Αρχική ΠΡΟΛΗΨΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣΆρθρο 3 Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια ΥγείαΣχόλιο του χρήστη Κίνημα Επιβιώνουμε | 17 Φεβρουαρίου 2020, 20:00
Υπουργείο Υγείας Αριστοτέλους 17, Αθήνα 104 33 Τηλ: 2132161000 email Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO): dpo@moh.gov.gr Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Στο 6, εκτός από τη διατροφική συμπεριφορά των πολιτών, το υπουργείο Υγείας οφείλει να εξετάσει και τη “διατροφική συμπεριφορά” των επιχειρήσεων παρασκευής τροφίμων. Θεωρούμε ότι υπάρχει μια υπερβολή στη χημική σύσταση των επεξεργασμένων τροφών, σε συντηρητικά, χρωστικές/αρωματικές ύλες και προσθετικά γεύσεις, καθώς και στην επιλογή συστατικών, όπως για παράδειγμα το φοινικέλαιο το οποίο θεωρείται καρκινογόνο, δεν προσφέρει καμία θρεπτική αξία και προκαλεί παχυσαρκία. Βρίσκεται δε “πλούσιο” σε όλες σχεδόν τις επεξεργασμένες τροφές. Μια μπάρα δημητριακών, να υποθέσουμε ότι θα συμπεριλαμβάνεται στα “καλά σνακς”; Αν αυτή αντί για ένα καλό φυτικό έλαιο έχει φοινικέλαιο και κάμποσα συντηρητικά, πόσο καλή τελικά είναι;