- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

ΜΕΡΟΣ Β’ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΩΝ “ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ”» Άρθρο 3 Ίδρυση – Επωνυμία – Έδρα – Χαρακτήρας

  1. Ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» (Κέντρο) και έδρα το Γουδή Αττικής, το οποίο απολαύει οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας, υπάγεται στον δημόσιο τομέα, υπό την έννοια της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας.
  2. Η επωνυμία της παρ. 1 απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί ως επωνυμία, σήμα ή άλλως από οποιονδήποτε τρίτο.
  3. Το Κέντρο είναι κοινωφελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
  4. Το Κέντρο παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στο σύνολο των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών, όπως ορίζεται στο άρθρο 33 του ν. 4368/2016 (Α΄ 21).
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "ΜΕΡΟΣ Β’ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΩΝ “ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ”» Άρθρο 3 Ίδρυση – Επωνυμία – Έδρα – Χαρακτήρας"

#1 Σχόλιο Από Basiliy Στις 18 Φεβρουαρίου 2023 @ 08:32

Ok

#2 Σχόλιο Από Ραψομανικη Όλγα Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 @ 10:28

Μείνετε μακριά από τα παιδιά μας. Ιδιωτικοποιήσατε τα πάντα.Δεν σας επιτρέπουμε να παίζετε με την ψυχική και σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Σεβαστείτε την κατάσταση της υγείας τους και την ψυχολογική κατάσταση των οικογενειών που παλεύουν δίπλα τους τόσα χρόνια.θελουμε συμμάχους και όχι εχθρούς.θελουμε ασφάλεια και όχι άγχος.

#3 Σχόλιο Από ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΚΟΚΟΡΗΣ Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 @ 10:54

Ως μέλος των Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και «Λαμψη» και ως νομικός θεωρώ απαράδεκτη τη μετατροπή του Ογκολογικού Κέντρου «Ελπίδα» σε Ν.Π.Ι.Δ.
Αυτό θα έχει άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στις οικογένειες που μέχρι σήμερα τύχαιναν της περίθαλψης των παιδιών τους με παιδικό καρκίνο. Εξετάσεις, νοσηλείες και πολλές άλλες ιατρικές πράξεις και φάρμακα θα περάσουν σε καθεστώς ιδιωτικού δικαίου παροχής με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Πρόσφατα νοσηλευτήκαμε κι εμείς από Βόρεια Ελλάδα και το μόνο που θα προτείναμε ως παρέμβαση από την Πολιτεία θα ήταν περισσότερο προσωπικό και στήριξη έμπρακτη στο έργο του Συλλόγου «Φλόγα» που μέχρι σήμερα έχει κρατήσει όρθιο το ΠαιδΟγκολογικό κομμάτι του ΕΣΥ!
Να μη περάσει η μετατροπή του σε Ν.Π.Ι.Δ.! Να στηριχτεί το ΕΣΥ και να υποστηριχτεί το Ογκολογικό Κέντρο ως Δημοσιο!

#4 Σχόλιο Από ΑΝΝΑ- ΠΑΛΜΥΡΑ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 @ 15:38

