero giati ime epoxikos apo 1992 tha klisun spitia tha petaxtun sto dromo pola pedia pu exun dosi ke tin psixitus se aftin tin dulia …….ektos aftu tha ginh tetio magirema pu den simferi kanenan …ego prosopika den exo na xaso tipota alo tin ikogeniamu tin exasa ton giomu ton exasa to spitimu etimo kiafto na me to parune to mono pu exo pleon ine afti i dulia pu latrevo apo mikro pedi an ti xaso ke aftin katastrafika ………..ZO ME MIA AVEVEOTITAKE NIOTHO ANASFALIA PANO SAFTO TO THEMA TA MISAMU XRONIA KE IME 42 AFTA ……………………………

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 22:53 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    1. Α Προτείνω στην περίπτωση κατοχής οποιουδήποτε τίτλου σπουδών Λυκείου να μπορεί να αξιολογηθεί μοριοδοτικα και βαθμολογικά (χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι συνάδελφοι με τίτλο γυμνασίου )
    Β Όπως και κάτοχοι ΑΕΙ η ΤΕΙ να πριμοδοτούνται αναλόγως
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκηρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπαρχόντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 22:12 | ALEKOS

    Κύριε Υπουργέ,
    Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας.Αντί «Επικουρικοί Πυροσβέστες» πιο κατάλληλος τίτλος το «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης, να εξακολουθήσουν κατ΄έτος να προσλαμβάνονται ως συμβασιούχοι στο Π.Σ.,μέχρι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.Κατάργηση του ορίου των 35 ετών και μονιμοποίηση όλων στο Π.Σ., μετά το πέρας της 5ετίας.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 21:53 | λουης.κ

    Σας υπενθυμίζουμε ότι οι πάγιες θέσεις της ΠΟΣΠΥΔ είναι οι ακόλουθες:
    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 21:41 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΥΚΩΝΙΑΤΗΣ

    ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΣΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ .ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΕΙΑΣ ΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΗΛΗΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 5500………ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΝΑΞΟΥ….. ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΥΚΩΝΙΑΤΗΣ

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 21:50 | ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 21:24 | ΙΔΟΤΥΧΙΔΗΣ

    κ. Υπουργέ συγχαρητήρια

    Συμφωνώ στο σύνολο των προτάσεων πλην της παραγράφου :
    “Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις ? που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες.”

    Δεν γνωρίζω τις διατάξεις (εάν υπάρχουν) που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες , γνωρίζω όμως πως από την τοποθέτηση από την σχολή ενός πυροσβέστη έως την αποχώρηση του από το Σώμα ουδέποτε θα εξετασθεί ,αξιολογηθεί ή ελεγχθεί για την σωματική του αρτιότητα-καταλληλότητα και υγεία .

    Κατά την πρόσληψη των μονίμων Πυροσβεστών προβλέπονται αθλητικά τεστ και όριο αναστήματος.

    Όσον αφορά την πρόσληψη των «Επικουρικών Πυροσβεστών» δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που θα πρέπει να εξαιρεθούν από βασικές διαδικασίες αξιολογήσεως οι οποίες άλλωστε επιβάλλεται να τηρηθούν λόγω της φύσης του επαγγέλματος.

    Προτείνω να τηρηθούν τα εξής : Σωματική Ικανότητα Ι1, Αθλητικά τεστ , πιστοποιητικό υγείας .

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 21:49 | ΤΑΣΟΣ Κ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 21:33 | Γιωργος ΡΕΘΥΜΝΟ

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΜΕΤΑ ΤΗΝ 5ΕΤΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ? ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ …ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ???? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΕΦΤΕΣ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ,,,,,,ΔΕΙΤΕ ΤΟ ,,,ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ ,,,,,,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΤΕ,,,,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ…..ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΤΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 5 ΕΤΗ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΑΥΤΩΝ,,ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ 35 ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ.ΜΟΝΙΜΟΣ 48 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΜΟΝΙΜΟΣ 49? 50? 51? 52? ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ,,,,ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ???? ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ 35 ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΙΤΙΜΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΕΤΟΥΤΟ,,,,,,,,ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ 35ΕΤΩΝ ΕΝΤΕΛΩΣ……ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ,,ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕΜΙΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ……..ΓΙΩΡΓΟΣ Μ ΡΕΘΥΜΝΟ

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 21:12 | petros

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 21:27 | ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΩΣΤΑΚΗ

    ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΞΩ,ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ.ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ- ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΧΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ Η ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ- ΑΦΗΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ-ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ!ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΚΡΗΤΗΡΙΑ: ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ-ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ 2009 ΚΑΙ 2010.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 21:32 | Kwstas kokkinakis

    Na telionoume epitelous

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:34 | petros

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ???ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ???ΓΙΑΤΙ ΕΦΟΣΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΞΑΝΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΔΗΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ??ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΗΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ??ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΕΡΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.ΕΙΜΑΙ 2 ΣΕΖΩΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΚΕΜΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ…ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩ ΝΑ ΜΕΙΝΗ ΑΝΕΡΓΟΣ….ΠΙΣΤΕΥΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:59 | Tasos Anagnostoy

    Αν η κυβερνηση θελει να λυσει το προβλημα μας πρεπει να κανει κλειστο διαγωνισμο, ετσι ωστε να μην αφηνει κανενα συναδελφο ανεργο.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:55 | ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΟΥΡΔΑΚΗ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:32 | ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:51 | ALFONSO

    ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΜΕ 13 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΕΞΟΔΗ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ? ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ?
    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΘΕ ΚΕΝΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:21 | ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:15 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΧΟΥΡΔΑΚΗ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:52 | ΑΝΤΩΝΙΑ ΧΟΥΡΔΑΚΗ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:09 | Lazaros

    Θεωρω εξαιρετικα αδικο το δικαιωμα συμμετοχης πολιτων στο συγκεκριμενο διαγωνισμο. Τοσα χρονια στην πυροσβεστικη οι συμβασιουχοι πυροσβεστες παρολο που εργαζονται στο σωμα ειχανε ελαχιστα δικαιωματα στους διαγωνισμους που προκυριχθηκαν. Εβλεπαν παντα τους πολιτες να ερχονται και να τους παιρνουν τη «μπουκια απ’ το στομα». Διαβασα σε αλλα σχολια απο καποιους πολιτες, οτι εχουμε ολοι ισα δικαιωματα ως ελληνες πολιτες, και συμφωνω σ’ αυτο, αλλα εδω εχουμε να κανουμε με μια πολυ ιδιαζουσα περιπτωση! Εχουμε πολυετη προσφορα ως κλαδος, εχουμε 20 νεκρους εν ωρα υπηρεσιας… Δεν ειναι καθολου δικαιο εκ μερους της κυβερνησης να επαναλυφθουν για αλλη μια φορα τα λαθη του παρελθοντος εν ονοματι των «κομματικων στρατων»… (ειτε ειναι γαλαζιοι ειτε πρασινοι) Το συνολο των θεσεων (αν δεν ειναι παλι ολο αυτο ενα «επικοινωνιακο» τρικ δηλαδη) πρεπει να καλυφθει αποκλειστικα και μονο απο συμβασιουχους πυροσβεστες και μονο απ’ αυτους!!! Ουτε απο απλους πολιτες, ουτε απο πρωην πενατετεις του στρατου! Ολοι οι συναδελφοι πρεπει να αποκατασταθουν, εστω και σε βαθος τετραετιας, πενταετιας. Τελος.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:37 | ALFONSO

    ΟΙ 4000 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Υ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ. ΜΕ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΒΓΑΛΑ ΕΙΚΟΣΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ? Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ.
    Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΑΦΟΥ Η ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΟΜΟΙΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ!!!
    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Π.Υ. ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.-

