Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 17 – Υγειονομικοί Έλεγχοι Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών & Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Ευάγγελος Πασβούρης-Ιωάννης Φωτόπουλος | 18 Απριλίου 2016, 07:19
Η χρήση ενός κατανοητού και εύχρηστου check list θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά τους ελέγχους. Η χρήση των check list αλλά και η ταυτόχρονη βαθμολόγηση των διαφορετικού είδους ‘’ευρημάτων – παρατηρήσεων’’ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις υπηρεσίες αλλά και από τους επιχειρηματίες με πολλούς τρόπους: Θα διευκολύνει την περαιτέρω χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Μπορεί να κατατάσσει της επιχειρήσεις ανάλογα με την βαθμολογία – επικινδυνότητά τους ώστε να ορίζεται ο ρυθμός επανελέγχου. Μπορεί να καταδεικνύει στους επιχειρηματίες ότι μια παρατήρηση είναι πιο σοβαρή από μία άλλη, πράγμα που συχνά κατά τον έλεγχο αλλά και κατά την συγγραφή των εκθέσεων ελέγχων δεν γίνεται κατανοητό από τους ελεγχόμενους. Μπορεί να δίνεται επί τόπου το check list κατά την ολοκλήρωση του ελέγχου.