Ως μητέρα του αποβιώσαντος παιδιού μου, που νοσηλεύτηκε στο Ογκολογικό Τμήμα ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ επί τριετία (2015-2018)και υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις Μυελού των οστών στη μονάδα Μεταμόσχευσης του ΓΝΑ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ και με γνώμονα μόνο την καλύτερη νοσηλεία και θεραπεία των παιδιών που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες αναφέρομαι ενδεικτικώς στα εξής:
1.- Το κτίριο του ΕΛΠΙΔΑ προσφέρει τον χώρο για την νοσηλεία των νοσούντων παιδιών και τα εξωτερικά ιατρεία στα οποία εξετάζονται τα παιδιά που δεν νοσηλεύονται. Οι νοσηλείες είναι μακροχρόνιες (υπήρξε και φορά που το παιδί μου νοσηλεύτηκε συνεχόμενα επί 5 μήνες ενώ η συντομότερη νοσηλεία ήταν 3 εβδομάδες).
2.- Οι κάθε είδους ιατρικές εξετάσεις γίνονται αποκλειστικά από τα δημόσια νοσοκομεία, ΑΓΊΑ ΣΟΦΙΑ και Α.και Π. Κυριακού, με αποτέλεσμα το παιδί, τις περισσότερες φορές ανοσοκατασταλμένο, έπρεπε να διασχίσει τις στοές που οδηγούν από το Ελπίδα στα άλλα νοσοκομεία περνώντας από τα μαγειρεία, από τουαλέτες και άλλα τμήματα των νοσοκομείων και να καταλήξει στα εξωτερικά ιατρεία όπου και ανέμενε την σειρά του για την οποιαδήποτε εξέταση. Ο κίνδυνος να κολλήσει κάποιο μικρόβιο που λόγω της ανοσοκαταστολής δεν θα μπορούσε εύκολα να αντιμετωπίσει ήταν μεγάλος.
3.- Τυχόν χειρουργικές επεμβάσεις επίσης διενεργούνται στα δημόσια νοσοκομεία. Από την τοποθέτηση του καθετήρα HICKMAN μέχρι την αφαίρεση όγκων. Για οποιαδήποτε δε επέμβαση η αναμονή είναι μεγάλη σε αντίθετη με την άμεση ιατρική επέμβαση που απαιτείται για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Το δικό μου παιδί χρειάστηκε να κάνει αφαίρεση της χολής, λόγω χολολιθίασης εκ των χημειοθεραπειων, περιμέναμε 3 εβδομάδες για να βρεθεί ελεύθερο χειρουργείο, αφού τα χειρουργεία των δύο δημοσίων νοσοκομείων αντιμετωπίζουν και άλλα περιστατικά εκτός των ογκολογικών. Δεν ήταν λίγες οι φορές που εκτάκτως εισαχθήκαμε βράδυ με υψηλό πυρετό και περιμέναμε τον εφημερεύοντα γιατρό που εξυπηρετούσε τις ανάγκες της εφημερίας στα επείγοντα του νοσοκομείου.
4.- Ειδικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά κέντρα ενώ το κόστος το επιβαρύνονται οι γονείς. Προσωπικά,ειδικά μετά την μετασμόσχευση μυελού οστών,υπήρχε συγκεκριμένη εξέταση που γινόταν μηνιαίως, για τον έλεγχο υπολειπόμενης νόσου με κόστος 190 ευρώ. Λόγω οικονομικής δυσχέρειας απευθυνόμασταν στην ΦΛΟΓΑ η οποία και αναλάμβανε το κόστος κάθε εξέτασης.
5.- Κατά την αναζήτηση δότη μυελού οστών διαπιστώσαμε την ανάγκη ύπαρξης εθελοντών δωρητών μυελού. Έτσι, προσήλθαν και έδωσαν δείγμα περί τα 15 άτομα από τον κύκλο συγγενών και φίλών μας. Μέχρι και σήμερα όμως, μετά από έξι και πλέον χρόνια, κανείς από αυτούς δεν έχει πιστοποιηθεί!
6.- Όλα τα παραπάνω τα βίωσα εξ ιδίων και η άποψή μου είναι ότι η ιδιωτικοποίηση του κέντρου ΕΛΠΙΔΑ δεν αφορά την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο. Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αντιφατικά και αόριστα αναφέρεται από την μία ότι η διασύνδεση με τα δημόσια νοσοκομεία παραμένει(αρθ.5 παρ.3),συνεπώς εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις θα εξακολουθούν να γίνονται εκεί, από την άλλη ότι τα έσοδα του κέντρου θα διατίθενται για τις ανάγκες του εξοπλισμού του(αρθ.6παρ.3)συνεπώς θα λειτουργεί ως ανεξάρτητο νοσοκομείο(;;;).Εντελώς αντιφατικά αναφέρεται αφενός μεν ότι το κέντρο θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες (αρθ.3 παρ.4), ενώ στη συνέχεια, (αρθ.6 παρ.1β) αναφέρεται ότι πόρους του κέντρου θα αποτελούν οι εισπράξεις από νοσήλεια εξετάσεις κλπ.Δηλ. θα υπάρξουν ασθενή παιδιά δύο ταχυτήτων;κάποια θα νοσηλεύονται και θα εξετάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, κάποια στο Κέντρο;
Από όλα αυτά προκύπτει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί προκειμένου να ανασυνταχθεί αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με το συμφέρον των παιδιών που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες και το δικαίωμά τους για δωρεάν υγεία!

