Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 19 – Κυρώσεις – ΠρόστιμαΣχόλιο του χρήστη Ντανόπουλος Ευάγγελος, Υγιεινολόγος MSc | 7 Απριλίου 2016, 11:34
Άρθρο 19 Κυρώσεις Μεγάλο μέρος του ‘’ελέγχου τήρησης των υγειονομικών προϋποθέσεων’’, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο, περιλαμβάνεται και στον Ν.4235 ο οποίος περιέχει απερίφραστα και την εφαρμογή του ΕΚ 852, με τα γνωστά σε όλους παραρτήματα. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ποιόν από τους δύο νόμους οφείλουν οι ελεγκτές να εφαρμόζουν κατά τον έλεγχο καθώς η αντιμετώπιση και η διαδικασία των κυρώσεων δεν είναι η ίδια. Ενώ υπάρχει η αναφορά «Παραβάσεις που αφορούν τα τρόφιμα εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του νόμου 4235/2014 (ΦΕΚ 32/τΑ/2014)» δεν ξεκαθαρίζεται αν μιλάμε μόνο για τον χαρακτηρισμό των τροφίμων και τις ενέργειες που ακολουθούνται. Στην ουσία δηλαδή καταργεί η νέα αυτή υγειονομική διάταξη το άρθρο 9 του ν.4235; Μία πρόταση θα μπορούσε να είναι να εναρμονιστούν οι διαδικασίες κυρώσεων και των δυο νόμων, αφού μιλάμε για σχεδόν ίδιο αντικείμενο και ίδιες επιχειρήσεις, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση.