Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 09 – ΕκπαίδευσηΣχόλιο του χρήστη Αδάμος Παπαδημητρίου | 31 Μαρτίου 2016, 12:16
Επειδή το θέμα της τεκμηρίωσης της εκπαίδευσης του προσωπικού δεν διευκρινίζεται, θα μπορούσε να προσδιοριστεί με τις επιλογές: α)της ενδοεταιρικής εκπαίδευσης με κατάλληλο εκπαιδευτή υπάλληλο της επιχείρησης ή εξωτερικό συνεργάτη, που να διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα (σχετικό πτυχίο, τεκμηριωμένη εκπαιδευτική εμπειρία/ικανότητα, κλπ), που θα πρέπει να επαναλαμβάνεται για το νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό και να έχει χρονική ισχύ π.χ. 1 ή 2 χρόνια και β) της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικούς φορείς (π.χ. ΚΕΚ) με πιστοποιημένους εκπαιδευτές όπου θα δίνεται και η δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις για τη λήψη του πιστοποιητικού εκπαίδευσης από τον ΕΦΕΤ, που θα έχει 5ετή ισχύ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται τα αντίστοιχα αρχεία εκπαίδευσης στο φάκελο του προσωπικού (πιστοποιητικά, εκπαιδευτικό υλικό, βεβαιώσεις, κλπ) προς τεκμηρίωση κατά τον έλεγχο