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:17 | damianos

    Ειναι ενα καλο πρωτο βημα,οσον αφορα σε σχεση με την προηγουμενη κατασταση.
    Καποιοι δικαιωνονται και καποιοι αλλοι αδικουνται,αν σκεφτει κανεις πως στην ηλικια των 45-50 ο ανθρωπος παραμενει το ιδιο παραγωγικος,και εκτος αυτου εχει σιγουρα ανειλλημενες υποχρεωσεις.(οικογενεια κτλ).
    Θα πρεπει το κρατος να σκυψει πανω απ’αυτους τους ανθρωπους και να βρεθει μια λυση που θα καλυπτει εργασιακα κ αυτους.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 20:23 | lostre

    oi simvasiouxoi purosvestes einai mages kai tous a3izoun ta kalutera….MONIMOTITA TWRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:18 | ALFONSO

    ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 8-12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ – ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ……….

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:42 | Χονδρογιαννης Νικολαος

    Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΠΥΔ για το Σχέδιο Νόμου
    Παρ, 11/26/2010 – 10:30 — webmaster
    Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, του Υφυπουργού κ. Όθωνα και του Γενικού Γραμματέα κ. Τασούλα αναφορικά με το σχέδιο νόμου που δημοσιεύτηκε σήμερα από την κυβέρνηση.
    Οι σχετικές θέσεις της Ομοσπονδίας έχουν ήδη αποτυπωθεί στο με αρ. πρωτ. 461/ 5-8-2010 έγγραφό μας προς τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές εκ των τότε προτάσεών μας ελήφθησαν υπ’ όψιν από την πολιτική ηγεσία και συμπεριελήφθησαν στο σχέδιο νόμου, όπως:

    1.Να μοριοδοτείται η προϋπηρεσία στο Π.Σ. και στο Δασαρχείο.
    2.Οι προσλήψεις στο Π.Σ., να γίνουν μέσω ενός ενιαίου πίνακα επιτυχόντων
    3.Όταν λήγει η πενταετής θητεία, όσοι δεν κρίνονται σωματικώς ικανοί προς εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, να διατίθενται σε υπηρεσία γραφείου σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το μόνιμο προσωπικό στο Π.Σ.
    Ειδικότερα οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας είναι οι ακόλουθες:
    Α) Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Β) Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Γ) Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Δ) Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    Ε) Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εργασιακής μας θέσης και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της περί τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμβασιούχων πυροσβεστών και αφού λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι όσοι συνάδελφοί μας δεν συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μπαίνουν αυτομάτως σε καθεστώς ανεργίας, θα υιοθετήσει τις ως άνω λογικές και δίκαιες προτάσεις μας, πολλές εκ των οποίων, άλλωστε, έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει σε συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:12 | manolis

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:21 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    Για πρωτη φορα φαινεται να γινεται πραγματικα μια προσπαθεια ωστε οντως να λυθει ενα προβλημα πολλων ετων για την αποκατασταση κ δικαιωση των εποχικων αλλα κ για καλυτερη λειτουργεια του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΩΣ.Ολα αυτα τα χρονια οι εποχικοι εδιναν μαχες με τις φωτιες κ να υπενθυμησω οτι υπηρξαν πανω απο 20 νεκροι εν ωρα καθηκοντος.Κ ολα αυτα τα χρονια ταυτοχρονα προσπαθουσαμε να επιβιωσουμε κ οικονομικα.Με πενταμηνα στην αρχη κ επειτα οκταμηνα κ επταμηνα..Εχουμε αφιερωσει τα καλυτερα μας χρονια σε αυτο το επαγγελμα-λειτουργημα.Για ολους αυτους τους λογους πρεπει να αποροφηθουν οσο περισσοτεροι εποχικοι γινεται.Και επισης ελπιζουμε να γινει συντομα πραξη κ οχι απλα να μεινει νομοσχεδιο..ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ Κ ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.Κ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ. ΔΩΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:52 | Πελαγία Χρυσανθοπούλου

