Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 04 – Ίδρυση & Λειτουργία Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών και Παροχής Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ | 11 Απριλίου 2016, 10:14
Δεδομένου ότι παρατηρείται διαχρονικά και πανελλαδικά η σύνταξη των διαγραμμάτων ροής και των σχεδίων να μην γίνονται από επιστήμονες με ακαδημαϊκά προσόντα και επαγγελματικό περίγραμμα που να καλύπτουν επαρκώς τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην δημόσια ασφάλεια και στην ποιότητα των τροφίμων, προτείνουμε το άρθρο 4, παρ. Β να διατυπωθεί ως εξής: Τα διαγράμματα ροής και η περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης, συντάσσονται και υπογράφονται από: α) τον υγειονομικά υπεύθυνο, ή β) διπλωματούχο Χημικό Μηχανικό (με υποχρεωτική την κατάθεση αντιγράφου άδειας άσκησης επαγγέλματος από το ΤΕΕ ή άλλης συναφούς ειδικότητας διπλωματούχου μηχανικού με γνώσεις στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων(με υποχρεωτική την κατάθεση αντιγράφου πιστοποίησης των γνώσεών του σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων και αντιγράφου άδειας άσκησης επαγγέλματος από το ΤΕΕ), ή δ) πτυχιούχο Γεωπόνο (με υποχρεωτική την κατάθεση αντιγράφου άδειας άσκησης επαγγέλματος από το ΓΕΩΤΕΕ), ε) πτυχιούχο Χημικό μέλος της ΕΕΧ, Βιολόγο, Τεχνολόγο Τροφίμων, Τεχνολόγο Δημόσιας Υγιεινής (με υποχρεωτική την κατάθεση αντιγράφου πιστοποίησης των γνώσεών του σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων και αντιγράφου πτυχίου). Εκ μέρους του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ). Άρης Γκορόγιας Πρόεδρος ΠΣΧΜ