Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 05 – Γενικοί Υγειονομικοί Όροι και Προϋποθέσεις Λειτουργίας Επιχειρήσεων Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Γεώγιος Πάτσης | 16 Απριλίου 2016, 11:55
Aναφορικά με το άρθρο 5 και τον καθαρισμό και την απολύμανση παγομηχανών. Οι παγομηχανές είναι ευρύτατα διαδεδομένες στα καταστήματα εστίασης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Και ενώ ελέγχεται η ποιότικα του νερού που εισέρχεταιστην παγομηχανή, και η ποιότητα του πάγου (μια ανάλυση ετησίως), σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζεται η συνέχεια στον έλεγχο της ποιότητας του πάγου. Όλοι θα απολαύσουμε ένα παγωμένο φραπέ, ένα φρέντο ή ένα ποτό με πάγο. Υπάρχει βιβλογραφία που αναφέρει ότι η πλειοψηφία των παγομηχανών δεν έχουν απολυμανθεί σωστά και το αποτέλεσμα είναι πάγος φορέας μικροβίων. Επίσης υπάρχει βιβλιογραφία που αναφέρει ότι τα μικρόβια που υπάρχουν στον πάγο δεν εξουδετερώνονται ούτε από ένα ποτήρι ουίσκι. Και έτσι, σε ένα πολύ καλο xώρο εστίασης, που έχει λάβει υπόψη του τα περισσότερα κρισιμα σημεία, ο πάγομηχανή είναι δυνατόν να έχει παραβλεφθεί. Παράδειγμα έιναι η κρίση που είχε ξεσπάσει στα macdonalds στην Αγγλία πριν από 3 χρόνια και ανέφερε ότι το νερό της τουαλέτας είναι πιο καθαρό από τον πάγο στις παγομηχανές. Ο μόνος τρόπος για να είναι πάντα καθαρός ο πάγος που βγαίνει από τις παγομηχανές είναι ένα ο αποτελεσματικός καθαρισμός και η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ των παγομηχανών και η πιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των. Η προσαρμογή του χρόνικού διαστήματος ανάμεσα σε δυο απολυμάνσεις με εξατομικευμένο τρόπο για κάθε μηχανή. Κατανάλωσα πολύ από το ψώρο των σχολείων για μια υποπαράγραφο του άρθρου, αλά κατά τη γνώμη μου είνβαι το πιο παραμελημένο ευτή τη στιγμή, σε σχέση και με την κρισιμότητά του. με τιμή, Γιώργος Πάτσης, Χημικός Ph.D.