Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 05 – Γενικοί Υγειονομικοί Όροι και Προϋποθέσεις Λειτουργίας Επιχειρήσεων Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Βασίλης Θεοδοσίου | 17 Απριλίου 2016, 21:21
Είναι καλό που γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα υγειονομικής συντήρησης με πιστοποιητικό καθαρισμού και απολύμανσης στην περίπτωση του πάγου. Καλό θα ήταν να γίνει αναφορά και σε ανάλογη εγκύκλιο του ΕΦΕΤ (16/03/2015) που αναφέρει λεπτομέρειες όπως έχουν αναφέρει και άλλοι σε αυτή την διαβούλευση. Το θέμα είναι να γίνεται πιστοποιημένα ο καθαρισμός και η απολύμανση με την ανάλογη τεκμηρίωση η οποία θα πρέπει να παρέχεται στις Αρχές ελέγχου. Ο πάγος μπορεί σε μία ανάλυση κινδύνων να μην φαίνεται με μία πρώτη ματιά να μας ανησυχεί, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι α) μία παγομηχανή παράγει τόννους πάγου τον χρόνο β) για μικροβιολογική ανάλυση συνήθως παίρνουμε 200 - 300 γρ. δείγμα γ) το βιοφίλμ που δημιουργείται και βρίσκεται εντός της μηχανής σε μέρη όπου περνάει το νερό αποκολλάται ΤΥΧΑΙΑ. Με τα παραπάνω η ανάλυση κινδύνων αρχίζει να αποκτά άλλη βαρύτητα.