    Πρώτα από όλα χαιρετίζω την προσπάθεια αυτή με την προϋπόθεση να μην μείνει στα χαρτιά αλλά να υλοποιηθεί κιόλας ΑΜΕΣΑ ώστε να τελειώσει η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων πυροσβεστών και να καλυφθούν τα 4.500 οργανικά του Π.Σ για να γίνει πιο λειτουργικό και άμεσο.
    Όσον αφορά το σχέδιο νόμου:

    Στην παρ. 1: Θα πρέπει, όπως και στους νόμους 2622/98 και 2734/99 των συνοριοφυλάκων και ειδικών φρουρών αντίστοιχα, στους οποίους στηρίζετε όπως ξέρουμε το παρόν σχέδιο νόμου, να αναγράφετε απαραίτητα ο αριθμός των οργανικών θέσεως που δεν πρέπει να είναι λιγότερες από 3.000 ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν κολλήματα.

    Στην παρ. 3: Ως συμβασιούχοι πυροσβέστες αυτή την στιγμή υπηρετούν περί τους 250 πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων. Καλό είναι να μοριοδοτηθούν επιπλέον αυτοί ώστε να αξιοποιηθούν οι γνώσεις τους στην συνέχεια στο έπακρο από το Πυροσβεστικό Σώμα. Επιπλέον μοριοδότηση να δοθεί στους κάτοχους οποιοδήποτε τύπου Λυκείου.

    Στην παρ. 4: Οι κυρωμένοι πίνακες να μην ισχύουν για 3 έτη αλλά για 5 διότι θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η οικονομική κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην χώρα. Εφόσον παραμείνει στα 3 έτη θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι ΟΛΟΙ όσοι θα θεωρηθούν επιτυχόντες και τα ονόματά τους είναι στους κυρωμένους πίνακες, θα ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

    Στην παρ. 7: Πρέπει ΟΛΟΙ όσοι τελειώσουν ευδοκίμος την 5ετία να μονιμοποιούνται ανεξάρτητου ηλικίας.

    Στην παρ. 8: Η ονομασία «Επικουρικοί» δεν τιμά καθόλου τους συμβασιούχους πυροσβέστες. Τα κύρια καθήκοντα της νέας ειδικότητας, όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προ.Πο., είναι η δασοπροστασία και η δασοπυρόσβεση και η πυρασφάλεια, από την στιγμή που αυτές αποτελούν ένα ειδικό και ξεχωριστό κομμάτι της πυρόσβεσης, από την στιγμή που «οι εμπλεκόμενοι είναι αρχικά όσοι έχουν τη δασοπυρόσβεση ως κύριο επαγγελματικό τους καθήκον» (οδηγός δασοπυρόσβεσης – δασοπροστασίας του Δρ. Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλου σελ. 50) και σε συνάρτηση με την εκπαίδευση και την πολυετή εμπειρία των συμβασιούχων πυροσβεστών στον τομέα αυτό τους έχει καταστήσει ένα ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στο αντικείμενο της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.
    Επίσης οι συμβασιούχοι πυροσβέστες μετέχουν επιτυχώς σε πάσης φύσεως συμβάντα όπως αποδεικνύετε και από τα δελτία συμβάντων του Π.Σ.
    Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η ονομασία «επικουρικός πυροσβέστης» δεν ευσταθεί και προτείνουμε αντ’ αυτού τις ονομασίες «Πυροσβέστες Ειδικών Καθηκόντων» ή «Πυροσβέστες Δασών και Πυρασφαλείας» ή «Ειδικοί Πυροσβέστες». Περισσότερα σε αυτό με καλύπτει ο συνάδελφος που έγραψε στις 27 Νοεμβρίου 2010, 02:16 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

    Στην παρ. 10: Πρέπει όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ να μπορούν να προάγονται βαθμολογικά όπως ισχύει και για τους μόνιμους πυροσβέστες.

