Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 04 – Ίδρυση & Λειτουργία Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών και Παροχής Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Ανέστης | 6 Απριλίου 2016, 16:10
Γιατί να υπάρχουν διαγράμματα ροής που πρέπει και να υπογράφονται? Το διάγραμμα ροής αποτελεί τμήμα του HACCP και μόνο. Στις επιχειρήσεις που λόγω της φύσης τους οι πιθανοί κίνδυνοι μπορούν να ελεγχθούν με την εφαρμογή προαπαιτουμένων προδιαγραφών δεν χρειάζεται επίσημο στάδιο ανάλυσης κινδύνων. Για αυτές τις επιχειρήσεις τροφίμων υπάρχουν οι οδηγοί ορθής πρακτικής που περιέχουν έτοιμα διαγράμματα ροής. Η περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης δεν απαιτείται από κανένα νόμο ή πρότυπο. Γιατί να απαιτούμε από τις επιχειρήσεις περιττά έγγραφα και να τους δυσκολεύουμε άσκοπα? Κατά κανόνα, η ανάγκη τήρησης αρχείων σχετικά με τις διαδικασίες HACCP πρέπει να είναι εξισορροπημένη και μπορεί να περιορίζεται στα ουσιώδη για την ασφάλεια των τροφίμων.