#5 Σχόλιο Από Δημήτριος Ντανόπουλος Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 @ 21:46

Τριγυρνάμε από το 2017 στον ευρύτερο χώρο των Νοσοκομείων Παίδων και ειδικότερα στο «Ελπίδα». Έχουμε γνωρίσει τα περισσότερα Τμήματα των δύο Νοσοκομείων και διανύουμε χιλιόμετρα σε διαδρόμους και εξωτερικούς χώρους.
Αντί να σκεφτείτε πώς να λυθούν προβλήματα που ήδη υπάρχουν, να ενισχυθεί το ιατρικό / νοσηλευτικό προσωπικό, που τρέχουμε με τα μπουκαλάκια αίμα στο χέρι στη από κτίριο σε κτίριο και να φροντίσετε για την επιμόρφωση, ξεκούραση, ψυχική στήριξη και παιδαγωγική (ΝΑΙ) κατάρτιση των εμπλεκόμενων στη θεραπεία και αποκατάσταση των παιδιών, στρέφεται το ενδιαφέρον σας προς την Ιδιωτικοποίηση.
Και ότι λέγαμε πως ΔΕΝ χρειάζεται να φύγουν τα παιδιά μας σε Κέντρα τού Εξωτερικού… Μήπως να σηκωθούμε να φύγουμε κι εμείς και τα παιδιά μας;
Το ιατρικό, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό τού «Ελπίδα» ΤΙ έχει προτείνει προς την Κυβέρνηση; Συμφωνεί;
Εμείς -οι γονείς- σε αυτούς έχουμε εμπιστοσύνη.

#6 Σχόλιο Από Δημητριος Καλταβαριδης Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 @ 02:23

Διαφωνώ με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για μετατροπή των ογκολογικών τμημάτων σε Ν.Π.Ι.Δ.
Απαιτείται διάλογος και σίγουρα μια εμπεριστατωμενη νομικη θέση που θα αναδειξει τα οφέλη για τους γονείς και πρωτίστως τα παιδιά.
Το νέο κέντρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει ανεξάρτητη αυτοτελή νοσοκομειακή μονάδα.
Πρόκειται για εξωτερικά ιατρεία και θαλάμους νοσηλείας που εξαρτώνται άμεσα και καθημερινά από τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικότητες των παιδιατρικών νοσοκομείων.
Σκοπός είναι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η διασφάλιση ποιοτικής και δωρεάν υγείας.

#7 Σχόλιο Από Καλταβαριδης Δημητριος Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 @ 02:25

Διαφωνώ με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για μετατροπή των ογκολογικών τμημάτων σε Ν.Π.Ι.Δ.
Απαιτείται διάλογος και σίγουρα μια εμπεριστατωμενη νομικη θέση που θα αναδειξει τα οφέλη για τους γονείς και πρωτίστως τα παιδιά.
Το νέο κέντρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει ανεξάρτητη αυτοτελή νοσοκομειακή μονάδα.
Πρόκειται για εξωτερικά ιατρεία και θαλάμους νοσηλείας που εξαρτώνται άμεσα και καθημερινά από τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικότητες των παιδιατρικών νοσοκομείων.
Σκοπός είναι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η διασφάλιση ποιοτικής και δωρεάν υγείας.

#8 Σχόλιο Από ΔΗΜΗΤΡΗΣ Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 @ 09:35

ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ .

