Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 04 – Ίδρυση & Λειτουργία Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών και Παροχής Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Καναργελίδη Παρασκευή | 18 Απριλίου 2016, 08:04
Με το παρών σχόλιο,θα ήθελα να θίξω το θέμα της παραγωγής,διατήρησης και διάθεσης του πάγου στα καταστήματα υγειονομικού χώρου(εστίασης κλπ),στα νοσοκομεία,ξενοδοχεία,τουριστικές εγκαταστάσεις. Όπως όλοι γνωρίζουμε στον κλάδο του προιόντος του πάγου το οποίο θεωρείται εξίσου σημαντικό ως τρόφιμο,δεν εφαρμόζονται σχεδόν καθόλου οι υγειονομικές διατάξεις σύμφωνα με τις 7 βασικές αρχές του HACCP.Οι περισσότεροι από τους διακινητές πάγου στην χώρα μας δεν τηρούν κανέναν υγειονομικό έλεγχο ούτε προς την παραγωγή ούτε και προς την διάθεση με αποτέλεσμα να καταλήγει πάγος αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως στο στομάχι μας.Αυτήν την στιγμή στη χώρα μας οι εταιρείες παραγωγής πάγου οι οποίες διαθέτουν πιστοποίηση προιόντος (ISO) είναι ελάχιστες 3-4 το πολύ.Όλοι οι υπόλοιποι ή παράγουν πάγο σε άθλιες συνθήκες και σε άθλιους υγειονομικά χώρους(έχω δει παγομηχανές σε υπόστεγα σπιτιών ή μέσα σε παλαιά συνεργεία αυτοκινήτων),ή εμπορεύονται πάγο χωρίς να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης και διατήρησης του προιόντος.Επίσης στα καταστήματα εστίασης έχουμε δει παγομηχανές δίπλα στις τουαλέτες,παράγεται ο πάγος και διακινείται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων ή με γυμνά χέρια ή μέσα σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών στην κουζίνα τους.Παρακαλώ όλα τα παραπάνω να ληφθούν υπόψιν για μία αποτελεσματική αντιμετώπιση της παρανομίας στην παραγωγή ενός τροφίμου το οποίο καταλήγει καθημερινά στο στομάχι χιλιάδων ανθρώπων και πολύ συχνά προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.