Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 14 – Κατηγορία IV. Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης & ΑναψυχήςΣχόλιο του χρήστη Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ) | 17 Απριλίου 2016, 18:20
ΠΛΥΣΗ ΣΚΕΥΩΝ: Να μην προσδιορίζονται συγκεκριμένα συστήματα νεροχυτών αλλά να προσαρμόζονται σύμφωνα με τον ΕΚ852 Παράρτημα ΙΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 παράγραφος 2 και 3. Α.3: Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης & αναψυχής πρέπει να μπορούν να καλύπτουν εκδηλώσεις σε χώρους εκτός της επιχείρησης, εφόσον καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις για την διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων και τα προσφερόμενα είδη υπάγονται στην ίδια κατηγορία των τροφίμων που προσφέρονται εντός της επιχείρησης – Επαναλαμβάνεται και στο άρθρο 2 (ορισμός 10 - σελ.5). Α.3.γ: Σχετικά με των αριθμό των νεροχυτών. Έρχεται σε αντίθεση με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ, άρθρο 2 & 3, του Κανονισμού 852/2004: Πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις, όταν είναι αναγκαίο, για τον καθαρισμό, την απολύμανση και την αποθήκευση των σκευών και του εξοπλισμού εργασίας. Οι εγκαταστάσεις αυτές πρέπει να είναι κατασκευασμένες από υλικό ανθεκτικό στη διάβρωση, να μπορούν να καθαρίζονται εύκολα και να διαθέτουν επαρκή παροχή ζεστού και κρύου νερού. / Πρέπει να υπάρχουν κατάλληλα μέσα όταν είναι αναγκαίο για το πλύσιμο των τροφίμων Κάθε νεροχύτης ή άλλη παρόμοια εγκατάσταση για το πλύσιμο των τροφίμων πρέπει να διαθέτει επαρκή παροχή ζεστού ή/και κρύου πόσιμου νερού σύμφωνου προς τις απαιτήσεις του κεφαλαίου VII και να μπορεί να καθαρίζεται και, όταν είναι αναγκαίο, να απολυμαίνεται. A.3.α, A.3.β, A.3.δ: 1) Ο χώρος αποθήκης θα είναι ΑΝΑΛΟΓΟΣ με τη δραστηριότητα της επιχείρησης και τα αποθηκευμένα είδη. Να προσδιοριστεί τι σημαίνει ανάλογος χώρος καθώς και πότε τελικά απαιτείται χώρος αποθήκης και πότε όχι σε συνδυασμό και με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ I ,ΑΡΘΡΟ 5 παράγραφος 2 2) Οι επιχειρήσεις πλήρους γεύματος θα διαθέτουν υποχρεωτικά απαγωγικό σύστημα ενώ στο κεφάλαιο i άρθρο 5 παράγραφος 10 αναφέρει ότι συστήματα έψησης νέων τεχνολογιών που βάση των προδιαγραφών τους δεν απαιτείται απαγωγικό σύστημα. Παρακαλώ όπως αποσαφηνιστεί ποτέ τελικά απαιτείται απαγωγικό και πότε όχι. 3) Για τον υπαίθριο χώρο από τη διαίρεση του εμβαδού του υπαίθριου χώρου που νομίμως θα χρησιμοποιηθεί δια του 0,65 τ.μ. Τί γίνεται στις ήδη ισχύουσες άδειες όπου ο υπολογισμός έχει γίνει με βάση το 1,20; 3.β: Να αναφέρεται ξεκάθαρα σε ποια συγκεκριμένη κατηγορία από τα «λοιπά καταστήματα» επιτρέπεται η μουσική.