#9 Σχόλιο Από ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 @ 10:59

Ως μητέρα παιδου που νοσηλεύτηκε επί 13!!! χρόνια με λευχαιμια και στη συνέχεια ανοσοανεπαρκεια,και ως εκπρόσωπος της «ΦΛΟΓΑΣ», ΑΠΑΙΤΩ τα χέρια σας να μείνουν μακριά από τα παιδιά μας.
Ο γιος μου σήμερα, στα 16 του χρόνια, ζει χάρη σε όλο αυτό το σύστημα που θέλετε να αλλάξετε!!!
Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώνουμε για τη ζωή των παιδιών μας…
Μέσα στον πόνο που βιώνουμε μην προσθέσετε και την αγωνία για τα αυτονόητα!!!
Τα παιδιά είναι το μέλλον μας!!! Μην τους στερήσετε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ζωή…

#10 Σχόλιο Από Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 @ 15:12

Σχετικά με την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» και τους σκοπούς αυτού, όπως αποτυπώνονται στο σχετικό σχέδιο νόμου, η θέση του ΔΣ της ΕΕΠΑΟ έχει ως εξής:

1. Στο σύνολο των τμημάτων Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας της χώρας, περιλαμβανομένων αυτών που στεγάζονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”, η παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών ήταν και παραμένει υψηλή. Οι μικροί ασθενείς απολαμβάνουν ήδη τη βέλτιστη θεραπεία, με τα πιο σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα, μέσα στις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης, ισότιμης ανάλογων Κέντρων του εξωτερικού, με στόχο πάντα την ολιστική αντιμετώπιση του παιδιού με καρκίνο.
2. Η πρόσβαση σε προηγμένες θεραπείες, περιλαμβανόμενης της μεταμόσχευσης αιμοποιητικών προγονικών κυττάρων είναι δεδομένη ενώ είναι εφικτή επιστημονικά και ιατρικά η παρασκευή και εφαρμογή προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.
3. H διασύνδεση των Τμημάτων Αιματολογίας – Ογκολογίας με τα οικεία Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών, από δεκαετίες εξασφαλίζει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους και την απαραίτητη συνεργασία με τις υπόλοιπες συναφείς ειδικότητες.
4. Η επίτευξη των στόχων αυτών των Τμημάτων, οφείλεται σε σημαντικότατο βαθμό στην άμεση σχέση που υφίσταται μεταξύ του κάθε Αιματολογικού – Ογκολογικού Τμήματος και του οικείου Νοσοκομείου στο οποίο το Τμήμα αυτό ανήκει, περιλαμβανομένων των Τμημάτων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” τα οποία έως τώρα ανήκουν διοικητικά και λειτουργικά στα δυο νοσοκομεία Παίδων.
5. Η με σαφήνεια καθορισμένη διασύνδεση με τα οικεία Νοσοκομεία κρίνεται απολύτως απαραίτητη δεδομένου ότι η Παρούσα Ογκολογική Μονάδα δεν διαθέτει νοσοκομειακή υποδομή αλλά μόνο κλίνες νοσηλείας.
6. Αντίστροφα, οι επιπτώσεις που θα έχει η πλήρης απομάκρυνση των Αιματολογικών – Ογκολογικών Τμημάτων από τα οικεία Νοσοκομεία στην ομαλή λειτουργία αυτών των ιδίων των Νοσοκομείων και στην επίτευξη των στόχων τους, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης όσο και στην ουσιαστική φροντίδα του παιδιού με καρκίνο.
