Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 17 – Υγειονομικοί Έλεγχοι Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών & Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Τσαγγρής Γιώργος, Επόπτης Δημ. Υγείας | 6 Απριλίου 2016, 15:52
Σε ότι αφορά τις ενέργειες μετά τον έλεγχο στην περίπτωση που διαπιστώνονται μη συμμορφώσεις υπάρχει το άρθρο 3 του Ν.4235/2014 που ορίζει σαφώς τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Τα check list μπορούν να χρησιμοποιούνται την ώρα του ελέγχου για να υπάρχει τυποποιημένος έλεγχος από όλους. Η Έκθεση Υγειονομικού ελέγχου μπορεί να είναι ελεύθερο κείμενο - ουσιαστικά καταγραφή των μη συμμορφώσεων και συστάσεις για συμμόρφωση. Οι Διευθύνσεις Εμπορίου στους ελέγχους για τους κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ έχουν τριπλότυπο check list που απευθείας συμπληρώνεται με τυχόν παραβάσεις και αποφεύγουν το γράψιμο στο γραφείο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για χρήση του Ο.Π.Σ (ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα)του ΕΦΕΤ, ώστε να υπάρχει ενιαίο μητρώο επιχειρήσεων τροφίμων και τα στατιστικά να μπορούν να βγαίνουν σε real time κι όχι μια φορά τον χρόνο.