Αρχική ΠΡΟΛΗΨΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣΆρθρο 9 Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στις Διοικήσεις των Υγειονομικών ΠεριφερειώνΣχόλιο του χρήστη Γρηγόρης Ρίσβας | 15 Φεβρουαρίου 2020, 01:33
Υπουργείο Υγείας Αριστοτέλους 17, Αθήνα 104 33 Τηλ: 2132161000 email Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO): dpo@moh.gov.gr Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Η επένδυση στους διαιτολόγους διατροφολόγους πανευρωπαϊκά είναι μία ενδεδειγμένη αποτελεσματική πολιτική δημόσιας υγείας (δείτε κι εδώ http://www.efad.org/en-us/reports-and-papers/efad-reports/efad-white-paper/). Καταρχήν είναι οικονομικά αποδοτική, ενώ εμπεριέχει 2 βασικά χαρακτηριστικά που αποτελούν βασικές επαγγελματικές δεξιότητες των διαιτολόγων: 1. Η βιωσιμότητα των διατροφικών επιλογών είναι πολύ σημαντική για την αειφορία και την υγεία. Οι διαιτολόγοι είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των απαραίτητων παραμέτρων και να οδηγούνται στην ορθή λήψη αποφάσεων σχετικά με τις ανάγκες του πληθυσμού. 2. Η ενδυνάμωση και όχι απλά η πληροφόρηση των ατόμων είναι κομβική για την υιοθέτηση υγεινών διατροφικών συνηθειών. Τέλος οι διαιτολόγοι ως εκπαιδευτές και επιστήμονες με δεξιότητες ηγεσίας και έρευνας από το προπτυχιακό επίπεδο είναι έτοιμοι να εκπαιδεύσουν όπου απαιτείται άλλους επαγγελματίες για να καλύψουν μέρος των αναγκών του συστήματος υγείας για την εφαρμογή του νέου νόμου. Συνεπώς δεν μπορούν να λείπουν από αυτές τις επιτελικές δομές. Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων