Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 14 – Κατηγορία IV. Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης & ΑναψυχήςΣχόλιο του χρήστη ΗΧΟΠΑΡΕΜΒΑΣΗ | 30 Μαρτίου 2016, 23:59
Σχετικά με τον θόρυβο των καταστημάτων ΥΕ, θεωρώ ότι πρέπει να αναθεωρηθούν τα όρια όπως και ο τρόπος μέτρησης των ηχοσταθμών καθώς και οι τύποι των καταστημάτων, πχ όλοι ξέρουν ότι στα ΚΔ ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ηχοστάθμες έως 100dBA (είναι κατά πολύ ανώτερες. Υπάρχουν καταστήματα που απασχολούν περιοδικά 1-2 μουσικούς χωρις μεγαφωνική ή με υποτυπώδη μεγαφωνική, υπάρχουν άλλα που παίζουν πολύ απαλή μουσική (υπόκρουσης) κλπ, άρα πρέπει όλη η διαδικασία να ξανασχεδιαστεί εκ νέου και να τεθούν νέα όρια που δεν θα στοχοποιούν έναν μικρό επιχειρηματία και παράλληλα θα εξασφαλίζουν την δημόσια υγεία των περίοικων. Ενα επίσης σοβαρό θέμα (πέραν της απαιτούμενης αναπροσαρμογής της Α5/3010)είναι η καταλληλότητα των δημοσίων ελεγκτών να διεξάγουν τέτοιους ελέγχους διότι δεν έχουν την κατάλληλη "πιστοποιημένη" τεχνική εκπαίδευση. Σε πρόσφατη πρόταση μου πρός την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Λ. Πειραιώς) για διεξαγωγή μαθημάτων/προγράμματος για την πιστοποιημένη εκπαίδευση των εποπτών σε διαδικασίες ηχομετρήσεων, αυτή δεν έτυχε της ανάλογης αποδοχής, αν και ως γνωστόν το θέμα απασχολεί όλες τις περιφέρειες & δήμους σε όλη την επικράτεια Επίσης θα πρότεινα να εξετάσετε τουλάχιστον στα καταστήματα ΥΕ τον θόρυβο που εκπέμπουν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, π.χ ψυγεία, συμπιεστές, ανεμιστήρες, κλιματιστικά, ζυμωτήρια, φούρνοι, καυστήρες κλπ να ελέγχονται από τους επόπτες της ίδιας υπηρεσίας και όχι από άλλη υπηρεσία (βλέπε Ν.1180/81) ή τουλάχιστον από μικτά πιστοποιημένα/εκπαιδευμένα κλιμάκια. στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία με τιμή Δρ. Ι Ζήσιμος MSc, PhD ακουστικός μηχανικός