Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 14 – Κατηγορία IV. Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης & ΑναψυχήςΣχόλιο του χρήστη Καπίρης Μάρκος | 14 Απριλίου 2016, 08:28
Στο άρθρο 14 στην πλύση σκευών ενώ αρχικά πολύ καλώς αναφέρει ότι ο αριθμός λεκανών πλύσεως θα είναι επαρκής ή και σε συνδυασμό με πλυντήριο ανάλογα με τις εργασίες του καταστήματος, αμέσως παρακάτω ουσιαστικά το ΑΝΑΙΡΕΙ και ζητάει συγκεκριμένο αριθμό λεκανών. Εστω ότι δεν γράφτηκε αυτό εκ παραδρομής, τότε θα πρέπει εκεί όπου ζητείται τετραπλό σύστημα νεροχυτών, να αναλυθεί ο τρόπος χρήσης του και σε τι χρησιμεύει η κάθε λεκάνη, διότι δεν θα είναι εύκολο να πείσουμε τους εστιάτορες να βάλουν 4 συνεχόμενες γούρνες χωρίς να τους εξηγήσουμε πώς θα τις χρησιμοποιούν και για ποιο λόγο τις απαιτεί η διάταξη. Και δεδομένου ότι στο άρθρο 20 λέει ότι τα παλιά καταστήματα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, είναι παράλογο να τους υποχρεώσουμε να προσθέσουν λεκάνες πλύσεως και μάλιστα μέχρι να συμπληρωθούν τέσσερεις (που δεν τους υποχρέωνε η 96967)εφόσον δεν τους χρειάζονται, ενώ απαιτείται για το σκοπό αυτό και πρόσθετος χώρος, ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχει. Επίσης αν π.χ. κατάστημα που έχω δει έχει 3 θέσεις εργασίας στην πλύση σκευών, όπου σε κάθε μια από αυτές υπάρχει ΜΙΑ τεράστια γούρνα διαστάσεων περίπου 1,10μ χ 0,8 χ 0,5 και δίπλα στην κάθε γούρνα υπάρχει από ένα τεράστιο πλυντήριο και κάνει θαυμάσια τη δουλειά του ο εργαζόμενος, για ποιο λόγο θα έπρεπε να του πούμε να τις αφαιρέσει και να βάλει μια τετραπλή ή μια τριπλή και ένα πλυντήριο?