7. Η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της εκπαίδευσης των φοιτητών, των ειδικευόμενων και ειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτών τόσο σε κλινικό επίπεδο όσο και μέσω του σχεδιασμού, του προγραμματισμού και της εκτέλεσης ερευνητικών προγραμμάτων και διεθνών συνεργατικών μελετών στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας υφίσταται ήδη, από 20ετίας και συνεχώς αυξανόμενη.
8. Η οργάνωση κάθε είδους διεθνών συναντήσεων, συνδιασκέψεων, συνεδρίων και σεμιναρίων στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, σε συνεργασία με άλλους φορείς της ημεδαπής και της αλλοδαπής υφίσταται ήδη με επιτυχία.
9. Επίσης ήδη επιτελείται, η συλλογή και αξιοποίηση επιστημονικών πληροφοριών στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, κυρίως μέσω της διασύνδεσης της ΕΕΠΑΟ και των Τμημάτων, με αντίστοιχα κορυφαία Ογκολογικά Κέντρα του Εξωτερικού.
10. Συνεπώς, οι βασικοί στόχοι που αφορούν τη φροντίδα των μικρών ασθενών μας, έχουν ήδη κατακτηθεί και διαρκώς βελτιώνονται με το υπάρχον πλαίσιο διοικητικής λειτουργίας, δεδομένων μάλιστα των τεράστιων παροχών του κράτους και των συλλόγων γονέων / φίλων, που υποστηρίζουν οικονομικά το έργο της καταπολέμησης του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο.
11. Η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” μπορεί ενδεχομένως να εγκυμονεί ανεξερεύνητους κίνδυνους συνδεόμενους με όλα τα ανωτέρω πεδία αλλά και με την εύρυθμη και αδιατάρακτη διοχέτευση ανθρωπίνων και υλικών πόρων στην υπηρεσία των μικρών μας ασθενών.
12. Οι προβλέψεις σχετικά με το προσωπικό, μόνιμο ή και προσωρινό, πρέπει να αποσαφηνιστούν, στις μεταβατικές διατάξεις σε κάθε περίπτωση.
13. Επισημαίνεται, φυσικά, η αντίφαση μεταξύ της «οικονομικής αυτοτέλειας» και της πρόβλεψης για συνεχιζόμενη παροχή υψηλοτάτων ποσών από την πλευρά του κράτους για τη λειτουργία της νέας μονάδας, σε επίπεδο θεραπευτικής και υποστηρικτικής αγωγής των ασθενών αλλά και σε επίπεδο μισθολογικού κόστους.
14. Ιδιαίτερα σημειώνεται ότι , η σύγχρονη Ευρωπαϊκή και διεθνής πρακτική όσον αφορά τη διενέργεια ερευνητικών – επιστημονικών μελετών σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο , επιβάλλει τον συντονιστικό ρόλο των Ιατρών μέσω των αντίστοιχων Εθνικών Επιστημονικών Εταιρειών.
15. Ο Ιατροκεντρικός ρόλος της θεραπευτικής πολιτικής απέναντι στα παιδιά και τους εφήβους μας με καρκίνο, καλύπτει όλα τα στάδια διάγνωσης, θεραπείας και διενέργειας των μελετών που τους αφορούν, καθώς και την εποπτεία στη συλλογή και διαχείριση των ιατρικών δεδομένων τους και των σχετικών πόρων, για εκπλήρωση των ανωτέρω.

