Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 02 – ΟρισμοίΣχόλιο του χρήστη Δ/νση Υγείας Κυκλάδων | 14 Απριλίου 2016, 10:29
Παράγραφος 5 Ο έλεγχος των επιχειρήσεων που παράγουν υλικά και αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα δεν πρέπει να είναι αρμοδιότητα των υγειονομικών υπηρεσιών διότι το παραγόμενο προϊόν δεν είναι τρόφιμο ή ποτό. Αυτές οι επιχειρήσεις πρέπει να ελέγχονται από το Χημείο ή άλλες αρμόδιες υπηρεσίες Παράγραφος 8 Από τις δραστηριότητες μεταφοράς τροφίμων πρέπει να εξαιρεθούν αυτές της μεταφοράς προϊόντων ζωικής προελεύσεως (όπως κρέας, ψάρια, γάλα, τυρί, αυγά, μέλι κλπ) των οποίων ο έλεγχος είναι αρμοδιότητα των Δ/νσεων Κτηνιατρικής. Παράγραφος 9 Να ορισθούν σαφώς τα τροφίμων που μπορούν να πωλούνται σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών. Δεδομένου ότι αυτά δεν είναι ΚΥΕ αλλά μπορούν να πωλούν ορισμένα τρόφιμα υπό ορισμένες προϋποθέσεις.