Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 05 – Γενικοί Υγειονομικοί Όροι και Προϋποθέσεις Λειτουργίας Επιχειρήσεων Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Ντανόπουλος Ευάγγελος, Υγιεινολόγος MSc | 6 Απριλίου 2016, 14:30
Άρθρο 05 Παράγραφος 10. ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΩΝ- ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΕΩΣ Θεωρώ πως θα πρέπει να παραμείνει η αναφορά στο ύψος που καταλήγουν οι εξωτερικοί απαγωγοί σωλήνες ως εξής: ‘’αν υπάρχει ψηλότερο γειτονικό κτίριο, υψηλότερα από τη στέγη του γειτονικού τούτου κτιρίου, τουλάχιστον 0.50 μ. …’’ Πρέπει οπωσδήποτε να οριστεί κάποιο ελάχιστο ύψος καθώς προκύπτουν συνεχώς σχετικά θέματα. Επίσης θα μπορούσε να εναρμονιστεί η υγειονομική νομοθεσία με την πολεοδομική ώστε να μην υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στις υπηρεσίες. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην κατηγορία επιχείρησης που θα πρέπει να έχει απορροφητικό σύστημα. Παρότι επιχειρήσεις όπως τα ‘’καφενεία’’ αλλάζουν κατηγορία και πηγαίνουν στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος, δεν καθορίζεται αν θα πρέπει να διαθέτουν και αυτά τέτοιο σύστημα. Παράγραφος 11. ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ. Τι θεωρείται ως « νιπτήρας με υγειονομικά αποδεκτό μηχανισμό»; Για μια ακόμη φορά δεν υπάρχει εξαίρεση για τον προθάλαμο αποχωρητηρίου σε περιορισμένης έκτασης επιχειρήσεις παρότι υπάρχει και σχετικό έγγραφο του Υπουργείου.