Όλα τα αναφερθέντα επιτεύγματα έχουν επιτευχθεί χάρη , στις επί περισσότερο από 40 χρόνια, προσπάθειες των ιατρών, των νοσηλευτών και του συνόλου του προσωπικού των υπαρχόντων τμημάτων.
Επιπλέον οι Επιστημονικοί Εθνικοί Εκπρόσωποι της χώρας μας (National Coordinators) στα πλαίσια της ΕΕΠΑΟ, σε πολλαπλά κακοήθη νοσήματα, των παιδιών και εφήβων, έχουν ήδη πετύχει τη διασύνδεση με διακεκριμένους φορείς του εξωτερικού, την ισότιμη ένταξη της χώρας μας στα παγκόσμια θεραπευτικά πρωτόκολλα και την αναβάθμιση του επιπέδου θεραπευτικής φροντίδας των ασθενών μας.
Η οποιαδήποτε αλλαγή δομής και αναθεώρηση όλων των ανωτέρω θα οδηγήσει σε ενδεχόμενη ακύρωση των επιτευγμάτων της χώρας μας στον τομέα του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο, σε οπισθοδρόμηση και απώλεια πολύτιμου χρόνου, καθώς πολλές διαδικασίες θα πρέπει να διακοπούν η επαναπροσδιορισθούν.
Τέλος, το ΔΣ της ΕΕΠΑΟ βλέπει με ιδιαίτερο προβληματισμό και σκεπτικισμό, ότι στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ δεν είναι διασφαλισμένη η συμμετοχή εκπροσώπων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ιδρύματος, κάτι που θα έπρεπε να είναι δεδομένο και αυτονόητο, γιατί οι ιατροί και οι νοσηλευτές είναι εκείνοι που πάντοτε φέρουν το βάρος της θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών.
Εφόσον ο κοινός στόχος όλων μας είναι η υψηλού επιπέδου και Ιατροκεντρική, Διεπιστημονική θεραπευτική αντιμετώπιση του παιδιού με καρκίνο, κρίνεται απαραίτητη η κατάθεση γόνιμων προτάσεων στα θέματα που έχουν πολύ συνοπτικά περιγραφεί ανωτέρω, περιλαμβανομένης μίας σαφώς μεγαλύτερης χρονικής περιόδου διαβούλευσης για την ωρίμανση τους, προς όφελος των παιδιών και των εφήβων μας με καρκίνο και των οικογενειών τους.

ΟΜΟΦΩΝΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΕΠΑΟ)

#11 Σχόλιο Από ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 @ 16:08

Είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να έρχεται στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή ένα νομοσχέδιο το οποίο ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ το κομμάτι του παιδικού καρκίνου.
Ως γονέας παιδιού που έχει νοσηλευτεί στα κρεβάτια αυτού του νοσοκομείου λέω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια για αυτά τα παιδιά και τους γονείς από την δημόσια αυτή υποδομή και τους εργαζόμενους της.
Εάν κάνετε αυτό το βήμα ξεπερνάτε τα όρια της οργανωμένης κοινωνίας και βάζετε την ύπαρξη μας στο πιο σκληρό κομμάτι της ζούγκλας. Όποιο παιδί έχει χρήματα να πληρώσει τα νοσήλια θα ζήσει, τα άλλα θα πεθάνουν με την υπογραφή σας. (Αλήθεια πιστεύετε ότι κανένα από τα δικά σας παιδιά μπορεί να έχει την ατυχία να διαγνωστεί ένα βράδυ με κακοήθεια ;;;;; Τότε θα αναζητήσετε και εσείς την σανίδα σωτηρίας και να ξέρετε ότι αυτός ο αγώνας ζωής θέλει πολλά χρήματα που δεν τα διαθέτετε!!! )
Οι υπηρεσίες λέτε που θα παρέχει θα είναι δωρεάν. Δεν λέτε όμως ότι οι υπηρεσίες που μπορεί να εκτελέσει το ΚΕΝΤΡΟ είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ (γιατί είναι εξωτερικά ιατρεία και κλινικές ) και όλες οι άλλες θα δίνονται σε ιδιώτες για το κέρδος!!!!!

#12 Σχόλιο Από κυριακη Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 @ 22:57

Διαφωνώ με την μετατροπή των ογκολογικών τμημάτων σε Ν.Π.Ι.Δ.

#13 Σχόλιο Από κυριακη Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 @ 23:02

Διαφωνώ μετατροπή των ογκολογικών τμημάτων σε Ν.Π.Ι.Δ.

#14 Σχόλιο Από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 @ 23:42

Η αλλαγή του ογκολογικού κέντρου παίδων «ΕΛΠΙΔΑ» σε Ν.Π.Ι.Δ εξ ορισμού αφήνει παράθυρο για περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ήδη πληγωμένων σωματικά και οικονομικά οικογενειών μας,και δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας.Οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να ενισχύει το Ε.Σ.Υ και να εξασφαλίζει απρόσκοπτα την υγεία των παιδιών μας.