1. Το μηνιαίο επίδομα που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 1 του ν.3554/2007 (Α΄- 80) επεκτείνεται και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και αναπροσαρμόζεται στο ποσό των τριακοσίων ευρώ (300 €) μηνιαίως.
2. Μετά το πρώτο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 30 του ν.3731/2008 (Α΄- 263) προστίθεται εδάφιο ως εξής :
«Αν ο τραυματισμός κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης απαιτεί μακροχρόνια νοσηλεία, σύμφωνα με αιτιολογημένη γνωμάτευση της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας, ή προκάλεσε αναπηρία τουλάχιστον 80% στον παθόντα, το Δημόσιο καλύπτει τα ως άνω έξοδα ταξιδιού και διαμονής σε ένα μέλος της οικογένειάς του για όσο χρόνο ο παθών νοσηλεύεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή».
΄Εκρηξη Α.Ε.Μ. 24-6-1991 ανάληψη ευθύνης (1η Μαι-Ε.Λ.Α).Κάποια στιγμή η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό όλων αυτών που έδωσαν αίμα.΄Ομως όλων Αστυνομικών-Πυροσβεστών-Λιμενικών.
ΝΑΙ στο νομοσχέδιο και να καλύψει όλους τους ένστολους.
Προφανώς και οι κίνδυνοι τραυματισμού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας είναι πολύ μεγαλύτεροι και πιο σύνηθεις για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Παρόλα αυτά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνει κατάχρηση των διατάξεων του άρθρου και να δοθεί το επίδομα και σε άτομα που δεν το δικαιούνται.
Προτείνω τη θέσπιση αυστηρότατων ποινών για όσους κάνουν κατάχρηση των σχετικών διατάξεων και λαμβάνουν το επίδομα χωρίς να το δικαιούνται.
Τέλος η αύξηση κατά 200% ενός επιδόματος (όσο σημαντικό και άν είναι αυτό) σε μία περίοδο κρίσης μπορεί να προκαλέσει αυξημένες αντιδράσεις.
ΟΛΟΙ στα Σώματα Ασφαλείας διατρέχουν κινδύνους και τραυματίζονται. Το μέτρο να ισχύσει για όλους.
Το χρηματικό ποσό είναι κατά την γνώμη μου χαμηλό. Δεν μπορεί να βοηθήσει όσο θα έπρεπε. Ένας που διακινδυνεύει την ζωή του και χάνει την σωματική του ακεραιότητα, δικαιούται πολύ, μα πάρα πολύ περισσότερα! Πώς να ζητήσουμε Ασφάλεια, αν δεν μπορούμε να ανακουφίσουμε έστω και ελάχιστα κάποιες οικογένειες!
Να επεκταθεί η ισχύς του άρθρου και για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι άδικο να υπάρχει διάκριση σε σχέση με ΕΛΑΣ & Λιμενικό, αφού το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι διεθνώς το κατεξοχήν επικίνδυνο.
Η παράγραφος 1 πρέπει να συμπεριλάβει και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος