Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 04 – Ίδρυση & Λειτουργία Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών και Παροχής Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Σόνια Χριστακοπούλου BSc, MSc | 15 Απριλίου 2016, 15:23
Η νομοθεσία βρίσκεται σε πολύ θετική κατεύθυνση και πλησιάζει τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά είναι λάθος ο υγειονομικός υπεύθυνος να υπογράφει τον καθαρά υγειονομικό φάκελο (διαγράμματα ροής με την ανάλυσή τους, υγειονομική τεχνική έκθεση και υγειονομική κάτοψη τροφίμων και εργασιών), όταν δεν είναι της απολύτου σχετικής ειδικότητας. Θα πρέπει να συνυπογράφεται με τον μελετητή υγιεινολόγο (Health inspectors), όπως γίνεται στις ευρωπαϊκές χώρες. Σόνια Χριστακοπούλου Molecular and Cellular Biologist, BSc Food Scientist, MSc