    Με εκτίμηση
    Χρυσανθοπούλου Πελαγία
    Συμβασιούχος Πυροσβέστρια

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:03 | nikos

    k.ipourge sinxaritiria gia tis opoies prospathies kanete gia tin ergasiaki apokatastasi mas,ala dimiourgountai pola erwtimata apo tis asafies tou nomosxediou opos,organikes thesis 2 morioidotisi apolitiriou likiou den mporoun na ine idia ena apolitirio eniaiou likiou me ena px(tee,texniki sxoli,gimnasio,dimotiko, nixterino)kai o logos einai aplos o vathmos tou eniaiou ine mazi me tis panelinies ta ipolipa ta avino stin skepsi sas.Alo ena megalo erwtima o ETHELONTISMOS den moriodotite katholou gia pio logo? se olo ton kosmo dinoun kinitra ite meso moriwn se prokirixis ite foroapalagon stin ellada pou oi ethelontes metran kai nekrous poli apo tous(ethelontes ine kai epoxiki)oute anaferontai sto nomosxedio.euxaristo

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:01 | πουλιασης σπυρος

    Παρ, 11/26/2010 – 10:30 — webmaster
    Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, του Υφυπουργού κ. Όθωνα και του Γενικού Γραμματέα κ. Τασούλα αναφορικά με το σχέδιο νόμου που δημοσιεύτηκε σήμερα από την κυβέρνηση.
    Οι σχετικές θέσεις της Ομοσπονδίας έχουν ήδη αποτυπωθεί στο με αρ. πρωτ. 461/ 5-8-2010 έγγραφό μας προς τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές εκ των τότε προτάσεών μας ελήφθησαν υπ’ όψιν από την πολιτική ηγεσία και συμπεριελήφθησαν στο σχέδιο νόμου, όπως:

    1.Να μοριοδοτείται η προϋπηρεσία στο Π.Σ. και στο Δασαρχείο.
    2.Οι προσλήψεις στο Π.Σ., να γίνουν μέσω ενός ενιαίου πίνακα επιτυχόντων
    3.Όταν λήγει η πενταετής θητεία, όσοι δεν κρίνονται σωματικώς ικανοί προς εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, να διατίθενται σε υπηρεσία γραφείου σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το μόνιμο προσωπικό στο Π.Σ.
    Ειδικότερα οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας είναι οι ακόλουθες:
    Α) Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Β) Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Γ) Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Δ) Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    Ε) Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εργασιακής μας θέσης και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της περί τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμβασιούχων πυροσβεστών και αφού λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι όσοι συνάδελφοί μας δεν συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μπαίνουν αυτομάτως σε καθεστώς ανεργίας, θα υιοθετήσει τις ως άνω λογικές και δίκαιες προτάσεις μας, πολλές εκ των οποίων, άλλωστε, έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει σε συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:42 | Καπλανης Παναγιωτης

    Hθελα να μαθω αν θα ισχυση κατι διαφορετικο για τους πολυτεκνους δεδωμενου οτι εχω 8 παιδια και ειμαι 52 ετων

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:07 | ΤΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:52 | Διονυσιος Αλυσανδράτος

    Δηλαδή με αυτο το σύστημα εγω που είμαι 58 χρονών βγαίνω στην ανεργία χωρίς ελπίδα να βρώ αλλού δουλειά.Αυτό λέγεται κινωνικό κράτος? Η λύση θα ήταν να με απασχολείσεται μέχρι την συνταξιοδότησή μου.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:15 | ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΖ.ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:12 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:49 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΙΑ

    1)ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
    ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!!!!!
    2)ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
    ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!!!
    ετσι θα τακτοποιηθουμε ΟΛΟΙ,ειναι ο μονος τροπος.δεν γινεται αλλο να μας τραβουν απο κοντα οι ανω των 35.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 18:07 | tassos

    ΕΙΜΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΣςΜΑ ΤΟ 2009!ΕΙΜΑΙ 31 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΗ ΕΞΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΠΑΣΤΑ!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 18:47 | nikos

    οσοι δεν εχουν λυκειο να γινουν επικουρικοι πυροσβεστες ανεξαρτητου ηλικιας(να μην υπαρχει το οριο των 49)

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 18:20 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    1)ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ.
    2)ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ,ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 49 ΕΤΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 18:53 | stamatakis emmanouhl

    καλα πατε καλα?δεν ειναι δικαιο πχ ενας του γυμνασιου να προηγειται απο ενα του λυκειου.να προηγουντε του λυκειου κ μετα του γυμνασιου.γιατι στο τελος θα μεινουν εξω πχ ενας του λυκειου κ θα περασει ενας του γυμνασιου.βαλτε νερο στο κρασι σας………….

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 17:49 | vasilios vrekos

    na symmetasxoune oloi oi epoxikoi pyrosvestes kai na mhn ginete diaxwrismos se autous pou mpikane to 2009 kai meta
    euxaristw.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 17:42 | bairamis dimitrios

    na mpoune mesa kai osoi mpikane sto swma to 2009-2010

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 17:06 | Δέσποινα Χατζηπαπαδοπούλου

    Είμαι μητέρα συμβασιούχου Πυροσβέστη πτυχιούχου ΤΕΙ.
    Συγχαρητήρια για την κίνησή σας αυτή κ. Υπουργέ αλλά να έχει και συνέχεια και να είναι μόνο για τα παιδιά που δουλεύουν ως συμβασιούχοι πυροσβέστες.
    Το παιδί μου μου είπε ότι συνολικά πτυχιούχοι απο ΤΕΙ και απο ΑΕΙ που ειναι συμβασιούχοι πυροσβέστες είναι 200 με 250.Το δικό μου παιδί σπουδασε μηχανικός.
    Πιστεύω ότι όσοι είναι Πτυχιούχοι τέτοιων σχολών θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να μονιμοποιούνται.
    Είναι κρίμα γι αυτά τα παιδιά που έφαγαν τα χρόνια τους στα θρανία και εμείς οι γονείς δίπλα να τους στηρίζουμε οικονομικά και ψυχολογικά να μην αξιοποιήσετε τις γνώσεις τους. Είναι πολλοί δασολόγοι, δασοπόνοι, πτυχιούχοι οικονομικών σχολών, μηχανολόγοι, χημικοί κ.α που μπορούν να προσφέρουν με τις γνώσεις που διαθέτουν στο Πυροσβεστικό Σώμα.
    Επίσης καλό θα είναι να δινετε επιπλέον μοριοδότηση τόσο στους πτυχιούχους αυτούς αλλά και σε όσους έχουν απολυτηρίου Λυκείου.

    Εύχομαι μόνο να συνεχίσετε κυριε υπουργέ αυτό που αρχίσατε και να μην το αφήσετε στην μέση. Να πάρετε 3.000-4.000 από αυτά τα παιδιά τους συμβασιούχους πυροσβέστες που κάνουν το καλύτερο δυνατό για τα δάση μας.

    Σας ευχαριστώ
    Δέσποινα Χατζηπαπαδοπούλου

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 17:02 | βασιακος κωνσταντινος

    να συμπεριλιφθουνε στο σχεδιο νομου και οσοι μπηκανε το 2009
    που ητανε η τελευταια χρονια προσληψης εποχικων
    ποιος ο λογος να μενουνε εκτος?

