Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 02 – ΟρισμοίΣχόλιο του χρήστη Δημήτρης Κεραμυδάς Υγιεινολόγος MSc | 29 Μαρτίου 2016, 18:56
Να συμπεριληφθούν σε αυτό το άρθρο και άλλοι ορισμοί. Διότι σύμφωνα με το άρθρο 6 §1 του Ν. 4262/2014 (ΦΕΚ 114/τ.A’./10-5-2014) ορίζεται ότι για τις ανάγκες του παρόντος νόμου ως πρότυπα εννοούνται οι κάθε είδους κανονισμοί, κριτήρια, πρότυπα, τεχνικές προδιαγραφές ή/και λοιπές τεχνικές απαιτήσεις. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτό το σημείο και οι ορισμοί που δίνονται από τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς διότι στο άρθρο 16 §3 του ίδιου Νόμου αναφέρεται ότι σε περίπτωση που για συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα έχουν ορισθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ευρωπαϊκά πρότυπα, εφαρμόζονται αυτά. Αν δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά υπάρχουν διεθνή πρότυπα, που έχουν ορισθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εφαρμόζονται αυτά… Προκύπτει λοιπόν απαίτηση να ληφθούν υπόψη και οι ορισμοί που δίνονται στους ΕΚ καθώς και οι ορισμοί από το Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 22000 (2006_01_27) σχετικά με τα Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων - Απαιτήσεις από τις Επιχειρήσεις της Αλυσίδας Τροφίμων.