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 17:15 | ΚΩΣΤΑΣ

    1.Ένα από τα πιό σοβαρά προβλήματα της σημερινής κοινωνίας είναι η χρήση και εμπορία από τους χρήστες ναρκωτικών,αυτό αφορά όλους τους υπαλλήλους μονίμους και συμβασιούχους,πρέπει λοιπόν να υπάρχει μέριμνα κατά την εισωγωγή οποιουδήποτε στο Σώμα,να υπάρχουν ειδικές εξετάσεις για αυτό,όχι για ρατσιστικούς λόγους βάζοντας τους στο περιθώριο,αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος καιτης μη ύπαρξης κατάλληλης υποδομής για αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων.Απαιτείται ενδελεχής έλεγχος στα στατιστικά των πειθαρχικών υποθέσεων και στις αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων για να καταδείξει ότι το 90% των περιπτώσεων,αφορούν η σχετίζονται με ναρκωτικά.
    2.Κατά την πρόσληψη των εποχικών πυρ/στών,δεν ζητείτο αντίγραφο ποινικού μητρώου,με αποτέλεσμα,να προκύπτουν τεράστια προβλήματα,απαραίτητα να υπάρξει σοβαρός έλεγχος.
    3.Στο πυρ/κό σώμα υπάρχουν δύο κατηγορίες υπαλλήλων,οι μάχιμοι και οι οδηγοί,άρα πρέπει να καθορίζεται ακριβής αριθμός πρόσληψης,για κάθε κατηγορία.
    4.Κατά την επέμβαση των πυρ/στων,προκύπτουν θέματα αστικής και ποινικής ευθύνης,τα οποία πρέπει να καθοριστούν επακριβώς καθώς και η σύνθεση των πυρ/κών οχημάτων κατά τις επιχειρήσεις,καθηκοντολόγιο.
    5.Η εμπλοκή των επικουρικών όχι μόνο με επιχειρήσεις σε δασικές πυρκαγιές απαιτεί εκπαίδευση τουλάχιστον 4 μηνών.
    6.Πρέπει να καθορίζεται με ακρίβεια ο τρόπος που θα μετατίθενται,για να μην υπάρξουν για άλλη μια φορά ρουσφέτια και φαυλότητα.Επίσης κατά κύριο λόγο οι δασικές πυρκαγιές,σε μεγάλη συχνότητα αναπτύσονται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας,το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ψιν στις μεταθέσεις και στην προκήρυξη των θέσεων,κανονισμός μεταθέσεων αντικειμενικός χωρίς σκοπιμότητες.
    7.Ξεκάθαρες νομικά οι σχέσεις με τους μονίμους.
    8.Με ποιό άλλο τρόπο θα γίνονται προσλήψεις,θα γίνονται μέσω πανελληνίων;

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 17:12 | atnonis

    Κύριε Υπουργέ,

    Σχετικά με την παράγραφο 1 του Άρθρου 15,

    η ονομασία της νέας κατηγορίας του πυροσβεστικού προσωπικού ως επικουρικοί πυροσβέστες, δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν, καθώς αυτά μόνο επικουρικά δεν είναι. Επίσης υπάρχει κίνδυνος παρεξηγήσεως από τους πολίτες, καθώς όταν θα σπεύδουν οι επικουρικοί σε συμβάν, ο πολίτης θα υποτιμάει τις ικανότητές τους και θα περιμένει τους πυροσβέστες να επέμβουν.

    Μία πρόταση είναι, να μην ξεχωρίζουν από το μόνιμο προσωπικό ως ονομασία ή να ονομαστούν Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης.

    Σχετικά με την παράγραφο 3 του Άρθρου 15,

    Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.

    Σχετικά με την παράγραφο 4 του Άρθρου 15,

    Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών, θα μπορούσε να μείνει ανοιχτό προς τα επάνω, χωρίς το όριο ηλικίας των 49 ετών, εάν αυτά τα παραπάνω έτη ηλικίας καλύπτονται από την ανάλογη προϋπηρεσία . Παράδειγμα: Εποχικός πυροσβέστης με ηλικία 51 ετών θα χρειάζεται προϋπηρεσία 2+6 έτη, ο 52 ετών θα χρειάζεται προϋπηρεσία 2+7 έτη.

    Σχετικά με την Παράγραφο 7 του άρθρου 15,

    Το όριο ηλικίας τον 35 ετών, πρέπει να εξαλειφτεί και να ισχύσει για όλους όσους έχουν ευδόκιμη υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά την διάρκεια της 5ετούς θητείας, ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 16:25 | παναρετος χρηστος

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;